Autoboyography 13 csillagozás

Christina Lauren: Autoboyography Christina Lauren: Autoboyography

Fangirl ​meets Simon vs. the Homo Sapiens Agenda in this funny and poignant coming-of-age novel from New York Times bestselling author Christina Lauren about two boys who fall in love in a writing class—one from a progressive family and the other from a conservative religious community.

Three years ago, Tanner Scott’s family relocated from California to Utah, a move that nudged the bisexual teen temporarily back into the closet. Now, with one semester of high school to go, and no obstacles between him and out-of-state college freedom, Tanner plans to coast through his remaining classes and clear out of Utah.

But when his best friend Autumn dares him to take Provo High’s prestigious Seminar—where honor roll students diligently toil to draft a book in a semester—Tanner can’t resist going against his better judgment and having a go, if only to prove to Autumn how silly the whole thing is. Writing a book in four months sounds simple. Four months is an… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon & Schuster, New York, 2017
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781481481687
>!
Simon & Schuster, New York, 2017
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781534420373

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
pveronika 
Christina Lauren: Autoboyography

Mint megtudtam, ma van a ’coming out’ világnapja, így pontosan alkalomhoz illő, hogy a torkom szakadtából a világba kiáltsam, hogy „mindenkinek el kellene olvasnia ezt a könyvet!”. Ez egy nagyon fontos témákat boncolgató, gyönyörű történet két világ találkozásáról, elfogadásról, hitről és szerelemről.

A történet főszereplője a végzős gimnazista Tanner, aki néhány éve Californiából Utahba költözött családjával, egy olyan kisvárosba, ahol többségében mormonok élnek, szigorú szabályok szerint. Tanner szerencsés srác. Pontosan tisztában van önmagával, már régen tudja, hogy a fiúk és a lányok egyaránt érdeklik, és a szülei mindenben mellette állnak, nagyon szoros családi összetartással támogatva őt. Tanner anyukája valaha a mormon közösség tagja volt, így érzi a súlyát annak, hogy mivel jár a Utahba való költözésük, és nagyon fontosnak tarja nyomatékosítani a családban, hogy Tanner nem vállalhatja fel a fiúk iránti érdeklődését senki előtt. Ez évekig nem is jelent problémát a srác számára, egészen addig a pillanatig, amíg a végzős évének utolsó félévében a kreatív írás órára be nem sétál az új tanársegéd, Sebastian, akinek egyetlen pillantása kiszippant minden levegőt a tündéjéből.

A kedves, odaadó, folyton mosolygó Sebastian azonban a mormon közösség elkötelezett tagja, a prédikátor fia, megrendíthetetlen hittel és hatalmas szívvel. Ő az a fajta srác, akire mindenki odafigyel, és akit mindenki szeret. Mindaddig, amíg követi az írást. És az írás elítéli az azonos neműek közötti érzelmeket, így bár már ő is fiatal korától tudja, hogy a fiúkhoz húz a szíve, ő mélyen titkolja ezt a családja, a közösség és saját maga elől is. De Tanner egy új korszakot hoz az életébe, amely sokszor nehéz, tele van kérdésekkel és bizonytalansággal, de ugyanakkor új dolgok felfedezésétől és rengeteg érzelemtől teljes.

Nagyon szép volt ez a történet, és úgy érzem, olyan dolgokra keresi a választ, amely számos fiatal fejében megfordul. Foglalkozik a hit és az LGBTQ kapcsolatával, miközben számos kérdést vet fel. Vajon választhatsz-e a család és a szerelem között? Vajon csak egyféle hit és igazság létezik? Vajon Isten tesz-e különbséget szerelem és szerelem között? Ha igazán szeretünk valakit lehet-e az feltételekhez kötött?

Ez nem az a fajta könyv, amit Christina Laurentől megszoktunk, azonban a szerzőpáros nagyon jó érzékkel és profi módon nyúlt hozzá ehhez az igencsak kényes témához, és megmutatták, hogy Young Adult műfajban is kiemelkedőt tudnak alkotni. Nagyon jó stílussal, komplex karakterekkel és nagyon szép kontrasztokkal vezetik végig az olvasót Tanner és Sebastian lassan kibontakozó kapcsolatán, egy igazán magával ragadó történetben.

Őszintén ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, nemtől, kortól, szexuális beállítottságtól és vallási nézettől függetlenül, mert garantáltan el fog rabolni egy darabot az olvasó szívéből.

21 hozzászólás
>!
pattsims97
Christina Lauren: Autoboyography

„You're amazing. Don't ever let anyone make you feel worthless.”

Az egyik legjobb LMBT könyv, amit idén olvastam. Nagyon kemény topikokkal játszik a könyv, és nagyon jól hozza a szintet. Az írónő páros stílusa nekem nagyon megtetszett, így biztos, hogy nyitott leszek a jövőbeni műveikre is. A történet fantasztikus volt, és szinte biztos, hogy még sokáig velem marad!

4 hozzászólás
>!
loveQhuay
Christina Lauren: Autoboyography

Kicsit csalódottnak érzem magam. Ha a könyv egészét nézzük, imádtam, tetszett, jó volt a felépítése, jók voltak a karakterek és a helyzetek is nagyon életszerűek és valósághűek voltak amikbe kerültek, én mégis kevésnek éreztem. Kevésnek, és leginkább a vége miatt. Amikor az epilógushoz értem, úgy éreztem magam mint akit hirtelen pofon vágtak, és nem tudja eldönteni hogy ezt most miért is kapta mikor semmi rosszat nem tett. Percekig csak néztem magam elé a lapra, hogy tényleg ennyi, most itt az epilógus, és ennyi?

