Dark ​Demon (Dark Saga 13.) 21 csillagozás

Christine Feehan: Dark Demon

Christine ​Feehan has worked magic on a legion of fans with her darkly thrilling Carpathian tales. Now she delivers the provocative story of a female vampire slayer who proves as seductive--and mysterious--as the night dwellers she stalks…

For as long as she can remember, Natalya has been fighting demons: first in the form of childhood nightmares, then later, immortal creatures that kill and prey on the innocent--including her own twin brother. Whether Carpathian or vampire, she slays those who murder by night, and has no equal--until she is seduced by the ve thing she considers her enemy…

A Carpathian who has seen nearly everything in his endless existence, Vikirnoff doesn't think he can be surprised anymore--until he faces a woman who rival him as a vampire hunter. A formidable and gifted warrior in her own right, Natalya has a nature that is strange familiar--yet alien--to his own. Who is this mysterious female who fears no one--not even him? Natalya could the… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Jove, New York, 2006
560 oldal · ISBN: 0515140880

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

DeathQueen>!
Christine Feehan: Dark Demon

Igaz, hogy egy kicsit sokáig tartott, de végül sikerült befejeznem ezt a könyvet. Még mindig lenyűgöz a kárpátiak világa. Vikirnoff – ot néha meg tudtam volna fojtani, de többségében nagyon szerethető volt a karaktere. Natalya – val kapcsolatban is hasonlóan éreztem végig.

Fairymysz>!
Christine Feehan: Dark Demon

Igazi gyógybalzsam volt ez a kötet, Rafaelék könyve után.
Vikirnoff szöges ellentéte volt Rafaelnek és ezt már az első oldalaktól örömmel vettem. Azt kell mondanom, hogy a fickó lett eddig a legkedvesebb kárpátim. Natalya pedig annyira hozzáillő, vagány csaj. Imádtam a humorát, a hozzáállását a dolgokhoz, a vagányságát.
A könyv pörgős volt, tele harcokkal és sok-sok humorral. A rejtély megoldásában is hatalmasat léptünk előre és újabb Dragonseeker került elő.
Itt akartam egy nagyobb szünetet tartani, de azt hiszem képtelen leszek rá. :D

Veress_Éva>!
Christine Feehan: Dark Demon

Sok mindent lehet mondani erre a könyvre de azt nem, hogy unalmas lett volna. Pörögtek az események, és nagyon sok apró morzsára is akadhatunk. Kezd kibontakozóban lenni egy mélyebb összeesküvés a háttérben a Kárpátiai nép ellen. Kicsit későn ugyan de megvan végre az a szál amire az elejétől fogva vártam. Több szereplővel is összefuthatunk a sorokat olvasva igaz egyikükkel sem hosszú időre. A Drangonseeker vérvonal fog még magában meglepetéseket hordozni. Van egy olyan sejtésem, hogy hamarosan találkozhatunk a sárkányokkal és a kislánnyal.

Maszatostappancs>!
Christine Feehan: Dark Demon

Tetszik a Dragon vonal, bar jo lenne, ha vegre a varazslok is komolyabban felbukkannanak. Orommel olvastam a korabbi szereplokrol is, ezert bele is kezdek a kovetkezo reszbe, az egy nagy osszejovetel ha jol ertem…

