A ​Gonosz Tündér visszatér (Mesék Földjén 2.) 14 csillagozás

Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér

„A Mesék Földje” már nem az a vidám hely, amire Alex és Conner Bailey a Kívánságvarázslat-kalandjukról emlékeznek: a Gonosz Tündér, aki megátkozta Csipkerózsikát, visszatért, hogy bosszút álljon, és a mesevilág rettegésben él.
Amikor a Gonosz Tündér mesterkedése Alex és Conner világát is eléri (elrabolják az édesanyjukat!), szembeszegülnek nagymamájuk utasításaival, és követik a Mesék Földjére, hogy megmenthessék őt.
Vajon a fanyalgó Piroska királynő, a törvényen kívüli kalandorok, Aranyfürt és Jankó, valamint régi kétéltű barátjuk, Breki segítségével Alexnek és Connernek sikerül megmenteniük édesanyjukat és a mesevilágot az eddig látott legnagyobb veszélytől?

Eredeti mű: Chris Colfer: The Enchantress Returns

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999424 · Fordította: Benedek Dorottya

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Navi
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér

Imádtam minden sorát. Visszatértek régi kedvenceink és kaptunk újakat.
Sajnálom, de Piroska nem az én hősöm. Egy kanál vízben meg tudnám fojtani ezt a tyúkot.
Sajnálom a Gonosz Mostohát, de valahol belül a Gonosz Tündért is.
Viszont a vége …
Ugye, kedves @Könyvmolyképző – kiadjátok a folytatásokat is??? Kérlek :)
Ez valami fantasztikus sorozat, rengeteg ötlettel, gyerekek számára is érthető és nem szájbarágós tanulsággal.
Biztos, hogy be fogom szerezni itthonra is, s a gyermekeimmel el fogom olvasni :)

>!
loveQhuay P
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér

Amikor egy mesekönyv eléri hogy bőgjek, ráadásul nem egyszer, akkor nem tudom eldönteni hogy velem van a baj, vagy a könyvvel? :) ♥

Imádom, de hol a folytatás?! Ilyen függővéggel lógva hagyni minket kegyetlenség. Jajj Alex… és Conner♥ Áh nincsenek szavaim, annyira jó volt. És olyan jók a meseszereplők is, ahogy megvan az igazi háttértörténetük és végül minden mese összekapcsolódik és olyan rokonsági kötelékek derülnek ki, wow! Tökéletes ahogy Chris Colfer megalkotta ezt a világot. Minden szereplő imádnivaló, egyik se tökéletes (kivéve Piroskát lol :D) és a kalandok amiken átmennek hogy a jó győzzön és ne a rossz, eszméletlen.

Szóval igen, ejtettem pár könnycseppet. dehogy párat… bőgtem mint egy őrült
Kérem a következő részt, azonnal!

Nem mellesleg meg annyi de annyi igazság van a könyvben, és rengeteg jó idézet, de nem volt kedvem állandóan azért megállni hogy kiírjam, mert a fél könyvet kiírhatnám, annyira jó és mély gondolatok vannak benne elrejtve.

>!
ViveEe P
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér

Az első 100 oldal nélkül, vagy azt lényegesen lerövidítve jobban tetszene.
De ez még mindig nagyon aranyos és a célkorosztály számára szenzációsan izgalmas lehet. Abszolút a kezébe adnám a sorozatot a kiskamaszoknak.
Hőseinknek hiányzik a Mesék földje, és végül vissza is kell menniük, mert a világot a valaha élt legerősebb gonosz fenyegeti, és eltűnt valaki számukra nagyon fontos.
Innentől azért ismétlődik az első rész sémája.
Össze kell gyűjteni 6 valamit, ami segíthet legyőzni a gonoszt. Régi barátok, és Piroska segít az ikreknek ebben.
Valószínűleg a korom miatt kérdőjelezem meg már megint, hogy miért volt ez megint olyan könnyű, ha ebbe korábban mindenki belehalt, aki csak megpróbálta.. na mindegy.
Aranyos volt, pörgős volt.
Én valami nagyon durva dolgot vártam a végére az értékelések miatt, de ez számomra elmaradt.
Szerintem szép volt, nagyon szomorú az igaz, de tudjuk, hogy lesz folytatás, és nem marad minden így. De szerintem még így is nagyon szépen le lett zárva ez a könyv, és ha ez lenne az utolsó könyv, bennem akkor sem maradna hiányérzet. Szép volt.

