Nem ​mézes hetek 1521 csillagozás

Christina Lauren: Nem mézes hetek

Két ​esküdt ellenség Hawaiin

Ezt a romantikus történetet mindenkinek olvasnia kell, aki valaha is úgy érezte, nincs szerencséje a szerelemben.

Olive és Ami ikrek. Ami mindent bezsákol, Olive-nak viszont folyton pechje van, és ezt már meg is szokta. Kettejük közt vitathatatlanul Ami a bajnok… még a lakodalma is szinte ingyen van a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően. Olive-ot csak egy dolog zavarja a pechszériájánál is jobban: Ami esküvőjén az egész napot a vőféllyel kell együtt töltenie, aki nem más, mint Olive ősellensége, Ethan Thomas.

Olive megacélozza magát a pokoli nap előtt, elhatározza, bátor képet vág hozzá, és az egészet átvészeli. De a komplett násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével, így aztán átmenetileg muszáj nekik fegyverszünetet kötniük, hogy Hawaiira utazhassanak. Végül is tíz felhőtlen nap megéri, hogy az ember belebújjon a friss házasok bőrébe, nem igaz?

De furcsa módon Olive mintha nem is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
XXI. Század, Budapest, 2023
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635681853 · Fordította: Lévai Márta
>!
XXI. Század, Budapest, 2022
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635681853 · Fordította: Lévai Márta
>!
XXI. Század, Budapest, 2022
352 oldal · ISBN: 9789635681914 · Fordította: Lévai Márta

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Thomas · Olive Torres · Ami Torres


Kedvencelte 103

Most olvassa 45

Várólistára tette 438

Kívánságlistára tette 559

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

„– Voldemort hozzád képest ártatlan bárány.”

Az a helyzet, hogy nem leszek népszerű ezzel az értékelésemmel. Félre tettem néhány napra a gondolataim, ne írjak meggondolatlanul, de csak rosszabb lett a véleményem.

Kedvencem az írónő Gyönyörű rohadék sorozata. Így nem is gondolkodtam, hogy megvegyem-e. Tudatosan akartam szeretni, de nem sikerült.
A fülszöveg mindent elmond a történetről így én erről nem is szándékozom írni.
Kicsit olyan ez mikor az ember lát egy előzetest, és megnézve a 2,5 órás filmet rájön, hogy abban az egy percben minden benne volt.

Semmi mást nem vártam ettől a könyvtől csak könnyed romantikázást némi drámával.
A romantika semmilyen volt. Nulla szenvedély. Nem éreztem azt, hogy eljutottak idáig, vagy, hogy fejest ugrottak valamibe. Egyszer csak lett összevisszaság közepette.

A szereplőket káoszként éltem meg. nem is tudom, hogy a csaj vagy a pasi idegesített jobban. Személyiségük sem fogott meg sajnos. Már úgy látszik, nem vágyok arra, hogy egy simulékony, szende, cuki pasiról olvasgassak.

Hát furcsa volt ez a kis nyári kaland. Erőltetett, kiszámítható és a vége sablonos.
Keserű szájízt hagyott.

8 hozzászólás
MissFortune>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

Olvasás közben sokáig a 4 és 4,5 csillag között vacilláltam. Hajlottam volna az utóbbira, de a vége felé minden megváltozott. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.
Fülszöveget most sem olvastam el, ahogy szoktam. Így engem váratlanul ért a násznép lebetegedése, aztán pedig az is, hogy Ethan és Olive mennek el a házaspár nászútjára. Azonban egyet kell értsek azokkal, akik szerint a fülszövegben le is van írva a könyv. Utólag olvasva én is így gondolom, mert ezzel kb. mindent el is lehet erről mondani.
Ethan és Olive utálják egymást, 10 napot mégis kénytelenek egymással eltölteni. Szimpatikus szereplők, Olive szinte már hihetetlenül szerencsétlen, de egészen vicces. A Harry Potterre való utalások, illetve amikor egymás vérét szívják feldobják a könyvet. Így egy könnyed, nyári, kellemes, vicceske romantikus könyvet kapunk. Igen, tele klisével. Sok újat nem tud mutatni.
Már a nyaralás vége felé is elkezdett zavarni engem Olive folyamatos ömlengése, na meg szinte hülyének nézve az olvasót ismételgeti ugyanazt.
Amikor hazaértek csak még rosszabb lett. Oda lett Hawaii varázsa, főszereplőink még idegőrlőbbek. Azt gondolom, rövidebbre kellett volna fogni, mert így, hogy a könyv negyede már nem ezen a csodás szigeten játszódik igencsak megtöri a történetet, elveszi az embernek a kedvét. Ami ügyét ugyan le kellett rendezni, de ezt is lehetett volna rövidebbre fogni. Így már az egész csak erőszakos konfliktusból áll.
Összességében ez egy kis könnyed, nyári hangulatú romantikus. Nem bántam meg, hogy elolvastam, de annyira nem vagyok elájulva.

