A ​neccharisnyás papnő pajzán szigete 128 csillagozás

Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

Christopher Moore, a Biff evangéliuma szerzője most újabb őrült kirándulásra invitál mindenkit. Ezúttal egy trópusi paradicsom kellős közepébe: a fura kultuszok, a kedélyes kannibálok, az őrült tudósok, az eltökélt nindzsák és a beszélő denevérek világába. Kétbalkezes hősünk, Tucker Case, egy macsó férfi testében csapdába esett reménytelen kockafej, aki egy kozmetikai társaság pilótájaként éli az életét. Ám amikor alkoholos és szexuális befolyásoltság hatása alatt tönkreteszi főnöke repülőgépét, menekülnie kell. Egyetlen lehetősége, hogy elfogadja egy gyanús trópusi misszió ajánlatát Mikronézia egy eldugott zugában, csakhogy a csendes koktélozás és nyugalmas repülés helyett hamarosan egy gátlástalan orvos és egy szexi szőke főpapnő markában találja magát.

Újabb pimasz, ötletes, tabudöntögető, ínycsiklandóan gonosz és gyilkosan nevettető regény a humor világhírű nagymesterétől.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155272028 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Tucker Case

Helyszínek népszerűség szerint

Alualu · Truk · Yap


Kedvencelte 8

Most olvassa 8

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

>!
Bur3sz
Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

A szokásos Moore stílus. Sőt! Ez talán még jobb is. Ebbe még egy botcsinálta lúzer pilóta nyomozása is bele vegyül a sok eszementségbe.

>!
pat P
Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

Hát mit mondjak. Én is szívesen gyűjtenék tapasztalatokat egy regény megírásához Mog Mog szigetén.
Minden, amit tudni akartál páratartalomról, cápákról, kóbor kutyákról, kakasokról, bennszülött nők bájairól, pálmaborról, és a repülőgépen szexelés mellékhatásairól. (Röhögtetek már annyira mozgólépcsőn, hogy alig tudtatok leszállni róla?)
A sok baromságon és az egész izgalmas történeten kívül, sok meglepően komoly tartalom fért még a könyvbe. Bioetika (amivel engem bármikor le lehet venni a lábamról). Valláslélektani fejtegetések. Második világháborús történelemlecke. Antropológia (kis csúsztatásokkal, lásd az utószót). És valami, amit akár mágikus realizmusnak is nevezhetnénk.
No, és ki találja meg benne a Shakespeare-t? :))

11 hozzászólás
>!
AeS P
Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

„Nyamm.”
Ez eszembe jut, és máris bután heherészek, pedig amúgy szerintem már volt jobb Moore a kezemben abból a kevésből, amit eddig olvastam, ebben a szokásosnál is több volt a meztelen nő meg a lúzerség. De sebaj, vannak ilyen szerelmek, akiktől még az is tetszik, ami egyébként nem olyan jól sikerült, nálam ez az ELTE meg Christopher Moore egyelőre.
spoiler

>!
Christine_
Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

Nem tudom bennem van e a hiba, a mások által imádott Biff evangéliumát se szerettem. Számomra ez a könyv olyan, mint amikor kitalált volna egy csomó hülyeséget, felírta, majd összerakta egy könyvvé.
Számomra ez nem humor, bocsi.

1 hozzászólás
>!
Axelyna
Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

A Love story sorozat után kicsit kedvtelenül kezdtem neki ennek a műnek, de mivel a Mocskos meló és a Lestrapált lelkek is nagyon jól sikerült, vicces történtek voltak, így rávettem magam és belekezdtem…
Úgy látszik a Love story, de még inkább a Prérifarkas blues voltak azok a művek, melyek kicsit gyengébbre sikerültek a számomra elvárttól Moore-ral kapcsolatban, mert ez szintén a tőle megszokott humorral, szexxel, megbotránkoztatásokkal tele tűzdelt, nagyszerű mű lett.

>!
RandomSky
Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

Moore, nem mondom, hozza a formáját, elképesztő figurák és elvetemült humor terén is, de erősen érződik, hogy ez korai műve. Jó, nem annyira sokkal később írta a Biff evangéliumát, mégis… Nem vagyok író, nem értek az ilyesmihez, de szerintem ezt helyenként túlírta, és kaotikusabb a kelleténél, és jót tett volna neki még némi szerkesztés. Most a mondanivaló, az üzenet is olyan, hogy érezni, hogy ezt direkt tette oda, és nem pedig olyan, hogy ezt aztán odarakta. Érhető? Viszont Mikronézia világa érdekes, és most is volt bőven olyan poén, amitől fülig ért a szám. Úgyhogy cseppet sem bánom, hogy elolvastam, még ha soha többet nem eszek is löncshúst (dehogyisnem, nyamm). Alaposabban kivesézve (hahaha…): http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2013-01…

1 hozzászólás
>!
Rézangyal
Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

Az a gyanúm támadt, hogy ezt a könyvet igazából Rejtő Jenő írta. Ez sok mindent megmagyarázna.

