Durotan ​(angol) (Warcraft 1.) 3 csillagozás

The Official Prequel Novel
Christie Golden: Warcraft – Durotan (angol)

An original tale of survival, conflict and magic that leads directly into the events of the eagerly-anticipated blockbuster movie. In the realm of Azeroth, the strong and fiercely independent Frostwolf Clan are faced with increasingly harsh winters and thinning herds. When Gul'dan, a mysterious outsider, arrives in Frostfire Ridge offering word of new hunting lands, Durotan, the Clan's chieftain, must make an impossible decision: Abandon the territory, pride and traditions of his people, or lead them into the unknown.

>!
Titan Books, London, 2016
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781783299607

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Nuwiel P>!
Christie Golden: Warcraft – Durotan (angol)

Christie Golden korábbi könyveit (Tides of War, War Crimes) olvasva nem voltam kibékülve az írónővel, most azonban rá kellett jönnöm, hogy az ellenszenv nem is neki, hanem inkább a Blizzardnak szólt, aki egy hisztis tinilányt csinált Jaina karakteréből a Cataclysm után. Mert a Durotan tetszett, a játékbeli statikusabb környezet után végre el tudtam képzelni, milyen is volt a Frostwolf klán élete és hazája Draenor pusztulása előtt, mivel töltötték az életüket, mik voltak a szokásaik. Vérbeli allisként mondjuk nem is csoda, hogy nem érdeklődöm túlságosan az ellenség iránt :P

Nem volt ínyemre, hogy a Blizzard a film miatt egy külön univerzumot alkotott, de Golden eléggé megtöltötte azt a keretet, amit adtak neki, hogy egy jó könyv legyen. A filmhez szerintem ajánlott annak, aki nem ismeri a Warcraft univerzumot, de nem elengedhetetlen. Csak aztán ne csodálkozzon az egyszeri néző, ha nem érti az első fél órát ;)

(És végre saját kézből tapasztalhattam meg, mit is jelent a mass trade paperback. A lehető legócskább minőséget, két olvasás után úgy néz ki a könyv, hogy a kutya szájából különb állapotban került volna elő, ha egy magyar kiadó adja ki.)

5 hozzászólás
seya I>!
Christie Golden: Warcraft – Durotan (angol)

Nem olyan rég ismerkedtem meg a Warcraft világával (vagyis annak aprócska kis morzsáival) egy asztali rpg kaland keretein belül. Sokáig nagyon utáltam a játékot, a világot, azokat, akik napi 8-9 órákat ülnek előtte, és minden másra magasról tesznek a raid-eken kívül.
Aztán egy olyan ember került mellém, aki nem az időrabló oldalát szerette ennek a világnak, hanem a történeteit, és ahogy mesélni kezdett róla, tragikus hősökről, bukásokról és felemelkedésekről, már én is más szemmel néztem erre a világra.
Lényeg a lényeg, nem vagyok egy nagy Warcraft tudor, de a film nagyon tetszett, és ezek után gondoltam, hogy belevágok a regényekbe is.

A Durotan egy nagyon emberi, számomra borzasztó szimpatikus ork klán története, akik az utolsó pillanatig kitartanak egy haldokló világban. Beleolvastam a magyar verzióba is, de a magyartalan, butított mondatoktól csak nevetségessé vált az egész. Az eredeti szöveg annyira hangulatosan van megfogalmazva, amiért cserébe készséggel meg is bocsátottam a könyv minőségét (tényleg egy olvasatra saláta lesz, akkor is, ha vigyáz rá az ember, pedig nem hittem el, hogy komolyan… de komolyan…). Az orkok beszéde, az egész narráció hordozza azt a hagyományokban gazdag, büszke, ünnepélyes felhangot, ami olvasás közben rátelepszik az ember fejére és a szívére is. Nem hittem volna, hogy majd pont az orkokon fogok könnyekig hatódni, de hát idáig is eljutottam… :,D

A fél csillag levonást csak azért kapta, mert a közepén számomra kicsit belassult a történet, máskülönben a világkidolgozás, a leírások, a karakterek, a párbeszédek, mindenre csillagos hatost is adnék!


A sorozat következő kötete

Christie Golden: Warcraft The Official Movie Novelization

Warcraft sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Cashore: Graceling
Robin LaFevers: Grave Mercy
Rick Riordan: The House of Hades
Gail Carriger: Blameless
Cassandra Clare: City of Glass
R. A. Salvatore: In Sylvan Shadows
Raymond E. Feist: A Darkness at Sethanon
J. R. R. Tolkien: The Lord of the Rings
Patrick Rothfuss: The Name of the Wind
Christopher Paolini: Eragon (angol)