Sötét ​herceg (A Kárpátok vámpírjai 1.) 153 csillagozás

Christine Feehan: Sötét herceg

A sötét herceg. Éjjeli látogató, aki azonnal a hatalmába kerít. A vonzódás mély, sötét és halálos. A testére vágyódsz, de a lelked rabolja el.
A fény asszonya. Hajnalban jön, amikor a férfi legyengül. Halovány fénysugár, ami áthatol a sötétségen, és lángra lobbantja a rejtőzködő vadállatot.
Egy különleges képességgel megáldott nő… Egy titokzatos idegen, aki felfedi szerelmének a több ezer éves titkot… Fanatikus gyilkosok, egy különös és egyre fogyatkozó faj, és mindehhez Havasalföld vészjósló árnyai.
Christine Feehan a New York Times bestsellerszerzője. Több mint negyven regénye került fel eddig a sikerlistákra. A Sötét herceg a paranormális-romantikus műfaj egyik legtöbbet díjazott alkotása. Az írónő közkedvelt médiaszereplő, sorozatai számos országban eladási rekordot döntöttek.

Eredeti mű: Christine Feehan: Dark Prince

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543147 · Fordította: Gogolák Rita

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Raven Whitney · Mikhail Durbinsky


Kedvencelte 12

Most olvassa 6

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli P
Christine Feehan: Sötét herceg

Jajj de jó, hogy végre vége!!!
Őszintén szólva, ennél még rosszabbra számítottam az értékelések alapján, és olvastam is rosszabbat már, de mostanában a jóra értékelt könyvek sem tetszettek, így gondoltam megpróbálkozok a másik véglettel is, hátha valami elfajzott ízlésem van.
Az elején még egészen szimpatikus volt ez a történet. Kifejezetten értékeltem, hogy az egyik szereplő neve Vlad, és lehet hogy ezt a párhuzamot csak én vettem észre, de a Drakula történetek alapját képező személyt szintén Vlad-nak hívták. :D Tehát ez a történet nekem emiatt tűnt még az elején egy érdekes sztorinak, gondolván hogy biztos nagyobb jelentőséget tulajdonítanak majd a mellékszereplőknek vagy ilyesmi…
Erre kaptunk egy megalomániás hősszerelmest, aki fél perc után eldöntötte, hogy a csaj az ő élete nagy szerelme, és ha akarja, ha nem akkor is az ő személyes szexrabszolga-szerelme lesz.
HÁT NEM REMEK, EDDIG?!
Nem… Nem remek.
Aztán ott volt még Raven, akinél eddig ostobább karaktert még nem láttam soha. Jó ég! Szinte nevetségesen bugyuta!
Most őszintén, minek nevezzem azt, aki meglátja, hogy pár ember a ködön át utazik, beszivárog a szobába köd alakban, aztán testet öltenek, és neki eszébe se jut, hogy itt esetleg baj van, és a ködös fickók nem az Adam's family forgatásáról jöttek el a kellékekkel együtt.
Az erotikus részeknél végig a röhögőgörcs környékezett, hát nem tudom, inkább fogták volna be a szájukat mind a ketten, mert akkor nem csapott volna át komédiába az egész.
Itt akár be is fejezhetném, de külön ki kell emelnem a személyes kis agybajomat, amit az olyan könyvektől kapok, ahol két egymásnak ismeretlen szereplő fél perc után összefekszik, aztán az aktus végén már életre szóló szerelem is köttetik. Ez pedig pont egy ilyen könyv volt.

>!
lena91
Christine Feehan: Sötét herceg

Nem, nem, nem, nem és nem…..Soha többé nem akarom látni se…

9 hozzászólás
>!
Katie_Sue P
Christine Feehan: Sötét herceg

De most komolyan….MiAFeneVoltEz?????!

Azért került a polcomra ez a könyv, mert ugyan két részt ért csak meg a kiadás khm, most már értem mért, de rajongói fordításban már huszonvalahányadik is olvasható. Szóval azt gondoltam, hát csak van valami oka annak, hogy emberek a saját szabadidejükből szánnak időt a könyvek fordítására. De nem látom az okot….

A sötét herceg. Éjjeli látogató, aki azonnal a hatalmába kerít. A vonzódás mély, sötét és halálos. A testére vágyódsz, de a lelked rabolja el.
Én ugyan nem vágytam a testére és csórinak csak az időmet sikerült elrabolnia….. Mondhatom Mikhail az egyik legyengébb karakter, akivel eddig találkoztam.