vklara>!
Christine Feehan: Dark Demon

Vikirnoff Von Shrieder – Natalya
Na, igen! Kezd összejönni az össznépi csapatjáték. És én ennek roppant módon örültem.
A legtöbb humor, elmés riposzt, nagyképűség(volt is mire), és legtöbb szívemnek már kedves szereplő.
Bár azt kell mondjam, hogy Natalya kifejezetten nem csapatjátékban nyomja. Ennek ellenére, még az arroganciáját, hogy ő aztán micsoda Xéna is megbocsátom neki, mert imádom a stílusát. Bár azért néha gondolkodhatna picinykét, mielőtt nagy dérrel-dúrral nekiront valakinek. De hogy a fenébe élt néhány száz évet, ha még azt sem tudja, hogy a szívüket és testüket is el kell égetni a vámpíroknak?
Vikirnoff már az első találkozásra is szimpi volt, most ő is megszerezte a legmagasabb dobogón a helyét. Még úgy is, hogy a káosz szakadt az elméjére, abban a pillanatban, hogy színesben látott. Igaz, hogy nem erről álmodozott, sőt, az érzelmek negatív hada lepte el. A tornádó semmi az életpárjához képest. Esze ágában sincs engedelmeskedni, tisztelni, és még vissza is beszél, arról nem is beszélve, hogy a béke szele rettegve menekül előle. Véletlenül sem nevezhető megnyugtatónak, nem csügg minden szaván, és marhára nem akar a kedvében járni. Az utasítások betartásával némi problémája van.
Az agya viszont úgy működik mint a legerősebb számítógép, milliónyi adatot raktároz el, és dolgoz fel pillanatok alatt, amire a közös pályafutásuk alatt kellőképp nagy szükség is van.
Vikirnoff pedig nem érti a tréfát, a szarkazmust meg végképp, amit aztán Natalya a legnagyobb élvezettel használ ki, és nem győzi ugratni. Feltaláló is, legalább is részben. A hajlakkos vámpírperzselőjén halálra röhögtem magam.
Közben észrevétlen, fű alatt szépen szirmot bont a szerelem.
Igazán jó ötlet volt az írónőtől a kárpáti szótár, és szerettem volna meghallgatni a gyógyító énekeket, de úgy tűnik, már nincs fent a neten. Legalább is nekem nem sikerült elővarázsolni sajnos.
És megint a Dragonseeker, élőben Dominic, jégbe fagyva pedig legalább két sárkány.És a végén engedélyt ad Vikirnoffnak, hogy a hercegnél lehessen a varázslatokat gyűjtő könyv.

Trice29 P>!
Christine Feehan: Dark Demon

Uh, ez a rész nagyot ütött! Ennyi csata és izgalom talán már túl sok is egy könyvben. Több előző rész is előkészítette az itt történteket, mégsem érzem lezárva a történetet. Ennek nagyon örülök. Nagyon várom a következőt.


Népszerű idézetek

Jucko84>!

„Do you think I'm going to make it easy on you? I'm not really happy with you, Freddie boy.”
This time the anger stayed. Brown stains appeared on his teeth. „I am not Freddie. Who is Freddie? My name is Henrik.”
„You don't get out much do you? Haven't you ever watched the late night movies? Freddie's a regular star. A very ugly mass murderer, much like yourself. I really don't care what your name is. I care that you persist in following me and I'm damned tired of it. So take your best shot, Freddie boy, and let's get it over.”

Jucko84>!

After so many centuries of exile in service to his people, he had finally returned to his birthplace. He knelt in utter silence waiting for something. Anything. Some flicker of emotion, or remembrance. He expected the soil to bring peace, to bring him serenity, to bring him something, but there was the same barren void he woke to every rising.
Nothing. He felt absolutely nothing. He bowed his head and sank back on his heels, looking around him. What he wanted or even needed, he didn't know, but there was no flood of emotion. No elation. No disappointment. Not even despair. The forest looked bleak and gray with twisted, malevolent shadows waiting for him. The endless cycle of his life remained. Kill or be killed.

Jucko84>!

Natalya shot him a venomous look. Keep your orders for someone who wants to be hunter's mouse. And these things should come with an instruction manual on killing them.


A sorozat következő kötete

Dark Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Seize the Night
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Gena Showalter: The Darkest Passion
Larissa Ione: Pleasure Unbound
Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Maggie Stiefvater: The Raven King
Karen Chance: Ride the Storm
Patricia Briggs: Bone Crossed