Dark ​Challenge (Dark Saga 5.) 20 csillagozás

Christine Feehan: Dark Challenge Christine Feehan: Dark Challenge

Carpathian vampire hunter Julian Savage is powerful but tormented. But he has one last duty to fulfill before he gives himself over to the dawn and certain death. He has to warn the famous singer, Desari, that she is being targeted by vicious human vampire hunters who will stop at nothing to hurt those they believe are vampires. But when Julian hears Desari sing he realises she is the woman he has always sought – his lifemate. Desari is most definitely Julian's match but she has great powers of her own. And she is not happy when a mysterious stranger enters her mind and begins giving her orders!

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Avon, New York, 2010
378 oldal · ISBN: 9780062019400

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Christine Feehan: Dark Challenge

Kérem szépen, kezd alakulni a történet! :)
Desari és Julian története egészen jó volt. Zenekar, koncertek, és megismerhetünk más kárpátiai „embereket”.
Julian persze tipikus kárpáti, asszony pofa be és csináld amit mondok :D De Desari-t se kell félteni, mert ő nem ez a bólogató kiskutya, és ezt szépen el is magyarázza a fiúnak, aki azért titokban igazat ad a lánynak.
Sajnos negatívum még mindig a sok sok szex…mármint még mindig olyan érzésem van, hogy csak azért ír ennyit róla, hogy növelje az oldalszámot. XD
És a harcos jelenetek még mindig harmatgyengék. -.-
Viszont plusz pont jár Dariusért, és örülök hogy a következő könyv róla szól. :) Eléggé felkeltette a figyelmemet és örülök, hogy ő is megtalálja az életpárját.

>!
Odilia P
Christine Feehan: Dark Challenge

ez nem volt az igazi. Vmi hiányzott, de Julian és Dara párost nagyon bírtam :-)))

>!
Fairymysz
Christine Feehan: Dark Challenge

Na, ez már sokkal jobb volt, mint az előző kötet. Ráadásul sok titokra derült fény és megannyi vár még kibogozásra. Nagyon jó, hogy Dariusék beléptek a sorozatba, kíváncsi vagyok, mi lesz majd velük is.
Julian és Dara aranyosak voltak együtt, főleg Julian, aki igazán kiélvezte, hogy újra vannak érzései.

>!
Veress_Éva
Christine Feehan: Dark Challenge

Tetszett. Szerettem a szereplőket, volt izgalom és szerelem is. Kíváncsi vagyok a család összes tagjának történetére.

4 hozzászólás
>!
Syssy922
Christine Feehan: Dark Challenge

Ez a rész nem volt annyira szörnyű, de ez se tetszett igazán.
Tulajdonképpen ebben a sorozatban nekem leginkább az a bajom, hogy a férfiak nem egyszerűen dominánsak, hanem sokkal inkább parancsolgatnak a nőknek és ez már az első könyvben idegesítő volt. A nők akarata meg csak olyan mellékes, mert én sokkal jobban tudom, hogy mi a jó neked mentalitás jellemző a férfiakra.
Egyelőre nem érzek késztetést a sorozat folytatására, de elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor tovább olvasom, mert azért mégiscsak érdekel, hogy ebből a sorozatból hogy jelent meg eddig!!! 31 rész. Meg maga a világ se nyerte el igazán a tetszésemet, pedig általában nincs gondom az ehhez hasonló sorozatokkal, már amiket ismerek, mert nem sok van belőle.
Illetve ha már össze-vissza jelennek meg különböző országok szokásai stb., akkor már jobb lett volna, ha egy kitalált világban játszódik.

>!
DeathQueen
Christine Feehan: Dark Challenge

Egész jó volt ez a történet. Julian tipikus alfahím. Ha nem az van, amit ő mond, akkor borul a bili :D Desari meg természetesen nem hagyja magát. Nem akarja otthagyni a családját a „szerelemért”. A „csatajelenetek” nagyon gyengék, de hát ez van, ezt kell szeretni :D Darius tipikus szerető bátyó, aki megvédi a családját. Őt sajnáltam a legjobban a történet során.

