Csak ​egy harapás (A Love Story 3.) 160 csillagozás

Christopher Moore: Csak egy harapás

Vannak szerelmesek, akik azért születnek, hogy átöleljék egymást. Jody és Tommy azért született, hogy megharapják egymást. Azért születtek újra. Merthogy már vámpírok. Óriási szerencse, hogy a szerelmük így halhatatlan, mivel kegyencük, Abby bronzszoborba öntötte őket a Totál szívás végén. Abby továbbra is vérszívó démon szeretne lenni, csak túl sok a dolga: kerülni a sulit, betörni az új Dög Martens csizmáját és lesmárolni imádott pasiját. Csakhogy ott van Chet, a borotvált macska, aki újdonsült vámpírmacskaként egyre nagyobb és vérszomjasabb. Sőt, az őt követő vámpírmacskák falkája is egyre nagyobb és vérszomjasabb. Van, aki szív. És van, akit szívnak.
Christopher Moore őrült vámpírtrilógiájának befejező darabjában senki sincs biztonságban.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2010
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049002 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 46

Szereplők népszerűség szerint

Abby Normal · A Császár · C. Thomas Flood · Jody Stroud · Állatok · Alphonse Rivera · Nick Cavuto · Barry · Betli · Chet · Clint · Drabális Macskás William · Drew · Fehér Farkas Jared · Gustavo Chavez · Jeff · Katusumi Okata · Kona · Lash · Lázár · Lucifer 2 · Marvin · Steve · Troy Lee

Helyszínek népszerűség szerint

San Francisco · Golden Gate Híd


Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

SteelCurtain >!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Kétségkívül írt már jobbat is Moore.
De legalább nem akar véresen komoly lenni. Sőt! Egyáltalán nem akar komoly lenni!
S hála a magasságos földhözragadtnak, továbbra is elmebeteg! S továbbra is úgy szórja a poénokat, mint hanyag leprás a végtagjait.
Csoda, hogy így is szeretem?

2 hozzászólás
cicus61 P>!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Az első rész nagyon tetszett, a második már nem annyira, és a harmadik, vagyis ez a könyv pedig már egyáltalán nem tetszett. Ezért nem szeretem annyira a sorozatokat, mert a harmadiknál már nagyon próbálkozik az író, hogy na még ez az egy, aztán vége!! Itt már csak húzta-vonta a történetet, Abby a már a második részben sem volt szimpi, itt meg már nagyon nem az, annyira erőszakos, mocskos-szájú és idióta, hogy az már borzasztó. Ez a rész már csupa zagyvaság, néhol teljesen kiakadtam és lapoztam néhol tovább, mert annyira nem bírtam a sok hülye szöveget.

KingucK P>!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Ez megint egy nagyon vicces könyvre sikerült :)
Egyre brutálisabb a szövegezése Abby kommentárjaival, viszont így is szerethető és magával sodró.
A kór terjed, támadnak a vámpírmacskák Chet vezetésével :)
A sok felnőtt és enyhén beteg tartalom mellett ajánlom mindenkinek, aki jól akar szórakozni és már nem kiskorú!

Helga_Dávid>!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Vagy én jövök ki a formámból, vagy Moore, de valahogy régebben sokkal jobban élveztem a könyveit. Bár ez a könyv a felétől már egyre jobban tetszett. Abby kamasz, menőcsaj, ribi stílusa azonban a könyv elején kifejezetten idegesített, aztán a végére már megszoktam.
Cselekményekben, akciókban és poénokban olyan szinten bővelkedik a kötet, hogy olvasás közben már-már nehéz lépést tartani a szereplőinkkel.
A Love Story sorozat befejező részeként, szépen elvarr Moore minden szálat, minden gonosz megkapja méltó büntetését, a jók pedig boldogan élnek, míg… (újra vámpírrá nem válnak?)

Kata_>!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Ez volt a legjobb része!
Több szereplő és több vicces helyzet.
Imádtam :)

Judyt IP>!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Komolyan, már most hiányzik ez a történet, pedig még csak ebben a pillanatban fejeztem be. Annyira, de annyira megszerettem Tommyt, Jodyt – igen, őt is –, Abbyt, az Állatokat, a Császárt a kutyóival és a két rendőrt, Riverát és Cavutot. Nagyon jó sztori, vicces, izgalmas, mosolygós, vámpíros és most … most hiányoznak.
A poénok néhol számomra kicsit erőltetettek voltak, de – ahogy @RosszQtya erre rávilágított – ez azért lehetett, mert végül is Moore Apukám korosztálya és neki is vannak ilyen poénjai … amiket szintén nem mindig találok viccesnek. :D
spoiler :)

Bővebben itt írok róla: http://watchaholics.hu/2018/02/12/christopher-moore-a-l…

5 hozzászólás
Marée_Noire>!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Ahhoz képest, milyen finnyáskodva vettem a kezembe az első részt – tekintve, hogy egyszer már olvastam, és nem igazán tetszett –, most rendesen berántott az egész trilógia. Amint bekerült a nagyonnemnormális Abby a képbe, végigkuncogtam az egészet. :D Szürreális, túlzó, kissé bizarr történet ez, ám mindez olyan köntösben tálalva, hogy még az idiótaságok közepette is képes volt izgulásra késztetni az itt-ott agyatlanabb karakterekért is… ;)

