Beautiful ​Bastard (Beautiful Bastard 1.) 27 csillagozás

Christina Lauren: Beautiful Bastard Christina Lauren: Beautiful Bastard

Whip-smart, hardworking, and on her way to an MBA, Chloe Mills has only one problem: her boss, Bennett Ryan. He’s exacting, blunt, inconsiderate—and completely irresistible. A Beautiful Bastard.

Bennett has returned to Chicago from France to take a vital role in his family’s massive media business. He never expected that the assistant who’d been helping him from abroad was the gorgeous, innocently provocative—completely infuriating—creature he now has to see every day. Despite the rumors, he’s never been one for a workplace hookup. But Chloe’s so tempting he’s willing to bend the rules—or outright smash them—if it means he can have her. All over the office

As their appetites for one another increase to a breaking point, Bennett and Chloe must decide exactly what they’re willing to lose in order to win each other.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Simon & Schuster, New York, 2013
Felolvasta: Grace Grant
>!
Simon & Schuster, New York, 2013
ASIN: B00B77JGPK · Felolvasta: Grace Grant
>!
Gallery Books, New York, 2013
306 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781476730097

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Bennett Ryan · Chloe Mills


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Ms_thebetty P>!
Christina Lauren: Beautiful Bastard

Warning: 80% of this book is erotica. Yup, sex! Brain cells could be lost.
What makes up the other 20%?
In-depth revelations about tortured childhoods and abusive exes?
No.
Heart-pounding, bad-guy-slaying action?
Definitely not.
Daytime soap-opera office drama?
Yep!

Well, hello Mr Ryan! *wink, wink*

Ez a könyv egy őrületesen nagy baromság, de a lehető legjobb értelemben. :D
Pontosan azt adja, amit az ember vár egy ilyen műfajú könyvtől. Azaz, két horny bunny, egy kis csűrés-csavarás és vége is. A végeredmény pedig néhány kellemesen eltöltött óra, két teljesen szerethető figurával.

Végül pedig:
Bennett…
Bennett…
Bennett…
Bennett is azok közé a Book Boyfriedsek közé tartozik, akiknek bérelt helyük van a szívemben örökre. ;) ♥

>!
Gallery Books, New York, 2013
306 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781476730097
2 hozzászólás
pinkprincessreads>!
Christina Lauren: Beautiful Bastard

Egy pár évvel ezelőtti kedvenc sorozatomat szeretném nektek bemutatni, ami akkor még létezett papír formátumban magyarul (legalábbis a könyvtárban), de azóta sajnos már nem elérhető. Jó hír viszont, hogy hangoskönyv formátumban angolul ingyenes az Amazonon.⁣
Bennett Ryan egy gyönyörű rohadék. Hogy mégis miért? Tipikusan az a pasi, aki után minden nő megfordul, de ezzel egyidejűleg minden körülötte lévő ember életét meg is keseríti. Persze, Chloe se volt olyan szerencsés vagy mégis, hisz megkapta ezt a díszpéldányt főnöknek. A mindennapos csatározások olyan tüzet csiholnak egymás között, amit csak egy-féleképpen lehet hatásosan levezetni. Vajon megéri kockáztatni valamiért, ami tönkre is tehet bennünket?⁣
Ez a könyv egy tipikus főnök-beosztott viszont mutat be, ami folyamatosan poénokkal van fűszerezve. Talán legjobban ALG – A remény hajnalához tudnám hasonlítani, szóval ha szereted az ilyen téma köré felépített storykat, akkor egy olvasást mindenképpen megér.⁣

Javíthatatlan>!
Christina Lauren: Beautiful Bastard

Thank God! It's oveeeeeeeeer!
Habár az epilógus utáni pár jelenetet csak nagyjából àtpörgettem …

lilice>!
Christina Lauren: Beautiful Bastard

Rém bugyuta, de nekem tetszett.
Nem kell semmi mélységet keresni benne (nem is találnánk) és akkor az ember lánya nem akad fenn dolgokon olvasás közben (vagy max. csak az elején, aztán túllendül). Mondjuk olyan dolgokon, hogy honnan ez a fenenagy gyűlölet egymás iránt? A tényleges okok ugyanis jótékony homályban maradnak. Miért pont abban a pillanatban esnek egymásnak először, amikor, semmi erre utaló jel nincs előtte. Miért van az, hogy a karakterek kizárólag háromféle érzelmet képesek produkálni: a már említett – érthetetlen – gyűlölet, őrült vágy, féltékenység. Aztán egyszer csak, hopp, szerelem. Ha akarnánk, és próbálnánk logikát keresni a sztoriban (ne tegyük), akkor megütközve tehetnénk fel a kérdést, hogy hátezmeghonnangyütt?!
De a kategóriájában szerintem teljesen jól megállja a helyét, ha nem tudom, hogy alapjáraton fanficről van szó, akkor nem hiszem, hogy feltűnt volna, mert mostanában annyi ilyen jellegű könyvet vágnak hozzánk az utcán: gazdag, tökéletes pasi, szegény és/vagy érvényesülni akaró, de igazából önállóan levegőt venni se tudó lány egymásra találása először csak bibliai, aztán lelki síkon is.
De itt valahogy nem volt ennyire az olvasó szájába rágva a dolog, „üdítő változatosságként” hatott például, hogy nem lelki sérültek, nincsenek nagy múltbeli szörnyűségek (bár tény, hogy így a megfelelő helyen elsüthető krimi/horror momentum nem érvényesülhetett – pedig hogy hiányzott! :)), nincs bdsm kényszere egyiküknek sem, és két nézőpontos a történet, úgyhogy a pasi gondolatait is megismerhetjük, ami kifejezetten jót tett, az egoista monológjai viszik ugyanis hátukon a sztorit. Hát azokon jókat lehet derülni, az biztos!
Aki szereti ezt a műfajt, szerintem nyugodtan próbálja be, én nem bántam meg.

