Vérszívó ​démonok (A Love Story 1.) 361 csillagozás

Christopher Moore: Vérszívó démonok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jody igazából nem akart vámpír lenni. De amikor egyszer egy sikátorban ébred – karján égési sérülések, testén egy szemetes konténer, végtagjaiban természetfeletti erő, torkában valami furcsa szomjúság –, rá kell döbbennie, hogy ebben a kérdésben senki nem kérte ki a véleményét. Valaki vámpírt csinált belőle, és kész. Egy vámpír élete azonban sokkal bonyolultabb, mint egy irodai alkalmazotté. Az éjszaka számtalan kihívást rejteget Jody számára, és itt jön a képbe C. Thomas Flood, aki éppen most érkezik San Franciscóba, azzal a feltett szándékkal, hogy író legyen. De a körülmények egészen más irányba sodorják a fiút. Éjszakai munkát vállal egy szupermarketben, és amikor a sors egy gyönyörű, bár élőhalott és vérszívó lány karjaiba löki, ő menthetetlenül beleszeret. Jody és Tommy összeköltözik, de az élet csupa veszély, ha az ember egy vámpírral él együtt. Bizonyos esetekben jól jöhet egy füzér fokhagyma, egy közepes méretű feszület… vagy végső esetben egy kihegyezett karó.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2008
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639868168 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 117

Szereplők népszerűség szerint

A Császár · C. Thomas Flood · Jody Stroud · Állatok · Alphonse Rivera · Nick Cavuto · Alicia DeVires · Barry · Betli · búvár · Clint · Drew · Elijah Ben Sapir · Frances Evelyn Stroud · Frank · Goya · holland · Jeff · Joan Miró · Kathleen · Kurt · Lash · Lázár · Lázár · Madame Natasa · Mara · Monk · Peary · püspök · Scott · Simon McQueen · Steve · Troy Lee · vámpírvadász · Zelda

Helyszínek népszerűség szerint

Alcatraz · Mexikó · San Francisco · Golden Gate Híd · California Street · Coit-torony, San Francisco · Cow Hollow · Enrico’s, San Francisco · Golden Gate Park, San Francisco · Oakland Bay híd, San Francisco · Piramis, San Francisco · Safeway · Saint Francis Jachtklub, San Francisco · Van Ness Motel, San Francisco


Kedvencelte 23

Most olvassa 6

Várólistára tette 134

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

SteelCurtain >!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

Végy egy újonc vámpírnőt, aki szembesül a vérszívás vagy az éhhalál perspektívájával. Hozd össze egy csetlő-botló fiúval, akinek eddigi szexuális élete nagyjából kimerült pucér nők képeinek falra ragasztásával, s a másik nemről egyébként is csak annyit tud, hogy borzasztóan ármányos lények. Alakítsd mindezt háromszöggé egy magányos vén vámpírral. Keverj hozzá egy csapat kb. mindenre alkalmatlan árufeltöltőt. Dobj hozzá egy fakardos Császárt két kutyával. Fűszerezd két idióta nyomozóval. Esetleg díszítheted hülye főnökökkel, beteges kórboncnokokkal és más hétköznapi alakokkal, s máris kész a hamisítatlan Moore koktél. Ezzel ugyan nem vértezed fel magad mély filozófiai tartalmakkal, de harsány röhögéssel viszonyulsz a továbbiakban mindenféle képzeleted – avagy mások képzelete – szülte veszedelmekhez. Választások előtt kötelező olvasmánnyá tenném.

