Nagy ​csokoládé enciklopédia 3 csillagozás

Christine McFadden – Christine France: Nagy csokoládé enciklopédia

A ​csokoládé az egyik legpompásabb élvezeti cikk. Mohón és – alkalmasint – válogatás nélkül esszük: élvezetből, szenvedéllyel, vagy hogy erőt merítsünk belőle. Könyvünk első része a csokoládé lebilincselő történetét meséli el: az aztékok ismertették meg a tizenhatodik századi felfedezőkkel a Dél-Amerikában már évszázadok óta termesztett kakaóbabot. Csak a tizenkilencedik században próbáltak meg a kakaóbabból édességeket gyártani; ekkor kezdtek az emberek rajongani a finom édességért. A második rész több mint 200, részletes utasításokkal ellátott receptet tartalmaz az elképzelhető legistenibb csokoládés finomságokról. A hasznos technikai fejezetből megtudhatjuk, hogyan temperáljuk, miképp olvasszuk, csöpögtessük, nyomjuk ki a nyomózsákból az édességet a csokikrémekkel, öntetekkel és bevonatokkal foglalkozó fejezet pedig az olvasó sütési-főzési tudásában mutatkozó néhány megmaradt fehér foltot is el fogja tüntetni. Ebben a könyvben minden benne van, amit a csokoládéról tudni kell;… (tovább)

>!
Jószöveg Műhely, Budapest, 2001
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 963913452X · Fordította: Hollós Ilona, Máté György

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Evelyn_Carnahan>!
Christine McFadden – Christine France: Nagy csokoládé enciklopédia

Nagyon jó könyv!
Az elején csokoládétörténet, ezt követően pedig csodás receptek!
Az egyetlen negatívum… amíg olvastam végig nagyon éhes voltam!


Hasonló könyvek címkék alapján

Bächer Iván: Emberevő
Cserna-Szabó András – Fehér Béla: Ede a levesben
Szuna Noémi: Tea
Gergely Anikó: Magyar kóstoló
Bächer Iván: 150 év
Meik Wiking: Hygge
Batár Zsolt Botond – Kanyó Terézia: A Kárpát-medence történelmi gasztronómiája 2.
Laki Eszter – Glódi Balázs: Menü
Jill Norman: Csokoládé
Szakál László: Terítéken a paprika