Ennek se eleje, se vége nem volt. Tottáááális összevisszaság, egy értelmes cselekény nélkül.
Raven is és Mikhail is egy jellemtelen karakter, akik sajnos gyök kettes IQ-val rendelkeznek e könyv alapján. amúgy is, mik voltak ezek a párbeszédnek nevezett beszélgetések kettőjük közt?? pffff…..
Bakker…nem hiszem el, hogy ezt valaki kiadta és még vagy harminc részt megélt ez a sorozat…..

>!
Adrirawia 
Christine Feehan: Sötét herceg

Soha többet.
Sajnálom, hogy lehúzom, de ez nekem egyáltalán nem tetszett. A könyv nagy részén unatkoztam, szenvedtem, és csak azért jár a másfél csillag, mert volt benne némi izgalom, nem csak nyáladzás, meg szex, és ez a szenvedés, hogy Jahj, én független nő vagyok, és nem tartozok senkihez , de azért kell neki a pasi. És Mikhail is idegesített valamiért.
Ez az egyik percben Nem akarok veled élni másik percben Jaj istenem, nem akarlak elhagyni történet nem nyerte el a tetszésemet. Tényleg nem.
Egyetlen szereplő volt, akit icipicit megkedveltem, de tényleg csak nagyon picit, az a pap.
És még egyszer bocsánat, hogy lehúztam.

>!
vIVIv
Christine Feehan: Sötét herceg

Sajnos ez a rész tényleg borzalmasan rossz volt. :( Csak azért olvasom tovább, mert bízom benne, hogy jobb lesz. Legalábbis utána olvasva a többi résznek, fejlődni fog az írónő, úgyhogy adok még neki esélyt.
Elször is, maga a fordítás elég béna lett szerintem. Mikhail pedig mint vezető elég lightos. És fél perc alatt tudja, hogy Raven az ő életpárja. Pedig az a csaj annyira kis bugyuta, sötét szegény, hogy az már hihetetlen. Lehetetlen volt megkedvelni őket és az a nulla kémia ami volt köztük, de az írónő mindenképpen azt akarta belénk tömni, hogy ott van az. HOL? ?
De még maga a lány se tudja xd Egyszer ő is oda meg vissza van a srácért, utána jaajj nem bízom benne, de mégis ő életem párja bla bla. Túl gyorsan történt ez az egész, nem volt rendes „randi” vagy egy kis idő, hogy alakuljanak a dolgok. Na mindegy. A könyv 90% unalom, a maradék 10%-ban történik valami érdekes is. Szegény papot sajnáltam, még ő volt egy jó karakter.
Viszont egy dolog van, amiben megértem Ravent. A föld alá temetés, hogy onnan merítsen erőt. Ez számomra is borzalmasan hangzik. xd Nem csoda, hogy kezdett bekattani amikor süllyedt és úgy érezte nincs levegő. Hiába duruzsolt a fülébe Mikhail, azért nem túl kellemes érzés lehetett.
Ezen kívül én szeretem, ha nem csak a főszereplő, de én mint olvasó is beleszeretek a főhősbe….na most jelen esetben Mikhail és köztem nem működött a kémia. -.-

>!
enechh
Christine Feehan: Sötét herceg

Tudtam, hogy nem ez lesz a következő kedvenc könyvem…
A történet jó lehetett volna, kimondottan örültem a kárpátoknak, a telepatikus kommunikációnak és a természet kiemelésének, de minden más az idegemet tette próbára. A csajt szerettem volna karóba húzni, a pasit meg kifeszíteni két fa közé és elégetni a napon. Ennyi rinyálást, mint ami ebben a könyvben van nem is tudom láttam-e már egyáltalán…

7 hozzászólás
>!
RavenS
Christine Feehan: Sötét herceg

Igazi, hamisítatlan mazochista vagyok, amiért én ezt végigolvastam. Komolyan, nem akarom elhinni, hogy ezt kiadták! A karakterek sablonosak, a sztori béna, egyetlen dolog tetszett benne, az pedig a főszereplő neve volt! Bár tényleg baromi nehéz volt rájönni, hogy a fekete hajú nőcikének miért adja a Raven (holló) nevet… khmm na mindegy. Nagyjából ezen a szinten megrekedt nála a „mélyebb tartalom”. Értve ezt arra, hogy másról is ír, mint a szexről. Komolyan nem bírom felfogni hogy nevezheti azt bármilyen elvetemült történetnek, vagy akár Isten ne adja, könyvnek (!!!) azt, hogy a főszereplő párosunk mindig minden helyzetben egymásnak esik… édeskedveskisjézus, ezt a könyvet még kritizálni se lehet, mert egyszerűen nincs mit!

