Kemény ​motorosok: Bratva 18 csillagozás

Christopher Golden: Kemény motorosok: Bratva

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​mérföldkőnek számító Sons of Anarchy – Kemény motorosok című televíziós
sorozat negyedik évadja után játszódó történetét Kurt Sutter, a széria vezető
producere találta ki.
A klubtagság fele éppen hogy csak kiszabadult a Stockton állami börtönből, de a
Galindo drogkartell máris a nyakukban liheg, így nem unatkoznak a motorosok. Jax
Teller, a SAMCRO alelnöke mégis kénytelen egy másik problémával foglalkozni,
amikor megtudja, hogy ír féltestvére, Trinity már hónapok óta az Egyesült
Államokban tartózkodik – és az orosz Bratva-gengszterekkel lóg. Most azonban
eltűnt, és Jax biztos abban, hogy ehhez az életét fenyegető maffiaháborúnak van köze.
Jax, Chibs és Opie társaságában Nevadába utazik, hogy megkeresse, és hazavigye.
Trinity ugyan félig ír, félig viszont Teller, és ahol a Tellerek megjelennek, ott kő
kövön nem marad.

"A Maffiózók óta nem uralta így a tévéképernyőt egy csapat izzadt, erőszakos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Twister Media, Budapest, 2014
302 oldal · ISBN: 9786158009782 · Fordította: Varga Attila
>!
Twister Media, Budapest, 2014
302 oldal · ISBN: 9786158010320

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Christopher Golden: Kemény motorosok: Bratva

Szerettem a SOA-t. Izgultam a fiúkkal, káromkodtam velük és sírtam miattuk. Jó sokat. Nagyon örültem, amikor felfedeztem, hogy van ez a regény, ha már Teller könyvét még mai napig nem sikerült kiadniuk, a nagy tűzijátékos beharangozó valamint elővételi dátum ellenére sem.
A regénytől kapunk egy plusz évadot, és egy kis Trinityt, aki nem sok szerepet kapott (emlékeim szerint semennyit) azok után, hogy Jax-el megismerkedtek, és kiderült, hogy testvérek.
Egyetlen dologra hívnám fel a SOA- szüzek figyelmét: amennyiben nem nézték a sorozatot talán nem érdemes ezt a kötetet sem elolvasni, mert valahol a kellős közepén zajlanak az események, az előzmények ismerete nélkül nem biztos, hogy van értelme. Viszont azt is kiemelem, hogy aki még nem nézte végig, de érdekli a sorozat és a könyv is, az tartsa be a sorrendet, és a Bratva-t a negyedik és az ötödik évad között olvassa. Sokkal jobb élmény lehet. Én, aki már tudom, hogy mi a sorozat vége inkább csak kárpótlásként majszoltam ezt végig, és nosztalgiáztam olyan szereplőkkel, akikről tudom, hogy a történet szerint nemsoká el lesznek temetve…

Marée_Noire>!
Christopher Golden: Kemény motorosok: Bratva

Hű, ez nekem úgy kellett most, mint egy falat kenyér! ;) Nemrég daráltam le a sorozatot, és elképesztő mód beleette magát az agyamba, hihetetlenül megkedveltem meglepő módon az egész bagázst, pedig szinte végig megkérdőjelezhető tetteik voltak, tehát nem is értem, miért ez a fene nagy rajongás bennem… :D
Már közvetlenül az utolsó epizód után azon gondolkodtam, hogy újrakezdem az egészet, és ez szó szerint példa nélküli gondolat nálam: pár év után, oké, esetleg, ám azonnal?!.. Na, erre volt ez a könyv gyógyír, tökéletesen kitöltötte azt az űrt, amit a Sons of Anarchy hagyott maga után, és a szomorúságomon is koptatott picit. :)
A hangulatot és a karaktereket nagyon jól hozta, plusz a sztori is tipikusan megmutatta a világot, szerettem, bármennyit tudnék olvasni belőle!

