Sötét ​tanítvány 46 csillagozás

Christie Golden: Sötét tanítvány

A ​Köztársaság és a szeparatisták közt dúló háború lassan darabokra szaggatja a galaxist. Dooku gróf, az árulóvá lett Jedi mester egyre brutálisabb taktikákhoz folyamodik, ezért hiába a Jedi lovagok elszántsága, a konfliktus egyre több áldozatot követel. Amikor Dooku utasítására a szeparatisták megsemmisítenek egy menekülteket szállító flottát, a Jedi Tanács úgy dönt, elérkezett az idő, hogy leszámoljanak a gróffal.
Dooku azonban halálos ellenfél még a legtapasztaltabb fejvadászok számára is, ezért a Tanács kétségbeesett lépésre szánja el magát: Quinlan Vos Jedi mestert és a hírhedt Sith bérgyilkost, Asajj Ventresst bízzák meg a feladattal, hogy elpusztítsák a grófot. Noha a Jedik nem bíznak Dooku egykori tanítványában, Ventress gyűlölete olyan erős korábbi mestere iránt, hogy még legősibb ellenségeivel is készségesen szövetkezik, hogy végezhessen vele.
Kezdetben úgy tűnik, hogy ők a legalkalmasabbak erre az akcióra, ám kettejük ellentmondásos kapcsolata hamarosan… (tovább)

Eredeti mű: Christie Golden: Dark Disciple

>!
Szukits, Szeged, 2016
338 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973553 · Fordította: Oszlánszky Zsolt, Szente Mihály

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Anakin Skywalker · Yoda · Quinlan Vos · Asajj Ventress

Helyszínek népszerűség szerint

Mustafar


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Christie Golden: Sötét tanítvány

Az elején féltem ettől a történettől. Romantikus szálat alkotni egy Jedi és Ventress főszereplésével? Egy Jedi, amint társul egy kegyetlen gyilkossal?
De aztán olvasás közben rájöttem, hogy minden félelmem alaptalan volt, mert egy hihetlenül jól átgondolt, megírt történettel van dolgom, ami amellett, hogy izgalmas és fordulatos volt, egy, a Star Wars-hoz mindenképpen méltó szerelmi szállal szolgált nekünk, ezek mellett pedig nagyon komoly filozofálgatásra is késztetett bennünket a Jedi Renddel kapcsolatban és azzal kapcsolatban is, hogy vajon mennyi mindent áldozhatunk fel önmagunkból és az elveinkből egy nemesebb cél érdekében.

És igen a bejefezés… pontosan olyan volt, amilyenek lennie kellett (persze azt nem mondom, hogy nem készültem ki tőle…).
Azt biztos, hogy ez a könyv, a mindenkori kedvenc SW könyvem lesz.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/04/christie-golden-so…

>!
PAVideoStudio
Christie Golden: Sötét tanítvány

Egy romantikus dráma, melyben Quinlan Vos Asajj Ventress segítségével próbálja meggyilkolni Dooku grófot, de a nő nem tudhatja meg, hogy a Jedik érdekét szolgálja. A könyv a The Clone Wars animációs sorozat el nem készült 8 részes történetszála, melyben a jellemfejlődés számomra lenyűgöző volt.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/9DMi46fNKfY

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
Hippoforaccus P
Christie Golden: Sötét tanítvány

Meglepően jó könyv. Érdekes, fordulatos, akciódús, bár nekem a közepe táján túlságosan csöpögős történet. Imádtam a Clone Wars sorozatot, és a Rebels is nagyon tetszik és kíváncsi voltam, hogy vajon miért nem hozzák be Ventresst. Megkaptam a választ… bár (és ez ritka) erre aztán nem számítottam.

>!
ftamas
Christie Golden: Sötét tanítvány

Sokat vártam ettől a regénytől, mert a szerző egy korábbi kötete ( „A Holtak Tánca” ) már tetszett. Igaz 23 éve olvastam. Kit tudja mennyit változott az ízlésem…

Maga a történet kis léptékekben halad, ami nekem tetszik, mert nem igazán bírom azt, amikor túlzásba esnek a Jedi képességek terén. pl. Napból vegyünk már ki egy vadászgépet… Elég nagy az érzelmi ráhatás, mert maga a könyv egész jó része az érzelmekről szól és arról, hogyan éli ezt meg egy erőhasználó.

