A Steiner-féle Waldorf-pedagógia mögött húzódó világszerte ismert filozófia célja, hogy a gyermekek testben, értelemben és szellemben is természetesen, kreatívan és holisztikus egységben nőjenek fel.
Ez a szemlélet ideális a mai kor szülői számára, akik az állandó televíziózásnál és a tömegjátékoknál többet szeretnének adni gyermekeiknek.
A gyakorlatias és információgazdag könyv az alábbiakat kínálja:
– Steiner elméletének és gyakorlatának szakértő összefoglalása a 3 hónapos és 2 éves korosztályról.
– Tanácsok, hogyan segítheti gyermeke fejlődését kreatív, ötletes játékokkal.
– Több mint 20 természetes, otthon készült játék elkészítésének lépésenkénti bemutatása.
Kreatív játékok kisgyermekeknek (Kreatív játékok 1.) 4 csillagozás
Gyermekjátékok a Waldorf-módszer alapján 3 hónapos kortól 2 éves korig

Eredeti cím: Creative Play for Your Baby

gjudit8 P>!

Christopher Clouder – Janni Nicol: Kreatív játékok kisgyermekeknek Gyermekjátékok a Waldorf-módszer alapján 3 hónapos kortól 2 éves korig
Ismerkedésem a Waldorf-pedagógiával nagyrészt a tevékenységek, a kézműves foglalkozások irányából történt. Sokat tanultam belőle, ami hasznossá vált az életemben. A szemlélet átadása, a gyerekek ősi játékösztönének megőrzése v. éppen az értékek megmutatása ezen keresztül sokkal könnyebb. Teljesen más egy gyerekszoba, ahol ilyen játékok vannak, más a hangulat, mások a színek és másképpen működik benne a gyerek is…
![]() | Christopher Clouder – Janni Nicol: Kreatív játékok 2-4 éves gyermekeknek Gyermekjátékok a Waldorf-módszer alapján |
- Klein Sándor – Soponyai Dóra: A tanulás szabadsága Magyarországon ·
Összehasonlítás - Pamela Johnson Fenner – Karen L. Rivers (szerk.): Waldorf-pedagógia ismertető családoknak ·
Összehasonlítás - Horváthné Csapucha Klára – Szabóné Nemes Magdolna – Wittmann-né Dúzs Margit: A kreativitás játékos fejlesztése az óvodában ·
Összehasonlítás - Miriam Stoppard: Mit tud a gyerek? ·
Összehasonlítás - Ember Gabriella: Utazás a Varázsösvényen ·
Összehasonlítás - Simone Cave – Caroline Fertleman: Az okos baba 72% ·
Összehasonlítás - Hessky Eszter (szerk.): Játékos babafejlesztés 92% ·
Összehasonlítás - Aszalai Anett – Horváth Judit – Horváthné Csapucha Klára – Rónáné Falus Júlia: Amit az óvónőnek észre kell venni ·
Összehasonlítás - Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem 87% ·
Összehasonlítás - Lukács Józsefné – Ferencz Éva: Esik a hó, fúj a szél, varjú károg, itt a tél ·