>!
Haenilion
Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

Ez volt az első Moore könyvem, úgyhogy az első benyomás alapján tudok véleményt alkotni. Mosolyogtam, de többre számítottam ennél. Ahogy olvastam, az író korai korszakának egyik művéről van szó, így megbocsátom neki, hogy ha humoros könyvként nézzük, a minősége hullámzó. Szívből csak egyszer nevettem fel, néhol kicsit lapos, néhol csak próbál viccesnek lenni, nincs egy szinten a komikum általam ismert modern kori apostolaival (Rejtő, Douglas Adams, Terry Pratechett, Boris Vian). Pontozásom a téma drámai kifutása húzza fel +1-el.

Ettől függetlenül látok benne potenciált, biztos el fogok olvasni tőle több könyvet is :)

>!
szangi P
Christopher Moore: A neccharisnyás papnő pajzán szigete

Orvosi krimi, bennszülött szigetes kaland, JamesBondot megszégyenítő akciók, szexuálisan túlfűtött jelenetek, christophermoore-os humor, és Roberto a denevér… nem lehet nem imádni :)


Népszerű idézetek

>!
amnaen

Semmi nem vág annyira taccsra egy jó kis vallást, mint egy igazi isten beavatkozása.

131. oldal

>!
Batus

– Hú, örülök, hogy vége a természetfeletti résznek – mondta a denevér.

326. oldal (utolsó mondat)

1 hozzászólás
>!
theodora 

Iszapi makrélacsukák – szemük a fejük tetején, mint a békáé – sétáltak a melluszonyukon egy kis iszapos részen… Hatvanmillió éve csámborognak az iszapos részen, néznek egymásra periszkópszemükkel és fura békás vigyorukkal:
– Na, mi legyen?
– Nemtom. Szerinted mi legyen?
– Nemtom. Kimenjünk a szárazra, vagy maradjunk a vízben?
– Nemtom. Csapassuk még egy kicsit itt az iszapon.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: iszapi makrélacsuka
>!
Idiocry

Még egy szellemileg visszamaradott cápa is észreveszi, hogy egy tengeri teknős nem visel repülő disznókkal díszített bokszer alsót és nem kiabál csúnya szavakat láncdohányos lihegés közepette. Ennek ellenére pár ártalmatlan fehér uszonyú zátonyi cápa megérezte a vért a vízben és elmentek lecsekkolni, mi az, de aztán visszavonultak és csak azt sajnálták, hogy a százhúszmillió éves evolúció során nem jutottak el a nevetés képességéig.

154. oldal, 34. fejezet

1 hozzászólás
>!
amnaen

– Szóval telt az este, a kölök elmesélte, hogy a szigetet egy bige csinálta, aki Yapról jött teknősháton egy kosár földdel, amit az óceánba öntött, így lett a sziget, jókora kosár lehetett, és azt mondta az összes gyerekének, akit a szigeten szült (pedig férfiról nem is esett szó), hogy nem ad nekik jó zátonyt, amin halászhatnak, ezért cápákat fognak enni. Az összes szigeten félnek a cápáktól, itt a cápák félnek az emberektől. „Ők lesznek a cápák népe”, ezt mondta a kosaras bige.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: a cápák népe · Yap
>!
amnaen

Trukban híreket szolgáltatni nagyjából az a szint, mint pingvinszámlálást végezni a Mojave-sivatagban.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Truk
>!
Carolina

A helyi koprából készült barna miniszappan annyira habzott, mint a beton, és a szaga alapján hibiszkuszból és szenvedő kutyából készült.

60. oldal

>!
amnaen

A szemkontaktus rossz modorra vall. A yap nők csak akkor beszélhetnek egy férfival, ha az a rokonuk. Ha egy férfit meg egy nőt nyilvánosan meglátnak beszélni, azonnal házasnak tekintik őket. Nagy kár. Látott már ennyi meztelen didkót életében? Nehéz elkapni egy bigét, ha nem tud vele beszélni az ember.

66. oldal

2 hozzászólás
>!
amnaen

A pilóta így szólt:
– A helyi idő délelőtt kilenc óra. A hőmérséklet harminckét fok. Köszönjük, hogy a Continental Légitársasággal repültek, és kellemes pihenést kívánunk Trukban. – Aztán baljósan felnevetett.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Truk

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Pokoli balhé
Kerstin Gier: Zafírkék
Leda D'Rasi: Lidércfény
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
William Goldman: A herceg menyasszonya
J. D. Robb: Halálos szertartás