Borok ​enciklopédiája 0 csillagozás

Christian Callec: Borok enciklopédiája Christian Callec: Borok enciklopédiája

Miként a bor az ízlelőszerveknek, úgy ez a kézikönyv a szemnek jelent ünnepet, hiszen több mint nyolcszáz fotó felhasználásával mélyíti el tudásunkat a borról és a borkészítésről. A szerző, a Holland Bormúzeum kurátora összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyek birtokában a borfogyasztás igazi szertartássá válhat. Megismerkedhetünk a borászat történetével az antikvitás korától napjainkig; bepillanthatunk a borkészítés folyamatába; megtudhatjuk, miként ízleli az istenek italát a szakavatott borkóstoló; számos hasznos tanácsot kapunk a borok vásárlásáról és tárolásáról; és természetesen a borok és ételek párosításának fortélyai sem maradhatnak el. Az általános tudnivalókon túl a kötet bemutatja a világ legfontosabb borvidékeinek termékeit, a fajták jellegzetességeitől egészen a hozzájuk illő ételekig.

>!
Alexandra, Pécs, 2010
528 oldal · ISBN: 9632971797
>!
Alexandra, Pécs, 2005
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633693136 · Fordította: Szloboda Krisztina, Márkus András, Szloboda Anita

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Hasonló könyvek címkék alapján

Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly
Gombocz Zoltán: A bor
Székely András: Gyümölcsborok és más alkoholos gyümölcsitalok
Kádár Gyula: Homoki bor készítése és kezelése
Boruzs János – Boruzs Jánosné: Borlexikon
Joanna Simon: A borokról
Hugh Johnson – Jancis Robinson: A bor világatlasza
Szabó Béla: Gyümölcsborok házi készítése
Borok királya – királyok bora
Hugh Johnson: A bor története