Again, ​but Better 3 csillagozás

Christine Riccio: Again, but Better Christine Riccio: Again, but Better

From ​one of the most followed booktubers today, comes Again, but Better, a story about second chances, discovering yourself, and being brave enough to try again.

Shane has been doing college all wrong. Pre-med, stellar grades, and happy parents…sounds ideal – but Shane's made zero friends, goes home every weekend, and romance…what’s that?

Her life has been dorm, dining hall, class, repeat. Time's a ticking, and she needs a change – there's nothing like moving to a new country to really mix things up. Shane signs up for a semester abroad in London. She's going to right all her college mistakes: make friends, pursue boys, and find adventure!

Easier said than done. She is soon faced with the complicated realities of living outside her bubble, and when self-doubt sneaks in, her new life starts to fall apart.

Shane comes to find that, with the right amount of courage and determination one can conquer anything. Throw in some fate and a touch of magic –… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250299253
>!
378 oldal · ASIN: B07HM92K8L
>!
Macmillan, 2019
ASIN: B07HQYBHSB · Felolvasta: Brittany Pressley

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Pilot Penn · Shane Primaveri


Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
vgabi P
Christine Riccio: Again, but Better

Bár jelenleg 3 csillagot adtam, őrlődöm a 2,5 és a 3 között. Csupa negatív véleményt olvastam róla, így emiatt és mert említették, hogy belekeveredik némi spoiler is, nem voltam biztos abban, hogy el fogom olvasni, pedig mikor anno felületesen átfutottam a fülszöveget, még érdekelt.

Nem mondhatni, hogy sok mindent tudok Christine-ről, és nagyon sok helyen pont azt kifogásolták, hogy lényegében Shane Primaveri = Christine Riccio. Mindenesetre ő jól összeszedte a hasonlóságokat: https://www.goodreads.com/review/show/2691715363…
Nekem a netes név és a személyiség volt az, ami feltűnt egyébként, de lényegében ezt mindenki maga dönti el, zavarja-e, ha egy szerző szereplője ennyire hasonlít rá.

Shane a kötet elején 20 éves, aztán a második felében spoiler. 20 éves Shane-ről nem igazán lehet elmondani, hogy addig színes életet élt, tehát még elmenne, hogy kicsit gyerekesen viselkedik, na de amikor a finishez közeledve spoiler ő maga vágja a saját fejéhez, hogy „I’ve been acting like a distracted teenager at a summer job!”, az már elárul valamit, nem?
Shane végig gyerekes, szerintem kb. 14-(max)16-nak lehetne eladni, és ez végig jellemző.

A kötet egyébként elég hullámzó volt számomra, néha unalmas, néha érdekesebb; az első 30% pl. annyira nem érdekelt, hogy azon is elgondolkodtam, hagyom az egészet, és DNF. (Ritkán csinálok ilyet, szóval drasztikus lépés lett volna.) Aztán spoiler, én meg nagyon rendes módon akkor kezdtem el érdeklődni. A félidőnél lévő csavarra pedig egyáltalán nem számítottam; nem hittem volna, hogy ilyen vonása is lesz a történetnek – mármint a cím alapján lehet logikus, de én azt hittem, spoiler.
A szereplők sem voltak túl jól kezelve helyenként. Pilot, Sahra és Atticus pl. bizonyos szakaszokon említve sincs, de annyira, hogy olyan, mintha nem is léteznének.

Ha hasonlítanom kellene valamihez, azt mondanám, a regény által nyújtott élményt bárki tapasztalta, aki olvasta már az Anna és a francia csókot; külföldön tanulás, új baráti társaság, blog, (mindkét kötetre spoiler:) spoiler

Általában nem szeretem, mikor a szereplők nagyon erőltetik a kedvelt könyveikre való utalgatást; néha itt is zavart, de sokszor meg nem, pedig tényleg nem szoktam rajongani az ilyesmiért.

Összességében nem szeretném nagyon lehúzni, mert amúgy nem volt borzalmasan rossz. Leginkább azoknak való, akik szeretik Christine stílusát, ugyanis jelentős mértékben jelen van, illetve az sem hátrány, ha kedvelik az ilyen típusú történeteket. Nekem kicsit – mint említettem – hullámvölgy volt.

>!
readbyhelena P
Christine Riccio: Again, but Better

Egy pár nap már eltelt mióta befejeztem, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy mit is tudnék írni erről a kötetről. Annyira szerettem volna szeretni!!! De sajnos annyi problémám volt vele, hogy inkább bele sem kezdek a felsorolásukba.
Christine az egyik kedvenc booktuberem és örülök, hogy kiadott egy könyvet, csak azt sajnálom, hogy nekem ez most egyáltalán nem tetszett…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
[névtelen]

What’s your blog called?” he continues.
My eyelids snap up. I didn’t think about the part where I’d actually have to tell him what my blog is called. He’s smiling at me again. My heart hops around idiotically. I can’t handle all this.
I focus on the ground again. “Um … you know what? It’s nothing. You don’t really want to know.” I pick up the pace a little. I think we’re only a block away from the Karlston now. Maybe I can deflect this question.
“Hey, you said I could read your stuff,” he protests quietly.
“It’s a weird name,” I confess.
“What is it?” he asks again.
I stay quiet, power walking.
“Shane!” He speeds up to match my pace, laughing as he catches my eyes. “You have to tell me.”
He’s full-on beaming now, and it makes me feel all floaty. Fluttery and floaty. He stops walking and I stop walking, and we smile at each other.
“It’s FrenchWatermelonNineteen,” I mumble, the words running together.
Pilot laughs. “I’m sorry, what was that? French. Watermelon. Nineteen?” he clarifies slowly.
“FrenchWatermelonNineteen.” I smoosh my lips together so my smile isn’t as toothy. His smile is toothy.
He shrugs, nonchalant. “Okay. French Watermelon Nineteen. What’s so weird about that? It’s so normal. Practically boring. I know, like, five other people who go by French Watermelon Nineteen on the internet. Are you French?”
“Nope.” I feel sheepish. I try to make my face look sheepish.
He raises his eyebrows.
I drop my gaze to his shoes. “I’m … a big fan of French toast.”
He answers immediately. “Oh, me too. Who isn’t?”
I look up again, and he’s closer. How did he get closer? I think I’m shaking. Anxiety springs up through my legs. I’m all unsteady, like I could be blown over by the next gust of wind. I’m not sure what happens now. Eye contact game is strong. My words come out quiet. “Also I love watermelons and the number nineteen, and so, I did what any rational human would have done—smashed them together into a weird blob of a word that would follow me around for the rest of my life.”
He nods. “So, French Watermelon.”
Is he closer?
“Nineteen,” I finish.

Kapcsolódó szócikkek: Pilot Penn · Shane Primaveri
1 hozzászólás
>!
[névtelen]

“Your hair felt really nice,” I add.
“Thanks. I grew it myself.”
“I grew mine too!”

Kapcsolódó szócikkek: Pilot Penn · Shane Primaveri

Hasonló könyvek címkék alapján

Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Always Never Yours
Susan Ee: World After
Morgan Matson: Since You've Been Gone
Morgan Matson: Amy & Roger's Epic Detour
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean
K. A. Tucker: Be the Girl
Holly Black: The Cruel Prince
Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: If I'm Being Honest
Claire LaZebnik: Things I Should Have Known
Morgan Matson: Save the Date