>!
Dora_Sullivan
Christine Feehan: Dark Challenge

A negyedik kötet után, külön boldogság és öröm volt számomra, hogy e könyv párosa is elrabolta a szívemet!
Julian *.* Már az előző részekben felkeltette az érdeklődésemet, így már nagyon vártam, hogy elolvashassam a saját történetét.
Végre megtudhattam, hogy mi volt annak az oka, amiért nem kereste fel a testvérét, sem pedig a fajtája bélieket. Hogy mi volt ennek a hátterében, hogy inkább kerülte őket. Össze is szorult a szívem miatt, pláne meg, hogy ennek oka visszanyúl egészen a kisgyermek korába. De megkönnyebbültem, hogy a végére már nyugodt lélekkel s szívvel tudta elhatározni, hogy hamarosan felkeresi s meglátogatja fivérét, s az otthonát.
Imádtam a fanyar, kissé gúnyos humorát, és ahogyan Derisa bátyjával, Dariussal időnként, be-beszólogattak egymásnak. Végül is, két alfa hím nem igazán tud megférni egy csárdában. Bár, ennek ellenére ők mégis megtudtak férni, kül., hogy egy és ugyanaz volt a céluk, s érdekük, hogy megvédjék Derisa-t. :)
Darius, akár csak a bátyja, avagy Julian, elrabolta a szívemet. Pont úgy, ahogyan azt mondták nekem, hogy megfog történni. :)
S Derisa-t is, az első pillanatoktól kezdve nagyon bírtam. S külön tettszett, amikor felhívta a figyelmét Julian-nak arra, hogy az életpár jelentése, számukra is ugyanazt jelenti, s ugyanazokat a feladatok rájuk is ugyanúgy tartoznak, mint a férfiakra is. Ami igaz is, s külön imádtam Julian-ban, hogy ő neki ezt sikerült hamar megértenie, s elfogadnia.
Ez téren, eddig az ő párosukra tudnám azt mondani, hogy tényleg sikerült minden részben elfogadniuk egymásnak, egy egészként! ^^ S, hogy teljes egészében ők lettek a legkedvencebb párosaim eddig.
S az is kiderült számomra, hogy Derisa-t pár fokkal sokkal jobban bírtam, s kedveltem mint Savannah-t. Amit egyáltalán nem is bánok, sőt mi több, egyenesen nagyon is a kedvemre való. Mármint, hogy Savannah után, megint csak egy értelmesebb és erősebb jellemű, s képességű női karaktert kaptam. ^^

Megvallom, nekem a párosnak a kapcsolata egy amolyan, tiltott feeling-et övezet. Mármint, hogy se Darius, sem pedig a fogadott fivérei Dayen és Barack nem tudták elfogadni Julian-t, mivel idegen volt a számukra, aki nem mellesleg hatalmas s félelmetes külsőt, s az aurája. És ez miatt próbálták védelmezni előtte, Derisa-t, aki viszont nem tudott ellenállni, s nem is akart annak az érzésnek, s vonzalomnak, amely Julian-hoz kötötte, és ez miatt engedett a 'kísértésnek', de leginkább vágynak nevezhetném annak, hogy az egyik éjszaka vadászat helyett, a férfival találkozzon.
Pont olyasmi volt, mintha valami nagy hatalmú, gazdag 'maffia' család lettek volna, s a nagy testvér meg védelmezni akarta volna a húgicáját az idegen, szintén csak nagy hatalmú, félelmetes férfitől. (Legalábbis nekem ez jutott az eszembe róla, az elején.) :D :P

És annyit még elárulnék, hogy bár az igaz, hogy e könyv Julian-ról és Derisa-ról szólt, mégis több információt, s alapzatot kaptam, s ismerhettem meg Darius-ról, és arról, hogy miként is foghatnak össze, s harcolhatnak egymás mellett a Kárpáti férfiak. Igaz, hogy az elsőben is volt ilyesmi. De, igazi összefogást, s egyenrangúságot ebben a kötetben, jobban megéreztem. Ami tettszett is, s külön meg is fogott. :)

Egy szóval: IMÁDTAAAM! :D

>!
Csippi
Christine Feehan: Dark Challenge

Julian és Desari története jóval gyengébbnek tűnt számomra, mint az előző rész. Valahogy egyik főszereplőhöz sem tudtam közel kerülni (de azért be kell, hogy valljam Desari képessége elképesztő.)
Bár az sem kizárt, hogy Gregoriék túl magasra tették a lécet, szegény Juliannak már esélye sem volt megugrani.

>!
RCsonge
Christine Feehan: Dark Challenge

Tetszett Julian karaktere, imádom az olyan férfiakat, akik ilyen vadak, védelmezők! :)
Desari aranyos karakter volt, de nem igazán fogott meg, annyiból tetszett, hogy nagyszájú, nem adja meg magát olyan könnyen, nem szereti, ha gyengének tartják!
Desari családja szimpatikus volt, remélem még szerepelni fognak a későbbiekben is!

>!
Magika82
Christine Feehan: Dark Challenge

Már vártam Julian történetét és tetszett is. Főleg, hogy nem nagyvárosban játszódik és nem a megszokott helyszíneket. Szeretem az „elveszett gyerekek” történetét is.
Jó könyv volt.


A sorozat következő kötete

Dark Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chloe Neill: Blood Games
Patricia Briggs: Night Broken
Larissa Ione: Sin Undone
Laurell K. Hamilton: Affliction
Larissa Ione: Desire Unchained
J. R. Ward: The Shadows
Lara Adrian: Kiss of Crimson
Deborah Harkness: Shadow of Night
Kerrelyn Sparks: Be Still My Vampire Heart