A cselekmény nagyon aranyosan volt felépítve, de én egész végig úgy éreztem, mintha 16 évesekről és nem 18-19 évesekről olvasnék. A legfurább érzés mégis az volt, hogy imádtam olvasni, mégis voltak olyan részek amikor elkalandozott a figyelmem, és nem tudtam a történetre koncentrálni, és sokszor kellett újra olvasnom bizonyos mondatokat, és még akkor is csak sokadszorra tértem vissza a kerékvágásba. Nem azt mondom, hogy túl lett írva, mert nem, csak inkább túl lett bonyolítva, túl lett gondolva pár részlet.

Nagyon szerettem Tanner gondolataiban lenni, és izgalmas volt vele együtt végig haladni a gimis évének utolsó hónapjain miközben megírta a könyvét.
Nem szoktam vallásos témában olvasni, mert távol áll tőlem az összes, ellenben nem szoktam nem elolvasni csak azért mert e köré épül. Mindig is érdekesnek tartottam, amikor ilyen szinten „tiltott” egy kapcsolat, de a legtöbb esetben nem szokott jól végződni.
Sebastian igazán mélyen vallásos, és nagyon tetszett ahogy ő is bejárta a saját útját a vallás és a szerelem között és a végén megtalálta az egyensúlyt.

Szívszorító volt a két srác kapcsolata, egyik oldalról teljes elfogadással és megértő szülőkkel, a másik oldalon pedig épp az ellenkezője. Hol boldog voltam velük együtt, hol kétségek merültek fel bennem ugyanúgy mint Tannerben, volt hogy nem akartam olvasni, holott mást nem akartam csak olvasni és tudni.

Nagyon vegyesek az érzéseim, mint mondtam a vége miatt leginkább. Összecsapott és nem eléggé átgondolt lezárást kaptak. Szép volt, nem tagadom, de nem a megfelelő és legfőképp nem eléggé megmagyarázott és leírt.

Jó volt, szerettem olvasni, de sajnos kedvenc nem lett.

>!
lilice
Christina Lauren: Autoboyography

Imádtam! Abszolút ötcsillagos. Vagy inkább hat.
Igazi romantikus történet. Szívszorító, gyönyörű, felemelő. Egész más, mint amit az írópárostól megszokhattunk. Én meg is lepődtem – bevallom őszintén –, hogy ennyire más, és mennyire jó. Még ilyeneket! Túl sok mindent nem tudok írni, már napokkal ezelőtt olvastam, de még most is a hatása alatt vagyok. Biztosan olvasni fogom még. Vagy hallgatni, mert audiobookban is szuper. Két narrátor van, tökély! :)

>!
tothbrigi98
Christina Lauren: Autoboyography

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez az az idén olvasott kedvenc könyvem. Olyan hihetetlenül jót tett a lelkemnek, annyira megmelengette a szívem. Imádtam.
Fantasztikus volt az egész történet. Az írónő remekül összerakta; az elejétől a végéig. Annyira szívesen olvastam volna még. Elképesztő módon szeretném folytatni Sebastian és Tanner történetét, habár tudom, hogy jobb nem bolygatni egy efféle történeteket.

Még nem találtam meg a megfelelő szavakat mindarra, amit adott nekem ez a könyv. Köszönöm, hogy elolvashattam.

2 hozzászólás
>!
adfgirl
Christina Lauren: Autoboyography

Ez valami hihetetlen volt. Most először olvastam biszexuális főszereplő szemszögéből egy történetet és nagyon tetszett. Imádtam Tanner kapcsolatát a szüleivel és Autumnel. Az író páros tökéletesen bemutatta milyen, amikor két különböző hátterű, vallású családból származó ember egymásba szeret, a nehézségeket, a konfliktusokat. Megindító volt a kettejük küzdelme, szerintem, akit érdekelnek a hasonló témák nyugodtan próbálja ki.


Népszerű idézetek

>!
pveronika

My first and closest friend so far, Breckin escaped a small town in Texas, and by some strange coincidence is (1) gay and (2) Mormon. I couldn’t make this up if I tried. He’s also smart as hell and reads almost as voraciously as Autumn. I’d have a crush if my heart wasn’t already taken.

1 hozzászólás
>!
pveronika

Looking back, this book is so basic it’s almost embarrassing: It’s just one guy’s story, the lamest autobiography ever of falling in love. Love fails for a million reasons—distance, infidelity, pride, religion, money, illness. Why is this story any more worthy?
It felt like it was. It felt important.
Living in this town is suffocating in so many ways. But if a tree falls in the woods, maybe it makes no sound. And if a boy falls for the bishop’s closeted son, maybe it makes no story.

>!
_ada

“Oh, man,” Autumn mumbles from beside me. “His smile makes me stupid.”
Her words are a dim echo of my own thoughts: His smile ruins me.

Chapter Two

>!
_ada

I realize now that what I thought was easy—writing a book—really was easy. Reasonably speaking. Anyone can start one. It’s finishing that’s impossible.

Chapter Nineteen

>!
_ada

There’s something Teflon about him: He always looks pressed, clean, sanitized.

Chapter Six

>!
pveronika

I find the true impossibility in writing when I think back on this moment right here, when he’s touching me and his palms are branding me, his fingertips tiny spots of heat on my skin. I want to capture it somehow, not only so I’ll remember, but so that I can explain.
There’s almost no way to put into words that frantic transition, the deranged tangle we become, except to think of it like a wave on a beach, the physical force of water unstoppable.


Hasonló könyvek címkék alapján

Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Heather Demetrios: I'll Meet You There
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses
Sarah Dessen: What Happened to Goodbye
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things
Rainbow Rowell: Eleanor & Park
Ginger Scott: This Is Falling
Kerstin Gier: Ruby Red
Ann Aguirre: Outpost