Az érzelmi tiltást egyébként elég furán értelmezik az egész világban. Az is simán lehetséges lehetett volna, hogy csak Lukenak mondták a 4. részben, hogy tartózkodjon az érzelmektől, mivel ő késői tanítvány ráadásul az utolsó remény is.
Persze ez csak az én gondolatmenetem.

A harci jelenetek egész jók, bár azt fura, hogy egymás kezéből rángatják ki a fénykardokat. Hirtelen elképzeltem egy pingpongasztalt közéjük :) Az is fura, hogy egy erőhasználóra csak egy bilincset raknak + néhány rohamosztagost…

2 hozzászólás
>!
Somogyip
Christie Golden: Sötét tanítvány

Ez egy meglepetés könyv volt, mivel eredetileg nem is terveztem, hogy elolvasom. Már maga a borítója is taszító érzést kelt bennem, és a fülszöveg sem keltette fel az érdeklődésem. Korábban már képregényben olvastam, hogy járta meg Vos mester a sötét oldalt, ugyan mi újat tudna mutatni ez a könyv – gondoltam.
Nos, ha más így lenne ezzel a könyvel, akkor nagyon gyorsan szerezze meg, kérje kölcsön és olvassa el. Nagyon el van találva a történet, jól megírt részekkel, érzelmekkel, szerelmi szállal, ami alaposan fel tudja forgatni az életet. Én itt kedveltem meg Asajj Ventress karakterét.

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Christie Golden: Sötét tanítvány

nagyon tetszett ,látszik hogy lehet jó star wars-t írni.itt a példa .
jó volt a Vos és Ventresst páros ,talán egy kicsit többet kalandozhattak volna .

>!
lustica P
Christie Golden: Sötét tanítvány

Huh, rég olvastam ilyen SW könyvet. 2 részletben olvastam el, az első 100 oldalig, majd nagyobb szünet végül a végén egyszerre szünet nélkül… A Klónháború idejéből nem sok könyvet olvastam és azok se igazán nyerték el a tetszésemet, de ez WOW. Asajj története, és a végére igazán megkedveltem. Csak azt nem értem miért nem tudta Dooko-t végre kinyírni valaki a sok lehetőség közül!

>!
GitarGavaller
Christie Golden: Sötét tanítvány

Mivel a Clone Wars nem a kedvenc korszakom a Star Warson belül, ezért ezt a regényt sem tudtam teljes mértékben élvezni. Vagy csak újra meg kellett volna nézni a sorozat vonatkozó részeit. :)
A történetben vannak fordulatok, a karakterek is megfelelnek a sorozatban megismerteknek.

>!
Anjerasu
Christie Golden: Sötét tanítvány

Nagyon meglepett ez a könyv. Igazság szerint csak egy másik könyv miatt került hozzám, és nem fűztem hozzá nagy reményeket. Most, hogy a végére értem, itt ülök és egyre csak az jár a fejemben, hogy nem lehet így vége. Mindenre számítottam, de erre aztán nem.
Nem olyan lett mint vártam, és bár valahol érthető, de azért elszomorított.
Nagyon ritkán kerülök ennyire egy könyv hatása alá, és, hogy ilyen erős érzéseket váltson ki belőlem, még nem fordult elő. Úgy néz ki, hogy pont jó húrokat pendített meg, a megfelelő időben.
Nagyon könnyen lehetett vele haladni, annyira olvastatta magát. Megszerettem a karaktereket, és végig élvezettel lubickoltam a történetben. Szívesen olvastam volna még tovább. Annyira sajnálom, hogy vége.
Biztos, hogy fogok még olvasni az írótól. Bár a befejezés miatt most haragszom…miért nem lehetett máshogy?

>!
Kóródi
Christie Golden: Sötét tanítvány

A könyv erősségének a karaktereket és azok jellemfejlődését tartom. Mind Vos, mind pedig Vetress karaktere jobban kidogozott volt a TCW-ben látottakhoz képest. Már csak azért is, ha azt vesszük alapul, hogy egy könyvben eleve jobban meglehet ismertetni egy karakter belső gondolatait, mint egy animációs filmben.

Ami még nagyon tetszett ebben a könyvben az a Jedi tanács és Vos elmélkedései voltak. Bár azért akadt egy alkalom amikor nem voltam vele megelégedni. Pontosabban az nem tetszett, ahogyan a tanács eldönti Dooku kivégzését, mert pár oldalban meghozzák a döntést. Én pedig úgy gondolom, hogy azt azért hosszabban és több érvvel, elmélkedéssel kellett volna megoldania az Christine Goldennak. Mert így nekem a döntés kicsit elhamarkodottnak tűnt, pedig Jedi mesterekről beszélünk.