5 hozzászólás
GytAnett>!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

A moly jóslása általában be szokott jönni, hogy nekem mennyire fog tetszeni egy adott könyv. 65%-ot mondott, így azt hiszem, érthető, hogy ezer éve halogatom, pedig már nem egy kihívásra kiválasztották. Már ezzel próbáltam magam rávenni az elolvasására, hogy minden választós kihívásnál megadtam. Pedig amíg ezt az értéket meg nem láttam, kifejezetten kíváncsi voltam rá, viszont nem C.M.-ral eddig eléggé hadilábon állok, volt olyan könyve, ami kifejezetten nem tetszett, nem tudtam, mire számítsak.
Szerencsére annyira nem volt rossz, hogy 3 csillagot adjak, sőt! Jókat szórakoztam rajta! Egyik szereplő nagyobb idióta, mint a másik. :D
Két főszereplőnk van. Jody, aki egyszer csak vámpírként ébred, és azt sem tudja, hogy ez mit is jelent, mert persze használati útmutatót nem hagytak. A másik személy pedig Tommy, aki író szeretne lenni, így az apja kidobta otthonról és elküldte a nagyvárosba, mert az íróknak az a dolguk, hogy nagyvárosokban éhezzenek. :D Idióták! :DD
Elég gyorsan egymásra talál ez a két karakter, valamilyen módon kihasználva a másikat. spoiler
Azt még mindig tartom, hogy Christopher Moore egy beteg elme. Elképzelni sem tudom, hogy hogyan lehet ilyen agyament történeteket kitalálni, időnként nagyon jókat vigyorogtam az abszurd helyzeteken, amikbe a szereplőink kerültek.
Az abszolút legkirályabb karakter a Császár volt. Nem tudom eldönteni, hogy ő a diliházból szökött-e meg, vagy hogy ő a legértelmesebb szereplő az összes közül. A fene se gondolta, hogy ennyire vékony a vonal a kettő között. :)
A történet lényegében arról szól, hogy egy idősebb, nagyobb vámpír után kutatnak. spoiler Történnek érdekes halálesetek, még érdekesebb hétköznapi beszélgetéseket olvashatunk, mindenki szereplő totál kettyós. :D
4 csillagnál többet viszont valamiért nem tudok adni. Annyira azért nem sodort magával, pedig rosszat nem tudok rá mondani. Valamikor biztosan folytatni fogom, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mégis hogyan megy tovább az életük. :)

shadowhunter1975 P>!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

Igazi meglepetéskönyv, amit egy kihívásra vettem elő, nagyjából tíz éve porosodott a polcomon. Könnyesre röhögtem magamat rajta, de tényleg. Eszméletlenül beteg a humora ;) Kedvenc karakterem természetesen a Császár és a két aligátorteknős: Scott és Zelda. Naná, hogy folytatom.

egy_ember>!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

Na ez Moore. Pörgös, vicces, szellemes párbeszédekkel.
És bár valószínű, hogy Elijah Ben Sapir nem nyomja le a sápkóros, decens-illatos patiszon-vámpírokat és a borotvált hónaljú, talajtornász testű chippendale-vámpírokat, azért jól megszopatná megszívatná őket, mert ő kérem egy igazi, régivágású szemét.
Lennék Jody rabszolgája pasija, elfogadnám az Állatokat kormánynak, a Császár meg egyenesen egy fényjézus.
A saját pályáján ez ötös.

KingucK P>!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

Mooreban nem csalódtam :)
Hozta a formáját, milyen jó lenne valaki filmet vagy még jobb, ha sorozatot készítene a könyveiből!!!
Nem sok vámpíros könyvet olvastam eddig (talán egyet sem :$ ), de filmet annál többet láttam, biztos vagyok benne, hogy felvenné a versenyt a humorosabb kategóriában. A karakterei egyediek és nem tökéletesek, viccesek. A történetben mindig van valami fordulat, ami miatt izgalmas.
Ajánlom mindenkinek, ha kicsit fel szeretné dobni a napjait!
(Azért bizonyos kor felett, mert elég sok a felnőtt tartalom.)

2 hozzászólás
cicus61 P>!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

Nagyon szeretem az írót! Mindig megnevettet, de sokszor el is gondolkodom a könyvein. Ez a könyve is ilyen. Nagyon szeretem a misztikus, vámpíros könyveket. Ez egy nagyon jó kis történet. Jody és Thomas fenomenális páros :) Na és Császár, hát ő is haláli :)Imádtam minden sorát :) Mindig van a könyvben valami izgalmas és hihetetlen :) Mindenkinek ajánlom, aki nemcsak nevetni szeret, hanem szereti az izgalmakat is.

Rea_Root P>!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

Ez egy igazán „muris” könyv. :D
Vicces és egyben elgondolkoztató kis sztori. Moore karakterei, mint mindig, egyediek. Jody és Thomas két nagyon szerethető főszereplő.
A történet végére döbbentem rá, hogy nekem nincs is KFR-em. :O

5 hozzászólás
Kovaxka P>!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

Nagyon beteg, de elég vicces. Jól szórakoztam. Talán a vége felé már kicsit fárasztott, de akkor meg lett némi akció. Bírtam a főszereplőket, a Császárt, az Állatokat, még a zsarukat is. Talán még folytatom a sorozatot.

A_S1M0N P>!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

Jó volt végre valami lazább, humorosabb történetet olvasni, Moore ezen könyve pedig úgy érzem, közel azonos szinten említhető a számomra az írótól etalonnak számító Biff evangéliumával.

Már az elején megfogott, a poénokat, vicces szituációkat, beszólásokat (stb.) kisebb-nagyobb adagokban folyamatosan kapjuk, amik között akadnak fárasztó és morbid (érzékeny téma mint hasonlat) is, de sehol sem éreztem tolakodónak, vagy túl soknak.

A karakterek nagyon jók, főszereplőinket (Jody és Thomas) hamar megkedveltem, de a mellékszereplők (a Császár és „katonái” megunhatatlanok, főleg előbbi szövegei, de a nyomozók is remekelnek) is zseniálisak!

A cselekmény kellően elszállt, a végére egy apró csavart is sikerült tenni, a lezárás pedig egyértelműen folytatásért kiáltott, ami 12 évvel később meg is érkezett.
Szerencsére nekem nem kell ennyi ideig várnom, jöhet a második rész!

Tömény önfeledt, agykikapcsolós szórakozás, csak ajánlani tudom! :D

chhaya>!
Christopher Moore: Vérszívó démonok

Évekkel ezelőtt olvastam az írótól a Biff evangéliumát, és akkor úgy döntöttem, nem nekem való a humora. Most valami vámpírosra és szórakoztatóra vágytam, aztán valahogy ez a könyv bukkant elém. Örülök neki! Egyszerre volt szórakoztató és komoly, a sötét humora nagyon betalált, a képtelen helyzetek és blőd hülyeségek nem zavartak úgy, mint a Biffnél, sőt.

Jody vámpírrá válása, ahogy próbálja új életét megismerni, felfedezni a képességeit és a határait, ahogy kifinomult érzékeivel látja és tapasztalja a világot… Mind-mind nagyon érdekes, és szórakoztató volta ellenére is hitelesnek éreztem. Tommy karaktere egyszerűen csak szimpatikus. Könyvmoly és önjelölt író, nagy rakás szerencsétlenség, aki nehezen igazodik el a mindennapokban, de próbálja megtalálni a helyét és a jövőjét. Bizonyos dolgokban nem nehéz azonosulni vele. A mellékszereplők is mind nagyon jól el lettek találva. Szóval engem meggyőzött. Jöhet a következő rész.


Népszerű idézetek

krlany I>!

– Láttam a fickót – suttogta a Császár. – Vámpír.
Tommy úgy hőkölt hátra, mintha leköpték volna. – Egy vámpír virágárus?!
– Hát, ha a vámpír részt el tudod fogadni, a virágárus már könnyen megy, nem gondolod?

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: A Császár · C. Thomas Flood · vámpír
23 hozzászólás
Batus>!

– Hogyan… szóval gyilkosság volt?
– Szerintem kreatív öngyilkosság. A nő eltörte a saját nyakát, kiszívta a saját vérét, aztán megölte a kutyát, és beleugrott a kukába. A rendőrségi orvos viszont gyilkosságra gyanakszik. Mindenki döntse el maga.

76. oldal

Francica>!

Össze fogod törni a szívemet, ugye? – kérdezte Tommy.
– Ripityára. Sétálunk egyet?
– Persze.

Kapcsolódó szócikkek: C. Thomas Flood · Jody Stroud
1 hozzászólás
Batus>!

Tommy felmutatta a könyvet. – A vámpírfaj egész története itt van. Szerintem ez az Anne Rice ismer egy igazi vámpírt.
– Ezt gondoltad Bram Strokerről is. És egy órát gubbasztottam egy széken és próbáltam denevérré változni.
– Nem, ez más. Lestat nem gonosz, szereti az embereket. Csak gyilkosokat öl meg, akik nem bánják meg a bűneiket. Tudja mikor van a közelben másik vámpír. Lestat tud repülni is.
Jody felugrott, és kitépte a könyvet a kezéből. – És Anne Rice jó író, de ezt meg én nem vágom a képedbe.
– Nem kell személyeskedni.

154. oldal

egy_ember>!

Egy koktélruha volt, amit egy olyan bábon állítottak ki, mint a kiéheztetett milói Vénusz. A KFR, Kis Fekete Ruha: a nukleáris fegyver ruhamegfelelője…

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kis fekete ruha
Valcsa>!

Jody felült egy bárszékre, és egyből kiterítette maga elé az újságot, hogy ne kelljen a szomszéd széken kornyadozó álmos részegre néznie.
– Elnézést, de nem tudtam nem észrevenni, hogy leült. Én is ülök. Kicsi a világ, mi?

11 hozzászólás
FruzsinaRacz>!

– Gondolatolvasás. Vetítsd ki a gondolataidat az elmémbe.
– Oké, vetítem. Mire gondolok?
– Az arcodról is le tudom olvasni.
– Talán tévedsz. Mire gondolok?
– Hogy ne nyaggassalak ezekkel a kísérletekkel.
– És?
– Hogy vigyem el a ruháinkat mosodába.
– És?
– Ennyit fogok.
– Hogy álmomban ne dörgölj rám fokhagymát.
– Te olvasol a gondolataimban!
– Nem, Tommy, csak este arra ébredtem, hogy szaglok, akár egy pizzázó. Elég a fokhagymából.
– Akkor a feszületről nem is tudsz?
– Megérintettél feszülettel?
– Nem voltál veszélyben. Kéznél volt a tűzoltó készülék, ha felgyulladnál.
– Nem szép tőled, hogy kísérletezel velem, amíg alszom. Te hogy éreznéd magad, ha bedörgölnélek mindenfélével, míg alszol?
– Az attól függ. Mivel?
– Csak ne érj hozzám álmomban, oké? A kapcsolat kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapul.
– Akkor a kalapács meg a karó szóba se jöhet?

Kapcsolódó szócikkek: C. Thomas Flood · gondolatolvasás · Jody Stroud
Batus>!

– Jaj, olyan boldog vagyok, hogy nem csináltam belőled agyhalottat.
– Még van rá időd.

63. oldal

1 hozzászólás
Batus>!

Hogy lehet boldogulni egy olyan ármányos lénnyel, mint a nő?

69. oldal

1 hozzászólás
kávésbögre P>!

Az első pár hétben Tommyt kínosan érintette, hogy egy halott fickó lapul a fagyasztóban, de aztán a halott fickó lassanként kellék lett, ismerős deres arc minden tévévacsorához. Pearynek nevezte el, az egyik sarkkutató után.
Nappal, miután hazajött a munkából, és mielőtt bebújt Jody mellé az ágyba, Tommy a lakásban tett-vett; eleinte magában beszélt, majd miután megbarátkozott a gondolattal, Pearyhez.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Peary

A sorozat következő kötete

A Love Story sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After – Túlélők világa
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Mary Janice Davidson: Egy haláli szingli meséi
Isaac Marion: Eleven testek
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Nora Roberts: Napfogyatkozás
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Jeaniene Frost: Karó és sírhant