Málnika P>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

”…igenis tudom, hogy van döntési lehetőségem abban, merrefelé vezetem az életemet, hogy ez nem csupán szerencse kérdése.”

A Nem mézes hetek egy tipikus romantikus regény, annak minden kötelező elemével és kiszámíthatóságával. Olive és Ethan története igazán könnyed olvasmány, mely stílusában leginkább Beth O'Leary könyveihez áll közel.

Adott két iker, akik bármennyire is hasonlítanak egymásra, van, amiben egymás szöges ellentétei: Ami ugyanis születésétől fogva a szerencse kegyeltje, míg Olive-nak általában semmi sem jön össze. Épp ezért meglepő számára, hogy amikor Ami esküvőjén szinte mindenki ételmérgezést kap, beleértve a friss házasokat is, ő egyike lesz a két kivételnek és ez egészen Hawaii-ig repíti. Társa azonban az az Ethan, aki a vőlegény testvére és akivel finoman szólva, nem igazán jönnek ki. Ugyanis, hogy ne vesszen el az át nem ruházható nászút, kénytelenek friss házaspárt alakítani, így pottyan az ölükbe egy luxusnyaralás Mauin. Kettejük csipkelődése a könyv fénypontja, miközben a nem életszerű alapötleten nyugvó történet igen kiszámítható fordulatokkal halad a jóstehetség nélkül is garantálható vége felé. Sablonos romantikus írás, mely talán épp amiatt ennyire népszerű, hogy a kiszámíthatóság érzetét adja ebben a borzalmasan bizonytalan világban.

Finn_Hudson>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

Sablonos? Igen.
Kiszámítható? Igen.
Érdekelt ez engem? Nem annyira.

A történet olyan, mint bármelyik romantikus vígjáték a 2000-es évek elejéről tele félreértelmezett mondatokkal, humoros szituációkkal, kiszámítható bonyodalommal és végkifejlettel, mégis szórakoztat és kikapcsol. Az írónők sem veszik szerencsére komolyan magukat, és nem akarják elhitetni, hogy mély mondanivaló rejtőzik a lapok között. Céljuk, hogy az ember kiszakadjon a monoton mindennapokból és pár órára elszabadulhasson a Hawaii-i paradicsomra, amely ebben az esetben tökéletesen működött is.

Maga a cselekmény nagyban emlékeztetett A kellékfeleségre, amit a fülszöveg nagyban el is spoilerez, szereplők terén viszont sikerült egy kis újítást belevinni. Tetszett, ahogy bemutatták az ikrek kapcsolatát és személyiségét, s hogy hiába az azonos külső és családi háttér, ugyanolyan korban teljesen más életszakaszban is lehetnek. Szintén pozitívum volt, hogy nagyobb szerepet kaptak a családtagok is, akik szinté egy kis változatosságot tudtak a történetbe hozni. Olive és Ethan viszont kissé semleges, egyhangú karakterek lettek, akikkel már ezerszer találkoztunk különböző romkomokban, és a kapcsolatukból is hiányzott valamilyen komolyabb fordulópont.
Ami miatt végül levontam egy csillagot, az kb. az utolsó 100 oldal. A veszekedés kissé komolytalan volt és lényegében spoiler. De ami ennél is rosszabb volt, az a spoiler. A spoiler viszont nagyon humoros és aranyos lett, amely segített visszahozni a történetet a mélypontról, s így összességében jó érzésekkel tehettem le a könyvet.

Könnyed, kikapcsoló olvasmány, amelyet elsősorban a műfaj rajongóinak ajánlanék.

nicosia P>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

Szórakoztató utazás volt. Semmi különös, még kikapcsolt, és vidám is volt, de el is gondolkodtatott. Korábban erotikus-romantikus Christina Lauren regényeket olvastam, a Gyönyörű rohadék sorozatból, és bár tetszettek azok is, ez teljesen más volt. Sokkal kevésbé túlfűtött, de érdekesebb és mulatságosabb is. Olive családja kifejezetten tetszett, de Ethan is nagyon szerethető figura volt, kár, hogy az ő családjáról nem nagyon esett szó. Hawaii pedig igazán varázslatos, jó volt eljutni oda, ha csak képzeletben is.

