A ​lelkész lánya (Lost Texas Heart 1.) 67 csillagozás

Christina Dodd: A lelkész lánya

A New York Times nagy sikerű írónője, a történelmi romantikus regények egyik legkedveltebb alkotója, ezzel az ármánnyal és érzékiséggel teli sziporkázó sorozattal szinte berobbant a jelenkori regények közé: Amikor Hope Prescott szülei eltűntek, a lány és három testvére az ország különböző árvaházaiba kerül. Most, hét évvel később még mindig utánuk kutat. Egy telefonos üzenetközvetítőnél dolgozik, és úgy gondoskodik ügyfeleiről, mintha a családtagjai lennének. Amikor a gazdag üzletember, Zachariah Givens jelentkezik be, a lány azt hiszi, az inassal van dolga. Zacket lenyűgözi a lány nyíltsága, ezért nem tisztázza a helyzetet. Mikor azonban Hope rájön a férfi csalására, Zack tudja, kénytelen lesz megoldani a rejtélyt, amely Hope múltját kísérti, mert csak ezzel győzheti meg a lányt, hogy sorsuk és jövőjük összefonódott.

Eredeti cím: Just the Way You Are

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Alexandra, Pécs, 2007
302 oldal · ISBN: 9789633700563 · Fordította: Csengeriné Erdő Orsolya

Enciklopédia 1


Kedvencelte 11

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Christina Dodd könyveire már kíváncsi voltam egy ideje. A könyvtárba is csak mindig elsiklottam mellettük.
Pár hete erről a sorozatról volt szó az egyik csoportban, így én is utánalestem, tetszett a fülszöveg. Mivel megfogott én is nekikezdtem végre valahára az első résznek. Hamar kivégzős volt. Rövidke nagyon.
Kicsit furcsa volt a fordítás, de ezt betudom annak, hogy nem mai a történet.
Maga az alap szerethető és érdekes volt.

l_moni>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Nem volt rossz de nem is nyűgözött le igazán.
Hope kicsit fura volt nekem. Az elveihez képest túl gyorsan szerelembe esett.
Zack pedig egy beképzelt, gazdag pasi.
Az alaptörténet jó. Kíváncsi vagyok miért is szakították szét a testvéreket.

Silverlight>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Szórakoztató és cseppet sem tipikus történet. Ez is egy olyan olvasmány volt, amibe belemélyedve egyre többet és többet akartam a szereplőkből. Az első pár oldal után tudtam, hogy ez tetszeni fog. A szegény-gazdag ellentét eleve ad a történetnek egy kis pluszt. Zach egy gazdag üzletember, aki nyugodt szívvel és merev arccal gázol át másokon, hogy megszerezze, amit akar. Szigorú, engedhetetlen főnök. Hope peidg egy árva, szegény nő, aki minden egyes dologért meg kellett küzdenie az élete során.Bár pénze nincs, de rengeteg barátja akad. Érdekes kettőjük kapcsolatát figyelni. Mégis a legjobban Hope múltja körüli rejtély keltette fel a figyelmem. A rejtély maga adja azt, hogy az ember akarja a folytatást, hogy megtudja, hogy mi lett a testvérekkel és hogyan talál egymásra az elszakított család. Emellett azt is tanulságosnak érzem a történetben, hogy a hazugság mindig kiderül és sosem merül feledésbe.

>!
Alexandra, Pécs, 2007
302 oldal · ISBN: 9789633700563 · Fordította: Csengeriné Erdő Orsolya
krisztina0419>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Évek óta taszított a cím, és a borító. És már azt is elfelejtettem, hogy milyen jól is ír Christina Dodd.
Kellemes meglepetés volt, hogy Hope nem egy kemény, megközelíthetetlen nő volt, ahogy a fülszöveg alapján elképzeltem, hanem egy lágy,védelmezni való kiscica.
Zack pedig egy arrogáns, goromba pokróc. Bírtam, hogy ő volt az inas, és mindent megtett, hogy ezt higgye továbbra is Hope.
Bár, a végén eléggé értetlenül álltam ott, hogy mind a ketten mennyire nem bíztak a másikban, és könnyen „dobták” egymást.
A vége pedig. Haláli volt a maffiavezér Mami :D
Úgy látszik Dodd szereti ezt az eltűnt lánytestvérek mesét, mert az Elveszett hercegnő trilógiában már ugyanez volt az alapsztori…

4 hozzászólás
Odilia>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Talán más címmel, vagy jobb borítóval hamarabb olvastam volna. @krisztina0419 értékelése alapján került előrébb a várólistámon, és megérte :) Imádtam – jó nem minden sorát, mert a Desperado koppintsnál majdnem falhoz vágtam, de azt leszámítva jó volt :) Robogok is a folytatásra ……

Tímea_Kocsis_2>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Nagyon ügyesen lerakja a krimi trilógia alapjait, de emellett önálló szerelmes regény is. Izgalmas és vicces, bár néhol kicsit melodrámai, de azt feloldja a könnyed humor. Mindkét főszereplő picit rendelkezik némi előítélettel, ami a múltjuk megpróbáltatásaiban gyökeredzik, de a véletlen segít eltalálniuk egymáshoz. Az üzenetküldő szolgálat nagyon sok különböző embert hoz össze, hála Hope kedves természetének. Időben széles skálát ölel fel a történet, hét évenként ugrik, ami alatt egy egy gyerek felnőtté válik így saját története lehet.

Szédültnapraforgó P>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Szerintem nagyszerű történet, a vége happy end, de valahogy nem érztem, hogy „nyálas” történet lenne. Aki nem bírja a szex-leírásokat ne olvassa el. Nagyon részletesen írja le az írónő a jelenetet, amikor a lány elveszti a szüzességét. Összességében szép volt, izgalmas és érdekfeszítő.

Anndi85>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Kicsit csalódtam, mert az írónő eddigi regényeit nagyon szerettem. Jó, tudtam, hogy mostanában játszódik, nem történelmi romantikus regény, de akkor is…
A főszereplő lány nem elég karakán szerintem, a családi szál elmosódott, csak a végén pörgette fel, mikor már majdnem vége a történetnek. A főszereplő pasi még elmegy, jó a stílusa, de ő meg annyira visszafogott, hogy szinte semmit nem tudunk meg róla a végéig. Nem lett a kedvencem, de azért megnézem a többi részt is…

Ariadne>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Már az elején megutáltam a felnőtteket, akik a gyerekeket is hibáztatták, és szét is szakították a családot. Tetszett Hope temperamentuma, segítőkészsége, elhatározása, harca. Zack-nek az első pár oldalon bevertem volna az orrát , mert bunkó volt másokkal, és mert hazudott Hope-nak a kilétét illetően, viszont utána megkedveltem.

Maszatostappancs>!
Christina Dodd: A lelkész lánya

Hm, igazság szerint sok meglepetés nem éri az olvasót a történetvezetés kapcsán, hacsak nem az első romantikus regényeit olvassa (akkor ez mindenkéépen tetszeni fog neki:-)), de korrekt történet, kedves szereplők és ha nem is fogtam neki rögtön a következő résznek, azért ha megint egy laza pár órára vágyom, akkor biztos kézbe veszem a család következő könyvét.
Talán a férfi szereplő kicsit kidolgozatlan jelleme miatt az egy csillag levonás, a környezetéről többet tudunk meg, mint a jelleméről, magáról, azért persze egy kis fantáziával ki lehet egészíteni:-)


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó P>!

– A pénz a legfontosabb dolog a világon. Magának van valamennyi, ezért nem tudja, hogy pénz nélkül az ember olyan, mint szemét az utcán. Pénz nélkül mások jóindulatától függ, és abból nincs sok ezen a világon.

93-94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pénz
Szédültnapraforgó P>!

A viszonyban a test a szereplő, a románcban az agy és a szív.

135. oldal

2 hozzászólás
zuna19>!

– Az élet többről szól, mint az alapvető szükségletek.

zuna19>!

– Tudja, ahhoz képest, hogy egy kis öreg hölgy, nagyon idegesítő tud lenni.
– Valakinek idegesítenie is kell téged. Olyan önelégült vagy, hogy az már majdnem visszataszító.
– Nem vagyok önelégült – Jason legalább ezzel nem vádolta.
– Igazad van. Nem ez a helyes szó. Zárkózott. Ha egy nő hozzád megy feleségül, meg kell majd elégednie egy férjjel, aki olyan vastag kagylóhéjjal veszi körül magát, hogy soha még csak egy pillantást sem vethet majd a belül rejtőző személyre – Cecily néni megveregette Zack karját –, aki, drágám, időnként meglehetősen elgondolkodtató.
– Ha egy nő hozzám jön feleségül, az elégedett lesz, pont.
– Hmm! Értem.

Szédültnapraforgó P>!

– Úgy tűnik, nincs valami nagy véleménnyel Mr. Givensről. Mit ártott magának?
– Semmit. – Hope halkan kuncogott. – Egyszerűen gazdag. Beleszületett, és abban nevelkedett. Az ilyen emberek sosem érnek túl sokat. Amikor az emberi kedvesség tejéről van szó, csak tehenek, amiknek elapadt a teje.

38. oldal

Szédültnapraforgó P>!

– Egy nagy összegre kitöltött csekk elküldése egy dúsgazdag adománygyűjtőnek nem jótékonysági munka, hanem lelkiismeret-megnyugtató adócsökkentés. Sosem fogod megérteni, milyen a valódi szükség, amíg ki nem mész, és meg nem érzed az élet szagát.

55. oldal

Szédültnapraforgó P>!

– Maga fél. Gyáva. Panaszkodik, hogy mindenki csak a pénzéért szereti. Talán azért van ez így, mert a bizalmatlanságát kardként, a vagyonát pedig pajzsként használja, és a bizalmatlanságnak a fényes hegyével mindenkit sakkban tart, miközben a pénze megvédi azt a szánalmas kis valamit, amit maga szívnek nevez.

241. oldal


A sorozat következő kötete

Lost Texas Heart sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: A pártfogó
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
J. A. Redmerski: A soha határa
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Sandra Brown: Texas! Chase
Susan Mallery: Született játékos
Charlaine Harris: Élőhalottak Dallasban
Cora Carmack: Szakítópróba