Boszorkányvér 42 csillagozás

Christien Boomsma: Boszorkányvér

Robin tizenegy éves, és egyedüli gyerek, bár mindig is szeretett volna egy testvért. Hatalmas meglepetés éri, amikor Szent Iván éjszakáján feltűnik egy furcsa, fehér hajú lány, akiről mindenki azt hiszi, hogy Robin húga, de Robin pontosan tudja, hogy nem az. Ám az újdonsült testvér másnap reggel eltűnik. Robin nyomozni kezd, és évszázados titkok nyomára jut. Ám a titkokat nem adják könnyen, ezért Robinnak segítséget kell kérnie a barátjától, Luuktől. Vajon erősebb-e a vér az ősi átoknál? Le tudják-e győzni az évszázadok óta feszülő ellentéteket?

Gondosan megírt történet, tele szellemekkel, boszorkányokkal, fekete mágiával, mégis modern és mai. Olyan könyv ez, amely letehetetlen a tizenéveseknek, tanulságos a huszonéveseknek, és szórakoztató minden korosztálynak.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pongrác, 2010
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638881199 · Fordította: Tálasi Zsófia

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Sola
Christien Boomsma: Boszorkányvér

A középpontban egy tizenegy éves kislány áll, akivel különös, varázslatos dolog történik. Fantáziadús, érdekes, szerethető történet, 10-14 éves gyerekeknek ajánlanám, ha nem lenne benne alkoholfogyasztás a kislány részéről.
Gyermeki ámulattal olvasom a könyvet, de olykor felkapom a fejem, mint szülő. Hogy Robin Baccardit iszik, erős túlkapás, az ilyen korú gyerekeknél akár súlyos következményei is lehetnek. Minimum rosszul kellett volna, hogy legyen Robin, hogy a gyerekek is érezzék, ez nem jó.
Az, hogy kivételes alkalommal nem mos fogat a szereplő, hogy ruhástul alszik az anyuka a buli után, stb. bocsánatos bűn, előfordulhat bárkivel, ettől még nem lesz rossz. Különben is tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt.
A másik a borító.
Egy Jennifer Lopezre hajazó, érett, szexis (olyan 35-nek tippelem) női fej látható a gyerekeknek szóló könyv borítóján. Khm…
Ezeket leszámítva nagyon jó kis történet a magára utalt kislányról, akinek az anyukája önmagával van leginkább elfoglalva. A hippikorszakot idézi a környezet és az anyuka életvitele, illetve egyéb leírások.
Ez a történet más borítóval, az alkoholos sorok kihúzásával, és megfelelő marketinggel top könyv, igazi kedvenc lehetne a gyerekek körében.

>!
Rémálom
Christien Boomsma: Boszorkányvér

Egyszerű, kedves kis mese a barátságról, szeretetről és hogy milyen elbúcsúzni a halottainktól.

>!
Petrus601
Christien Boomsma: Boszorkányvér

Aranyos kis történet volt, de annyira azért nem voltam elszállva tőle.
Olyan érzés volt,mintha nem is 11 éves gyerekekről olvastam volna.
Chantal nem valami minta anya…
Jó ötlet volt Robintól a fák ültetése, ez olyan…nem is tudom, egyszerűen olyan jó volt.:)
Ez a boszorkányos dolog is tetszett, de lehetett volna benne több is:)
3,5*

>!
Dóriღ
Christien Boomsma: Boszorkányvér

Nagyon nem tetszett.
Akkor se tetszett volna, ha 10 évesen kerül a kezembe. A történet szörnyen sablonos, kiszámítható, és nem élvezhető. A szereplők annyira kidolgozatlanok, hogy a korukat se lehet behatárolni. Nagyon furcsa, hogy a gyerekek csak úgy kirabolnak egy múzeumot. Robin anyja volt az egyetlen szereplő, akit el is tudtam képzelni, mert legalább valóságos volt. Még csak a borító sem tetszett: mintha egy másik könyvhöz készült volna.
A kisebbeknek lehet tetszik, lehet élvezik, de túl sok tanulsága nincs, az is biztos.

>!
hmargit
Christien Boomsma: Boszorkányvér

Egy kihívás kedvéért olvastam el a könyvet. Egy éjszaka alatt kellett volna elolvasni, nem sikerült …
Bevallom, magamtól valósznűleg sohasem olvasom el. Túlzásnak találtam, hogy ennyire fiatalok a főszereplők, nem is igazán tetszett így, csak nem akartam félbe hagyni.

>!
kicsiboszi
Christien Boomsma: Boszorkányvér

Érdekes alaptörténet, unalmas, eseménytelen kifejtés. Mintha fontos részek hiányoztak volna, hogy a szereplők motiváltságának oka legyen. Ja, volt is: egy 11 éves kislány, aki azt hiszi, képes olyat tenni, ami 1500 év erős boszorkányainak sem sikerült. Hát persze.
Aranyoska könyv, de nem tanít sok jót a gyerekeknek: törjünk be, lopjunk, hazudjunk, verjünk át másokat, ne mossunk fogat és nyugodtan reggelizzünk tortát. Találkoztam már sokkal jobb boszorkányos mesekönyvvel.

>!
lustica P
Christien Boomsma: Boszorkányvér

Nem egy extra történet, de könnyen, gyorsan olvasható szórakoztató mű

>!
kissmylips
Christien Boomsma: Boszorkányvér

jó régen olvastam, de most újra belekezdtem. még mindig nagyon lekötött az egész történet :)

>!
Nelli0805 
Christien Boomsma: Boszorkányvér

Kicsit kinőttem már a megcélzott korosztályt, de 12-13 évesen nagyon élveztem volna. :-) Ennek ellenére tetszett, érdekes volt a történet és olyan vége lett, amilyennek egy ifjúsági regénynek kell.

>!
vikiniki2
Christien Boomsma: Boszorkányvér

Egy kedves, aranyos ifjúsági regény. Leginkább lányoknak javasolnám. Ahhoz képest hogy én már elmúltam húsz éves, így is nagyon élveztem. Tetszett a történet egyszerűsége és a karakterek realitása.


Népszerű idézetek

>!
Rémálom

A távolba nézett, hogy jön-e a busz, mert hát a buszok már csak olyanok, hogy ritkán tartják be a menetrendet.

56. oldal

>!
Sola

Évenként csupán két éjszakáról van szó, a nyári és a téli napfordulón. Ilyenkor felszakad a világok között húzódó fátyol, és csak ilyenkor veszélyes igazán az átok. Utána meg…Másnap aztán megint minden olyan, mint volt. Senki sem szenved tőle.

>!
danlin

Ezután mogyorót ettek, sokkal többet, mint amennyit illett volna, Robin pedig elvett egy egész tálca mini franciakrémest az egyik kisasztalról. Nem sokkal később hallotta, amint valaki megkérdezi, hova tűntek a sütik. Ám addigra ők Sarithával már legalább ötöt-ötöt befaltak. Saritha még Bacardikat is csent a konyhából.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: krémes
>!
Sola

– Nos, én tulajdonképpen királylány vagyok.
– Micsoda?! – Robin majd fölrobbant. Hirtelen felegyenesedett az ágyán.
– Megőrültél? Minek nézel te engem?!
Saritha kissé összegörnyedt.
– Hát… pedig így van. Legalábbis valami olyasféle.
– Boszorkányféleség. Királylányféleség…

>!
Sola

Ennek a családnak az energiája elrejti az enyémet, és így nem tud megtalálni. De te mindent elrontasz azzal, hogy mindenkiben kételyt ébresztesz, és akkor gyengül a varázslat, és átszivárog rajta a valódi énem, és akkor…


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Woltz: Tess és én – Életem legfurcsább hete
Guus Kuijer: Mindörökké együtt
Guus Kuijer: Minden dolgok könyve
Tonke Dragt: Levél a királynak
Leonie Kooiker: A boszorkánykönyv
Anna Woltz: Black Box
Thea Beckman: Keresztes hadjárat farmerban
Evelien De Vlieger: Az új barát
Leonie Kooiker: A boszorkánykő
Multatuli: Kamaszévek