Morn>!
Christopher Golden: Kemény motorosok: Bratva

Egy imádott barátnőmtől kaptam a könyvet karácsonyra. Totálisan meglepett vele, mert a könyvnek a létezéséről sem tudtam, pedig magába a sorozatba és elkapott zenéibe bele vagyok bolondulva.
Furcsa volt magyarul olvasni, talán emiatt is volt nehéz ráhangolódni (barátnőm az eleje után félretette, szerintem neki is hasonló lehet a problémája). A sorozatot szigorúan angolul néztem, mert már a magyar cím, a Kemény motorosok is valami borzalmas, no meg hol vannak azok a jó kis akcentusok amik színesítik a beszédet? Chibs már csak azért is szimpatikus, ahogy beszél, Neroról, Alvarezről meg az írekről nem is beszélve. A klubneveket sem kellett volna lefordítani, mert így nem tűntek valami komolynak azok a bandák. Néhány szófordulat sem jött át, a megszokott, folyamatban menő káromkodások sem jöttek át magyarul. Néhány hasonlattal is voltak problémáim, olyat még soha nem hallottam hogy véres ing, inkább véres rongy. Az azonban tetszett, hogy az író legalább annyiban ismerte a sorozatot, hogy Chibs az egyedüli, aki Jackie-nek avagy Jackie boynak szólítja Jaxet. Ó és ha már Jax… igazán lehetett volna több időt is fordítani a hibák átnézésére, mert ezek az elgépelések, főleg mikor a Jaxből Jay lett…. borzalom.
Az alapsztorival nem volt problémám, mert az egész sorozat ilyen kusza, véres egymásra lövöldözős, káromkodós, előbb gyilkolok mintsem kérdeznék típus, no meg a cselekmény is sokszor kiszámítható. Emiatt éreztem is hogy ez a könyv belassult, elhúzódott a sorozathoz hasonlóan, amiből személy szerint a 3. évadzáró a kedvencem, ezt a mércét utána sem tudták megütni. :) Maga a komplett sorozat lezárása nekem nagyon bejött, egy kicsit sokkoló is a tudat, ha magában elismétli az ember. Egy-két dolog bekövetkeztének még szurkoltam is.
Trinityért sosem voltam oda, egy kicsit kétlem is, hogy a sorozatban is működött volna ez a fajta kapcsolat Jax és Trinity közt. A színésznő, aki játszotta, nekem nem tűnik valami heves vérmérsékletű, vagány ír csajszinak, így kicsit nehéz is volt elképzelnem a dolgokat. Pedig az ír évadot alapvetően szerettem, amivel valamennyire kivételnek számítok, legalábbis ismerősi körben nem sok embernek lett a szíve csücske. :)
Szómiszó, nem rossz könyv ez. Sőt. A sorozat tudatában nem olyan erős, eleve hogy is lehetne az? A borító nagyon jó lett, maga az egész könyv is igen igényes kötésű, a fejezetek kezdetét is imádtam, amolyan Sonsos hangulata lett tőle az embernek. :) Keveselltem a sonsos szereplőket, holott Opie-t nagyon szerettem, de nagy kedvencem a kicsit nekrofil, idióta Tig meg a kis cukorfalat Juice. :) Gemma is szerepelhetett volna többet, egy igazi méhkirálynő beszólásai és féltékenység-kezelése nélkül a hangulat nehezebben ragadható meg.
Ha lesz még ilyen próbálkozás, inkább valami jobb külön sztori kéne a fiúkkal, nem pedig olyan kis mellékszereplőket kéne behúzkodni mint az ír kiscsaj.

JustOneMorePage>!
Christopher Golden: Kemény motorosok: Bratva

Nem volt olyan jó, mint a sorozat maga. Mint könyv elég volt ahhoz, hogy lefoglaljon és elolvassam, de nem ragadott annyira magával. A karakterek hozták amit tudtunk róluk, de az idegen személyek leírása gyenge és felületes volt. A szerelmi száll bugyuta és gyerekes. A harcrészek nem voltak túl izgalmasak, a történet pedig közhelyes és kiszámítható. spoiler
Trinity nem volt nádszálvékony? :D Neeem? Valóban ??? :D Na mindegy, egynek elment, de a sorozatnak a nyomába nem ér.

2 hozzászólás
Nessie_95>!
Christopher Golden: Kemény motorosok: Bratva

A könyv olvasása közben pont olyan érzésem volt, mintha a sorozatot nézném. Kicsit féltem, hogy másabb lesz, de ez a félelem elmúlt a 10.oldal körül. :D Nagyon élvezhetően lett megírva, és iszonyat olvastatta magát! :DD

Jeyne_Poole>!
Christopher Golden: Kemény motorosok: Bratva

Meglepően jóra sikerült ez a könyv, féltem hogy nem adja majd vissza azt a tipikus SoA érzést, de kellemes csalódás volt.

