Miként a bor az ízlelőszerveknek, úgy ez a kézikönyv a szemnek jelent ünnepet, hiszen több mint nyolcszáz fotó felhasználásával mélyíti el tudásunkat a borról és a borkészítésről. A szerző, a Holland Bormúzeum kurátora összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyek birtokában a borfogyasztás igazi szertartássá válhat. Megismerkedhetünk a borászat történetével az antikvitás korától napjainkig; bepillanthatunk a borkészítés folyamatába; megtudhatjuk, miként ízleli az istenek italát a szakavatott borkóstoló; számos hasznos tanácsot kapunk a borok vásárlásáról és tárolásáról; és természetesen a borok és ételek párosításának fortélyai sem maradhatnak el. Az általános tudnivalókon túl a kötet bemutatja a világ legfontosabb borvidékeinek termékeit, a fajták jellegzetességeitől egészen a hozzájuk illő ételekig.
Borok enciklopédiája 0 csillagozás

>!

Alexandra, Pécs, 2005



528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633693136 · Fordította: Szloboda Krisztina, Márkus András, Szloboda Anita
Most olvassa 1
Várólistára tette 1
Kívánságlistára tette 3
Hasonló könyvek címkék alapján
- Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly ·
Összehasonlítás - Kádár Gyula: Homoki bor készítése és kezelése ·
Összehasonlítás - Joanna Simon: A borokról ·
Összehasonlítás - Borok királya – királyok bora ·
Összehasonlítás - Hugh Johnson: A bor története ·
Összehasonlítás - Halász Zoltán – Székely Ildikó: Borkönyv ·
Összehasonlítás - Robert Steidl – Georg Leindl: Borkészítés barrik eljárással ·
Összehasonlítás - Hajós Gyöngyi (szerk.): Borok könyve ·
Összehasonlítás - Lelkes Lajos (szerk.): Magyar borhagyományok, borivási szokások ·
Összehasonlítás - Giles Kime: A bor titkai ·
Összehasonlítás