Idézetek 118

saxo>!

Mivel üzleti tárgyalásra készültem, úgy döntöttem, legyen a csíkos harisnya a vörös PVC minivel, a koponyás-csontos pulóver meg a citromzöld Converse All Stars. Az orromba csak egy sima bökőt dugtam, a szemöldökömbe egy súlyzót és a számba egy ezüstgyűrűt – visszafogott, de elegáns.

Kapcsolódó szócikkek: Abby Normal · gót szubkultúra
KingucK P>!

– Az első közös karácsonyunk. – Jody megpuszilta Tommyt, és kicsit megszorította a pizsinadrágos fenekét. – Valami cukit kapok?
– Szia, anyu – mondta Tommy a telefonba. – Itt Tommy.
– Tommy, édesem. Egész nap hívunk, de csak kicsöng. Azt hittem, hazajössz karácsonyra.

20. Az élet csodaszép

Kapcsolódó szócikkek: C. Thomas Flood · Jody Stroud
KingucK P>!

– Köszönöm az érdeklődésed. Az embereimmel ebben az órában hódítottunk meg egy sózott marhahúst kovászos zsemlén, amely akkora volt, akár egy egészséges csecsemő.
– Burger King? – mosolygott Jody.
– Úgy van. Nem vagyunk rá méltók, a népem mégis ad.
– Ne butáskodjon, hogyne lenne méltó. Mondja, Fenség, látta Williamet?
– A drabális és nemrégiben szőrevesztett macskás Williamet?

14. A jóra használt erő

KingucK P>!

Gustavo Chavez egy téglaégető hetedik gyermekeként született egy kis faluban Michoacan államban, Mexikóban. Tizennyolc évesen elvette egy helyi farmer lányát, aki maga is hetedik gyermek volt, majd húszévesen, ahogy útban volt a második gyermekük, átszökött a határon az Egyesült Államokba, ahol egy unokatestvérénél élt Oaklandben egy rakás más rokonnal, tizenkét órás kimerítő fizikai munkát végzett, amiből eltartotta magát, és több pénzt tudott hazaküldeni a családnak, mint amennyit apja téglaégetőjében kereshetett volna. Azért tett így, mert ez volt a felelősségteljes cselekedet, mert ez volt a helyes út, és mert jó katolikusnak nevelték, aki, apjához hasonlóan, eltartja a családját és két-háromnál nem több szeretőjét. Minden évben karácsony előtt úgy egy hónappal átszökött a határon megünnepelni a karácsonyt családjával, találkozni a gyerekkel, aki közben esetleg született, és addig szeretkezni a feleségével, Mariával, hogy menni is alig tudjanak. Maria hívogató combjának képe sűrűn kísértette Halloween körül, s a szerencsétlen éjszakai portás gyakran félig begerjedve tologatta a habos felmosót az ezerkétszáz négyzetméter linóleumon.

20. Az élet csodaszép

KingucK P>!

Erre én hogy – Ügyfelem rendelkezésre bocsátja az összes szükséges információt, csak most nagyon sok a dolga, hogy ilyen szaros részletekkel törődjön napközben. – Meglengettem a pénzt, amit Flood vámpír adott, mire totál kész lett, túlmeditálta magát, hogy nem a pénzről szól, amikor dehogyisnem. Aztán elvitt egy tetőtéri lakásba, ami csak félsaroknyira van a címtől, ahol találkoznom kellett Flooddal naplementekor. Cukkini!

12. Vér, kávé, szex, mágia: nem feltétlenül ebben a sorrendben

Kapcsolódó szócikkek: Abby Normal · C. Thomas Flood · naplemente · vámpír
KingucK P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Nem tudja. Olyan, mint ő, amikor vámpírként ébredt, és még nem tudta, micsoda.
– Még csak nem is tudja?
– Mit nem tudok? – Megint felvette a tárcát. – Várjunk csak. Maga látja, hogy ez izzik?
– Nem izzik. Csak úgy éreztem, idetartozik. – Szegény tag, még csak nem is sejti. – Hogy hívják?
– Charlie Asher. Ez az Asher Használt holmik.
– Hát, Charlie, maga rendes fickónak látszik, és én nem tudom, micsoda maga, de a jelek szerint maga sem. Mert nem, igaz?
A férfi elpirult. Jody jól látta, ahogy az arcát elönti a meleg.
– Mostanában változóban vagyok.

8. Ahogy itt jár-kél

Kapcsolódó szócikkek: Asher Használt holmik · Charlie Asher · Jody Stroud · vámpír
KingucK P>!

Jody felvette a listát, és odament a konyhapulthoz, ahol a kávégép állt.
– A lelkemet is eladnám egy nagy csésze kávéért.
– Nem voltam a szajhád.
– Jó, jó, nem érdekes. Szóval mennyi idő alatt kell megcsinálnunk mindezt?
– Megnéztem a kalendáriumot. A napkelte hat ötvenháromkor van, vagyis van tizenkét óránk. Majdnem napforduló van, hosszú az éjszaka.
– Napforduló? Jézusom, mindjárt karácsony.

7. A lista

Kapcsolódó szócikkek: kávé
KingucK P>!

Abby úgy mosolygott, akár macska a tonhalkonzervgyárban.
– Flood – ismételte. – Flood.
Próbálgatja, vélte Tommy. Szinte látta lelki szemei előtt, hogy a lánynak van egy fekete mappája az iskolában, aminek a borítóján hamarosan a Mrs. Flood felirat díszeleg majd egy nyíllal átlőtt szívben, amiből vér csöpög. Hozzá lány még sosem vonzódott ilyen nyíltan, és rá kellett jönnie, hogy nincs ebben tapasztalata. Egy pillanatra eszébe jutott Drakula három vámpírfelesége, akik megpróbálják elcsábítani Jonathan Harkert Stoker klasszikusában. (Amióta Jodyt megismerte, az összes keze ügyébe eső vámpírirodalmon átrágta magát, mert egy normális kézikönyvet sem írtak még a vámpírsághoz.) Tényleg elbírna három falánk vámpírfeleséggel? Hoznia kell nekik zsákban csecsemőket, ahogy Drakula a könyvben? Hány kell nekik hetente? És hol kap az ember zsákba való csecsemőt?

8. Ahogy itt jár-kél

Kapcsolódó szócikkek: Abby Normal · C. Thomas Flood · Drakula · vámpír
KingucK P>!

– Kérdezzük meg őket – mondta Flanel. – Tökre heroinistának néznek ki.
Fehér Farkas Jared és Abby Normal elhátrált a szemkihúzóktól, ahol valami hipoallergént kerestek. Abby szeme egész éjjel könnyezett, ettől a sminkje megfolyt, és a kinézete szomorú bohócos lett. Nem igazán ezt tervezte.

7. A lista

Kapcsolódó szócikkek: Abby Normal · Fehér Farkas Jared
KingucK P>!

Abby lenézett a pólójára, ami persze fekete volt, rajta egy költő képe egy tizenkilencedik századi metszetről.
– Ja, mert tudod, kicsoda, mi?
– „Ahogy itt jár-kél, szép, miként csillagtüzes éjszaka” – idézte a flaneles. Kacsintott és vigyorgott. – Byron az én hősöm is. Na cső.
Megfordult és elindult. Abby elkapta a kabátujját.
– Az egész városban van tűcsereprogram. A helyek benne vannak a Bay Guardianben.

7. A lista