A ​kadesi csata (Ramszesz 3.) 37 csillagozás

Christian Jacq: A kadesi csata Christian Jacq: A kadesi csata

A ​francia Christian Jacq monumentális Ramszesz-pentalógiájának harmadik kötetében az ókori történelem egyik leghíresebb csataterére, egyik legádázabb ütközetébe vezeti hősét és az olvasót. Hiába szilárdította meg belső hatalmát Ramszesz, a fény fia, hiába nyerte el népe és a nagyhatalmú istenek támogatását az Évmilliók templomának a felépítésével, ha külső ellenségei szüntelenül országa vesztére törnek. A küzdelem tétje ezúttal nem saját trónja, hanem birodalma sorsa, Egyiptom léte vagy nem-léte. Ramszesznek minden eddiginél hatalmasabb és félelmetesebb ellenféllel kell megütköznie: a hettita hadsereggel, amelynek létszáma, fegyverzete, ereje jóval meghaladja az egyiptomiét. A véres háború elkerülhetetlennek látszik. A két sereg Kades, a bevehetetlennek kikiáltott észak-szíriai erődítmény falai alatt ütközik meg egymással életre-halálra. Ám hogyan készülj Ramszesz a döntő ütközetre, amikor legfőbb testi-lelki támaszát, imádott hitvesét, a szépséges Nofertarit titokzatos kór… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Európa, Budapest, 2012
378 oldal · ISBN: 9789630794121 · Fordította: Fery Veronika
>!
Európa, Budapest, 1998
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630762619 · Fordította: Fery Veronika

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

vöri P>!
Christian Jacq: A kadesi csata

Egyre inkább elbűvöl! Egyszerűen félelmetes számomra, hogy mennyire szép a stílusa, és mégsem hajlik giccsbe, nem érzem gejlnek sem, hanem elvarázsol! /nem sok ilyennel találkoztam eddig!/ A történet még tovább bonyolódik, újabb, még nagyobb meglepetésekkel, határozottan izgalmas olvasmány! Ahogy figyelem a molyos százalékokat, ez a kötet kapta az egyik legjobb értékelést – én ezt leginkább azzal tudnám magyarázni, hogy a 3. kötet olvasva már végképp beleszeret az olvasó a hősökbe és együtt izgul értük/velük olvasás közben. Azt hiszem, ez is olyan könyv lesz, amit mindenkinek ajánlgatni fogok :)

Kis_Andrea>!
Christian Jacq: A kadesi csata

Azt hiszem, aki eljutott idáig a sorozattal, az már nagyjából tudja, mire számíthat (kellemes pasztelles hangulat, egy síkú, meseszerű karakterek, nagy biztossággal kiszámítható cselekmény) . Ezzel együtt (úgy látom az értékelésekkel összhangban) eddig ez a rész tetszett a legjobban. Itt már egész izgalmas (már-már letehetetlen) részek is voltak. :-D

Sothy>!
Christian Jacq: A kadesi csata

Ez a könyv is visszarepített az ókori Egyiptom földjére, bár néha kissé szaggatottnak éreztem a cselekményt. Talán túl gyors és egyszerű szövegezésű a regény, de ennek ellenére nagyon jól visszaadja azt a hangulatot, amit vártam. Kissé zavarónak találtam azt hogy az író az előző két részben már tárgyalt ismereteket újra magyarázza. Ez annak jó aki csak ezt a könyvet olvassa, így megállja különálló regényként is a helyét a kötet. Sajnos a Kadesi csatával magával nem foglalkozik annyit Jacq amennyit elvártam volna. Nagyon jó könyv.


A sorozat következő kötete

Ramszesz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Harmatta János (szerk.): Ókori keleti történeti chrestomathia
Uszáma Ibn Munqidz: Intelmek könyve
Michael Roaf: A mezopotámiai világ atlasza
Szécsi Zsolt – Major Balázs: A késő antik Szíria építészeti emlékei
Chaim Bermant – Michael Weitzman: Egy ismeretlen ókori civilizáció: Ebla
Franz Werfel: A Musza Dagh negyven napja
Arany Anett – N. Rózsa Erzsébet – Szalai Máté: Az Iszlám Állam Kalifátusa
Michael Weiss – Hassan Hassan: Az Iszlám Állam
Pálfayné Dan Ildikó: Szíria
Horst Klengel: Az ókori Szíria története és kultúrája