Dark ​Legend (Dark Saga 8.) 18 csillagozás

Christine Feehan: Dark Legend Christine Feehan: Dark Legend Christine Feehan: Dark Legend Christine Feehan: Dark Legend

He woke deep within the ground, and the first sensation he felt was hunger. An overwhelming hunger for blood that demanded satisfaction. But as he hunted the dark streets of Paris for prey, a voice called to him, soothing, calming, giving him the strength to control his craving.

Francesca Del Ponce was a healer, a woman who radiated goodness as powerfully as the sun did light. But surely his obsession with her would turn him as his twin brother had turned, leaving the world with two monsters instead of one.

Though he knew she would be like hot silk in his arms, though he knew the taste of her would be addictive, he feared for her life and his soul if he took her. Then with one mind-shattering vow she gave herself – „I offer freely, without reservation, I offer my life for yours as is my right” --and with a firestorm of long-forgotten feelings, he glimpsed salvation.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
HarperCollins, London, 2010
406 oldal · ASIN: B003P2V9DC
>!
Piatkus, 2007
382 oldal · ISBN: 9780749937676
>!
ISBN: 9781596078383 · Felolvasta: Rebecca Cook

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Christine Feehan: Dark Legend

Skyler-szálon kívül a történet megint nagyon gyenge volt…. :( Egyszerűen képtelen voltam átérezni Gabriel és Lucian közötti „harcot”, mert Lucian egyáltalán nem tűnt olyannak, mint aki átfordult volna. Sok volt a töltelék oldal, amit nyugodtan, felületesen olvasással át lehetett lapozni, gondolok itt a Kárpáti dologra, életpár kötődés, szájbarágós volt nagyon, holott az előző kötetekben ezeket már tudtuk… Kell egy kis szünet a következő kötet előtt. Olvasom tovább, mert állítólag lesz ez jobb is. Én még várok :D

>!
Odilia P
Christine Feehan: Dark Legend

Úgy látszik nekem minél öregebb a pasi, annál jobban bejön a sztori (lásd Gregory :D).

Gabriel története nagyon emberi volt. Főleg, ahogy a testvéréhez hozzáállt :) spoiler

1 hozzászólás
>!
Veress_Éva
Christine Feehan: Dark Legend

Új kedvencet avattam a sorozatban. Azt hittem Darius után nem lehet jobb de tévedtem. Egy hihetetlen testvérpár, kellemes szerelmi történet, és szomorú gyermeksors. A kórházi ágyban fekvő Skyler története nagyon megrázott. Remélem, hogy a jövőben nagyon boldog lesz majd. Persze még mindig lehetett volna izgalmasabb a történet. Nagyon furcsa ez a könyvsorozat. Vannak sokkal jobban megírt, pörgősebb, szenvedélyesebb sorozatok valamiért mégis mindig el akarom olvasni a következőt.

1 hozzászólás
>!
Fairymysz
Christine Feehan: Dark Legend

Teljes értékelés: https://varazsskatulya.wordpress.com/2018/11/12/olvason…

…Azóta evett a fene a Daratrazanoff-ikrek története után, amióta először tettek említést róluk és arról, hogy a fivérek megfogadták, hogy ha bármelyikük is átfordul, a másik levadássza. És mivel Lucian évszázadokkal korábban átfordult, majd Gabirel állítólag megölte őt és ő is eltűnt, nagyon kíváncsi voltam, mi is történt valójában?
…Az első olyan kötet volt a sorozatból, amire tiszta szívből adtam meg az öt csillagot. Gabriel, legendás, ősi harcos létére, igazán tüneményes és imádni való fickó. Aki mindent megtenne az életpárjáért és Falconhoz hasonlóan képes önuralmat és türelmet mutatni. Megjegyzem, úgy látszik, hogy minél idősebb egy Kárpáti férfi, annál több esze van és nem akarja azonnal megmondani a nőnek, hogy annak mit kell tennie.
…A Gabriel és Lucian közötti kötelék fantasztikus volt és megható. Nagyon élveztem, hogy annak ellenére, hogy Gabriel üldözi a bátyját, mégis ennyire törődnek egymással.

>!
brigitta244
Christine Feehan: Dark Legend

Az elöző kötethez hasonlóan ez is nagyon jó volt. Úgy érzem az írónő elég sokat fejlődött a történetek alatt.
Gabriel és Franceesca szerelme/kötödése szépen ki volt fejezve. Skayler története nagyon megható volt, remélem ő is megfogja találni a társát valamelyik következő regényben. Lucian és Gabrialben a kötödés nagyon errős így tudtak évszázadokon keresztül életben maradni. Ez a szál is nagyon jó volt. Remélem, hogy maradunk ennél a színvonalnál.

>!
DeathQueen
Christine Feehan: Dark Legend

Eddig talán ez az egyik legjobb történet a sorozatban. Az mondjuk nem tetszett benne, hogy Gabriel manipulálta Francesca – t. Skyler története megrázó volt a könyvben. Lucian meg egy önfeláldozó férfi. Mindent megtesz a testvéréért.

>!
Kicsicsillag123
Christine Feehan: Dark Legend

Nagyon jó volt de nem az igazi. Nagyon tetszett, Gabriel és Lucian közötti kapocs. Arra viszont rá lehetett jönni, hogy valami több is van a háttérben. Gabriel annyira rossznak akarta őt beállítani, folyton elmondta milyen veszélyes mégis mindig ott volt amikor szüksége volt rá. Úgyhogy a vége nem volt számomra meglepő. Örültem, hogy Francesca-nak nem kellett újra minden elmagyarázni, viszont picit idegesítő volt, hogy mégis ennyire ellenezte a dolgokat. Jó az elején még érthető volt, mikor elmondta miért is haragszik Gabriel-re de egy idő után csak fárasztó. Na meg ott van az háromszög a dokival, alapból is utálom az ilyeneket most pedig különösen idegesítő volt. Skyler történet szála érdekes volt, kíváncsi leszek ki lesz neki a nagy Ő. Kíváncsi vagyok a folytatásokra is.

>!
Magika82
Christine Feehan: Dark Legend

Szerettem ezt a történetet, és nagyon szeretem a főszereplő párost. Gabriel peidg, mint „ősi” igazán imádnivaló és sokkal imádnivalób férfi karakter, mint a sorozat többi tagja :-)
Már alig vártam a történetét.

>!
RCsonge
Christine Feehan: Dark Legend

Nekem tetszett, izgalmas volt olvasni. Remek párossal ismerkedhetünk meg és a történetük is megfogott! Eddig a sorozatból csak 2 könyvet olvastam, de tetszik az írónő stílusa, egyedi történeteket ír.

>!
Trice29 P
Christine Feehan: Dark Legend

Ez megint nagyot szólt. Nagyon tetszett a mély testvéri szeretet Lucian és Gabriel között. Ez tette kiemelkedővé ezt a történetet. Itt az emberi üldözők kissé visszaszorultak. Kaptunk újabb információkat a tudományos oldalhoz is. És két új lányt a kárpátiak megmentéséhez.


A sorozat következő kötete

Dark Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kasie West – Aimee Friedman – Melissa de la Cruz – Nic Stone: Snow in Love
Jay Asher: What Light
Ilona Andrews: Magic Breaks
Rachel Vincent: Lion's Share
T. J. Klune: Ravensong
Maggie Stiefvater: Sinner
Thea Harrison: Dragon Bound
Patricia Briggs: Night Broken