Összeesküvés-elméletek ​& titkos társaságok 5 csillagozás

Bekukkanthatunk a lepel alá és…
Christopher Hodapp – Alice Von Kannon: Összeesküvés-elméletek & titkos társaságok

Összeesküvés-elméletek szkeptikusoknak és „hívőknek”

A szerzők alapos munkát végeztek. Bemutatják a kezdetektől napjainkig a konspirációs technikák fejlődését, a különböző titkos, és titokzatos társaságok fejlődéstörténetét. Megismerhetjük a mai korunk létező ismert, és kevésbé ismert szervezeteit, azok működését. A sorozat koncepciója szerint, mindez igen jól követhető, érthető és szórakoztató stílusban. A szerzők gondosan ügyeltek a valóság és a fikció szétválasztására is. Teljessé teszi a könyvet az, hogy a fordító sok magyar vonatkozású résszel, illetve a magyar olvasó számára eligazító magyarázatokkal egészítette ki a szöveget.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tantusz

>!
Panem, Budapest, 2015
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155186301 · Fordította: Magyarics Péter

Enciklopédia 1


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

mrsp>!
Christopher Hodapp – Alice Von Kannon: Összeesküvés-elméletek & titkos társaságok

Imádom az összeesküvés-elméleteket, mindig bújom az ilyenekkel foglalkozó blogokat, Tiboru Konteó könyveit is nagyon szerettem, így úgy éreztem, ez a könyv nekem íródott. És mennyire igazam volt!

Soha nem olvastam még Tantusz könyvet, de mindig kíváncsi voltam rá, mi rejlik ezek mögött a sárga-fekete borítók mögött. És most, hogy elolvastam életem első Tantusz könyvét, azt hiszem, sok ilyet fogok még olvasni ezután, mert teljesen lenyűgözött.

A könyvet leginkább egy jóféle szakirodalomhoz tudnám hasonlítani, már ami a felépítését illeti, és mivel mostanában sok ilyen könyvet olvastam a vizsgáim miatt, felüdülés volt egy olyan „szakirodalmat” olvasni, ami érdekelt is, és izgalmas is volt. Totálisan. Mert hogy ebben a könyvben annyi összeesküvés-elmélet bújik meg, hogy csak kapkodtam a fejemet. A JFK-merénylettől kezdve az AIDS-konteókon át a Szabadkőművesekig mindenféle elmélet megtalálható benne. Én, mint jól edzett konteós, azt hittem, nem fogok újat találni a könyvben, de tévedtem, rengeteg új elmélettel megismerkedtem, és a már általam ismert elméletek is egészen új megvilágításba helyeződtek.

Tetszett a könyv szerkezeti felépítése is, a témák szerinti fejezetekre bontás, a piktogramokkal ellátott apró érdekességek és fontos tudnivalók, és az is, hogy nem csaptunk bele egyből a közepébe, hanem a szerzőpáros először végigvezetett minket az összeesküvés-elméletek fogalmán és kialakulásuknak történetén. Ha valaki mélyen bele akarja magát ásni a témába, mindenképpen ezt a könyvet ajánlom, és szerintem ajándékba is tökéletes lehet olyanoknak, akik hisznek abban, hogy több van néha egy történet mögött, mint elsőre látszik. :)


Népszerű idézetek

mrsp>!

Az összeesküvés-elmélet elválaszthatatlan a titkos társaságtól. Úgy együtt járnak, mint Jancsi és Juliska.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: összeesküvés-elmélet
mrsp>!

Nézzünk szembe a ténnyel: mindenki utálja a titkokat.

11. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marie-France Etchegoin – Frédéric Lenoir: A Da Vinci-kód nyomában
Sylvain Neuvel: Ébredő istenek
Luís Miguel Rocha: Az utolsó pápa
Földi Pál: A templomos lovagok titkai
A. G. Riddle: Az Atlantisz-gén
F. William Engdahl: NGO Titkos Akták
Jim Marrs: Titkos uralom
Umberto Eco: A prágai temető
Ralf Isau: Az évszázad összeesküvése III.
Daniel Pipes: Összeesküvések