A ​Holtak Tánca (Ravenloft 3.) 30 csillagozás

Christie Golden: A Holtak Tánca

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Larissa Snowmane boldogan, a külvilágtól szinte semmit sem tudva él a La Deoiselle du Musard fedélzetén. Ünnepelt táncosnő. Mindenki szereti, főként a hajó kapitánya, Raoul Dumont. Egy `félreértés` miatt azonban, hogy a titkosrendőrség csapdájából meneküljön, Dumont a Ködbe vezeti hajóját. Mikor kibukkan belőle, Souragne szigetén köt ki. S amikor a kapitány bűnei napvilágra kerülnek, Larissa inkább a félelmetes mocsárba menekül, semmint a kapitánnyal szembenézzen. De jobban járt volna, ha nem teszi, mert a mocsár poklában életre kelnek az elfeledettnek hitt gyermekkori rémálmok. Larissának pedig táncolnia kell – a legendás Holtak táncát – hogy megmenthesse lelkét…

Ha a Ködbe veszel, nem térsz vissza, hogy elmondd mit láttál a túlsó parton. Körbevesz a sötétség és elborít a félelem, ahogy egyre beljebb haladsz Az Éj Szíve felé…

Eredeti cím: Dance of the Dead

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
Amon, Budapest, 1993
282 oldal · ISBN: 9638106002 · Fordította: Tasnádi Tamás

Kedvencelte 8

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Shanara
Christie Golden: A Holtak Tánca

A fantasy iránti rajongásom ezzel a könyvvel kezdődött. Több, mint 10 éve olvastam, de még mindig az egyik kedvencem.

>!
Renkou
Christie Golden: A Holtak Tánca

A legjobb könyv a sorozatból.
Nagy nehezen megszereztem antikváriumból, aztán elmentem egy barátnőmhöz, aki rögtön lecsapott rá és vissza se kaptam tőle. Aztán évek múlva, mostanra megint meg tudtam venni.
Már legalább tízszer olvastam és még ennyi biztosan kinéz belőle.
2014.
Másodszor olvastam a saját példányomat, sokadszor magát a kiadást, de csak most tűntek fel a nyomdahibák és a fordítási bakik (némelyiken jót mosolyogtam) és az, hogy hiányzik egy lap.
Mindezektől függetlenül egy nagyon jól megírt történet, amiben könnyen elvesztem és meglepődtem, hogy nem a mocsárban vagyok, mikor itt-ott kénytelen voltam felnézni belőle.
Larissa az egyik kedvenc női karakterem.

>!
Amon, Budapest, 1993
282 oldal · ISBN: 9638106002 · Fordította: Tasnádi Tamás
>!
Noro
Christie Golden: A Holtak Tánca

Azért kedvelem A holtak táncát, mert a sorozat többi részénél sokkal kiegyensúlyozottabb. Míg a legtöbb Ravenloft regényben mindenki meghal, megőrül, vagy meggonoszul (általában anélkül, hogy valamit is elérne), ez a könyv azt mutatja be, hogy ebben a világban a győzelem is tragikus, illetve hogy az igazi gonosz nem feltétlenül a hős elpusztítására törekszik. Hanem valami rosszabbra.
Mint az közismert, minden Ravenloft birtoknak sajátos stílusa van, amely egy többé-kevésbé körülhatárolható „horror témára” épül. Souragne szigetének témája a haiti vudu. Ez (persze a zombikat leszámítva) nem igazán klasszikus fantasy-elem, talán ennek is köszönhető, hogy a könyvben feltűnően kevés D&D-sablon jelenik meg.

>!
Böszörményi_Gabi
Christie Golden: A Holtak Tánca

13 éves koromban olvastam először. Nagy kedvenc ez a könyv. Már 16 éves vagyok és 2 hónaponta mindig elolvasom. Egyszerűen magával ragadott ez a mű. Én mindenkinek csak ajánlani tudom. Izgalmas és érdekes egy könyv. Ha egyszer valaki elkezdi olvasni akkor letenni nem fogja tudni e könyvet.

>!
Kitsune_szan
Christie Golden: A Holtak Tánca

Nagyszeru konyv, szuper sztori, csak furcsa mod happy enddel vegzodott… :)

>!
eleinor
Christie Golden: A Holtak Tánca

Óriási kedvenc. Régen olvastam legalább kétszer, de biztosan van benne még pár olvasás. Remek hangulat, szinte úgy érzi az ember, mintha mindig éjszaka vagy szürkület lenne. Akkoriban még tudtak könyvborítókat tervezni :)


A sorozat következő kötete

Ravenloft sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Lawrence: Tövisek Királya
John Caldwell: Fekete lángok
Gherbod Fleming: A hóhér
Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér
Isaac Marion: Eleven testek
Ilsa J. Bick: Hamvak
Christopher Moore: A leghülyébb angyal
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Stephen King – Peter Straub: A talizmán
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna