Dark ​Legend (Dark Saga 7.) 28 csillagozás

Christine Feehan: Dark Legend Christine Feehan: Dark Legend Christine Feehan: Dark Legend Christine Feehan: Dark Legend

He woke deep within the ground, and the first sensation he felt was hunger. An overwhelming hunger for blood that demanded satisfaction. But as he hunted the dark streets of Paris for prey, a voice called to him, soothing, calming, giving him the strength to control his craving.

Francesca Del Ponce was a healer, a woman who radiated goodness as powerfully as the sun did light. But surely his obsession with her would turn him as his twin brother had turned, leaving the world with two monsters instead of one.

Though he knew she would be like hot silk in his arms, though he knew the taste of her would be addictive, he feared for her life and his soul if he took her. Then with one mind-shattering vow she gave herself – „I offer freely, without reservation, I offer my life for yours as is my right” --and with a firestorm of long-forgotten feelings, he glimpsed salvation.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
HarperCollins, London, 2010
406 oldal · ASIN: B003P2V9DC
>!
Piatkus, London, 2007
382 oldal · ISBN: 9780749937676
>!
ISBN: 9781596078383 · Felolvasta: Rebecca Cook

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Odilia>!
Christine Feehan: Dark Legend

Úgy látszik nekem minél öregebb a pasi, annál jobban bejön a sztori (lásd Gregory :D).

Gabriel története nagyon emberi volt. Főleg, ahogy a testvéréhez hozzáállt :) spoiler

1 hozzászólás
Veress_Éva>!
Christine Feehan: Dark Legend

Új kedvencet avattam a sorozatban. Azt hittem Darius után nem lehet jobb de tévedtem. Egy hihetetlen testvérpár, kellemes szerelmi történet, és szomorú gyermeksors. A kórházi ágyban fekvő Skyler története nagyon megrázott. Remélem, hogy a jövőben nagyon boldog lesz majd. Persze még mindig lehetett volna izgalmasabb a történet. Nagyon furcsa ez a könyvsorozat. Vannak sokkal jobban megírt, pörgősebb, szenvedélyesebb sorozatok valamiért mégis mindig el akarom olvasni a következőt.

1 hozzászólás
brigitta244>!
Christine Feehan: Dark Legend

Az elöző kötethez hasonlóan ez is nagyon jó volt. Úgy érzem az írónő elég sokat fejlődött a történetek alatt.
Gabriel és Franceesca szerelme/kötödése szépen ki volt fejezve. Skayler története nagyon megható volt, remélem ő is megfogja találni a társát valamelyik következő regényben. Lucian és Gabrialben a kötödés nagyon errős így tudtak évszázadokon keresztül életben maradni. Ez a szál is nagyon jó volt. Remélem, hogy maradunk ennél a színvonalnál.

Fairymysz>!
Christine Feehan: Dark Legend

Teljes értékelés: https://varazsskatulya.wordpress.com/2018/11/12/olvason…

…Azóta evett a fene a Daratrazanoff-ikrek története után, amióta először tettek említést róluk és arról, hogy a fivérek megfogadták, hogy ha bármelyikük is átfordul, a másik levadássza. És mivel Lucian évszázadokkal korábban átfordult, majd Gabirel állítólag megölte őt és ő is eltűnt, nagyon kíváncsi voltam, mi is történt valójában?
…Az első olyan kötet volt a sorozatból, amire tiszta szívből adtam meg az öt csillagot. Gabriel, legendás, ősi harcos létére, igazán tüneményes és imádni való fickó. Aki mindent megtenne az életpárjáért és Falconhoz hasonlóan képes önuralmat és türelmet mutatni. Megjegyzem, úgy látszik, hogy minél idősebb egy Kárpáti férfi, annál több esze van és nem akarja azonnal megmondani a nőnek, hogy annak mit kell tennie.
…A Gabriel és Lucian közötti kötelék fantasztikus volt és megható. Nagyon élveztem, hogy annak ellenére, hogy Gabriel üldözi a bátyját, mégis ennyire törődnek egymással.

DeathQueen>!
Christine Feehan: Dark Legend

Eddig talán ez az egyik legjobb történet a sorozatban. Az mondjuk nem tetszett benne, hogy Gabriel manipulálta Francesca – t. Skyler története megrázó volt a könyvben. Lucian meg egy önfeláldozó férfi. Mindent megtesz a testvéréért.

Kicsicsillag123 P>!
Christine Feehan: Dark Legend

Nagyon jó volt de nem az igazi. Nagyon tetszett, Gabriel és Lucian közötti kapocs. Arra viszont rá lehetett jönni, hogy valami több is van a háttérben. Gabriel annyira rossznak akarta őt beállítani, folyton elmondta milyen veszélyes mégis mindig ott volt amikor szüksége volt rá. Úgyhogy a vége nem volt számomra meglepő. Örültem, hogy Francesca-nak nem kellett újra minden elmagyarázni, viszont picit idegesítő volt, hogy mégis ennyire ellenezte a dolgokat. Jó az elején még érthető volt, mikor elmondta miért is haragszik Gabriel-re de egy idő után csak fárasztó. Na meg ott van az háromszög a dokival, alapból is utálom az ilyeneket most pedig különösen idegesítő volt. Skyler történet szála érdekes volt, kíváncsi leszek ki lesz neki a nagy Ő. Kíváncsi vagyok a folytatásokra is.

