Sötét ​herceg (A Kárpátok vámpírjai 1.) 189 csillagozás

Christine Feehan: Sötét herceg

A sötét herceg. Éjjeli látogató, aki azonnal a hatalmába kerít. A vonzódás mély, sötét és halálos. A testére vágyódsz, de a lelked rabolja el.
A fény asszonya. Hajnalban jön, amikor a férfi legyengül. Halovány fénysugár, ami áthatol a sötétségen, és lángra lobbantja a rejtőzködő vadállatot.
Egy különleges képességgel megáldott nő… Egy titokzatos idegen, aki felfedi szerelmének a több ezer éves titkot… Fanatikus gyilkosok, egy különös és egyre fogyatkozó faj, és mindehhez Havasalföld vészjósló árnyai.
Christine Feehan a New York Times bestsellerszerzője. Több mint negyven regénye került fel eddig a sikerlistákra. A Sötét herceg a paranormális-romantikus műfaj egyik legtöbbet díjazott alkotása. Az írónő közkedvelt médiaszereplő, sorozatai számos országban eladási rekordot döntöttek.

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543147 · Fordította: Gogolák Rita

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Raven Whitney · Mikhail Durbinsky


Kedvencelte 11

Most olvassa 5

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

Silverlight>!
Christine Feehan: Sötét herceg

Ez egy igen nehezen olvasható történet volt számomra. A tartalmi összefoglaló alapján úgy gondoltam, hogy itt van egy érdekes fantasy történet vámpírokkal körítve. Azonban a történetet olvasva egyre inkább azt éreztem, hogy nem ez mégsem tetszik. Sokkal jobb vámpíros történet is olvastam már, aminek azért több értelme volt, vagy inkább hihetőbben hangzott. A két szereplő közti érzelmek is csak lagymatagon tapinthatók. Engem legjobban mégis az zavart, hogy nagyon nehezen tudtam az olvasással haladni, s nem csak az unalmas részek miatt, hanem a stílus is zavart. Nagyon sok a leíró rész, kevés párbeszéd, ráadásul a könyv vastag, több száz oldalon kell átverekedni magunkat, mire egyáltalán olyan részhez érnénk, ami izgalmas, vagy szórakoztató. Az első részeknél még úgy éreztem tetszeni fog, de utána valahogy elfogyott a lelkesedésem.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543147 · Fordította: Gogolák Rita
2 hozzászólás
Odilia>!
Christine Feehan: Sötét herceg

Nem volt tökéletes, de mégis tetszett. Tény és való, hogy a unalmas szex, néha röhejes párbeszédek tarkítják, de alapvetően tetszik a világfelépítése. Robogok a 2. részre :)

9 hozzászólás
PEvice>!
Christine Feehan: Sötét herceg

Emésztem… de közben el is kezdtem a következőt :)

Dora_Sullivan>!
Christine Feehan: Sötét herceg

Második alkalommal is rabul ejtett ez a könyv, akár Mikhail és Raven története. Még a sűrű szóismétlés ellenére is.

Imádtam, ahogyan Mikhail harcolt azért, hogy Raven-t maga mellett tartsa, és hogy küzdött azért, hogy a nő elfogadja őt.
Szeretem ha egy történetben, amelyikben létezik az 'igaz kötődés', hogy az tényleg bír a jelentésével. Mármint, hogy ha megköttetik a kötődés, akkor onnantól kezdve, ők egyek… igaz van amikor egy kötődés nem kívánt, de ebben a történetben megmutatkozott az, hogy mire képes egy ilyen erős kötődés, és hogy az igazi életpárok, mire képesek egymásért.
Tetszett, ahogy Mikhail 'emberei', mily tisztelettel, s odaadással, s mély lojalitással viselkedettnek a vezetőjük iránt, s annak asszonya iránt. És, hogy bármire hajlandóak voltak azért, hogy őket kettejüket életben tartsák.
És, hogy ez érzelmileg is átérezhető volt, mint Gregori, mint Jacques gondolatában, s viselkedésében, engem megfogott.
Akiknek a saját történetinek olvasásának neki is állok, hamarost… ^^

DeathQueen>!
Christine Feehan: Sötét herceg

„Csak mert hatalmam van, mert erős vagyok, nem jelenti azt, hogy nekem könnyebb egyedül lenni. Az egyedüllét hideg és borzasztó.”

Alapvetően nem rossz a könyv. Tetszett maga a világ, amiben íródott. Eléggé sok szóismétlés van a könyvben. Egy idő után már nem is figyeltem benne a helyesírási hibákat, mert akkor tuti elborult volna az agyam. Szerintem jól fel vannak benne építve a karakterek. Nem sok olyan könyvet olvasok, amiben mély tisztelet van a vezető iránt. Lenyűgöző a lojalitásuk. Tetszett, hogy képesek voltak telepatikus úton beszélgetni egymással.

