!

Ördögöd ​van! (Pine Cove 1.) 123 csillagozás

Christopher Moore: Ördögöd van!
1.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mindenkinek ​van ördöge, télen is, nyáron is. Van, aki tagadja, van, aki nem tud róla, sőt olyan is akad, aki büszke rá. Hősünk, Travis, a kiugrott papnövendék szeretne megszabadulni ördögétől, akit egyedül ő láthat, a többiek csak akkor, ha… de ezt úgyis megtudják.

Christopher Moore-t – ördögien vonzó meseszövésének és hihetetlen komédiázó kedvének köszönhetően – a humor legjelesebb képviselői közt tartják számon. Betegesen humoros, sőt eszement, amire csupán egy mentsége van: az esze.

„– Remek, de ha továbbra is nyavalyogni akarsz, inkább közlöm veled a regulákat. Először is, nem futhatsz el előlem. Megidéztél, és én szolgád lettem mindörökre. A mindörökre nálam pontosan azt jelenti, amit jelent…
– Szóval pokolbéli vagy? – kérdeztem. Tudtam, hülye a kérdés, de hát az embert még a papneveldében sem készítik föl egy ördöggel folytatandó társalgásra.
– Nem – mondta –, édenkerti vagyok.
– Hazudsz – vágtam rá.
Így kezdődött, és Catch immár… (tovább)

Eredeti mű: Christopher Moore: Practical Demonkeeping

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2001
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639348430 · Fordította: György László

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Catch · Alphonse Rivera · Augustus Brine · Billy Winston · Charles L. Belew (Szipi) · Effrom Elliot · Gian Hen Gian · Howard Phillips · Jennifer Masterson · Mavis Sand · Rachel Henderson · Robert Masterson · Slick McCall · Travis O'Hearn

Helyszínek népszerűség szerint

Pine Cove · Baltimore · Házatlan Csiga · San Junipero


Hirdetés

Kedvencelte 8

Most olvassa 10

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
SteelCurtain 
Christopher Moore: Ördögöd van!

Ha jól tudom ez Christopher Moore első regénye. Kezdetnek nem volt ez olyan rossz. Benne van már minden a későbbi poénzsonglőr repertoárjából, csak éppen még nagyon karcosan. Néhol olyan érzésem támadt, mintha Moore viaskodott volna önmagával, hogy kereskedelmi célú hátborzongást kalapáljon ki, vagy teljesen engedje szabadjára csillogó elméje börtönéből a fantasy és horrorparódiákat. Ebben a könyvében néha még megpróbál komoly lenni, de ez egyáltalán nem áll jól neki. Ő akkor válik véresen komollyá, amikor felelőtlenül elkezdi a képtelenségeket halmozni. Mint egy ördögűző Gorcsev Iván.
Azt mondanám, hogy az Ördögöd van kissé döcögős, de már félreismerhetetlenül Moore.

>!
Bur3sz
Christopher Moore: Ördögöd van!

Tipikus Christopher Moore regény. :D Tele jobbnál jobb beszólásokkal, fordulatokkal. Nagyon élveztem.

1 hozzászólás
>!
Jaina P
Christopher Moore: Ördögöd van!

Tavaly decemberben olvastam életem első Cristopher Moore könyvét, Aleghülyébb angyalt. Az nagyon tetszett, rengeteget nevettem rajta. Aztán az elolvasása után vettem észre, hogy egy trilógia harmadik része, azóta terveztem az Ördögöd van! elolvasását. A történet nagyon nehezen indult be, a feléig unatkoztam, egy valamirevaló poént sem találtam. Aztán nagy nehezen beindult, a végére pedig egész jó lett. Biztosan el fogom olvasni a második részt is, hátha az viccesebbre sikerült.

>!
dtk8 P
Christopher Moore: Ördögöd van!

Christopher Moore Twin Peaksben járt. Adott egy kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit, és mindenkinek köze van mindenkihez, és ahova egyszer csak megérkezik a gonosz. Jók a szereplők, de a vége felé már egyáltalán nem tudtam követni hogy a terv szerint akkor ki mit fog csinálni miért.

>!
kvzs P
Christopher Moore: Ördögöd van!

Christopher Moore beteg. Remélem, hogy soha, senki nem akarja meggyógyítani.
Nem ez a legjobb könyve, de így is…

>!
Stone
Christopher Moore: Ördögöd van!

