Dark ​Sentinel (Dark Saga 28.) 22 csillagozás

Christine Feehan: Dark Sentinel

In ​an explosive novel from #1 New York Times bestselling author Christine Feehan, a human woman ignites the desire of her Carpathian lifemate--and of an ancient vampire with a score to settle.

After the devastating loss of her entire family, Lorraine Peters heads to the woods searching for peace of mind and anything to quell the anger in her soul. Instead, she stumbles upon a scene of horrific violence, as one man lies helpless in the face of three attackers.

Andor Katona's existence has been a harsh one, living for centuries as a monk in the Carpathian Mountains. Unable to find his lifemate, he almost welcomes his release from a colorless and unfeeling world at the hands of the vampire hunters who have mistaken him for their prey. That is, until a whirling ball of fury bursts onto the scene, determined to save him.

In one glimpse, in one breath, Andor recognizes Lorraine as his lifemate, but it will take more than their telepathic connection to convince… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Berkley, New York, 2018
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780451490087

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Christine Feehan: Dark Sentinel

A Kárpátok vámpírjai 32 – Sötét Őrszem

Ez megint egy szuper jó rész volt, imádtam minden sorát.
Nem is értem miképpen lehet egy sorozat 32. része ugyanolyan izgalmas, eseménydús, mint az első részek, hogy nem laposodik a történet. Hogy mindig tud a szerző új dolgokat felmutatni, amellett, hogy a sorozat jellege megmaradjon.
Andor teljesen belopta magát a szívembe, becsületessége, jellemessége és mégis mérhetetlen nyugalma, ami mellett az egyik legősibb és legnagyobb harcos lehetett. Az életpárja iránti szerelméről már nem is beszélve.
Lorraine-t, a női főszereplőt is kifejezetten kedveltem, egy ízig-vérig mai modern leány, egy családi dráma utáni lábadozás mellett is talpraesett, harcos amazon, aki nem tűri az erőszakot, ami megzavarja csendes kempingezését. Ezzel megmenti a halálos sebeket szerzett harcost, akiről kiderül, hogy eleve lerendelt párja.
Rengeteg izgalmas kalandon és véres csatákon keresztül vezet közös útjuk a boldogságuk felé.

Trice29 P>!
Christine Feehan: Dark Sentinel

Nagyon vártam az újabb részt és nem csalódtam. Ismét Amerikában voltunk Tariq vezetése alatt. Volt izgalom, érzelem és kémia is ezerrel. A vége nagyon kíváncsivá tett Ferro történetére. Annyira drukkolok az ősieknek :o)

kiruu P>!
Christine Feehan: Dark Sentinel

Nem indult annyira jól, de a végére összeszedte magát CF és egy méltó rész lett belőle. A megszokott menetrend, sajnos egyre hamarabb életpárokká válnak a főszereplők, már kb semmi ellenállás, meggyőzés, bizonygatás nincs. Ez hiányzik. Ellenben az ősi faj harca mindig egyre izgalmasabb lesz, és úristen, Ferro az új kedvencem. Nagyon várom az ő könyvét.

vklara>!
Christine Feehan: Dark Sentinel

Nehéz dolog ez az értékelés, főleg az ilyen hosszú sorozatoknál. Mert nem ez a kedvencem, ugyanakkor ezt is nagyon szerettem.
Nem feltétlen a főszereplők miatt, bár nem mondhatnám, hogy nem szuper karakterek ők is. Hanem a többi Kárpáti jelenléte, akik annak ellenére, hogy még nem éreznek, hogy őskövületek, a humort véletlenül sem értik, mégis, olyan poénokat sütnek el, hogy hangosan röhincsélek. Puding? Nem is esznek! Honnan a fenéből tudja akkor Ferro pudinghoz lágyságához hasonlítani Andort?
Na jó, szexelni sem tudtak, mégis sikerült megtanulniuk az x száz év alatt a kismillió technikát, bár az is igaz, hogy részben kukkolással.
És nem lehet megfeledkezni a horrorisztikus oldalakról sem. Amin megint csak ámultam meg bámultam. A kis sunyi Sergeyről meg kiderül, hogy ő legnagyobb stratéga.
Az első nagy tanítása ennek a résznek az, hogy képtelenség meditálni úgy, hogy néhány méternyire valakik gyilkolásznak. Jó, ha ilyenkor kéznél van egy fazék. Egyébként is halál uncsi a meditálás, simán bele lehet aludni.
A második, hogy még a Kárpátiaknak sem ajánlott a parancsolgatás a modern nőknek, mert ebben az esetben biztosan nem engedelmeskednek.
Isai, Dragomir, elpoénkodnak-vitatkozgatnak a nőkkel való bánásmódon.
Sandu, Ferro na és persze Gary pedig összekötik lelkeiket Lorraine-nel, hogy Andort megmentsék. Így aztán már végképp megkutyulódik a kapcsolatrendszer, fokozódik az érzelemátvitel, arról már nem is beszélve, hogy Lorraine úgy osztja ki a ősi Ősöket, mintha kis pisisek lennének. De a legszebb az egészben, hogy hallgatnak rá, mondhatni húgukká fogadták.
Ismét csak sajnálni tudom a kiadót, hogy nem folyatták a második rész után, mert igazán jó és letehetetlenné nőtte ki magát a sorozat.

Maszatostappancs>!
Christine Feehan: Dark Sentinel

Hihetetlen, hogy már a 32. rész, Christine ügyesen „beszőtte” a kontinenseket a Kárpáti szereplőkkel, így nehéz megunni a történeteket. Lorraine és Andor egészen ütős páros lett és ezúttal is kapunk újabb cseppeket a Kárpátiak és ellenfelük kapcsán. Aki eddig eljutott a sorozatban ezt a részt sem érdemes kihagynia.


Népszerű idézetek

Jucko84>!

Carter was on the ground cowering as Shorty reached for the woman. She whirled around and bonked him over the head. “Do you have any idea how hard it is for me to meditate when you’re murdering someone?” She glared at Andor over her shoulder. “And you. Lying there, deciding whether or not you’ve had enough of life? What is wrong with you? Life is to be cherished. Not thrown away.”

Jucko84>!

“I’m on a journey seeking personal enlightenment, and you are disturbing my aura of love.”


A sorozat következő kötete

Dark Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Seize the Night
J. R. Ward: The Beast
Kresley Cole: Lothaire
Jeaniene Frost: Home for the Holidays
Larissa Ione: Pleasure Unbound
Jeaniene Frost: Twice Tempted
Jeaniene Frost: Eternal Kiss of Darkness
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Gena Showalter: The Darkest Secret
Jennifer L. Armentrout: A Kingdom of Flesh and Fire