A Határozó Kézikönyvek a természeti tárgyak legvilágosabb és legpontosabb felismerésében segítik az Ólvasót. Az egyes állat-, növény-, vagy ásványfajok meghatározása biztos, egyszerű és egyértelmű. Minden kötetben csodálatos, jegyzetekkel ellátott fényképek találhatók, amelyeket több, mint 500 faj tömör, tartalmas leírása kísér. A könnyen használható és gyönyörködtető Határozó Kézikönyvek szervesen épülnek be abba a természettudományos könyvtárba, amely bármely korosztályú természetrajongó számára nélkülözhetetlen.
Kőzetek és ásványok 22 csillagozás
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Határozó Kézikönyvek

Csodaszép tartalmú könyv. Ami hiányzik belőle számomra: az egyes kőzetfajták leggyakoribb előfordulásának helyszínei.

Tankönyvként használtam és nagyon-nagyon szerettem. Minden benne van, amit az ásványokról, kőzetekről tudni érdemes (vegyjele, kialakulása, rendszertana…stb.) Mindemellett csodálatos képekkel mutatja be a kőzeteket, bár, ha belegondolunk, hogy hányszor futottam csőbe miattuk, akkor lehet, hogy kiderülne, mégsem annyira hasznos. Ez nyilván az én hibám, hogy hosszú évek gyakorlásával is képes vagyok összekeverni a csillámpalát a gneisz-szel.

Imádom a kőzeteket és ásványokat, éppen ezért kizártnak tartottam, hogy rossz lenne ez a könyv. Igazam volt. Sok érdekes dolgot megtudtam kedvenc ásványaimról, és hasznosnak tartom azt a kis rövid általános ismertetőt is, amit a könyv elején olvashattam a terepi begyűjtésekről és miegymásról.
Ezt a könyvet muszáj minden hobbi-geológusnak a keze ügyében tartania! :)
–
Második olvasásra is nagyon jó volt ez a könyv. Bbár szívesen tudnék meg még több mindent kedvenc ásványaimról, mert ezek a rövid ismertetők sejtéseim szerint épp, hogy csak karcolják azt a mennyiségű információt, amit ezekről a kövekről tudni lehet.