Amál P>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

Jókor, jó időben talált meg a könyv, valószínűleg azért élveztem most az olvasását. Nem nagyon szoktam hasonló stílusú műveket olvasni, mert annyira kiszámítható, hogy mi fog bennük történni, de ez most segített, hogy a mostanában olvasott nehéz, megrázó, szívfájdító olvasmányok után kicsit helyre billenjen a lelkem. Egy könnyed, laza nyári kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel. Olive, a balszerencsés iker kénytelen álnászútra menni az ellenségével Hawaiira, a testvére és annak férje helyett, hogy ne vesszen kárba a nyaralás. Micsoda tragédia :XD Persze a dolgok úgy alakulnak, ahogy az a nagy könyvben is le van írva és minden jó, ha a vége jó.

Kollár_Betti I>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

– A mellemet bámultad.
– Persze hogy bámultam. Olyan, mintha lenne még két ember itt velünk. Nem akartam megbántani őket."

Hatalmasan kellemes csalódás volt ez a könyv!
A nagy hype miatt aggódtam, hogy úgy járok vele, mint a Spanyol szerelmi vallomással, ami sajnos nem annyira jött be.

De ez a könyv, ez tényleg magával ragadó volt! Végre valóban tapintható volt az enemies to lovers felállás, nem volt erőltetett, ellenben annál szórakoztatóbb!

Nagyon bírtam Olive-ot, nem éreztem túlzásnak a balszerencsés jellemét, és tetszett, hogy Ethan sem volt tökéletes. Azt éreztem, hogy az egész könyv egyszerűen jól van összerakva és felépítve, olvasatja magát és jó kis kikapcsolódást nyújt az olvasónak.

Szóval nagyon tetszett, nagyon vágytam már egy romantikus könyvre, ami ugyanarra az alapötletre épül, mint sok másik, mégis képes egyedit nyújtani. És ez a regény tudott. Egy pillanatig sem untatott, a mellékszereplők is megszínezték a történetet (Diego lett a kedvencem).

Nagyon szépen köszönöm a @21_Század_Kiadó-nak a recenziós példányt, és hogy olvashattam ezt a könyvet!

Linszyy P>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

Megláttam ezt a borítót és azt mondtam, hogy ezt én soha nem fogom elolvasni, mert nagyon taszít. Utálom a citromsárgát, főleg ruhában és könyveknél, nincs is sok ilyen a polcomon. De aztán jött @Suba_Csaba a nyári kihívásával és annyira megörültem, hogy majdnem minden ponthoz van itthon könyvem, kivéve egyet, a szünidő/nyaralás címkét. Nagyon törtem a fejem és csak ez a könyv jutott eszembe, mivel most sokan olvassák. Nagyon szeretem az utálatból szerelem alapszituációt meg a csináljunk úgy, mintha együtt lennénk alapszitut is, úgyhogy azt találtam ki, hogy elolvasom, de ebookként veszem meg.

És egyébként nem volt ez rossz döntés. Bármilyen romantikus történet jöhet nekem, a nyárra hangolódva pedig különösen jólesett ez a helyszín. Mindenképp vízpart mellé ajánlott olvasmány, könnyed is, vicces is. És hadd emeljem ki, hogy el szoktam siklani afelett, ha ráírják egy könyvre, hogy vicces, mert nagyon kevés olyan van, amiről tényleg az marad meg emlékként nekem, hogy ez milyen vicces volt. Nehéz eset vagyok, ahogy nem könnyű megríkatnia, úgy megnevettetnie sem könnyű egy könyvnek, de ez tényleg vicces volt. Hangosan röhögtem néhány jeleneten, annyira abszurd volt. :D

Nekem az is tetszett, hogy miután visszatérünk a való életbe, nem azon van a hangsúly, hogy akkor most már nem lehetünk együtt, mert kiábrándultunk vagy nem férsz bele az életembe, hanem egy egészen komoly, a párosunkon kívül álló probléma jön a képbe, és szerintem jól lett ez megoldva. Persze, klisés a sztori, de több szempontból érdekes és egyedi volt számomra, szóval nagyon szerettem, és igazán örülök, hogy elolvastam, hiába taszított a borító, meg kezdetben az is, hogy Hawaii a helyszín, mert nem létezik más luxusnyaralási helyszín? Most már felvettem a listámra, hátha egyszer eljutok oda. :)
https://youtu.be/ACX8Dy8qQvA

Réka0128 P>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

„Sajnos az ember nem tudja megválasztani a körülményeket. Ez a helyzet a szerencsével: akkor jön, amikor ő akar.”

