A ​biokertészet enciklopédiája 4 csillagozás

Christine Lavelle – Michael Lavelle: A biokertészet enciklopédiája

A természetes kertészkedés nélkülözhetetlen kézikönyve, amely eligazít abban, miként alkalmazzuk az ökológiai elveket kertünk tervezése, alakítása és fenntartása során. A könyv rengeteg gyakorlati tanáccsal szolgál: az egyes munkafolyamatok ábrasorain közérthető módon, lépésről-lépésre bemutatja, hogyan érhetjük el a legjobb eredményeket a díszkertben, a tájképi kertben vagy a konyhakertben. Gazdag választékot kínál a főbb zöldség-, gyümölcs- és fűszernövényfajok ajánlott fajtáiból, illetve termesztésükkel kapcsolatosan hasznos információkat közöl. E gyönyörű – 800 színes fotót közlő – album felbecsülhetetlen értéke a legfontosabb kerti feladatokat összefoglaló, könnyen használható naptár.

>!
256 oldal · ISBN: 9789639134997 · Fordította: Bódis Barbara, Máté J. György, Prajda Noémi

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

AOD>!
Christine Lavelle – Michael Lavelle: A biokertészet enciklopédiája

Nagyon jó és hasznos könyv, sok sok információval, melyek közérthetően vannak megfogalmazva, mindenki számára befogadható a tudományosság mértéke is.
Nagy haszonnal forgattam eddig is, és ezután is elő fogom venni. Gyakorlatilag mindenre van benne válasz ami egy kezdő kertésznél felmerülhet.
Ami nem praktikus, az az, hogy a növényfajták nem lettek magyar közegbe átültetve. Tehát mikor pl paradicsom fajtákat ajánl, egyrészt lefordítja az eredeti angol nevét magyarra, ami nem túl hasznos hiszen ezen a néven nem fogja senki megtalálni a vetőmagot, másrészt az eredeti névre meg így nem tud rákeresni az ember. Sokkal célszerűbb lett volna magyar fajtákat, nálunk is elérhető magokat tenni a példák közé. Emellett már csak a „biokertészség” jegyében is, nem F1 hibrideket kellene ajánlani hanem heirloom, tehát újravethető fajtákat, de ezt már csak nagyon zárójelben jegyzem meg, mert amúgy a könyv teljes egésze nagyon összeszedett és hasznos.


Hasonló könyvek címkék alapján

Joacim Lund: Szőröstül-bőröstül
Varga Éva (szerk.): Hétköznapi kalauz
Fidrich Róbert (szerk.): Húsatlasz
Peter Nieländer: Jön a kukásautó!
Steve Pollock – Peter Wingham: A föld
Monika Ehrenreich: Nézd, hová megy a kukásautó!
Steve Pollock – Peter Wingham: Az állatvilág
Steve Pollock – Peter Wingham: A levegő
John Javna: Hogyan mentsük meg a Földet?
Steve Pollock – Peter Wingham: Az emberiség