repe993 P>!
Christina Lauren: Beautiful Bastard

A fordítás már másfél éve szerepel a kívánságlistámon, ezért kapva kaptam az alkalmon, hogy megszerezhetem az eredetit. Kissé fura volt nyomtatásban angol nyelvű könyvet olvasni, némileg hiányzott a Kindle szótár funkciója itt-ott, de ezen viszonylag hamar túltettem magam. Tetszett a váltott szemszög tipográfiai megkülönböztetése is, de nagyjából itt véget is ér a pozitívumok sora, amit ennek a könyvnek kapcsán el tudok mondani.
Értem én, hogy Bennett csodás szerető, de hogy honnan jött, hogy egyik pillanatról a másikra ráveti magát Chloe-ra, érthetetlen számomra. Kapcsolatukat leginkább spoiler tudnám leírni. Aztán Bennett hirtelen szerelmesre k**li önmagát és aztán boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Vagy nem.
Minden esetre, a romantikus szál egyáltalán nem jött át, mert az érzelmek kialakulása és kibontakozása valahogy lemaradt, mint a borravaló, pedig az lett volna a legérdekesebb az egészben.

Blue_Nadine>!
Christina Lauren: Beautiful Bastard

Ezt a bejegyzést már nagyon, nagyon régen meg kellett volna írnom, de valahogy soha nem volt kedvem hozzá. Ez a kedv viszont most megjött. Remélem, hogy bár már régebben olvastam (májusban) tudok majd írni róla egy… használhatóbb értékelést.

Leginkább azért is szeretném megosztani róla a gondolataimat, mert meglepett. Tudtam, hogy mire számítsak… sőt, talán még kicsit lejjebb is adtam azokat az elvárásokat, azonban meg voltam lepődve. Na, persze nem igazán a történeten, vagy azon mi lett a vége, mert hát az elég egyértelmű volt. Tipikus főnők-titkárnő kapcsolat és a többi dráma. Molyon is olvastam jó pár értékelést, így már előre tudtam Bennett kedvenc bugyi szaggatási szokásairól és arról, hogy rengeteg szex van benne. Na, meg hogy Twilight fanfiction. Ami nem is lehetett volna egyértelműbb… de erre később kitérek.

Szóval ami igazán meglepett azaz írásmód volt. Sokkal… hmmm, választékosabb, vagy szebben megírt volt, mint elvártam volna egy ilyen könyvtől. Bennett és Chloe gondolatai is részletesek, és felnőttesek, jól felvázoltak voltak. Nem pedig csupa káromkodás, meg ah, meghalok azért a hat kockáért.
Ténynek tény, hogy kb. rögtön szexel kezdenek, bár a kapcsolatuk, azért nem itt kezdődik, mert már vagy féléve (erre már nem emlékszem pontosan) együtt találkoztak és már annál régebb óta együtt dolgoznak. Azonban tetszett, hogy miután lefeküdtek egymással nem dőlt össze a világ és lettek rögtön szerelmesek egymásba. Az később jött és ez is nagyon jól meg volt írva. Ez volt a másik dolog, ami nagyon tetszett, hogy bár furcsán indult, de remekül volt felépítve a kapcsolatuk. Lehetett érezni, ahogy az idő telik, ahogy egyre több dolgot élnek meg együtt, ezekkel az érzésekkel, hogy nőnek azok egyre nagyobbra és hogy változik meg a szex is.

Tetszett mindkét nézőpont, Bennett és Chloe is szimpatikusak voltak – annak ellenére is, hogy igazából nem kifejezetten az ő embertípusukat szoktam megkedvelni. (Ebből is látszik, hogy az írásmód tényleg jó volt.) Ami a legjobban tetszett, hogy Chloe is folyton meglepett. Nem úgy viselkedett, ahogy vártam. Mindig, amikor feljött valami probléma közöttük és már jöttek a negatív gondolatok, és azon járt az esze, hogy amúgy sincs semmi közük egymáshoz, nem is kéne együtt lenniük, stb. akkor én már forgattam a szemem, hogy jaj, neee tipikus. Még kb. időm sem volt végiggondolni Chloe eldöntötte, hogy nem ez nem ilyen egyszerű, és nem fogja csak annyiban hagyni és depresszíven viselkedni. Minden egyes alkalomnál és a végén számított a leginkább, ennek pedig nagyon örültem.

