The ​Girl in Red 4 csillagozás

Christina Henry: The Girl in Red Christina Henry: The Girl in Red

From the New York Times bestselling author of Alice and Lost Boy comes this dark retelling of Red Riding Hood.

It's not safe for anyone alone in the woods. But the woman in the red jacket has no choice. Not since the Crisis came, decimated the population, and sent those who survived fleeing into quarantine camps that serve as breeding grounds for death, destruction, and disease. She is just a woman trying not to get killed in a world that was perfectly sane and normal until three months ago.

There are worse threats in the woods than the things that stalk their prey at night. Men with dark desires, weak wills, and evil intents. Men in uniform with classified information, deadly secrets, and unforgiving orders. And sometimes, just sometimes, there's something worse than all of the horrible people and vicious beasts combined.

Red doesn't like to think of herself as a killer, but she isn't about to let herself get eaten up just because she is a woman alone in the woods…

>!
Berkley, New York, 2019
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780451492289
>!
Titan Books, London, UK, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781785659775

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

OlvasóBari>!
Christina Henry: The Girl in Red

Hűha.
Több szempontból is meglepett ez a könyv.
Először is, még soha ilyen gyorsan nem fejeztem be angol nyelvű regényt.
Másodszor, nem egészen erre számítottam, amikor apokaliptikus Piroskát ígért. Ez egy kiváló világvége utáni “élet-szelet” útiregény, ráadásul retelling. Néha jól esik ilyesmit olvasni, új köntösben látni egy-egy mesét.
De ez minden eddigi élményen túltett.
Tökös, okos, magát minden helyzetben feltaláló hősnő, pipa. (Ráadásul “fogyatékkal élő”!!!)
Érdekes, ráadásul a jelenlegi vírushelyzettel rezonáló apokaliptikus látomás, pipa.
Hiányzó felesleges szerelmi szál, pipa.
Jellemfejlődés, pipa.
Nagyon tetszett, hogy sok informàciót adott a könyv, de mégsem tolta az arcomba, hogy a főszereplő milyen nemi irányultságú, milyen politikai nézetet képvisel, satöbbi.
Nagyon tetszett, hogy kiszámíthatatlan volt, mindig tartogatott meglepetéseket.
Októberre tartogattam, mert a fülszöveg és a borító alapján is elég félelmetesnek ítéltem meg. Igazam lett.
Hatalmas pluszpont ez a könyv az idei évben, amikor még nem igazán éreztem, hogy maradandót olvastam volna.

ArnoDorian>!
Christina Henry: The Girl in Red

Nagyon kiváncsi voltam erre a könyvre, mivel az utobbi idöben egyre több (nép)mese adaptációt olvasok és ezidáig még nem olvastam ilyet. Az ilyet alatt azt értem, hogy egy disztópiás féllábú Piroskát, fejszével a kezében (amit használ is rendesen), aki a nagyihoz igyekszik az erdöbe, egy olyan világban, ahol egy halálos vírus terjeng, vagy valami más…..? Igen, volt ott még valami más is spoiler, ami aztán úgy is maradt a történetben. Úgy igazából egy kis hiányérzetem van a végével kapcsolatban, nekem hiányzik a lezárás, pedig ha úgy vesszük, akkor volt spoiler, de mégis olyan gyorsan vége lett. spoiler Másrészröl egyes részek meg túl vontatottak voltak a számomra. Ezért aztán egyes részek 4 ★-ak, mások meg inkább 3 ★-ak és így lett 4,5 a végeredmény.
Egyik szereplö sem volt úgy szimpatikus a számomra, inkább közömbösnek mondanám öket, még Pirost is. De ezzel nem volt semmi bajom. élvezetes volt a történet ettöl még.
Nem igazán olvastam sok disztopiás regényt, ezidáid, de tetszik, úgyhogy egy cseppet sem bántam meg, hogy elolvastam. Lehet, hogy még a kezem ügyébe fog kerülni és akkor már más lesz az értékelésem. :) Majd meglátjuk. ◕‿↼

brigcs P>!
Christina Henry: The Girl in Red

Nagyon kellemes meglepetés volt ez az olvasás. Teljesen magával ragadott a történet, már rég végeztem vele, mire eszembe jutott, hogy hé, de hát spoiler
Red egy szórakoztató és rendkívül rokonszenves főhős, csípem az ilyen talpraesett, karakán csajokat. Nagyon tetszett, ahogy leírta, hogyan kezdődött a világvége és miként ment végbe az apokalipszis – valamiért perverzióim az ilyen jellegű történetek.
Még a vége is tetszett; spoiler


Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: The Passage
Stephen King: The Stand
Stephen King: Night Shift
Kim Liggett: The Grace Year
Stephen King: Wolves of the Calla
Stephen King: Under the Dome
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: The Strain
Ilsa J. Bick: Ashes
Mira Grant: Feed
Brenna Yovanoff: Runaway Max