Teljes véleményemet itt olvashatjátok: https://korodi.wordpress.com/2018/08/18/christine-golde…


Népszerű idézetek

>!
sirszalhasogato P

– Van olyan, amikor nem épp a következő munkával foglalkozol? – kérdezte Vos. – Tudod… amikor csak úgy pihensz!
– Van egy kifejezés az olyan emberekre, akik csak úgy… pihennek.
– Igen?
– Igen. Halottnak hívják őket.

73. oldal (Szukits, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Asajj Ventress · Quinlan Vos
>!
PAVideoStudio

Embo kinyújtotta a kezét, elkapta lapos, széles karimájú kalapját, és elégedetten megjegyezte:
– Neste nesta balotelli!

204. oldal, 24. fejezet – Sötét tanítvány (Szukits, 2016)

1 hozzászólás
>!
Saille P

Nincsenek érzések, csak a lelki béke létezik.
Nincs tudatlanság, csak a tudás létezik.
Nincs szenvedély, csak a nyugalom létezik.
Nincs káosz, csak a harmónia létezik.
Nincs halál, csak az Erő létezik.

275. oldal

>!
Hippoforaccus P

– Hurrá! Megyünk a Mustafarra! Plusz kétszáz fok árnyékban! És a vörös fényben úgyis mindenki jobban fest! Gyere fejvadásznak, és járd be a galaxist!

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mustafar
1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

– Fel nem foghatom, hogy Dooku miért pont ezt a helyet választotta – mondta Anakin. – Úgy néz ki mint egy nagy kődarab.
– Igen, az aszteroidák már csak ilyenek.

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker
>!
Saille P

– Egyetértek veled, Kenobi mester – bólintott. – Viszont most már mozgásban vannak a dolgok. Már nem lehet megállítani őket. Úgy fognak történni, ahogy történniük kell. És néha rá kell lépnünk egy sötét ösvényre, hogy végül elérjük a fényt.
Kenobi nem akarta megkérdezni, hogy Yoda Vosról vagy az egész Jedi rendről beszél-e. Mert valahol a szíve mélyén tudta, nem bírná elviselni a választ.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Quinlan Vos · Yoda
>!
Saille P

– Minden élet – mutatott az ablak felé Yoda apró, karmos, háromujjú kezével – egyszeri láng az Erőben. Gyönyörű. Páratlan. És az élet minden pici lángja együtt próbálja elűzni a sötétséget.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Yoda
>!
Saille P

– Ti harc közben csevegni szoktatok?
– Hát ez olyan …- Kenobin látszott, hogy zavarban van, és keresgélnie kell a szavakat. – kokettálás a részéről.
– Ti harc közben flörtöltetek?
– Ne csináld már, Vos! Épp te beszélsz, aki mindenféle alja népséggel érintkezik?! Te is tudod, hogy megy ez! Van, hogy a flörtöléssel jutsz közelebb a célhoz, és ott van Ventress, aki ezt figyelemelterelésnek használja. Neki ez is a hatalomról szól, és arról, hogy ki irányít. Úgyhogy jobban teszed, ha az általa diktált játékszabályokhoz alkalmazkodsz. Egy kis flört még nem a világ!
– Je-di! – ütögette meg a mellkasát Vos önelégült vigyorral.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Asajj Ventress · Obi-Wan Kenobi · Quinlan Vos
>!
Saille P

Kenobi a volt tanítványa felé fordult, és ha vonakodva is, de megdícsérte:
– Szép munka, Anakin!
– Vettem, vettem…
– Ezt hagyd abba! – szólt közbe Kenobi.

291. oldal

>!
Saille P

Fénykardok! – kerekedett el Sheb szeme. – De hiszen akkor ezek…
Tal az egyik kezével továbbra is Shebet tartotta a levegőben, miközben a másikban a kardját forgatta, és rendre eltérítette a rá záporozó lézersugarakat.
És közben…dúdolt.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Quinlan Vos

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Ílion
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
John Scalzi: Vének háborúja
John Jackson Miller: Kenobi
Claudia Gray: Elveszett csillagok
Frederik Pohl: Átjáró
Timothy Zahn: Gazfickók