A ​vezír igazsága (Az egyiptomi bíró 3.) 13 csillagozás

Christian Jacq: A vezír igazsága

A ​Meggyilkolt piramis és A sivatag törvénye című művek után íme Az egyiptomi bíró regénytrilógiájának utolsó kötete, melyben folytatódik a küzdelem a Nagy Ramszesz uralmát megdönteni akaró összeesküvők és Paszer vezír között, majd elérkezik a végső összecsapás pillanata. Ám még mindig nem sejthetjük, ki rejtőzik a titokzatos „árnyékfaló„ szellemalakjában, sem azt, vajon ki lehet Branir, a bölcs tanító gyilkosa, s hogy kik kaparintották meg és hol lelhetnénk fel a fáraó jogos uralkodását bizonyító szent iratot, az istenek testamentumát. A Máát törvénye ellen lázadók, a mohó Bel-Tran és a képmutató Szilkisz bűnösök az uralkodó személye elleni összeesküvésben, gyilkosságban és árulásban, de rangjuknak és vagyonuknak köszönhetően érinthetetlenek. Legfőképpen azonban a mindvégig árnyékban lapuló, minden gyanú felett álló hitványt nehéz leleplezni, az összeesküvés lelkét, kinek lényét átitatja a titkos méreg, a sóvár hatalomvágy, nem tisztel embert, törvényt, isteneket egyetlen vágya… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 2004
352 oldal · ISBN: 963077500X · Fordította: Vaszócsik Crista

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Enzo314>!
Christian Jacq: A vezír igazsága

Nehéz szavakat találni arra, hogy mennyire bárgyú ez a könyv.
Nem vagyok nagy szakértő, de emellett a könyv mellett, a Kleopátra pornóváltozatát színvonalas, korhű dokumentumfilmként tudom elképzelni.

4 hozzászólás
AgiJovi>!
Christian Jacq: A vezír igazsága

Az egyiptomi bíró sorozat harmadik és egyben befejező része. Az előzőekhez hasonlóan ez is izgalmas, fordulatos, nagyon tetszett.
Még a végére is tartogatott meglepetést! :-)

fannee12 P>!
Christian Jacq: A vezír igazsága

Az alap elképzelés nagyon érdekes volt ennél a trilógiánál de sok helyen bugyutának éreztem a szálakat. Ennek ellenére jó volt, végig titokban maradt előttem a gyilkosok kiléte, nem mellesleg szeretem az egyiptomi történelmet, ezáltal őrültem, hogy elolvastam ezeket a könyveket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Violaine Vanoyeke: Hatsepszut riválisa
Violaine Vanoyeke: A Kobra-királynő kincse
Anatole France: Thaisz / Az istenek szomjaznak
Anatole France: Thaisz
Wilbur Smith: A folyó istene
Mary Pope Osborne: Múmiák nyomában
Fabian Lenk: Kleopátra és a kobra
Paul Doherty: A hiénák éve
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis
Andreas Schramek: Ehnaton