A ​futás tudománya 3 csillagozás

Kézikönyv a hatékony és biztonságos edzésért
Chris Napier: A futás tudománya

Bár a futás világszerte az egyik legnépszerűbb sportág, tudományos hátterével kevesen vannak tisztában – pedig ha alaposabban megismerjük testünk felépítését és működését, az edzéseink is hatékonyabbá válhatnak.

A FUTÁS ANATÓMIÁJA
Bemutatja a futás alapjául szolgáló élettani folyamatokat. Segít megérteni, mi történik a testünkben futáskor, és azt is megtudhatjuk, mire van szüksége szervezetünknek az optimális működéshez.

A SÉRÜLÉS MEGELŐZÉSE
Megtanulhatjuk, hogyan minimalizáljuk a sérülések veszélyét, s mit kell tennünk, hogy a már bekövetkezett sérülésekből gyorsan felépüljünk.

ERŐSÍTŐ GYAKORLATOK
Gyakorlatok, amelyekkel javíthatunk a testtartásunkon, s fejleszthetjük a futásban legfontosabb szerepet játszó izomcsoportokat.

>!
Libri, Budapest, 2021
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634336846 · Fordította: Molnár Csaba

Most olvassa 5

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

Pandalány P>!
Chris Napier: A futás tudománya

Chris Napier: A futás tudománya Kézikönyv a hatékony és biztonságos edzésért

Körülbelül 10-11 éve, hogy rendszeresen futok. Ez az a sporttevékenység, ami legjobban és igazán kikapcsol. Sokfélét kipróbáltam már: aerobic, jóga, küzdősport, azonban mindig a futáshoz tértem vissza. Aki szintén futó, tudja, hogy mi vonz ennyire ebben a sportágban. Teljes szabadságot ad, abszolút kizökkent a mindennapokból. Amatőr futóként nagyon régóta vágytam már egy olyan könyvre, ami összefoglalja és hitelesen, érthetően mutatja be ezt a sportágat, és A futás tudománya pontosan ilyen kötet.
Azt gondolhatnánk, hogy a futás a világ legegyszerűbb sportja: csak elindulsz, energiát fektetsz használsz fel, figyelsz a légzésedre és ennyi. Azonban mint minden sportágban, nagyon fontos tudni a biológiai hátterét, hogy minél nagyobb hatékonyságot érhessünk el edzéseink során. Ez a kötet az alapoktól kezdi a sportág bemutatását, a futás mechanikájától egészen egy komplett edzésterv elkészítéséig. Részletgazdag képekkel, leírásokkal segít megérteni a helyes légzéstechnika fontosságát, az izomzat működési elvét, a futás anatómiáját.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2021/06/blogturne-ch…

AniTiger P>!
Chris Napier: A futás tudománya

Chris Napier: A futás tudománya Kézikönyv a hatékony és biztonságos edzésért

Akárcsak a jógás könyv, ez is szemet gyönyörködtető és bővelkedik a tanulságos ábrákban. *.*

Hasznos és informatív olvasmány minden futónak vagy futni vágyónak. Nekem bejött ez a gazdagon illusztrált kiadvány, valószínűleg még jó ideig olvasom és építem be a mindennapjaimba a benne lévő nyújtásokat, edzésprogramokat, és persze főleg az erősítő gyakorlatokat. Még jobban tetszett volna, ha kitér arra, hogy a túlsúlyosok vagy a fogyni vágyók hogyan kezdjenek neki, vagy akár ad pár kocogós tanácsot.

Ajánló
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/06/chris-nap…


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Jurek – Steve Friedman: Futni, enni, élni
Marijke ten Cate – Corien Oranje: Holnaptól tényleg futni fogok!
Danny Dreyer – Katherine Dreyer: ChiMaraton
Shalane Flanagan – Elyse Kopecky: Fuss gyorsan. Egyél lassan.
Kathrine Switzer: Fuss és gyalogolj a szépségedért, az egészségedért
Sam Murphy: Futásról nőknek
Richard Nerurkar: Maratoni futás mindenkinek
Sallai Zsuzsanna: Visszadobtak
Murakami Haruki: Miről beszélek, amikor futásról beszélek?
Fuss okosan