Valerian ​és az ezer bolygó városa 12 csillagozás

Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

A 28. században Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) feladata a jog és a rend fenntartása az univerzum emberlakta területein. A védelmi miniszter megbízásából a két téridőügynök az Alfára utazik – arra a szüntelen növekvő és fejlődő űrállomásra, amelyhez évszázadokon keresztül százával csatlakoztak a földönkívüli lények, hogy megosszák egymással tudásukat, ismereteiket és megismerjék egymás kultúráját.
De az Alfa szívében titokzatos, sötét erő szunnyad, amely kitörni készül és puszta létében fenyegeti a békeszerető lények harmonikus együttműködésének csodálatos szimbólumává vált űrállomást, ismertebb nevén az Ezer Bolygó Városát. Valerian és Laureline versenyt futnak az idővel, hogy fényt derítsenek a rejtélyre és megóvják a pusztulástól az Alfát, s ezzel megmentsék az egész világegyetem jövőjét.

>!
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635297375

Kedvencelte 2

Most olvassa 14

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

Az olyan fanatikus filmelőzetes rajongóknak, mint én, biztos felcsillant a szemük, amikor szembetalálkoztak a Valerian előzetesével, ami, el kell ismernem, látványban nagyon ott volt.
Voltak, akiket már az előzetes levett a lábáról, és voltak akik (köztük én is), azt mondták, igaz hogy ez a pár perc ütős volt, és nagyon jól nézett ki, de vajon számíthatunk-e majd ilyen látvány mellett minőségi történetre is?

Így nagyon megörültem, amikor lehetőségem adódott a film forgatókönyve alapján írt könyvet elolvasni. Aki az egészet pedig könyvformába varázsolta, az nem más, mint Christie Golden, akinek a Sötét tanítvány című könyve nagy kedvencem lett.

Úgyhogy nagyon sok tényező összejött, ami miatt már meglehetősen kíváncsi voltam a könyvre, az utóbbi idők leglátványosabb előzetesének történetére.

A könyv prológusa nagyon jópofa volt, ez teljesen levett a lábamról. Régi álmom, hogy végre az emberek, a Föld lakói is szerepet kapjanak valamiféle galaktikus történetben.

Na ebben a prológusban (majd végig az egész könyvben is) megvalósult ez az álmom, hisz az emberek egy nagyszabású galaktikus-fantasztikus történet főhősei lettek, más bolygók lakóival kötöttek ismeretséget, s még a békés együttélésre is nagyfokú hajlandóságot mutattak. :)

Tetszett a könyvbéli világ kidolgozottsága, ami így, könyv formában még jobban előtérbe került szerintem. Lenyűgöző volt a fajok sokszínűsége, melyekkel a történet során találkoztam, s a sok apró érdekesség, melyet megtudtam róluk, ezek az információk szerintem nagy hasznomra lesznek majd a film megtekintése során, sőt ha nem olvastam volna a könyvet, szerintem hiányoznának is.

Egy mozgalmas és kerek, szépen lezárt, de bármikor folytatható történet volt ez, a film pedig majd meglátjuk milyen lesz! :)

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/08/christie-golden-va…

2 hozzászólás
>!
WerWolf
Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

Luc Besson belesétált abba a csapdába, amit tőle nem vártunk volna. Az emberek már belefáradtak abba, hogy a moziban már csak látvány várja őket, történet nem. Talán ennek is köszönhető, hogy az IMAX csökkenti a 3D-s vetítéseket.
Christie Golden mentette ami menthető, bár meg volt kötve a keze, hiszen a forgatókönyvet kellett megregényesíteni, így nem térhetett el az ott leírtaktól. Mégis sikerült belecsempésznie egy kicsi háttér-információt, amitől a regényváltozat érdekesebb lett.
A fő történeti szál kidolgozott és átgondolt. A probléma ott van, hogy a konfliktusok nincsenek kifejtve, hanem akciójelenetekbe van zsúfolva. Pedig mennyivel jobban bele tudtuk volna élni magunkat a történetbe, ha a mellékszálak is ki vannak bontva és ezzel támogatták volna meg a fő eseményt.
A szereplők előélete, jelleme is egy dobozra hasonlít. Látjuk kívülről, hogy színes és különbözik a többitől, de nem látunk bele, amitől jobban megérthetnénk a motivációjukat.
Persze, itt felmerül a kérdés, hogy aki olvasta a képregényt, vagy látta az animációs sorozatot, annak milyen élményt nyújt a regény?
Nem rossz ez a történet, a filmben pedig a látványvilág lenyűgöző (amit a trailerek alapján szűrök le), de olyan érzésem van, mintha ez egy sorozat közepe lenne. El tudnák viselni egy előzménytörténetet, ahol megismerhetnénk a szereplőket és az utat amit eddig az eseményig bejártak.
A regény alapján teljesen más szereplőket képzeltem volna el Valerian és Laureline szerepére. Egyéniségeket, nem pedig tucatembereket.
Az biztos, hogy Golden kitett magáért és egy jó regényt adott az olvasók kezébe. Ebben az univerzumban el tudnék képzelni még sok-sok történetet, ahol jobban megismerhetnénk a nagy háborút és a különböző fajok eredettörténetét.