Az elmúlt pár hónapban folyamatosan szembe jött velem ez a könyv, és mivel annyian dicsérték, muszáj volt beszereznem, hogy leteszteljem valóban olyan jó-e, mint amilyennek ígérték. Nem egy különleges történet, mert hozta a romantikus regények tipikus sablonját, de ez mégsem zavart, ugyanis nagyon jó stílusban volt tálalva. Számomra a Nem mézes hetek olyan volt, mintha egy romantikus vígjátékot néztem volna. Sokat nevettem olvasás közben, és totál kikapcsolt. Megmondom őszintén, elég kiszámítható sztorira számítottam, de az írónőnek végül mégis sikerült meglepnie pár nem várt fordulattal. Szerintem ez tipikusan egy olyan sztori, amitől ha nem vár sokat az ember, akkor valószínűleg nem fog csalódást okozni.
A karaktereket is csíptem, bár eleinte Olive kicsit idegesítő volt. Ethan egy nagyon szerethető pasi, akibe Olive-val együtt kicsit én is belezúgtam. :) Imádtam kettejük csipkelődéseit, mert igazán szórakoztatóak és viccesek voltak.
Aki egy könnyed olvasmányra vágyik egy nehéz nap után, annak ez a könyv tökéletes választás lesz.

2 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
Christina Lauren: Nem mézes hetek

Teljesen jókor talált meg ez a könyv, vágytam egy kis könnyed, laza vicces történetre. Amit szerettem volna meg is kaptam tőle. Önmagában a sztori nem egy atomfizika és kilehet találni a végét is a sztorinak elég hamar, viszont ahogy körítve van és átszőve humorral zseniális. Olive-t a való életben lehet lecsaptam volna párszor, viszont itt imádtam a szövegét és a szerencsétlenkedését, no meg ahogy magában megvitatja a dolgokat :D
Aki szeretne jókat nevetni és kikapcsolódni azoknak szívből ajánlom :)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

fannislibrary P>!

– Annyira fárasztó azt tettetni, hogy utállak.

198. oldal

Kollár_Betti I>!

– A mellemet bámultad.
– Persze hogy bámultam. Olyan, mintha lenne még két ember itt velünk. Nem akartam megbántani őket.

130. oldal

3 hozzászólás
Málnika P>!

[…] igenis tudom, hogy van döntési lehetőségem abban, merrefelé vezetem az életemet, hogy ez nem csupán szerencse kérdése. Csak épp amint proaktív akarok lenni, hirtelen mintha senki sem akarná, hogy így legyen.

303. oldal (XXI. Század, 2022)

Dóri_Margit>!

– Voldemort hozzád képest ártatlan bárány.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Voldemort
Kabódi_Ella P>!

Kemény, gyors puszit nyom az arcomra, én pedig uralkodom magamon, hogy ne ránduljak meg úgy, mintha egy döglött gyíkkal csaptak volna képen.

107. oldal (21.Század Kiadó, 2022)

Kabódi_Ella P>!

A legfurább érzés, hogy azért vagyok büszke, mert odafigyelek magamra és mindarra, ami hozzám tartozik. Vajon így néz ki, amikor valaki felnő?

326. oldal (21.Század Kiadó, 2022)

t_briga P>!

– Én magam vagyok a fekete macska – emlékeztetem. – Meg a törött tükör.

109. oldal

Bea_Könyvutca P>!

– Milyen érzés, ha valakinek ikertestvére van?
– Milyen érzés, ha valakinek nincs ikertestvére?

168. oldal

Kabódi_Ella P>!

Anyám kézbe vesz egy pohár bort, és nagyot kortyol belőle.
– Manapság bölcs döntésnek látszik leszbikusnak lenni. A férfiak rettenetesek.
Nem téved.

282. oldal (21.Század Kiadó, 2022)

horn_mici P>!

Imádom az otthonomat, javíthatatlan otthonülő vagyok, számomra nincs jobb hely a világon.

254. oldal

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tomor Anita: Szeretlek, Hawaii!
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám
Jana Aston: Te vagy a végzetem
Charles Martin: Hegyek között
Meg Cabot: Egy kis túlsúly nem a világ vége
Milly Johnson: Téli láng
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció
Debbie Macomber: Első hó
Farkas Andrea: Randik és más katasztrófák
Tracy Brogan: Love Me Sweet – Édes szerelem