JanaGoya>!
Christine Feehan: Sötét herceg

Annyiszor, de annyiszor megfogadtam már magamban, hogy nem hallgatok mások értékelésére… Annyira lehúzták ezt a sorozatot, hogy több éven keresztül bele sem kezdtem, pedig nagyon szeretem a vámpíros történeteket.
Jelzem, hogy részemről ez a könyv sem kevesebb mint egy Ward, Hamilton, Duval vagy akár egy Frost. Tartalmas, eseménydús, pörgős, lendületes, érthető. Tele érzelemmel és érdekességgel. Minden könyvnek, írónak megvan a maga bája. Nem olvastam még egyforma témában olyan könyveket amik valamilyen módon ne hasonlítottak volna egymásra. Többek között ezért sem értem azt az értelmetlen lehúzást.
Aki szereti az ilyen történeteket, az olvassa el. Szerintem nem fog csalódást okozni!

julcseee P>!
Christine Feehan: Sötét herceg

Nagyon sokan szidják itt, pedig annyira nem volt rossz szerintem. Tény, hogy nem egy twilight, és nem is egy inni és élni hagyni, de ha nem úgy olvasod, hogy azokhoz hasonlítod, akkor egész jó könyv lehet, bár nálam is csak maximum egy 3 csillagot érdemel. Szerintem egyszer érdemes elolvasni, már csak a második része miatt , amit most olvasok , és nem tudom letenni :)

schalby P>!
Christine Feehan: Sötét herceg

Nagyon tetszetős sorozat de nagy csalódás, hogy a kiadó abbahagyta a 2. rész után.

Trice29 P>!
Christine Feehan: Sötét herceg

Azt hiszem, hogy ehhez a sorozathoz is hozzá tudnék szokni. Ami legjobban megragadott az olvasás közben, az az érzelmek hihetetlen erőssége és mélysége. Nem hagytak nyugodni a folyton változó érzések. Mire megsimogatta a szívemet a szerelem, jött az iszonytató gonoszság. Kapkodtam a fejemet, talán a kevesebb többet adott volna. Mindenképpen folytatom.

Edina_Nagy_2>!
Christine Feehan: Sötét herceg

Egy kicsit inkább pornós könyv, főleg az elején, jobban tetszett volna a történet, ha nem ennyire elrugaszkodott a fantasy vonal.


Népszerű idézetek

bbabri>!

– A mi módint szerint mi már összekötöttük magunkat. Megesküszöl velem a ti szokásaitok szerint is?
(..)
– Mikhail, te most arra kérsz, hogy menjek hozzád feleségül?
– Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy tudom, hogyan kell csinálni. Le kellene térdelnem? – Nyíltan rávigyorgott a lányra.
– Megkéred a kezem, amikor egy orgyilkosokkal teli autó közeledik?

131. oldal

Juhász_Ipacs_Mónika>!

A baj nem is igazán az egyedüllét, hanem a magány. Tömegben is lehetünk magányosak, nem gondolja?

bbabri>!

[ Mikhail ]
Mindig elálmélkodott azon, hogy az ember férfiak milyen tiszteletlenek az asszonyaikkal. Talán nem értették, milyen lenne az élet nélkülük.

153. oldal

Alexxa>!

Néha kimegyek a hegyekbe, ott maradok egyedül napokig, és nem vagyok magányos, míg egy zsúfolt partin, emberek sokaságában, olyan magányos vagyok, mint még soha.

8. oldal

SunnySister>!

Csak mert hatalmam van, mert erős vagyok, nem jelenti azt, hogy nekem könnyebb egyedül lenni. Az egyedüllét hideg és borzasztó.

88. oldal

SunnySister>!

– Nagyon jó vagyok a várakozásban.
– Azt látom – hagyta helyben Jacques szárazon.
– Gyerünk, Jacques – vágott át a szobán Raven újra, a fiú felé fordulva. –
Nem találod ezt egy kicsit idegőrlőnek?
A fiú lustán hátrahajolt székén, pimasz fintort vágott. – Bezárva egy
gyönyörő bolonddal, erre gondolsz?
– Ha, ha, ha. Minden kárpáti férfi azt hiszi magáról, hogy vérbeli humorzsák?
– Csak akiknek sógornője végtelen energiával bír. Úgy érzem magam,
mintha egy pingponglabdát követnék a tekintetemmel. Csillapodj le.

225. oldal

Xoxoribizli>!

– Menjünk az otthonomba, Raven. – A hangja merő csábítás volt.
Tétova mosoly jelent meg a lány ajkán.
– Nem hiszem, hogy biztonságos lenne. Ön az a fajta férfi, akitől a mamám óvna engem.

3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mikhail Durbinsky · Raven Whitney
SunnySister>!

A természetem diktálja, hogy elvegyem azt, amiről azt gondolom, hogy az enyém, és megtartsam, megvédjem. Láncoljam magamhoz, ha szükséges. Nem tudom elengedni őt. Nem tudom. Olyan, mint a szél: szabad. Ha a szelet bezárnám, meghalna?
– Akkor ne zárd be, Mikhail. Bízzál benne, hogy melletted marad.
– Hogyan tudom megvédeni a szelet, Edgar?

58. oldal

>!

Raven Whitney harcolt a vastag köddel, amely a szemét zárva tartotta és
elnehezítette testét. Olyan volt, mintha drog hatása alatt állna.


A sorozat következő kötete

A Kárpátok vámpírjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Jeaniene Frost: Az első vércsepp
Larissa Ione: Csábítás
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja
Karen Chance: Megérint a sötétség
Gail Carriger: Szívtelen
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Szilágyi Heléna: Diabolika