Magika82>!
Christine Feehan: Dark Legend

Szerettem ezt a történetet, és nagyon szeretem a főszereplő párost. Gabriel peidg, mint „ősi” igazán imádnivaló és sokkal imádnivalób férfi karakter, mint a sorozat többi tagja :-)
Már alig vártam a történetét.

Nene>!
Christine Feehan: Dark Legend

Nekem tetszett, izgalmas volt olvasni. Remek párossal ismerkedhetünk meg és a történetük is megfogott! Eddig a sorozatból csak 2 könyvet olvastam, de tetszik az írónő stílusa, egyedi történeteket ír.

vklara>!
Christine Feehan: Dark Legend

Gabriel Daratrazoff – Francesca Del Ponce
Mostanában ritkán örömködöm igazán nekem tetsző könyveken.
Végre ez most megint egy kivétel. Szinte az első sorától az utolsóig élvezni tudtam.
Franceska egy igazi csoda, ahogy sikerült magát elrejtenie a fajtájabeliek és a vámpírok szeme elől. Elképesztően jólelkű, majdnem Gregori szintű gyógyító, szerény, de minden angyali tulajdonsága mellett egy igazi Kárpáti harcos amazon. És mivel az ő szavaival élve már nem egy csitri, emberi életre szánta el magát, egy ember, aki nem feltétlen jó, viszont nagyon jó orvos Brice mellett. De a sors kiszámíthatatlansága miatt az utolsó előtti pillanatban felbukkan életpárja Gabriel, összeaszott formájában.
Merthogy Gabriel nehány száz évre elvermelte magát, és Lucient is, magához kötvén. És mivel ikrek is, egyszerre ébrednek, és indulhat újra a buli, miszerint Gabriel ígérete szerint meg kell ölje Lucient.
A helyzetet bonyolítja egy tinédzser kislány Skyler, akit drága jó apucikája piacra dobott némi kokóért és piáért, most pedig éppen halálosan összeverte.
Itt futnak össze a szálak, a doki, a kórház, Franceska és Gabriel között.
Franceska viszont sértődött, mert Gabriel majd kétezer éve nem vette őt észre, és ezért durciba adja elő néhány napig, közben szép csendben ismét szerelembe esik életpárjába, Gábriel pedig újból rácsodálkozik az érzelmekkel és színekkel teli világra. De emellett még meg is kellene ölnie az ikrét. Csak valamiért nem tudja, úgy érzi, még nem elég erős hozzá.
Lucien pedig nem lép színre, csak a háttérből manipulál a hihetetlenül szuggesztív suttogásával.
Azt hiszem Gregori és Falcon legfelső dobogója megrezgett, hogy ő is színre lépett. Nem csak azért, amiért védelmezte Skylert, hanem ahogy a testvérét is szemmel (és gondolatolvasással) tartja, és a katasztrófák utolsó pillanata előtt hasznos utasításokkal látja el, ráadásul, az átfordult, gonosz lényéből süt a szeretet, ééés? Hát a humor! Szinte pillanatok alatt ellopta a kedvenc szereplő státuszt. Folyamatosan vártam a gondolatbeli szócsatáikat, nagyon élvezetesek voltak.
Szóval, egyre jobbak a történetek, egyre szerethetőbbek a szereplők.
És még hátra van harminc rész. Jó, lehet nem olvasom el mind, de még akkor is rengeteg csodás szereplő vár, hogy megismerkedjek velük.

Trice29 P>!
Christine Feehan: Dark Legend

Ez megint nagyot szólt. Nagyon tetszett a mély testvéri szeretet Lucian és Gabriel között. Ez tette kiemelkedővé ezt a történetet. Itt az emberi üldözők kissé visszaszorultak. Kaptunk újabb információkat a tudományos oldalhoz is. És két új lányt a kárpátiak megmentéséhez.


Népszerű idézetek

Jucko84>!

Francesca swept past her lifemate and glided down the hall toward the kitchen and the underground chambers. Of course she wouldn't risk her unborn child trying to heal Brice without aid. Did they think she was a dolt? The two of them could sleep in the underground chamber together!

Jucko84>!

“Attend your meeting, woman, and leave me in peace. I will be there should you need me later. For now, I am hunting and cannot take the time to give you reassurance."
„Don't growl at me, you fraud. I was not the one monitoring your thoughts. You opened this conversation, not me.”
She was laughing at him. Gabriel. The hunter of vampires. A warrior two thousand years old. Men feared him but Francesca was laughing at him.

Jucko84>!

Lucian opened his eyes to regard his brother with an icy stare clearly meant to intimidate. „Francesca, my dear sister, you have tied yourself to one who has a much inflated opinion of himself. I do not remember a time when he was right about anything.”
Gabriel moved to the couch, seating himself beside his brother. „Do not listen to him, my love, he practices his intimidating stare in the mirror on a daily basis. He thinks to silence me with his glare.”


A sorozat következő kötete

Dark Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chloe Neill: Some Girls Bite
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
J. R. Ward: Lover Awakened
Jennifer L. Armentrout: Opposition
Kresley Cole: MacRieve
Sherrilyn Kenyon: Dance with the Devil
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Red Scrolls of Magic
Kiersten White: Paranormalcy
Sophie Jordan: Vanish
Richelle Mead: Succubus Blues