A csokoládé az egyik legpompásabb élvezeti cikk. Mohón és – alkalmasint – válogatás nélkül esszük: élvezetből, szenvedéllyel, vagy hogy erőt merítsünk belőle. Könyvünk első része a csokoládé lebilincselő történetét meséli el: az aztékok ismertették meg a tizenhatodik századi felfedezőkkel a Dél-Amerikában már évszázadok óta termesztett kakaóbabot. Csak a tizenkilencedik században próbáltak meg a kakaóbabból édességeket gyártani; ekkor kezdtek az emberek rajongani a finom édességért. A második rész több mint 200, részletes utasításokkal ellátott receptet tartalmaz az elképzelhető legistenibb csokoládés finomságokról. A hasznos technikai fejezetből megtudhatjuk, hogyan temperáljuk, miképp olvasszuk, csöpögtessük, nyomjuk ki a nyomózsákból az édességet a csokikrémekkel, öntetekkel és bevonatokkal foglalkozó fejezet pedig az olvasó sütési-főzési tudásában mutatkozó néhány megmaradt fehér foltot is el fogja tüntetni. Ebben a könyvben minden benne van, amit a csokoládéról tudni kell;… (tovább)
Nagy csokoládé enciklopédia 3 csillagozás
Kívánságlistára tette 2
Kiemelt értékelések
Evelyn_Carnahan>!
Nagyon jó könyv!
Az elején csokoládétörténet, ezt követően pedig csodás receptek!
Az egyetlen negatívum… amíg olvastam végig nagyon éhes voltam!
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bächer Iván: Emberevő 97% ·
Összehasonlítás - Cserna-Szabó András – Fehér Béla: Ede a levesben 91% ·
Összehasonlítás - Szuna Noémi: Tea ·
Összehasonlítás - Gergely Anikó: Magyar kóstoló ·
Összehasonlítás - Bächer Iván: 150 év ·
Összehasonlítás - Meik Wiking: Hygge 87% ·
Összehasonlítás - Batár Zsolt Botond – Kanyó Terézia: A Kárpát-medence történelmi gasztronómiája 2. ·
Összehasonlítás - Laki Eszter – Glódi Balázs: Menü ·
Összehasonlítás - Jill Norman: Csokoládé ·
Összehasonlítás - Szakál László: Terítéken a paprika ·
Összehasonlítás