>!
wvdorka
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér

Nagyon meglepett a könyv vége. Nem csak az, ami a Gonosz Tündérrel és Zörgőfürgével történt, hanem ami Connerrel és Alexszel. Ez a könyv elérte, hogy két oldal alatt elbőgjem magam. És igaz, hogy már vagy két napja nem ezt olvasom, még mindig elszorul a torkom, ha az ikrek utolsó mondatára gondolok.
Én, a kis naiv, azt reméltem, hogy végül Alex összebarátkozik a Gonosz Tündérrel, mindenki megbocsát mindenkinek mindent, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Ehelyett kaptunk egy hatalmas csavart a végére, ami elérte, hogy az egerek ne maradjanak szomjasan.
Imádtam az egész könyvet, úgy, ahogy van. Jankót, Aranyfürtöt, Piroskát meg az ékszereit, Brekit, az ikreket, Bobot, Trollbellát és Hamupipőkét, és az egész Mesék Földjént.
Fincsifiú és Édilány, várom a következő részt!

>!
Bódizs_Boróka
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér

Azt nem mondom, hogy rossz volt, de jobbat vártam volna. A Kívánságvarázslat nagyon tetszett, de ezt egy kicsit erőltetettnek éreztem. És voltak benne olyan húzások, amik nem illettek a könyve. Például az, hogy Alex, és Conner elárasztották a Tündér Keresztanya házát, mikor átjöttek a Mesék Földjére… nem lehetett volna másképp?
A csodák pálcájának összetevői keresése már nagyon tetszett. Legjobban Aranyfürt karaktere tetszett, meg Emereldáé.
A végét aztán már nem tudtam hova tenni.
Miért kellett lezárni a kaput?
Miért nem maradhatott Conner Charlotte, és Bob is a Mesék Földjén?
Hogy lehet így lezárni a történetet?
Hol a folytatás?
Egyáltalán lehet még ezt így folytatni, hogy az ikrek különböző dimenzióban vannak?
Mindenesetre, ha valaki meg tudja írni a folytatást akkor szívesen látom benne újra Alexet, Connert, a Tündér Keresztanyát, Piroskát, Brekit (bocsánat, Denton herceget) Jankót, Aranyfürtöt, Emereldát, Hamupipőkét, Csipkerózsikát, és Remény hercegnőt.
Szívesen elolvasom!

>!
Tündérgubó
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér

Imádtam, pont úgy mint az előzőt is! A fordítás is jó, illetve a történet is hihetetlenül megfogott. Voltak részek amiken sírtam, de a másik oldalon már nevettem és volt amikor a kettőt egyszerre :) Ezzel a függővéggel viszont nem igazán vagyok kibékülve a folytatások hiánya miatt. Hol vannak a folytatások? Így egyszerűen nem maradhat! Igazán remélem, hogy hamarosan érkeznek, mert már átfúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mi lesz az ikrekkel és a többi szereplővel és, hogy milyen kalandjaik lesznek még. Kedves @Könyvmolyképző , szerintem sok ember nevében beszélek, ha azt mondom, nagyon várjuk a folytatást. :)


Népszerű idézetek

>!
loveQhuay P

Nem hiszem, hogy bárki képes teljesen elfelejteni valakit, akit szeretett. A szeretet néha gyűlöletbe csap át,de nem vagyok benne biztos, hogy az érzéseket lehetséges valaha is elfojtani.

170. oldal

>!
loveQhuay P

Sajnos vannak bűnök, amiket megbocsátanak, másokat viszont sosem felednek.

331. oldal

>!
wvdorka

Az emberek csak addig szeretik a másikat, amíg hasznuk van belőle, de amint mond valamit, amit nem akarnak hallani, vagy tesz valamit, amit bem akarnak látni, minden csodálat kiveszik a szívükből.

162. oldal

>!
inr

Te éreztél már olyan pusztító magányt, hogy minden egyes szívveréssel üresebb lett tőle a lelked? Gyűlölted már a napot, amiért felkelt, és egy újabb magányos napot kényszerít rád?

>!
loveQhuay P

Ha választhatunk, hogy kételkedünk vagy reménykedünk, én inkább reménykedem. Az kevesebb energiába kerül.

314. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Brandon Mull: A mesés menedék
Ingrid Edelfeldt: Robin és a láthatatlanok
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Eoin Colfer: Sarkvidéki incidens
Bökös Borbála: Szmirkó
Gwyneth Rees: Tündéri álmok
Gwyneth Rees: Tündérkincs
Titania Woods: Szelek szárnyán!