RandomSky>!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Ay mán, he, ilyen hülye hogy lehet valaki, mint Christopher Moore?! Hétfő reggelre kérek abból, amit ő szed!
Hát, ezen megint nagyon sokat nevettem. Jó gubancos, de ütős befejezés, és remélem meg biztos vagyok benne, hogy néhányakat viszontlátunk még. Abby-tól kifeküdtem, és a Császár for president.
Böllérre eresztve: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2010-12-09/…

6 hozzászólás
Anó >!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Nos, a harmadik rész rendesen lefárasztott! Már nem csupán vámpír emberek és patkányok, de macskák is, méghozzá nagy számban! Jodyéknak, Abbynak és társainak, no meg a jó öreg vámpírvadásznak is van dolguk elég…! Abby szövegét korábban nagyon bírtam, nos, jelentem, most már időnként besokalltam tőle… A zsaruk is próbáltak megtenni minden tőlük telhetőt, Marvin, a kekszmániás eb segítségével.,.. Jared felejtős volt, bár Abby csizmájában tipródott és sikoltozott néha, őt simán kihagytam volna a regényből, Okatát viszont kedveltem. S hogy minden még kuszább legyen, egy hajó is beúszott a harmadik részbe, melynek neve Holló…
Összességében komoly teljesítmény volt a trilógia megalkotása Christopher Moore-tól. A magam részéről örülök, hogy megtette, még ha kissé bele is fáradtam a végére.

Shauna P>!
Christopher Moore: Csak egy harapás

Egy szupergyors cselekményszállal megáldott vámpíros agymenés majdnem tökéletes befejezése.
Ami tetszett:
– A vámpírcicák, mert már maga a szó is cuki.
– Tommy karakterfejlődése,
– és Foo az őrült tudós,
– illetve Abby a bukott nosferatu, csüggedt nappalélő, az Öböl és környéke sötétjének lefokozott vésztartalék úrnője
Ami nem tetszett:
– Jody, bár igazából sohasem kedveltem igazán.
– Az Állatok keveset szerepeltek, ezt nagyon nehezményeztem…
– Illetve a történet lezárását nagyon összecsapottnak éreztem…
Igazából egyetlen kérdés maradt bennem megválaszolatlanul, ami pedig az, hogy Christoper Moore mégis mit szívott, miközben ezt a trilógiát megírta?


Népszerű idézetek

Pancsurka>!

A rossz korban születtem. Az Üvöltő szelek idejében kellett volna. Bár ha én lennék Cathy, levadásztam volna azt a Heathcliffet, és úgy ütöttem volna lovaglóostorral, mint egy szado prosti, aki prémiumra hajt. Csak mondom.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Heathcliff
14 hozzászólás
Sceurpien I>!

– Ahogy Morrissey mondta; „Az élet szenvedés.”
– Szerintem ezt Buddha mondta.
– Én biztos vagyok benne, hogy Morrissey mondta előbb. Még a nyolcvanas években.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Steven Patrick Morrissey
3 hozzászólás
Pancsurka>!

(…) lehámozom a bőrödet, csizmát csinálok belőle , és kutyaszarba lépek vele- (…)

159. oldal

Beja>!

– Vizes törölközőt dugtunk az ajtó alá – mondta Barry. – Az ember ezt csinálja, ha füvet akar szívni egy hotelben, és nem akarja, hogy mindenki hívja a biztonságiakat. Mindig legyen az embernél törölköző. Olvastam róla egy útikalauzban, ami a stopposoknak szól.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barry
kávésbögre P>!

Tragikus dolog fiatalnak és szabadnak lenni és zsibbasztóan unatkozni.

68. oldal

3 hozzászólás
Csi>!

Nagyon meg kell tanulnom franciául. Nekik van kábé harminchét szavuk a klitoriszra. Olyan nekik, mint a hó az eszkimóknak, csak nehezebb belőle iglut építeni.

75. oldal

Sceurpien I>!

(Aki kutyából fordít, az tudja, hogy Betli beszédének úgy a harmada értelmes. A többi csak zaj, amivel kénytelen kibélelni. Kábé mint az emberi beszéd.)

29. oldal

Sceurpien I>!

Steven „Foo Dong” Wongnak sejtelme sem volt, miről beszél a barátnője, Abby, és nem ez volt az első ilyen alkalom. Igazából általában gőze sem volt, miről beszél, de rájött, hogy ha türelmes, ha meghallgatja, és ami a legfontosabb, egyetért vele, akkor a lány kíméletlenül szexel vele, ami viszont nagyon klassz volt.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abby Normal · Steve
3 hozzászólás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Hádész Háza
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Csóti Lili: Hetedvérig
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Marissa Meyer: Cress
Jonathan Stroud: A gólem szeme
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Derek Landy: Játék a tűzzel
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna