Megjelenésének várható időpontja: 2019. november 5.

Ördögöd ​van (Pine Cove 1.) 150 csillagozás

Christopher Moore: Ördögöd van Christopher Moore: Ördögöd van

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenkinek ​van ördöge, télen is, nyáron is. Van, aki tagadja, van, aki nem tud róla, sőt olyan is akad, aki büszke rá. Hősünk, Travis, a kiugrott papnövendék szeretne megszabadulni ördögétől, akit egyedül ő láthat, a többiek csak akkor, ha… de ezt úgyis megtudják.

Christopher Moore-t – ördögien vonzó meseszövésének és hihetetlen komédiázó kedvének köszönhetően – a humor legjelesebb képviselői közt tartják számon. Betegesen humoros, sőt eszement, amire csupán egy mentsége van: az esze.

„– Remek, de ha továbbra is nyavalyogni akarsz, inkább közlöm veled a regulákat. Először is, nem futhatsz el előlem. Megidéztél, és én szolgád lettem mindörökre. A mindörökre nálam pontosan azt jelenti, amit jelent…
– Szóval pokolbéli vagy? – kérdeztem. Tudtam, hülye a kérdés, de hát az embert még a papneveldében sem készítik föl egy ördöggel folytatandó társalgásra.
– Nem – mondta –, édenkerti vagyok.
– Hazudsz – vágtam rá.
Így kezdődött, és Catch immár… (tovább)

Eredeti mű: Christopher Moore: Practical Demonkeeping

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
puhatáblás · ISBN: 9789634195849 · Fordította: Pék Zoltán · Megjelenés időpontja: 2019. november 5.
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2001
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639348430 · Fordította: György László

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Alphonse Rivera · Catch · Augustus Brine · Billy Winston · Charles L. Belew (Szipi) · Effrom Elliot · Gian Hen Gian · Howard Phillips · Jennifer Masterson · Mavis Sand · Rachel Henderson · Robert Masterson · Slick McCall · Travis O'Hearn

Helyszínek népszerűség szerint

Pine Cove · Baltimore · Házatlan Csiga · San Junipero


Kedvencelte 8

Most olvassa 9

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
AeS P
Christopher Moore: Ördögöd van

Végre sikerült hozzájutnom, nem mondom meg, hogyan, de annyit elárulok, hogy nem papírkötésben. Olyan jó lenne, ha kiadnák újra, nagyon szeretném a polcomon tudni.
Nem a legjobb értékelésű Moore, pedig szerintem minden benne van, ami a jó induláshoz kell, és már most látszanak a jellemző stílusjegyek: Kalifornia kisemberei, egy kis természetfeletti, egy kis tisztelgés a nagyok előtt, és persze iszonyú szórakoztató stílus. Most jó lenne gyorsan folytatni is a sorozatot, hogy ne essek ki teljesen Pine Cove légköréből.

>!
SteelCurtain
Christopher Moore: Ördögöd van

Ha jól tudom ez Christopher Moore első regénye. Kezdetnek nem volt ez olyan rossz. Benne van már minden a későbbi poénzsonglőr repertoárjából, csak éppen még nagyon karcosan. Néhol olyan érzésem támadt, mintha Moore viaskodott volna önmagával, hogy kereskedelmi célú hátborzongást kalapáljon ki, vagy teljesen engedje szabadjára csillogó elméje börtönéből a fantasy és horrorparódiákat. Ebben a könyvében néha még megpróbál komoly lenni, de ez egyáltalán nem áll jól neki. Ő akkor válik véresen komollyá, amikor felelőtlenül elkezdi a képtelenségeket halmozni. Mint egy ördögűző Gorcsev Iván.
Azt mondanám, hogy az Ördögöd van kissé döcögős, de már félreismerhetetlenül Moore.

>!
Bur3sz
Christopher Moore: Ördögöd van

Tipikus Christopher Moore regény. :D Tele jobbnál jobb beszólásokkal, fordulatokkal. Nagyon élveztem.

1 hozzászólás
>!
Jaina
Christopher Moore: Ördögöd van

Tavaly decemberben olvastam életem első Cristopher Moore könyvét, Aleghülyébb angyalt. Az nagyon tetszett, rengeteget nevettem rajta. Aztán az elolvasása után vettem észre, hogy egy trilógia harmadik része, azóta terveztem az Ördögöd van! elolvasását. A történet nagyon nehezen indult be, a feléig unatkoztam, egy valamirevaló poént sem találtam. Aztán nagy nehezen beindult, a végére pedig egész jó lett. Biztosan el fogom olvasni a második részt is, hátha az viccesebbre sikerült.

>!
Kovács_Cintia_2 P
Christopher Moore: Ördögöd van

Nem volt annyira borzasztó, de nem volt izgalmas sem. Vicces pedig egyáltalán nem volt, sőt voltak itt kifejezetten komoly témák is.
Az alap ötlet nagyon szimpatikus volt, kár hogy ilyen furán szét lett szabdalva. Ettől a kicsit mindenki szemszögétől olyan szétesettnek tűnt nekem a sztori.

>!
Dora_Elizabeth
Christopher Moore: Ördögöd van

Ez nem lesz a kedvencem. A legbetegebb könyvek között van, amit valaha olvastam. Nagyon izgalmas volt, cselekményes, amit igazából el is vártam már az írótól. De annyi nevet hozott fel egymás után, hogy nekem néhol követhetetlen volt. A végére persze összeértek a szálak egy nagy kusza csomóvá. Nagy nehezen, bár bevallom, volt hogy el kellett gondolkoznom egy-egy névnél, hogy ő ki is volt.
Egészen érdekes volt erről a lepukkant településről és annak lakóiról oldasni. Mindenképpen elolvasom a folytatásokat is. Kíváncsi vagyok rájuk, hogy mit tudott kihozni még ebből a zagyvaságból Moore.

>!
dtk8 P
Christopher Moore: Ördögöd van

Christopher Moore Twin Peaksben járt. Adott egy kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit, és mindenkinek köze van mindenkihez, és ahova egyszer csak megérkezik a gonosz. Jók a szereplők, de a vége felé már egyáltalán nem tudtam követni hogy a terv szerint akkor ki mit fog csinálni miért.

>!
kvzs P
Christopher Moore: Ördögöd van

Christopher Moore beteg. Remélem, hogy soha, senki nem akarja meggyógyítani.
Nem ez a legjobb könyve, de így is…

>!
Stone
Christopher Moore: Ördögöd van

„Sok teteje nincs, és hogy miért van ez így, az hosszú történet.”
Csatt! Szólt közbe egy pofon, amikor gondolataim elkalandoztak oly irányba, hogy miről is szól ez a könyv? Mi is a mondanivalója? He?
A tudatos énem egyik halmaza, mely próbálja gyakorolni a lényegre látó gondolkodást, közölte a maradék eszemmel, hogy ez csak egy jó kis szórakoztató könyv.
Csatt! A homlokom randit adott tenyeremnek és attól kezdve nem vártam mély, lelket rázogató, agyonfilozofáló párbeszédet a könyvtől.
Amint így kezdtem el nézni, egy jó kis kalandba keveredtem, úgy 300 oldal erejéig, ami az ördög megidézéséről szól. És ezt bizony teljesen véletlenül is megejthetjük, aztán a hátunkon ….

Többi a blogon:
http://beingstoned.freeblog.hu/archives/2010/12/27/Chri…


Népszerű idézetek

>!
Almost_Zed

Valahol olvastam, hogy az összes vallást és biztosítótársaságot a halálfélelem tartja fenn.

193. oldal

>!
kávésbögre P

A dobozból elcsent süti mindig édesebb, mint a tányérra kitett.

209. oldal

2 hozzászólás
>!
Cheril

A változás az egyetlen állandó dolog az életben, persze, ezt nem könnyű elfogadni.

32. oldal

>!
Gólyanéni

A pillangók nem gondolnak vissza nosztalgiával azokra az időkre, amikor még hernyók voltak.

Kapcsolódó szócikkek: hernyó · lepke
>!
Csi P

– Tegnap este korán nyugovóra tértem két bájos, tizenéves borosflaska társaságában, minden, ami ezután következett, tudomásom és jóváhagyásom nélkül történt.

>!
Sceurpien I

A mosómedvék farkashordaként vágtak neki az éjszakának.

131. oldal

2 hozzászólás
>!
Cheril

Ahhoz, hogy az ember poraiból fölébredjen, előbb össze kell roppannia, majd elégnie.

87. oldal

>!
Stone

Billy Winston istenített hőseinek titkos listáján Szipit csupán David Bowie előzte meg.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Billy Winston · Charles L. Belew (Szipi)
1 hozzászólás
>!
regulat

Ha üzletről vagy éppen politikáról van szó, a közvélemény mindig is hihetetlenül elnéző a gusztustalan, nyálkás dolgokkal szemben.

100. oldal

>!
Almost_Zed

… a Pentagon tizenhétmillió dollárt szavazott meg arra, hogy a Massachusettsi Műszaki Kutatóintézet titkos kísérleteket folytasson, azt kiderítendő, hogy lehetséges-e egy bagoly formájú repülőgép kivitelezése. A prototípussal végzett, két évig tartó komputerszimulációs és szélcsatornás vizsgálatok után a kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy egy bagoly formájú repülőgép minden bizonnyal hatékony fegyver lehet, amennyiben az ellenség valaha is egér formájú tankokat vetne be szárazföldi alakulatainál.

300. oldal


A sorozat következő kötete

Pine Cove sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Lois Lowry: Az emlékek őre
Ransom Riggs: Üresek városa
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Charlaine Harris: Holtak klubja
Anne Rice: A múmia
Lawrence Block: A betörő, akit temetni veszélyes
Nora Roberts: A szabadság íze
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák