15. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
22. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
23. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
37. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Rejtélyes ​eltűnések a Holdvilágban (A tükörjáró 2.) 669 csillagozás

Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

2017 egyik legnagyobb ifjúsági könyvsikere, A tél jegyesei végre folytatódik! A Tükörjáró-sorozat második részében a Sark kegyetlen világába száműzött Ophélie hirtelen az érdeklődés középpontjába kerül. Nemcsak különleges képességeire derült fény, hanem arra is, mekkora fenyegetést jelent ellenségei számára. Nincs más választása, minthogy saját maga leplezze le az udvari intrikákat. Ebben a különösen veszélyes helyzetben pedig csak titokzatos vőlegényére, Thornra számíthat. Eközben rejtélyes eltűnések tartják izgalomban az udvart, Ophélie pedig hirtelen egy nyomozás kellős közepébe csöppen, amelynek végén talán megtalálhatja az igazságot a Délibábosok keltette illúziók mögött.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Kolibri, Budapest, 2020
660 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634373278 · Fordította: Molnár Zsófia
>!
Kolibri, Budapest, 2019
660 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634373278 · Fordította: Molnár Zsófia
>!
Kolibri, Budapest, 2018
664 oldal · ISBN: 9789634373803 · Fordította: Molnár Zsófia

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A tükörjáró

228 tag · 37 karc · Utolsó karc: 2021. január 11., 22:08


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Thorn · Ophélie · Archibald · Róka · Roseline · Faruk · Berenilde · Kunigunda · Lazarus · Melchior báró


Kedvencelte 194

Most olvassa 38

Várólistára tette 210

Kívánságlistára tette 299

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

tinuviel89>!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Ha lehetne 10 csillagot kapna vagy százat. Az első részt is nagyon szerettem, már kétszer olvastam, de az a második rész felülmúlta. Rejtélyek „megoldása” helyett még több titkot kapunk, újabb és újabb rétegek sejlenek fel, és csak kapkodhatjuk a fejünket. Olyan különleges érzékkel adagolja az írónő a kalandot és az izgalmat, némi csipetnyi romantikával fűszerezve, hogy csak ámulok és bámulok. Továbbra is fenntartom, hogy ez nem teljesen ifjúsági könyv. Az írónő nagyon izgalmas univerzumot épít fel, ahol semmi sem egyértelmű. Jót tesz a történetnek, hogy új helyszíneket ismerünk meg, kimozdulunk a légvárból, vonatról látjuk magát a Sarkot, és újból felbukkannak a hősnő rokonai. A rokonok rájönnek, hogy Ophélie sokat változott, fejlődött, ahogyan Thorn is, a maga fura módján. Sokkal többet megtudunk Farukról még Artemiszről is és a könyvekről. Utána egy függővég… A következő kötet a kiadó tájékoztatója szerint csak 2019 őszére jelenik meg, és az nagyon sokára lesz…Még az a gondolatom, hogy ez a szép vaskos kötet megérdemelne egy szebb, kemény fedeles, fűzött kivitelt, esetleg még illusztrációkkal. Mindenkinek ajánlom. Érdemes felfedezni ezt a könyvet.
Nem sokáig bírtam, máris újraolvastam a könyvet. Elsőre túl gyorsan olvastam, és most jöttem rá, hogy mennyi apróság elvesztett közben, most erre is szántam időt. Hosszú lesz a várakozás. Nagyon jó a fordítás, most olvasom, hogy az első kötet fordításáért Molnár Zsófia díjat kapott. Tényleg függőséget okoz, és a vége újabb és újabb kérdéseket vet fel. Na és a vége felé Thorn szájából az a mondat …
A Tükörjáró-maraton 2. állomásához értem. Még mindig ez a kedvenc részem.

