A ​Gonosz Tündér visszatér (Mesék Földjén 2.) 5 csillagozás

Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér

„A Mesék Földje” már nem az a vidám hely, amire Alex és Conner Bailey a Kívánságvarázslat-kalandjukról emlékeznek: a Gonosz Tündér, aki megátkozta Csipkerózsikát, visszatért, hogy bosszút álljon, és a mesevilág rettegésben él.
Amikor a Gonosz Tündér mesterkedése Alex és Conner világát is eléri (elrabolják az édesanyjukat!), szembeszegülnek nagymamájuk utasításaival, és követik a Mesék Földjére, hogy megmenthessék őt.
Vajon a fanyalgó Piroska királynő, a törvényen kívüli kalandorok, Aranyfürt és Jankó, valamint régi kétéltű barátjuk, Breki segítségével Alexnek és Connernek sikerül megmenteniük édesanyjukat és a mesevilágot az eddig látott legnagyobb veszélytől?

Eredeti mű: Chris Colfer: The Enchantress Returns

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999424 · Fordította: Benedek Dorottya

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
loveQhuay P
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér

Amikor egy mesekönyv eléri hogy bőgjek, ráadásul nem egyszer, akkor nem tudom eldönteni hogy velem van a baj, vagy a könyvvel? :) ♥

Imádom, de hol a folytatás?! Ilyen függővéggel lógva hagyni minket kegyetlenség. Jajj Alex… és Conner♥ Áh nincsenek szavaim, annyira jó volt. És olyan jók a meseszereplők is, ahogy megvan az igazi háttértörténetük és végül minden mese összekapcsolódik és olyan rokonsági kötelékek derülnek ki, wow! Tökéletes ahogy Chris Colfer megalkotta ezt a világot. Minden szereplő imádnivaló, egyik se tökéletes (kivéve Piroskát lol :D) és a kalandok amiken átmennek hogy a jó győzzön és ne a rossz, eszméletlen.

Szóval igen, ejtettem pár könnycseppet. dehogy párat… bőgtem mint egy őrült
Kérem a következő részt, azonnal!

Nem mellesleg meg annyi de annyi igazság van a könyvben, és rengeteg jó idézet, de nem volt kedvem állandóan azért megállni hogy kiírjam, mert a fél könyvet kiírhatnám, annyira jó és mély gondolatok vannak benne elrejtve.


Népszerű idézetek

>!
loveQhuay P

Nem hiszem, hogy bárki képes teljesen elfelejteni valakit, akit szeretett. A szeretet néha gyűlöletbe csap át,de nem vagyok benne biztos, hogy az érzéseket lehetséges valaha is elfojtani.

170. oldal

>!
loveQhuay P

Sajnos vannak bűnök, amiket megbocsátanak, másokat viszont sosem felednek.

331. oldal

>!
inr 

Te éreztél már olyan pusztító magányt, hogy minden egyes szívveréssel üresebb lett tőle a lelked? Gyűlölted már a napot, amiért felkelt, és egy újabb magányos napot kényszerít rád?

>!
loveQhuay P

Ha választhatunk, hogy kételkedünk vagy reménykedünk, én inkább reménykedem. Az kevesebb energiába kerül.

314. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Brandon Mull: A mesés menedék
Ingrid Edelfeldt: Robin és a láthatatlanok
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Sarkvidéki incidens
Bökös Borbála: Szmirkó
Gwyneth Rees: Tündéri álmok
Gwyneth Rees: Tündérkincs
Titania Woods: Szelek szárnyán!