Totál ​szívás (A Love Story 2.) 202 csillagozás

Christopher Moore: Totál szívás

Vámpírnak lenni totál szívás. Szó szerint. Kérdezzük csak meg Thomas C. Floodot. Élete legfantasztikusabb éjszakája után arra ébredt, hogy a barátnője, Jody, vámpír. És most már ő is az! Pontosabban Jody tette azzá. A legtöbb párnak ez elég lenne a szakításhoz, de Tommy és Jody szerelmesek, így elhatározzák, hogy túlteszik magukat ezen az apróságon. Csak közben kiderül, hogy az ősöreg vámpírnak, aki korábban megcsócsálta Jodyt, nem lett volna szabad újoncokat toborozni. Ráadásul Tommy volt munkatársai nagyon rákaptak erre a vámpírvadász dologra, úgyhogy karót akarnak döfni a fiú szívébe. Vagy levágni a fejét. Vagy valami ilyesmi. És ez már tényleg totál szívás.

Eredeti mű: Christopher Moore: You Suck

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2009
222 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639868601 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 52

Szereplők népszerűség szerint

Charlie Asher · Abby Normal · C. Thomas Flood · Állatok · Jody Stroud · Lash · A Császár · Barry · Betli · Chet · Clint · Drabális Macskás William · Drew · Elijah Ben Sapir · Fehér Farkas Jared · Gustavo Chavez · Jeff · Kék · Lázár · Troy Lee

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks · San Francisco · Amerikai Egyesült Államok · Asher Használt holmik · Battery Street, San Francisco · Safeway


Kedvencelte 13

Most olvassa 11

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
SteelCurtain
Christopher Moore: Totál szívás

A Moore Humor Tumor megállíthatatlanul terjeszkedik, növekszik, mint gomba a felhőszakadás után. Jellemző tünetei: levegő után kapkodás, váratlanul feltörő törvénytelen nyerítés, fetrengve röhögés. Mellékhatásai: perifériáról a látótér közepére szökkenő hétköznapi alakok: úgymint vámpírok, gigantikus szilikonmellű kék nő (Nem az LGT Kék asszonya!), a sötét nagyúr ((a névazonosság ellenére nem a mi főnökünk!) szolgálatára kész tinédzserek, kopaszra borotvált drabális macska és hasonlóak. Feltűnik még olykor néhány fantázia szülte lény is, mint például: hajléktalanok, árufeltöltők, rendőrök, sőt, – de ez már tényleg hihetetlen – megértő szülők. Lefolyása viharos. Bár nincs rá írásos bizonyíték, de Moore hívők közt kitartóan terjed a szóbeszéd, miszerint többen is halálra röhögték már magukat a betegség következtében.
Vigyázat? Fertőző!!!

2 hozzászólás
>!
KingucK
Christopher Moore: Totál szívás

Hihetetlen az író humora és a kreativitása a lehetetlen helyzetekre!
Igaz, hogy maga a téma sem mindennapi: Vámpír pár szolgát és új lakást keres.
Nagyon tetszett, ahogy össze lett hozva a Mocskos melóval a cselekmény, imádom ezeket a közös szereplőket. A Császár és a katonái eddig is jelen voltak az eseményekben, de Charlie Asher is előkerült… :) remélem annak is hamarosan megjelenik a második része, ennek előszele lehet az új kiadás? ;)

>!
AeS P
Christopher Moore: Totál szívás

Ez szerintem jóval gyengébb lett, mint az első rész, és ilyenformán nem is nagyon van róla mondanivalóm. Nevetgéltem, mert nevetgélek Moore-on mindig, de semmi átütő erőt nem éreztem, Jody és Flood egyaránt idegesítőek voltak. Abby, Az Éjszaka Sötét Teremtményeinek Alázatos Szolgája viszont fantasztikus, miatta jár a kelleténél több csillag.

>!
Marée_Noire
Christopher Moore: Totál szívás

Hát, ez még jobb is volt, mint az első rész! :D Ha abból indulunk ki, hogy az első rész bizarr állatságok halma volt, akkor itt már nem is tudom, mit mondjak, ám egy dolog biztos: fergetegesen elszórakoztatott! Kuncogtam szinte végig, néhol fel is röhögtem. A kedvenc szereplőm, Császár elég korlátozottan volt jelen, de ezért kárpótolt Abby Normal, aki az elején még túl soknak bizonyult, aztán szépen átfordult a számomra nélkülözhetetlen kategóriába, sírva röhögtem a szövegein… :)
A vége meg…! o.O Jajj. :D

>!
Dora_Elizabeth P
Christopher Moore: Totál szívás

Megint egy letehetetlen könyv. A vámpírsztori folytatódott. Imádtam a szereplőket megint.
Nagyon tetszett, hogy kapott a sztori egy új tini szereplőt is, Abby-t. Bár be kell vallanom, a naplója felét nem értettem. De nagyon jól kidolgozott szereplő lett. Tényleg ilyen a legtöbb a valóságban is.
Akcióban annyira nem volt hiány, hogy konkrétan a végén már teljesen összekuszálódtak a szálak. A stílus még mindig hibátlan, annyira jól szórakoztam rajta. Nem hiszem el, hogy tud ilyet írni! Ennyire szórakoztató romantikus vámpír sztorit még nem olvastam. Sőt, most már tényleg volt benne romantika is. A végén szinte meghatódatam. Aztán Moore tett róla pár sor után, hogy ez az érzés elmúljon.
Gondolatelterelésnek tökéletes gyógyszer. Megint! Nem okozott csalódást a hátulján lévő szöveg után sem. spoiler Alig várom, hogy a befejező részt is elolvashassam!