Cetti94 P>!
Christopher Golden: Kemény motorosok: Bratva

Egyik ismerősöm sokáig emlegette a sorozatot, így kíváncsivá tett, és elkezdtem nézni (cseles is volt, mert egy ideig nem akartam belekezdeni, de tovább folytatta az emlegetését, és a sorozatban lévő zenéket is hallgattatta velem :D ) . Szinte azonnal megkedveltem a srácokat, és már pár rész után kutatni kezdtem mindenféle ereklye után, így akadtam rá a könyvre is. Mivel a könyv történetileg a negyedik évad után játszódik (pontosabban a negyedik évadból is vannak benne utalások), így akkor kezdtem bele, amikor már az első négy évadot megnéztem. Nehéz volt kivárni, az évad utolsó 3-4 részénél már ölelgettem a könyvet. :D
Amikor végre elkezdtem olvasni, úgy éreztem, mintha tényleg a sorozatot folytatnám, csak most nem néztem, hanem olvastam. A könyvben Trinity kap jelentősebb szerepet, aki a sorozatban csak rövid időre jelent meg, de örültem, hogy egy kicsit visszatért közénk, attól függetlenül, hogy bajban volt. Sok helyzetben a párbeszédeket a szereplők sorozatbeli hangjával hallottam fejben, el tudtam képzelni a mozdulataikat, a reakcióikat.
Hangulatában igazi SOA, ahol a srácok megjelennek, ott mindig van valami balhét, olyan nincs, hogy ne folyjon a vér a közelükben, és mindezt humorral is sikerült dúsítani. Többször is az a gondolat fordult meg a fejemben, hogy ezek a srácok javíthatatlanok, de így szerettem meg őket, és ez a könyv csak növelte eddig sem visszafogott rajongásomat.
Egyetlen bajom volt a könyvvel, de szerintem nem én vagyok az egyetlen olyan SOA rajongó, aki hasonlóan vélekedik: rövid volt, sokkal többet is szívesen olvastam volna. Az utolsó pár fejezethez kellett egy kis lelki erőt gyűjtenem, mert nem szerettem volna még a végére érni, de amikor bekövetkezett az a pillanat, hogy becsuktam a könyvet, ürességet éreztem, nem akartam semmit csinálni. Több SOA könyvet szeretnék! Azért az vígasztal, hogy a sorozatból nekem még van 3 évad, amit nem néztem meg, így még bőven kapok a srácok rosszaságából. :)

Azazel>!
Christopher Golden: Kemény motorosok: Bratva

Vege az egyik kedvenc sorozatomnak, a konyvvel pedig direkt kivartam azt az idoszakot, amikor mar hianyzik a szervezetemnek egy kis motorozassal fuszerezett szervezett bunozes :)
A tortenet bejott, jol illeszkedett a sorozat hangulatahoz es stilusahoz.
Aki szerette a sorozatot, annak ajanlom, plusz informaciot ugyan nem ad, viszont egy kicsit tovabb utazhatunk a motoron Jaxxel.
Aki nem ismeri a sorozatot, eloszor keressen ra a Sony of Anarchyra, kizarolag eredeti nyelven, mert telis-tele szebbnel szebb nyelvi utalassal, aztan iktassa be a konyvet is!
Sutter azt nyilatkozta ezen konyv megjelenese utan, hogy lesz meg ilyen, egy biztos: en meg fogom oket venni…


Népszerű idézetek

Bleeding_Bride IP>!

Felgyorsított, a Harley szélsebesen vágott át a nevadai sötétségen. A szellemek elől azonban nem volt menekvés. Azok mindig ott robogtak mellette.

302. oldal

Morn>!

A lőfegyverek förtelmes dolgok, mondta Maureen Ashby többször is a fiatal Trinitynek, de a golyók olyanok, mint az ajándékok – jobb adni, mint kapni őket.

257. oldal, 17 (Twister Media, 2014)

Morn>!

Trinity meghallotta a Camaro motorjának robaját, és letette A nagy Gatsby gyűrött példányát, amit a motel recepciós pultjában talált még korábban. A nagy klasszikusok elolvasása már évek óta a teendői listáján szerepelt, de valahogy soha nem tudta rávenni magát, hogy végigrágja magát az összes fontos könyvön, amit eddig kihagyott. Oleg az Anna Kareninát ajánlotta, de Trinity mindig is megvetette azokat a történeteket, amikben gazdag orosz arisztokrata lányok szerelmi bánatukban sóhajtoznak. Talán nem kéne elsőre ítélnie, de hányingere volt az olyan érzelgős szarságoktól, mint a Büszkeség és balítélet.

149-150. oldal, 10 (Twister Media, 2014)

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hunter S. Thompson: Hell's Angels
Becca Prior: Stockholm-szindróma
Patti Smith: Kölykök
Robert McCammon: Egy fiú élete
Stephen Hunter: Piszkos fehér fiúk
Jay Dobyns – Nils Johnson-Shelton: A pokol angyala
Joe R. Lansdale: Veszett világ
Roberto Saviano: Gomorra
Bethany-Kris: Vakmerő és végzetes
Jon Roberts – Evan Wright: Amerikai Desperado