Kedvenc ​meséim erdei tündérekről és manókról 16 csillagozás

Christl Vogl: Kedvenc meséim erdei tündérekről és manókról

Titkokat rejt az erdő, a rét, a tópart és a virágoskert. Minden növénynek, fának és virágnak védőtündére van. Az apró szárnyas lények gondoskodnak arról, hogy a virágok szirmot bontsanak, a gyümölcsök beérjenek, a magok időben a földbe kerüljenek. Gondozzák, féltik, óvják növényeiket. De még egy virágtündéreknek is akadhat gondja. Egyik szeretné, ha virágai nem pusztán egy napig nyílnának, a másik azt, ha illatosabbak lennének, a harmadik a szivárvány színeire vágyik. Ügyes-bajos dolgaikban segítségükre sietnek az apró állatok, a pillangók, a csigák, a katicabogarak, de olykor segítséget kapnak nagyobb tündértestvéreiktől, a hegykirálynőtől, a szivárványemberkétől vagy a széltől, az esőtől és a csillagoktól. Végül kiderül, hogy minden bajra van orvosság, a jó elnyeri méltó jutalmát, a kitartó munka meghozza gyümölcsét. A meséket olvasva feltárul a természet csodálatos világa, miközben régi bölcsességek kelnek életre: „Nem mind arany, ami fénylik”, „Többet ésszel, mint erővel”

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2005
190 oldal · keménytáblás · ISBN: 9636282641 · Fordította: Szép Erzsébet
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2003
190 oldal · keménytáblás · ISBN: 9636279071 · Fordította: Szépe Erzsébet · Illusztrálta: Christl Vogl

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Szivárvány>!
Christl Vogl: Kedvenc meséim erdei tündérekről és manókról

Szerelem volt első látásra, egy ovis könyvvásáron vetettem meg anyuval. Az illusztrációk bájosak, ebből fénymásoltak nekünk színezőket. Félretettem, remélem majd a jövőbeli gyerekeim is olyan örömmel fogják forgatni, mint én 5-7 évesen. :))

1 hozzászólás
Light_House>!
Christl Vogl: Kedvenc meséim erdei tündérekről és manókról

Ezek tényleg a kedvenc meséim a tündérekről :) Mindenféle tündérről van egy kedves történet és csodaszép rajzokkal illusztrálták. Kár, hogy nincs saját példányom ebből a könyvből.

Magdileona>!
Christl Vogl: Kedvenc meséim erdei tündérekről és manókról

Gyönyörűséges könyv! Rengeteg szépséges mese a természetről, virágokról, tündérekről. Mind pozitív kisugárzásúak, szinte balzsamozzák az ember lelkét. Előtérben a JÓ, a hepiend, a helyes értékrend tisztelete. A rajzok önmagukban is fantasztikusan látványosak, meseszépek! Ajánlom olvasásra nemcsak gyermekeknek!

Ditke22>!
Christl Vogl: Kedvenc meséim erdei tündérekről és manókról

Rövid – egy esti mesére elegendő – történetek gyönyörűen illusztrálva. Emlékszem, a lányom imádta nézegetni a képeit, a történet majdnem mellékes is volt, mert „kitalálta” melyik tündérke mit csinálhat. Csupa kedves manó, tündér és még a boszorkány is jóindulatú! Minden gyereknem csak ajánlani lehet.

Vörös_Brigitta>!
Christl Vogl: Kedvenc meséim erdei tündérekről és manókról

Igazán tündéri könyv, egészen jó mesékkel (pedig a Disney-szekcióban találtam, amit el szoktam kerülni). Mivel 5 éves fiam imádja a virágokat (nem tőlem örökölte sajna, mert én csak nézni szeretem őket), ezért igen tetszett neki a könyv. Sajnos én jópár történetről lemaradtam, mert Apával olvasták. De nagyon szerettem az illusztrációkat, imádom a tündér-manókat (egy ideje elkezdtem gyűjteni ilyen figurákat, egy manó-tündérkert készítése nagy vágyam). A történetek is kedvesek voltak.
Ami zavart, hogy nem igazán jól tördelték a könyvet, mert sokszor nem jól volt a szöveg és a kép…

odibaby>!
Christl Vogl: Kedvenc meséim erdei tündérekről és manókról

Épp ideális esti mesének kisgyerekek számára: nem hosszú egy-egy mese (csak 1-2 oldal), mindegyikhez van szép színes kép, és egyik se félelmetes. A gyerekeim rendszeresen vissza-visszatérnek hozzá, egy-egy hosszabb lélegzetű könyv végeztével.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Kata – Dobay Orsolya: Manó mesék
Sophie de Mullenheim: Egy tündér Manóországban
Bálint Ágnes: Vízitündér, vízimanó
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról, csodatündérekről, manókról…
Lázár Ervin: A manógyár
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: A suszter manói
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai
Wil Huygen – Rien Poortvliet: A manók
Michael Ende: Álomfaló csodamanó
G. Szász Ilona: Cókmók, a morgolódó szekrénymanó