Érdekes volt még az, hogy eléggé hasonló személyiségek voltak. Mindketten makacsak és elszántak és nem hagyták, hogy a másik elnyomja őket, vagy megváltoztassa a véleményüket a dolgokról. Éppen ezért látszott, hogy itt most tényleg nem csak annyiról volt szó, hogy akkor kimondjuk, hogy szeretlek és onnantól minden rendben. Nem, itt számításba vették, hogy milyen lesz majd azután, egy kapcsolat, együttélés. Szerintem ez pedig nagyon fontos, és életszerű, még csak egy sima romantikusról, vagy erotikus-romantikus könyvről van szó.

A történetszál vezetése egyenletes volt nem kifejezetten hullámzó, de nem is volt unalmas. Azért mégis csak adott hozzá egy löketet, hogy egy munkahelyen dolgoztak, ilyen beosztásban. Sőt, még ott volt az a dolog is, hogy Bennett szülei, sőt családja ismerték és kedvelték Chloet. Emiatt voltak elég érdekes jelenetek.

Két dolog volt, ami viszont nem tetszett a könyvben. Először is az, amit fent említettem. Ha nem is tudnám amúgy, hogy Twilight fanfiction vagyis abból készült (mert azért eléggé átírták), a nevek emlékeztettek rá minden egyes alkalommal. Ugyanis nem tudom, hogy lustaságból, vagy ez valami hiba, esetleg az én könyvverzióm tehet róla, de a főszereplőkön kívül mindenkinek megmaradt az eredeti neve a Twilightból. Tehát Bennett apja Carlisle volt, anyja Esme, tesója Emmett és így tovább. Ezt elég bosszantó volt olvasni.

A másik pedig a vége. Miután minden lerendeződött, happy end lett a vége és összejöttek, stb, tök jó… Még mindig nem ért véget a könyv. De nem ilyen epilógusszerű pár oldalas odabiggyesztés volt ez, hanem fejezetek szóltak még róluk. Semmi különösebb, csak inkább ilyen cukizás még a karakterek között, illetve egy leánykérés. Ezt inkább olvastam volna el egy novellában a könyv után vagy ilyesmi. Szóval már fárasztó volt, hogy vége lett, de igazából mégsem, mert még mindig 20 oldal van hátra belőlük. Ezt valahogy máshogy meg lehetett volna oldani.

Összefoglalva tehát egy igazán pozitív élmény volt, bár nem igazán értem, hogy miért kell ebből is sorozatot csinálni… nyilván. Na mindegy, azért érdekelnek a többiek is, de nem annyira, hogy most rögtön (hónapokkal később) felkapjam a következő részt. Ha viszont egy ilyenre fogok vágyni, akkor biztos tudom hol keressem.


Népszerű idézetek

Ms_thebetty P>!

My boss, Mr. Bennett Ryan. Beautiful Bastard.

1. oldal - One Chapter - Chloe's POV

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Mills
Ms_thebetty P>!

„Late” was a word not found in the Bennett Ryan Dickhead Dictionary. Along with „heart,” „kindness,” „compassion,” „lunch break,” or „thank you.”

8. oldal - One Chapter - Chloe's POV

Ms_thebetty P>!

"Je ne regrette rien. Do you understand?”
I nodded. „Say something else.” […]
Bending slightly, he kisses my ear, saying, „Je suis à toi.”

216. oldal - Fourteen Chapter - Chloe's POV

Kapcsolódó szócikkek: Bennett Ryan · Chloe Mills
Ms_thebetty P>!

My father always said the way to learn the job you want is to spend every second watching someone do it.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Mills
Ms_thebetty P>!

Fuck, he’d better never get that far. I wasn’t sure I knew where to hide a body around here.

117. oldal - Seven Chapter - Bennett's POV

Ms_thebetty P>!

„Close my office door,” he said.
I nodded, oddly disappointed to be so quietly dismissed. „I’ll bring the notes from legal for – „
„I mean close the door, but stay.”
Oh.
Oh.

170-171. oldal - Ten Chapter - Chloe's POV

Kapcsolódó szócikkek: Bennett Ryan
Ms_thebetty P>!

„I would have given anything to know what you were thinking right then.”
„I was thinking, ’Highly fuckable inter, twlwe o’clock. Disengage, soldier. I repeat, disengage.’”

257. oldal - Sixteen Chapter - Chloe's POV

Ms_thebetty P>!

„I can deal with you being a giant dick, Bennett. I’m used to it, I expect it. It’s how we work.”

279. oldal - Nineteen Chapter - Bennett's POV


A sorozat következő kötete

Beautiful Bastard sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Brianne: Lucca
Emma Chase: Royally Screwed
M. Leighton: Up to Me
Kendall Ryan: Filthy Beautiful Love
Cora Reilly: Bound by Hatred
Carly Phillips: Hot Number
Jamie McGuire: Beautiful Redemption
J. Lynn: Stay With Me
Winter Renshaw: P.S. I Hate You