3 hozzászólás
>!
Rega_a
Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

Csakúgy, mint a filmet, a könyvet is imádtam! Csak muszájból hagytam abba az olvasást, pedig ha tehettem volna, egy ültő helyemben kiolvastam volna. Izgalmas volt, és néhány, a filmben megválaszolatlan kérdésre a könyv választ adott. Nagyon tetszett! Köszönöm a kiadónak, hogy kiadta és lett lehetőségem a magaménak tudni! Nem most olvastam utoljára az biztos!!!

>!
_Sarah_
Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

Remek kis könyv, csodaszép helyszínek:)
Az embernek itt használnia kell a fantáziáját, ha nem látta előtte a filmet:) Ha igen akkor úgy már kicsit könnyebb:D
Tetszik Laureline csípős nyelve, az hogy Valerian képes a komoly elköteleződésre.
-0.5 csillag mert le tudtam tenni pár napra. Pedig azt hittem hogy az ellenkezője lesz.

>!
Nimara P
Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

Nem mondom, hogy tökéletes, de én nagyon élveztem a történetet. Aranyos és ugyanakkor néztem meg a filmet is, mikor olvastam. Gyakorlatilag ugyanolyan, csak a könyvben több mindent megmagyaráztak, amit ott nem. Imádtam a Gyöngyöket, imádtam a két idiótát, ahogy egymást kerülgették. Tökéletes időtöltés, nem világrengető, de azért izgalmas történettel. Tökéletesen jó arra, hogy az ember kicsit kikapcsoljon.

>!
hkriszti83
Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

Egy az egyben a film! :) nyilvánvalóan :D De mégiscsak jobb, mert úgy éreztem, mintha a moziban nézném, és közben belelátnék a szereplők fejébe.
Egy valami „zavart”, és az sem a könyvben, hanem a filmben: Valerian 27 éves férfi… tehát igazán választhattak volna egy kicsit idősebbnek tűnő szereplőket… :) Egyébként másba nem tudok belekötni, nekem nagyon tetszett a történet!!!

>!
Jenci_néni
Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

Kb 80 oldalt olvastam el, szerintem könyvben egy $@!%, ami vszeg filmben zseniális – amit nem láttam még, de tervezem megnézni, és csak rontja az élményét, ha teljesen ugyanazt megpróbálom elolvasni kínkeservvel.
Ha nem lettem volna épp tömegközlekedésen, ívesen vágom a sarokba a könyvet az olyan kifejezések olvastán, mint „kéjvágyó mosoly”.

>!
kratas P
Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa

Ez aranyos mese volt. Nem hozott igazából semmi újat, nincsenek benne erkölcsi tanulságok vagy túl mély jellemek, de a fajtáján belül egészen rendben van.


Népszerű idézetek

>!
_Sarah_

-… a szerelem nem csak arról szól, hogy jól tudunk együttműködni. Hanem sokkal, de sokkal többről.

>!
_Sarah_

– A szerelem erősebbé tesz, mert meg kell tanulnunk bízni valaki másban, jobban, mint önmagunkban.

>!
_Sarah_

– A szerelemtől az ember sebezhetőnek érzi magát-mondta szinte suttogva.-Védelemnélkülinek.

>!
Anita_Takács

Hogyan gyászolhat az ember olyasvalakit, akit még csak nem is ismert?

>!
Anita_Takács

– Tudod, néha el kell veszítenünk valakit, hogy megértsük, milyen fontos volt a számunkra.

>!
Anita_Takács

Ahonnan én jövök, ott azt mondják, hogy a halál nem olyan fájdalmas, mint az élet…

>!
_Sarah_

Ma már hétköznapi dolog földönkívüliekkel kapcsolatba lépni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alice Alfonsi – Ryder Windham: Star Wars – I. rész: Baljós árnyak
Alice Alfonsi: Star Wars – III. rész: A Sithek bosszúja
Patricia Barr – Adam Bray – Daniel Wallace – Ryder Windham: Star Wars – Minden ami Star Wars
Adam Bray: Star Wars: Lázadók – Képes útmutató
Phil Szostak: Star Wars: Az ébredő Erő világa
David West Reynolds – Hans Jenssen – Richard Chasemore: Star Wars: Fantasztikus gépezetek
David West Reynolds: Star Wars – Képes enciklopédia
Simon Furman: Transformers – Rajongói kézikönyv
Alan Dean Foster: Terminátor – Megváltás
Jason Fry: Star Wars – A galaxis űrlényei