Predator: ​Hunters (Predator: Hunters I.) 4 csillagozás

Chris Warner: Predator: Hunters

A disparate group of human protagonists from Dark Horse's past thirty years of Predator are set on a collision course with their most hated enemy—rendered in frenetic, violent detail by artist Francisco Ruiz Velasco!

Since time immemorial, the aliens known as Predators have come to Earth to hunt us. Now a group of survivors of those visits have begun a hunt of their own. This is the year that humanity turns the tables on the Predators!

When Enoch Nakai is recruited by a privately funded group of former soldiers, drug runners, and FBI agents to investigate the killers from beyond the stars, he sees it as a chance to strike back at the creatures who derailed his life. But the team's destination--a South Pacific island paradise—hides a terror no one expects!

>!
Dark Horse, Milwaukie, 2018
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781506703923 · Illusztrálta: Francisco Ruiz Velasco

Kiemelt értékelések

Robberator>!
Chris Warner: Predator: Hunters

Hivatalosan az első Predator képregényem, de nem vagyok éppen kezdő a világban, és oda-vissza voltam ezért a történetért! A Big Game főszereplőjét betoborozzák egy Predator ellenes magáncsoportba, és elindulnak egy szigetre, hogy rendet teremtsenek, megmentsék a lakókat.
Először is, a rajzok fantasztikusak. Nagyon tetszett a stílus, a dzsungel színei, a kemény gyilkolások kellően kemények voltak, minden nagyon a helyén volt, a borítók meg csodaszépek!
De itt igazán a történetet dicsérném, ami az egyik legjobb, amihez eddig szerencsém volt! Több friss ötletet, helyzetet behoz anélkül, hogy korábbi ismereteket a földbe tiporna spoiler. A csapattagok változatosak és szerethetők. Mindenkinek van egy egyénisége és saját történelme a lényekkel, ami már baromi érdekessé teszi őket. Hogyan reagálnak a lényekkel való találkozásra? Hogy tudnak együtt dolgozni? Nagyon izgalmas! Ragadozóink pedig veszettül jók voltak. Brutálisak, kíméletlenek, igazi vadászok. Az volt a benyomásom, hogy az író érti a természetüket, és hogy mi teszi őket veszélyessé, illetve számunkra szórakoztatóvá.
Csavarok pedig vannak, nem is egy! Ezek külön nagyon tetszettek és egyáltalán nem láttam őket előre.
Szóval összességében rendkívül boldog vagyok, hogy 2018-ban is ilyen minőségű Predator történeteket tudnak írni! Viszont így még nyáladznom kell a folytatásért egy darabig…

FélszipókásŐsmoly >!
Chris Warner: Predator: Hunters

A legelső Predator képregények (1989) egyik rajzolója írta, a Nagy játszma című (kép)regény főhősét, Enoch Nakait, illetve a Bad Blood képregényből ismerhető Mandy Graves egykori CIA-ügynököt szerepelteti pár új arc társaságában. Kicsit a Laurence Fishburne-ös filmre emlékeztetett, de attól elevenebb, változatosabb szereplőket mozgat. Gyakorlatilag egy titkos, ragadozókra vadászó csapatra fókuszál. Megteremti a filmek óta oly vágyott légkört, amit csak kevés (kép)regény tudott elérni. Kitér a történelemben különféle helyeken felbukkant idegen jelenlétre, némelyik elég vicces (spoiler), illetve a teljes harci felszerelést zsákmányolt magáncég ötlete kissé elrugaszkodott. Könnyen fogyasztható, izgalmas, teljesen Predator-szüzeknek is szerintem élvezetes lehet.

A színezés pompás (főleg dzsungeles jelenetekben) és a rajzok többnyire tetszettek, kivéve az arcok és egyes emberalakokkal sem mindenhol voltam kibékülve (túl távoli szemek, fura ívek, legóember fej; a ragadozóknak is újfajta maszkja van), de a cselekmény elvitte a hátán az egészet – bár azért volt pár lassabb, karakter- és világépítős rész.


Népszerű idézetek

FélszipókásŐsmoly >!

All Hell, as they say, broke loose. The Devil himself walked the Earth…
…but I discovered that the Devil can die.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Abnett – Andy Lanning – Mike Raicht – Scott Tipton – David Tipton – Erik Burnham: Infestation
Kelly Sue DeConnick – Paul Tobin – Chris Roberson – Christopher Sebela – Joshua Williamson: Prometheus: The Complete Fire and Stone
Eric Powell: The Goon 1. – Nothin' But Misery
Mark Verheiden – Tony Atkins: Aliens Omnibus 1.
Paolo E. Serpieri: Morbus Gravis I.
Christophe Arleston: Ythaq 3. – The Whisper of the Stars
Joshua Luna: Girls 1. – Conception
Chris Claremont – Barbara Randall Kesel – David Ross – Ian Edginton – Brian McDonald – Andi Watson – Mark Schultz: Aliens Vs. Predator Omnibus 2.
Mark Verheiden: Aliens: The Original Comics Series 2.