A ​múmia pere 19 csillagozás

Christian Jacq: A múmia pere

Történetünk ​idején, 1821-ben London vidám, eleven, szenzációra éhes város, ahol különleges esemény tartja izgalomban a londoni előkelőségeket: Giovanni Belzoni, az Egyiptomból nemrég visszatért kalandor lázasan készülődik egyiptomi kutatásainak régészeti kiállítására, s egyszersmind a nagy nyilvánosság előtt bontja majd ki azt a titokzatos múmiát, amelyről szentül állítja egy szemtanú, hogy megmozdult. A nézőközönség visszafojtott lélegzettel szemléli a látványt: a test oly tökéletesen ép, mintha élne. A bizarr bemutatót botrányos jelenetek szakítják félbe: egy hisztérikus pap a pogány relikvia megsemmisítését követeli, a szkeptikus, szekánt öreg lord a kutyái elé vetné a múmiát, egy törvényszéki orvos fel akarja boncolni, abban a reményben, hogy megfejtheti a balzsamozók titkát. Ám a bemutatót követő éjszakán a múmia eltűnik, és a papot, a lordot s a törvényszéki orvost meggyilkolják! A királyság legjobb rendőrét, a Scotland Yard megszervezésén fáradozó Higgins felügyelőt bízzák… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 2011
430 oldal · ISBN: 9789630791113 · Fordította: Kamocsay Ildikó

Enciklopédia 2


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

utazó>!
Christian Jacq: A múmia pere

Egy hármas gyilkosság rejtélyének kibogozása, kicsit bonyolult, majdnem izgalmas módon. Olyan volt számomra, mint amikor a múmiáról letekeredik a rengeteg fásli, s végül egy összeaszott, majdnem semmi marad a boncasztalon.

cicus61 P>!
Christian Jacq: A múmia pere

Nem csalódtam az íróban! Ez a könyve is letehetetlen.


Népszerű idézetek

arsenal0522>!

– Az élet csodálatos is tud lenni – vélekedett Higgins. – Ne játsszék a halállal, mert a halál mindig lépéselőnyben van.

299. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál
Szelén>!

Mindenki boldog lehet, ha akar; a boldogságunk egyedül tőlünk függ. Aki elégedett azzal, amit a sorstól kapott, boldog, kiváltképp, ha mélyen meg van győződve róla, hogy többet nem kaphat.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
utazó>!

Belzoni a könyvét lapozgatta, mely a következő címet viselte: „Beszámoló a piramisok, templomok és sírok közelmúltban feltárt kincsiről, és az Egyiptomban, valamint Núbiában végzett ásatásokról, majd a Jupiter-Amon oázisban tett utazásról.”

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Agatha Christie: Halál a Níluson
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis
Cathrin Smith: Teremtők
Agatha Christie: És eljő a halál…
Paul Sussman: A jeruzsálemi templom titka
Brad Geagley: A bolondkirály napja
Robin Cook: Sphinx
Lincoln Child: A fáraó átka
Agatha Christie: Poirot kéjutazáson
Arthur Phillips: Az egyiptológus