13 hozzászólás
Navi P>!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Dabos egy istennő, olyan fantáziával, ami csak keveseknek adatik meg.
Ophélie és Thorn kapcsolata tovább bonyolódik, Faruk múltjáról egyre több mindent tudunk meg, előkerül Isten és az ő Pártfogói, megjelenik Ophélie családja, Thorn családjáról is megtudunk 1-2 dolgot.
A rejtélyes eltűnések, matracok, Isten, a Könyv, Thorn anyja, minden mindennel összefügg, sajnáltam spoiler, őt vissza akarom kapni.
Az átadás pedig … nem minden úgy sült el, ahogy eredetileg tervezték.
Hol van??? Már most hiányzik :) Neki is van szíve :)
Bebizonyosodik Ophélieről, hogy több van benne, de még mindig olyan kis esetlenke. A szíve soha nem csalja meg, tudja, hol a helye és mikor mit kell mondania.
Nagyon várom a harmadik kötetet :D

Nokedli28>!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Az írónő könyvének sikerült megint teljesen beszippantania, olyan érdekes és izgalmas volt a történet, hogy alig bírtam letenni e regényt ;)
Az egyik legnagyobb problémám az első résszel az volt, hogy alig halad valamit a cselekmény az egész könyv alatt. Viszont, a Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban messze túlszárnyalta az első kötetet. Olyan sebességgel folytak az események, hogy ide-oda kapkodtam a fejem. A szereplőket még mindig nagyon kedvelem és kíváncsi vagyok, hova fog kilyukadni Thorn és Ophélie kapcsolata. Emellett néha olyan viccesen kínos jelenetek vannak a könyvben, hogy nem tudom megállni nevetés nélkül :DD
Hiába sokkal jobban tetszett, mint az első rész, az 5*-ot így sem tudom megadni. Személy szerint nekem Isten személyének lefestése nagyon negatív volt, ami nálam nem ért éppen jó pontot; főleg, mert sokan keresztény létükre hisznek benne. Mivel az első kötetben ennek e szálnak nem volt még jelentősége, nem is zavart, így viszont kissé rossz szájízzel gondolok vissza a könyv végére. Emiatt nálam még kérdéses, hogy fogom-e tovább olvasni a sorozatot.

aurorakönyvmoly >!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Az első rész lassú sodródásának itt nyoma sem volt, pláne az utolsó oldalakon, így mondhatni az első kötet amolyan bevezető volt ehhez a részhez. A szövegezése és a fordító tökéletes munkája ezen a könyvön is látszik, a leírások most is nagyon érzékletesek és ezek mellé a karakterek jellemfejlődésére is nagy hangsúlyt fektetett az írónő.

Ophélie, akivel az első részben kevésbé szimpatizáltam, kicsit ügyefogyottnak és idegesítően kétbalkezesnek gondoltam, ebben a kötetben viszont egyre jobban kiállt magáért és érvényesíteni tudta magát, tudását, aminek hála nagyon megkedveltem a karakterért.
Thorn kapcsán már érezhető közöttük némi kínos kémia. Azt hiszem ezt a romantikus címke kérdést, ami az első kötetnél nem igazán éreztem, kicsit erősíteni tudta az írónő. E mellett fura, de épp az ellenkezője is tetszik, hogy nem omlanak egyből egymás karjaiba a szereplők, hanem ez a szál is szép lassan van kibontva, míg a közöttük lévő kapcsolatnak hála a karakterek jellemfejlődése is egyre jobban érezhető. Így Thorn is. A rideg, „enyhén” távolságtartó, titokzatos, Zord Úr karakterét végül nem lehet nem szeretni vagy megérteni- Tetszett, ahogy az írónő csűrte-csavarta a történetet, aminek hála azoknak az apró információrészletek is előkerülnek, amik hála ebben a könyvben jó pár kérdésre választ kapunk Thorn személye kapcsán.
Mindeközben Faruk-ról is egyre többet megtudunk, és részben neki is hála előkerül az első könyvben már felvezetett, központi kérdés: miért szakadt szét a Világ, kik az családok ősei. Kirakósként, de igen apró darabokban tudunk meg egyre több mindent, s kifejezetten tetszik, hogy Ophélie-t használja ehhez az írónő. Épp olyan ütemben jövünk rá dolgokra, mint főszereplőnk.
Archibald karaktere egy színfolt, nagyon eltalált, vicces, mégsem gondolja róla az olvasó, hogy felszínes, de valami furcsa, valami több van benne, amit kezdetektől nagyon jól használ vele kapcsolatban az írónő.

S bár a könyv jó pár korábbi kérdésre választ ad, a végén újabbakat dob az olvasó elé és olyan befejezést hoz, amit nehéz lesz szerintem a következő kötetekben überelni, ezért kíváncsian is várom a következő részt.

zsebibaba007>!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Olyan szinten magába szippantott, hogy nagyon nehezen tudom csak elviselni, hogy nincs még legalább egy középszinten a francia tudásom, és nem olvashatom a folytatást! :'(

Bővebben a blogon: https://maybeimabookworm.blogspot.com/2018/12/christell…

11 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Nos, aki az első résznél úgy érezte, hogy kicsit nehezebben indul a történet, az a második résznél megtapasztalja a pörgést, izgalmakat – mindezt az elejétől a végéig. Képtelenség letenni, 600 oldal, ami olyan gyorsan röppen el, mintha csak percek teltek volna el a legelső oldaltól. Zseniális folytatása A tél jegyeseinek. Christelle Dabos igazán kitett magáért.
Ophélie immár Faruk, a családfő védelme alatt áll, ahogy Thorn nagynénje Berenilde is. A lány feladata, hogy az esküvőn átadja képességét Thornnak, aki majd ezáltal elolvassa Faruk könyvét, amire eddig senki sem volt képes. Berenilde pedig a családfő gyermekét várja.
Ajánló folytatása itt:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/03/29/christelle…

Jagika P>!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Izgalmas, fordulatokkal teli történet a javából, különösen a két fiatal szerelmi szálának kibontakozása érdekes. Ophélie egyre erősebb: ezt az erőt Thorn iránt érzett szerelme csak fokozza. Ebben az intrikákkal, ármánykodásokkal teli furcsa világban szerencsére akadnak jótevők, hőseink számára pozitív változást hozó véletlenek, sőt még humoros helyzetek, szófordulatok is. Faruk-Odin alakja borzasztóan idegesítő: bennem folyton felmerül a kérdés, hogy ez a memóriazavaros tunyaság hogy lehet ilyen nagyhatalmú családfő? spoiler

2 hozzászólás
budvigszandi P>!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

A tél jegyesei után egyszerűen muszáj volt egyből bemennem a könyvesboltba a folytatásért. A Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban lett 2019 első és egyben első kedvenc olvasmánya számomra, most pedig próbálom feldolgozni, hogy bizony őszig kell várnom a folytatásra, amelyet már most a kezembe vennék és kiolvasnék.

A szereplőket még jobban megkedveltem, sokan igazán a szívemhez nőttek. Az események csak úgy pörögtek, új helyszíneket és embereket vonultatott fel az írónő, csak úgy forgattam a lapokat az olvasás időtartama kizárólag azért nyúlt ilyen hosszúra, mert nyilván a vizsgaidőszak kellős közepén kezdtem el, a legnehezebb vizsgáim előtt. Imádom Dabos stílusát, humorát és alaposságát. Minden apróságra gondolt, egy végtelenül kidolgozott világot tár elénk.

Ami viszont a leginkább megfogott ebben a sorozatban, az az a varázs, ami körbelengi. Volt egy bizonyos érzés, ami teljesen hatalmába kerített, amikor olvastam. Nehéz ezt megfogni, elmagyarázni, de aki olvasta, biztosan tudja, miről beszélek. Különleges, misztikus, varázslatos… beszippantós. Akárhányszor ránézek a borítóra, vagy visszagondolok a könyvre, egy pillanatra megint úgy érzem magam. Nagyon kevés könyv éri el ezt a hatást nálam.

Tűkön ülve várom a folytatást. Addig még valószínűleg újra is olvasom mind a két részt. Újra át szeretném élni ezt a különös érzést, és bebarangolni Ophélie-vel a Sarkot, most már sokkal nyitottabb szemekkel.

6 hozzászólás
ViviPapp>!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

UPDATE!
.
Igen! Erre a könyvre csak azt tudom mondani, hogy hűha!
Elképesztő, nagyon nehezen találom a szavakat, mert annyi minden kavarog bennem miatta, hogy hihetetlen.

Soha nem olvastam ehhez foghatót. Ha valaki a Harry Pottert el jön, akkor az nagyon téved. Nagyon jól tudjátok, hogy mennyire szeretem a varazslovilagot, de ez a sorozat, főleg ez a rész…. A nyomába lépett, sőt… Engem jobban elképesztett.

Maga a megteremtett világ csodálatra méltó, bár nem mindent értek még, hihetlen amit alkotott az írónő.
A könyv nagysága ellenére sehol nem volt unalmas.. Pedig számomra gyakran van ilyen, de itt egyszer sem volt. Mindig ott lappangott valami, vagy egy töredéken gondolkodtam, vagy egy eltűnésen, vagy csak vártam, hogy mikor lép már be Thor a képbe… Mindig volt valami ami meglepett, mindig sikerült úgy fordítani az eseményeket, hogy ne számítsak ra.. Ezért úgy olvastam végig több mint 600 oldalt, hogy azt tudjam mondani, akarom, akarom tovább és ne legyen már vége, hiába vagyok fáradt.

A szereplők… Ophélie hihetetlen amin átmegy, mégis annyira szerettem a karakterét. Amennyire elesettnek és szerencsétlennek ábrázolja Christelle, annyira erős és céltudatos, bátor és okos. Nem adja fel, jó lelku és a végsőkig küzd, ha arról van szó. ELKÉPESZTŐ a tehetsége!! Egyszóval tökéletes főszereplő. Komolyan.

Thor… Bárcsak többet kapnánk belőle… Amennyire sziklaszilardnak, mogorvanak, önzőnek akár tűnni, annyira bontja le ezt a képet maga körül. Érzem, HOGY körülötte még számtalan titok van, mégha ebben a részben sok minden kiderül róla és még hogyan…. Imádom a találkozóikat, a feszültséget és a kimondatlan gondolatokat amik körülöttük van… Bár ez távolról sem egy romantikus regény, az én érző lelkemnek minden ilyen csepp imádnivalo. És éppen ezért jó, hogy kevés van belőle.

Faruk… Nagyon érdekes. Sok mindent próbáltam megfigyelni, rajonni, ahogy az írónő vezetett. Volt amire sikerült, volt amit másképpen gondoltam, de nagyon kíváncsi vagyok, hova fog kifutni ez az egész.

Imádtam. A mellékszereplőket, a fordulatokat, a titkokat, az összefüggéseket… Komolyan.
Nem tudom, hogy fogom tudni kivárni az őszt, de nagyon remélem hogy hamarosan olvashatjuk tovább,mert az utolsó 50 oldal azért…. Eléggé kiakasztott…

Csoda a borító, a nyelvezet, az írásmód utánozhatatlan és egyedi… Egyszerűen tökéletes ez a könyv. A forditasrol nem is beszélve. Nem tudom Molnár Zsófia hogy hozta ezt ismét össze, de olyan gyönyörű, érthető, követhető az egész, hogy csak ámulok és bámulok. Nem mellesleg teljesen visszaadja a megteremtett világ hangulatát, ezért plusz pont.

Miért nem lehet egy könyvre szuper csillagos 50est adni???

Chöpp P>!
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

Teljesen elfogulttá váltam. Mind a történettel, mind az írónővel kapcsolatban. Alig várom a folytatást!
A második kötet ha lehet, még sokkal jobban sikerült, mint az első. Mesteri mese! Talán a legjobb ifjúsági regény, amit eddig olvastam.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

suvizsofi>!

– Valami leveleket is említett – tért vissza egy korábbi részletre Thorn.
– Ja, igen, azokat megtaláltuk a főszerkesztő személyes holmija közt. Tolerancia!
– Végtelenül toleráns vagyok önnel – mondta Thorn, aki szemmel láthatóan fogytán volt a türelemnek.
– Ez nem önnek szólt, hanem a kishúgomnak. Tolerancia, kérlek, hozz ide egyet azok közül a levelek közül…

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Archibald · Thorn
Sastojci>!

Ez a helyzet egyszerűen tarthatatlan, követelem, hogy békéljen meg velem.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Thorn
Bori19>!

– A sértettsége roppantul megnehezíti az életemet, muszáj kibékülnünk. A hárembe nincs bejárásom, ezért kérem, hogy jöjjön el hozzám a kincstári hivatalba; vágjon a képembe, amit csak akar, pofozzon fel, törjön el a fejemen egy-két tányért, állok elébe, csak lépjünk már túl ezen! (…) – Mondjuk, tizenegy és fél tizenkettő között. Beírhatom a naptáramba?
Ophélie szóhoz sem jutott; olyan indulattal tette vissza a helyére a telefonkagylót, mintha Thornt akarta volna fejbe csapni vele.

75-76. oldal, A levél

Kapcsolódó szócikkek: Ophélie · Thorn
backy P>!

– Még mindig kíváncsi a véleményemre és a tanácsaimra, kisasszony? Hát megmondom én, mi a véleményem: önnek sürgősen tanácsra van szüksége. A tanácsom pedig az, hogy mindig hallgassa meg a véleményemet.

179. oldal, - A szembeszegülés (Kolibri, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Róka
KockaCica>!

– Azt kívánta, legyek egyenes önnel. Hát tudja meg, számomra nem csupán a két keze miatt fontos. Az pedig, hogy az emberek bizalmatlanok irántam, onnantól egy cseppet sem érdekel, hogy ön nem így vélekedik rólam. Tartsa magánál, és csak akkor adja vissza, ha minden ígéretemet betartottam – dünnyögte, azzal átnyújtotta az órát Ophélie-nak, aki földbe gyökerezett lábbal állt előtte, de Thorn rá sem nézett.

Kapcsolódó szócikkek: Ophélie · Thorn
Bori19>!

-Ott jön Thorn fürdőgatyában!-kiáltotta három hang egyszerre.

271. oldal, A dátum

Kapcsolódó szócikkek: Thorn
Boritek70 P>!

– Mikor, hol, kik voltak, és miért?
– Múlt éjjel, a Holdvilágban, nem tudom és nem tudom.

Kapcsolódó szócikkek: Archibald · Thorn
Sastojci>!

– Figyelmeztetem – mondta Berenilde, és kipillantott az újságja mögül, egyenesen Ophélie-ra –, amennyiben összetöri az unokaöcsém szívét, vagy azt, ami nála hasonló funkciót tölt be, miszlikbe aprítom.

113. oldal, A mesék

Kapcsolódó szócikkek: Berenilde · Ophélie · Thorn
backy P>!

– Miért vannak azok a sebhelyek az arcán?
– Ejnye! – csitította Ophélie az öccsét, és kezét a vállára tette. – Mások külsejével kapcsolatban nem illik kérdezősködni. Emlékszel?
Hector zsebre vágta az újabb rosszul sikerült fényképet, és csillogó szemét Thornra emelte; a férfi tekintélyes termetétől cseppet sem szállt inába a bátorsága.
– Jó. Miért ilyen utálatos?

330. oldal - A kitagadottak (Kolibri, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Ophélie · Thorn

A sorozat következő kötete

A tükörjáró sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Áradó hold
Krencz Nóra: A követ
Rick Riordan: Neptunus fia
Martin Kay: Eastern
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Marosi Katalin: Teddy bosszúja