Totál ​szívás (A Love Story 2.) 222 csillagozás

Christopher Moore: Totál szívás

Vámpírnak lenni totál szívás. Szó szerint. Kérdezzük csak meg Thomas C. Floodot. Élete legfantasztikusabb éjszakája után arra ébredt, hogy a barátnője, Jody, vámpír. És most már ő is az! Pontosabban Jody tette azzá. A legtöbb párnak ez elég lenne a szakításhoz, de Tommy és Jody szerelmesek, így elhatározzák, hogy túlteszik magukat ezen az apróságon. Csak közben kiderül, hogy az ősöreg vámpírnak, aki korábban megcsócsálta Jodyt, nem lett volna szabad újoncokat toborozni. Ráadásul Tommy volt munkatársai nagyon rákaptak erre a vámpírvadász dologra, úgyhogy karót akarnak döfni a fiú szívébe. Vagy levágni a fejét. Vagy valami ilyesmi. És ez már tényleg totál szívás.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2009
222 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639868601 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 56

Szereplők népszerűség szerint

Charlie Asher · A Császár · Abby Normal · Állatok · C. Thomas Flood · Jody Stroud · Lash · Barry · Betli · Chet · Clint · Drabális Macskás William · Drew · Elijah Ben Sapir · Fehér Farkas Jared · Gustavo Chavez · Jeff · Kék · Lázár · Troy Lee

Helyszínek népszerűség szerint

Amerikai Egyesült Államok · Starbucks · San Francisco · Asher Használt holmik · Battery Street, San Francisco · Safeway


Kedvencelte 13

Most olvassa 9

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

SteelCurtain>!
Christopher Moore: Totál szívás

A Moore Humor Tumor megállíthatatlanul terjeszkedik, növekszik, mint gomba a felhőszakadás után. Jellemző tünetei: levegő után kapkodás, váratlanul feltörő törvénytelen nyerítés, fetrengve röhögés. Mellékhatásai: perifériáról a látótér közepére szökkenő hétköznapi alakok: úgymint vámpírok, gigantikus szilikonmellű kék nő (Nem az LGT Kék asszonya!), a sötét nagyúr ((a névazonosság ellenére nem a mi főnökünk!) szolgálatára kész tinédzserek, kopaszra borotvált drabális macska és hasonlóak. Feltűnik még olykor néhány fantázia szülte lény is, mint például: hajléktalanok, árufeltöltők, rendőrök, sőt, – de ez már tényleg hihetetlen – megértő szülők. Lefolyása viharos. Bár nincs rá írásos bizonyíték, de Moore hívők közt kitartóan terjed a szóbeszéd, miszerint többen is halálra röhögték már magukat a betegség következtében.
Vigyázat? Fertőző!!!

2 hozzászólás
KingucK P>!
Christopher Moore: Totál szívás

Hihetetlen az író humora és a kreativitása a lehetetlen helyzetekre!
Igaz, hogy maga a téma sem mindennapi: Vámpír pár szolgát és új lakást keres.
Nagyon tetszett, ahogy össze lett hozva a Mocskos melóval a cselekmény, imádom ezeket a közös szereplőket. A Császár és a katonái eddig is jelen voltak az eseményekben, de Charlie Asher is előkerült… :) remélem annak is hamarosan megjelenik a második része, ennek előszele lehet az új kiadás? ;)

AeS P>!
Christopher Moore: Totál szívás

Ez szerintem jóval gyengébb lett, mint az első rész, és ilyenformán nem is nagyon van róla mondanivalóm. Nevetgéltem, mert nevetgélek Moore-on mindig, de semmi átütő erőt nem éreztem, Jody és Flood egyaránt idegesítőek voltak. Abby, Az Éjszaka Sötét Teremtményeinek Alázatos Szolgája viszont fantasztikus, miatta jár a kelleténél több csillag.

Marée_Noire>!
Christopher Moore: Totál szívás

Hát, ez még jobb is volt, mint az első rész! :D Ha abból indulunk ki, hogy az első rész bizarr állatságok halma volt, akkor itt már nem is tudom, mit mondjak, ám egy dolog biztos: fergetegesen elszórakoztatott! Kuncogtam szinte végig, néhol fel is röhögtem. A kedvenc szereplőm, Császár elég korlátozottan volt jelen, de ezért kárpótolt Abby Normal, aki az elején még túl soknak bizonyult, aztán szépen átfordult a számomra nélkülözhetetlen kategóriába, sírva röhögtem a szövegein… :)
A vége meg…! o.O Jajj. :D

Kovaxka P>!
Christopher Moore: Totál szívás

Hát, eléggé fárasztó volt. Megint egy sorozat, amit nem biztos, hogy végigolvasok. Igazából nem nagyon izgat, mi lesz a további sorsa vámpírjainknak. Persze vicces volt, különösen Abby naplórészletei dobtak rajta. A felétől azonban nagyon kusza lett, alig vártam, hogy vége legyen. Szerencsére a lezárás elég jól sikerült, így közepesnél jobbra értékeltem.

kkata76>!
Christopher Moore: Totál szívás

Christopher Moore könyveiben csalódni nem, csak elmerülni lehet. Csak arra vigyázz, hogy gyere föl néha levegőért, nehogy a röhögőgörcsbe halj bele.

Lisie87 P>!
Christopher Moore: Totál szívás

Nem volt annyira jó, mint az első rész, de sokat nevettem és vidultam a könyvön! Abby volt benne a legjobb! ^^

Judyt IP>!
Christopher Moore: Totál szívás

Hát mi volt ez itt kérem szépen! Eszeveszett komédia San Franciscoban. Jody valahogy még mindig olyan X számomra. Nem sikerült továbbra sem megkedvelnem, de Flood szereti, én meg Floodot és így megbékéltem a csajszival is. :) Na de Kék. Hát mégis ki a fenének képzeli itt magát ez a bukott Cheddar-hercegnő? :D Neki ki tudtam volna osztani egy-két észheztérítőt, pedig nem vagyok egy verekedős típus.
Ami mindent vitt számomra és erőteljesen megkönnyeztem, az Moore utószava, ami a Császárról és két kutyusról, Betliről és Lázárról szól. Annyira cuki és nem is gondoltam volna, hogy ez a három lélek ennyi embert megihletett már a történelem során. :)

Bővebben itt írok róla: http://watchaholics.hu/2018/02/12/christopher-moore-a-l…

Shauna P>!
Christopher Moore: Totál szívás

Ennyi agyatlansággal, hülyeséggel, idiótasággal és elcseszett poénnal még sohasem találkoztam az olvasmányaim során… E kijelentésemet követően pedig bárki azt gondolhatja, hogy utáltam ezt a regény, de az igazság az, hogy imádtam! :D
Ebben a regényben minden karaktert a fejére ejtettek. minden szituáció abszurd és minden cselekedet szembe megy azokkal a normákkal amiket az ember ismer.
Ebben a történetben az a jó, hogy egy percig sem veszi komolyan magát és sokszor önmagából is viccet csinál.
Egyszerűen zseniális az, amit Christopher Moore művel!

joopsy P>!
Christopher Moore: Totál szívás

Nagy bajban vagyok ezzel a sorozattal. Az első rész számomra az unalom és a keszekuszaság megtestesítője volt. Ez a rész viszont sokkal jobban indult. Abby dumáján és Kék egész lényén jókat derültem. Néha még nevettem is. Talán az első részt tekinthetem egy bevezetőnek Moore világa irányába, mert ezt már jobban be tudtam fogadni.
Aztán sajnos jött az utolsó harmada a könyvnek, ami szerintem teljesen össze lett csapva és onnantól alig vártam, hogy „ne kelljen olvasnom”. A szereplőket néha már követni sem tudtam. Ki hol jár, mit csinál, mi történik vele, de már nem is érdekelt. Sajnos Moore-ral szerintem az a baj, hogy nem tud belevarázsolni engem a történetbe, a világába (bár amilyen agyament, jobb is így talán). :)
A legvége miatt a váratlan fordulatért még azért kapott tőlem egy fél csillagot.


Népszerű idézetek

Sceurpien I>!

– Akkor átvedlek.
– Farkassá?
– Másik ruhába, baszki.
– Jó, hát nem tudtam. Azt hittem, azt is megtanultad.

59. oldal (Jody & Tommy)

1 hozzászólás
kávésbögre P>!

Tommy Jodyra nézett. Az tágra nyitotta zöld szemét, ami olyasmit jelentett, hogy úgy átpofozlak a jövő hétbe, hogy sebészcsoport tudja csak kioperálni a szerdát a seggedből.

23. oldal

Sceurpien I>!

– Lenyugodnál? Téged bámul mindenki. Azt hiszik, elment az eszed.
– Legalább nem lógok ki.

19. oldal (Jody és Tommy)

11 hozzászólás
kávésbögre P>!

Articsóka? Ki a rák eszik olyat? Azt hittem, az egy fegyver, baszki.

165. oldal

1 hozzászólás
Sceurpien I>!

Nem ölhetsz meg csak úgy valakit, hogy meg sem kérdezed. Az tapintatlanság.

9. oldal (Tommy)

Sceurpien I>!

– … az agyam is leragad itt?
– Hát le, de azért mert férfi vagy, és nem azért, mert vámpír.

14. oldal (Tommy & Jody)

1 hozzászólás
Beja>!

– Neked van majdnem-MBA-d – mondta az alacsony, kopaszodó Barry Lashnek. – Tudnod kéne, mi legyen most. – Azt nem tanítják, mit kell csinálni egy halott kurvával – vágott vissza Lash. – Az egy másik program. Politikatudomány, azt hiszem.

133. oldal

kávésbögre P>!

– Lash, be vagy lőve?
– Persze.
– Ja, persze. Mit is gondoltam?

48. oldal

egy_ember>!

– Ugyan már. Író akartál lenni. Pálcikakezed lett volna, meg radiátormelled, és kidöglöttél volna, ha háromnál többször kell megnyomni az Entert.

13. oldal


A sorozat következő kötete

A Love Story sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Kresley Cole: Vámpírszerető
J. R. Ward: A király
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Gaura Ágnes: Attila koporsója