„Sok teteje nincs, és hogy miért van ez így, az hosszú történet.”
Csatt! Szólt közbe egy pofon, amikor gondolataim elkalandoztak oly irányba, hogy miről is szól ez a könyv? Mi is a mondanivalója? He?
A tudatos énem egyik halmaza, mely próbálja gyakorolni a lényegre látó gondolkodást, közölte a maradék eszemmel, hogy ez csak egy jó kis szórakoztató könyv.
Csatt! A homlokom randit adott tenyeremnek és attól kezdve nem vártam mély, lelket rázogató, agyonfilozofáló párbeszédet a könyvtől.
Amint így kezdtem el nézni, egy jó kis kalandba keveredtem, úgy 300 oldal erejéig, ami az ördög megidézéséről szól. És ezt bizony teljesen véletlenül is megejthetjük, aztán a hátunkon ….

Többi a blogon:
http://beingstoned.freeblog.hu/archives/2010/12/27/Chri…

>!
Habók P
Christopher Moore: Ördögöd van!

Első könyv. Még nem az igazi. Már van benne néhány remek ötlet, jól megformált szereplő, humoros beszólás, de még nem igazán áll össze.

>!
Gigger
Christopher Moore: Ördögöd van!

Számomra ez nem a legjobb könyve. Valahogy keveseltem azt a humort, poént, csavarral átszőtt cselekményt, gúnyt, és elméjére vonatkozó hibbantságot, amit megszoktam tőle.
A történet, maga az elképzelés viszont nem rossz !

>!
Bimpbell
Christopher Moore: Ördögöd van!

Christopher Moore a kezdetektől fogva eszement történeteket ír, ez az első könyve, ha jól tudom. Egyszerolvasós nyári könyv.

>!
Piqlet1977 P
Christopher Moore: Ördögöd van!

Szórakoztató kis könyvecske, C. Moore stílusában, ahogy azt már tőle megszokhattuk. Nem egy „komolyabb” (vagy inkább komolyabb alapokra épülő) mű mint a Biff evangéliuma – ami szerintem zseniális „kiegészítése” az Újszövetségnek –, de jó kis bevezetés az író kissé groteszk világába. Első könyvnek mindenképp figyelemre méltó (mármint az író első könyvének), de mivel nekem tőle a Leghülyébb angyal volt a kezdet és rögtön utána a már említett Biff evangéliuma következett, így összehasonlítva mindenképp „csak” kezdeti szárnypróbálgatásnak tűnik. Viszont annak nem rossz!


Népszerű idézetek

>!
Cheril

A változás az egyetlen állandó dolog az életben, persze, ezt nem könnyű elfogadni.

32. oldal

>!
Almost_Zed

Valahol olvastam, hogy az összes vallást és biztosítótársaságot a halálfélelem tartja fenn.

193. oldal

>!
kávésbögre P

A dobozból elcsent süti mindig édesebb, mint a tányérra kitett.

209. oldal

2 hozzászólás
>!
Gólyanéni

A pillangók nem gondolnak vissza nosztalgiával azokra az időkre, amikor még hernyók voltak.

Kapcsolódó szócikkek: hernyó · lepke
>!
Csi

– Tegnap este korán nyugovóra tértem két bájos, tizenéves borosflaska társaságában, minden, ami ezután következett, tudomásom és jóváhagyásom nélkül történt.

>!
Cheril

Ahhoz, hogy az ember poraiból fölébredjen, előbb össze kell roppannia, majd elégnie.

87. oldal

>!
Sceurpien I

A mosómedvék farkashordaként vágtak neki az éjszakának.

131. oldal

2 hozzászólás
>!
regulat

Ha üzletről vagy éppen politikáról van szó, a közvélemény mindig is hihetetlenül elnéző a gusztustalan, nyálkás dolgokkal szemben.

100. oldal

>!
Stone

Billy Winston istenített hőseinek titkos listáján Szipit csupán David Bowie előzte meg.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Billy Winston · Charles L. Belew (Szipi)
1 hozzászólás
>!
Almost_Zed

… a Pentagon tizenhétmillió dollárt szavazott meg arra, hogy a Massachusettsi Műszaki Kutatóintézet titkos kísérleteket folytasson, azt kiderítendő, hogy lehetséges-e egy bagoly formájú repülőgép kivitelezése. A prototípussal végzett, két évig tartó komputerszimulációs és szélcsatornás vizsgálatok után a kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy egy bagoly formájú repülőgép minden bizonnyal hatékony fegyver lehet, amennyiben az ellenség valaha is egér formájú tankokat vetne be szárazföldi alakulatainál.

300. oldal


A sorozat következő kötete

Pine Cove sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Kresley Cole: Vámpírharc
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Terry Pratchett: Fegyvertársak
Kerstin Gier: Rubinvörös
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Mark Lawrence: Bolondok hercege
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Terry Pratchett: Sofőrök
Vavyan Fable: Álomhajsza