>!
Shauna P
Christopher Moore: Totál szívás

Ennyi agyatlansággal, hülyeséggel, idiótasággal és elcseszett poénnal még sohasem találkoztam az olvasmányaim során… E kijelentésemet követően pedig bárki azt gondolhatja, hogy utáltam ezt a regény, de az igazság az, hogy imádtam! :D
Ebben a regényben minden karaktert a fejére ejtettek. minden szituáció abszurd és minden cselekedet szembe megy azokkal a normákkal amiket az ember ismer.
Ebben a történetben az a jó, hogy egy percig sem veszi komolyan magát és sokszor önmagából is viccet csinál.
Egyszerűen zseniális az, amit Christopher Moore művel!

>!
Kovaxka P
Christopher Moore: Totál szívás

Hát, eléggé fárasztó volt. Megint egy sorozat, amit nem biztos, hogy végigolvasok. Igazából nem nagyon izgat, mi lesz a további sorsa vámpírjainknak. Persze vicces volt, különösen Abby naplórészletei dobtak rajta. A felétől azonban nagyon kusza lett, alig vártam, hogy vége legyen. Szerencsére a lezárás elég jól sikerült, így közepesnél jobbra értékeltem.

>!
kkata76 P
Christopher Moore: Totál szívás

Christopher Moore könyveiben csalódni nem, csak elmerülni lehet. Csak arra vigyázz, hogy gyere föl néha levegőért, nehogy a röhögőgörcsbe halj bele.

>!
Lisie87 P
Christopher Moore: Totál szívás

Nem volt annyira jó, mint az első rész, de sokat nevettem és vidultam a könyvön! Abby volt benne a legjobb! ^^

>!
Judyt IP
Christopher Moore: Totál szívás

Hát mi volt ez itt kérem szépen! Eszeveszett komédia San Franciscoban. Jody valahogy még mindig olyan X számomra. Nem sikerült továbbra sem megkedvelnem, de Flood szereti, én meg Floodot és így megbékéltem a csajszival is. :) Na de Kék. Hát mégis ki a fenének képzeli itt magát ez a bukott Cheddar-hercegnő? :D Neki ki tudtam volna osztani egy-két észheztérítőt, pedig nem vagyok egy verekedős típus.
Ami mindent vitt számomra és erőteljesen megkönnyeztem, az Moore utószava, ami a Császárról és két kutyusról, Betliről és Lázárról szól. Annyira cuki és nem is gondoltam volna, hogy ez a három lélek ennyi embert megihletett már a történelem során. :)

Bővebben itt írok róla: http://watchaholics.hu/2018/02/12/christopher-moore-a-l…


Népszerű idézetek

>!
Sceurpien I

– Akkor átvedlek.
– Farkassá?
– Másik ruhába, baszki.
– Jó, hát nem tudtam. Azt hittem, azt is megtanultad.

59. oldal (Jody & Tommy)

1 hozzászólás
>!
kávésbögre P

Tommy Jodyra nézett. Az tágra nyitotta zöld szemét, ami olyasmit jelentett, hogy úgy átpofozlak a jövő hétbe, hogy sebészcsoport tudja csak kioperálni a szerdát a seggedből.

23. oldal

>!
Sceurpien I

– Lenyugodnál? Téged bámul mindenki. Azt hiszik, elment az eszed.
– Legalább nem lógok ki.

19. oldal (Jody és Tommy)

11 hozzászólás
>!
kávésbögre P

Articsóka? Ki a rák eszik olyat? Azt hittem, az egy fegyver, baszki.

165. oldal

1 hozzászólás
>!
Sceurpien I

Nem ölhetsz meg csak úgy valakit, hogy meg sem kérdezed. Az tapintatlanság.

9. oldal (Tommy)

>!
Sceurpien I

– … az agyam is leragad itt?
– Hát le, de azért mert férfi vagy, és nem azért, mert vámpír.

14. oldal (Tommy & Jody)

1 hozzászólás
>!
Beja

– Neked van majdnem-MBA-d – mondta az alacsony, kopaszodó Barry Lashnek. – Tudnod kéne, mi legyen most. – Azt nem tanítják, mit kell csinálni egy halott kurvával – vágott vissza Lash. – Az egy másik program. Politikatudomány, azt hiszem.

133. oldal

>!
kávésbögre P

– Lash, be vagy lőve?
– Persze.
– Ja, persze. Mit is gondoltam?

48. oldal

>!
egy_ember

– Ugyan már. Író akartál lenni. Pálcikakezed lett volna, meg radiátormelled, és kidöglöttél volna, ha háromnál többször kell megnyomni az Entert.

13. oldal


A sorozat következő kötete

A Love Story sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Darynda Jones: Első sírhant
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek