Miként a bor az ízlelőszerveknek, úgy ez a kézikönyv a szemnek jelent ünnepet, hiszen több mint nyolcszáz fotó felhasználásával mélyíti el tudásunkat a borról és a borkészítésről. A szerző, a Holland Bormúzeum kurátora összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyek birtokában a borfogyasztás igazi szertartássá válhat. Megismerkedhetünk a borászat történetével az antikvitás korától napjainkig; bepillanthatunk a borkészítés folyamatába; megtudhatjuk, miként ízleli az istenek italát a szakavatott borkóstoló; számos hasznos tanácsot kapunk a borok vásárlásáról és tárolásáról; és természetesen a borok és ételek párosításának fortélyai sem maradhatnak el. Az általános tudnivalókon túl a kötet bemutatja a világ legfontosabb borvidékeinek termékeit, a fajták jellegzetességeitől egészen a hozzájuk illő ételekig.
Borok enciklopédiája 0 csillagozás
>!
Alexandra, Pécs, 2005
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633693136 · Fordította: Szloboda Krisztina, Márkus András, Szloboda Anita
Most olvassa 1
Várólistára tette 1
Kívánságlistára tette 4
Hasonló könyvek címkék alapján
- Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly ·
Összehasonlítás - Gombocz Zoltán: A bor ·
Összehasonlítás - Székely András: Gyümölcsborok és más alkoholos gyümölcsitalok ·
Összehasonlítás - Kádár Gyula: Homoki bor készítése és kezelése ·
Összehasonlítás - Boruzs János – Boruzs Jánosné: Borlexikon ·
Összehasonlítás - Joanna Simon: A borokról ·
Összehasonlítás - Hugh Johnson – Jancis Robinson: A bor világatlasza ·
Összehasonlítás - Szabó Béla: Gyümölcsborok házi készítése ·
Összehasonlítás - Borok királya – királyok bora ·
Összehasonlítás - Hugh Johnson: A bor története ·
Összehasonlítás