21 hozzászólás
>!
Odilia P
Christine Feehan: Sötét herceg

Nem volt tökéletes, de mégis tetszett. Tény és való, hogy a unalmas szex, néha röhejes párbeszédek tarkítják, de alapvetően tetszik a világfelépítése. Robogok a 2. részre :)

9 hozzászólás
>!
Szanya
Christine Feehan: Sötét herceg

Hát sajnos nem lesz a kedvencem ez a könyv, pedig nagy reményeket fűztem hozzá az ambivalens értékelések elolvasása után is. A vámpírsztorik rajongóinak azért érdemes lehet elolvasni, de nekem sajnos ez csak egy egyszerolvasós kaland volt.

A kárpátiak és vámpírok különválasztása jó ötlet, de sajnos gagyira sikeredett, a szexjelenetek nevetségesek, a többi vámpír alakja erőltetett, a főszereplőnk pedig ellenszenves. Az amerikai lány és a kárpáti herceg szerelme kissé elcsépelt, a névadás pedig rémes. Komolyan Raven és Mikhail… eredeti nagyon. Persze azért a hangulat és a környezet klassz volt, Hummer atya pedig jól ki lett találva. A gótikus vonásai ezen regény erősségei. Na mindegy, azért jókat nevettem rajta, főleg a nyelvezetén és a stílusán, mert már annyira rossz, hogy egész jó :) A végén amikor bagollyá változott a csaj, vártam, hogy majd valaki benyögi a Hedvig poént vagy esetleg egy gyöngytyúk is csatlakozik a szupercsapathoz…


Népszerű idézetek

>!
bbabri

– A mi módint szerint mi már összekötöttük magunkat. Megesküszöl velem a ti szokásaitok szerint is?
(..)
– Mikhail, te most arra kérsz, hogy menjek hozzád feleségül?
– Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy tudom, hogyan kell csinálni. Le kellene térdelnem? – Nyíltan rávigyorgott a lányra.
– Megkéred a kezem, amikor egy orgyilkosokkal teli autó közeledik?

131. oldal

>!
Mandy

A baj nem is igazán az egyedüllét, hanem a magány. Tömegben is lehetünk magányosak, nem gondolja?

>!
bbabri

[ Mikhail ]
Mindig elálmélkodott azon, hogy az ember férfiak milyen tiszteletlenek az asszonyaikkal. Talán nem értették, milyen lenne az élet nélkülük.

153. oldal

>!
SunnySister

Csak mert hatalmam van, mert erős vagyok, nem jelenti azt, hogy nekem könnyebb egyedül lenni. Az egyedüllét hideg és borzasztó.

88. oldal

>!
Alexxa

Néha kimegyek a hegyekbe, ott maradok egyedül napokig, és nem vagyok magányos, míg egy zsúfolt partin, emberek sokaságában, olyan magányos vagyok, mint még soha.

8. oldal

>!
SunnySister

– Nagyon jó vagyok a várakozásban.
– Azt látom – hagyta helyben Jacques szárazon.
– Gyerünk, Jacques – vágott át a szobán Raven újra, a fiú felé fordulva. –
Nem találod ezt egy kicsit idegőrlőnek?
A fiú lustán hátrahajolt székén, pimasz fintort vágott. – Bezárva egy
gyönyörő bolonddal, erre gondolsz?
– Ha, ha, ha. Minden kárpáti férfi azt hiszi magáról, hogy vérbeli humorzsák?
– Csak akiknek sógornője végtelen energiával bír. Úgy érzem magam,
mintha egy pingponglabdát követnék a tekintetemmel. Csillapodj le.

225. oldal

>!
Xoxoribizli P

– Menjünk az otthonomba, Raven. – A hangja merő csábítás volt.
Tétova mosoly jelent meg a lány ajkán.
– Nem hiszem, hogy biztonságos lenne. Ön az a fajta férfi, akitől a mamám óvna engem.

3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mikhail Durbinsky · Raven Whitney
>!
SunnySister

A természetem diktálja, hogy elvegyem azt, amiről azt gondolom, hogy az enyém, és megtartsam, megvédjem. Láncoljam magamhoz, ha szükséges. Nem tudom elengedni őt. Nem tudom. Olyan, mint a szél: szabad. Ha a szelet bezárnám, meghalna?
– Akkor ne zárd be, Mikhail. Bízzál benne, hogy melletted marad.
– Hogyan tudom megvédeni a szelet, Edgar?

58. oldal

>!
Xoxoribizli P

A férfi hangja fekete bársony volt, önmagában is fegyver.

1. fejezet


A sorozat következő kötete

A Kárpátok vámpírjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: A király
Kresley Cole: Vámpírharc
Gena Showalter: Éjsötét csók
Kresley Cole: Vámpírszerető
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Kresley Cole: Vámpíréhség
Jeaniene Frost: Síri csendben
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Hino Matsuri: Vampire Knight 5.