Vadász (Robert Hunter 3.) 440 csillagozás

Chris Carter: Vadász Chris Carter: Vadász

Ha ​azt hiszed, biztonságban vagy… nem árt, ha újragondolod

Los Angeles egyik használaton kívüli hentesboltjában ismeretlen nő holttestére bukkannak. A helyszínen nem tudják megállapítani a halál okát. Nincs sem vérfolt, sem lövedék vagy kés okozta seb, a fején és a felsőtestén sem éktelenkedik dudor vagy horzsolás, sem fojtogatásra utaló vérömleny a nyakán. A testén egyetlen sérülés sem látszik, a száját leszámítva: azt ugyanis a gyilkos összevarrta. Pontosabban szólva: nem csak azt varrta össze… Amikor a testet a Los Angeles Megyei Halottkémi Hivatalba szállítják, hogy elvégezzék rajta a boncolást, az ügyeletes patológus elszörnyedve szembesül a borzalommal.
A felfedezés és az azt követő tragédia olyannyira sokkolja a rendőrséget, hogy a különösen kegyetlen esetekre specializálódott Robert Hunter nyomozóra bízzák az ügyet. Kisvártatva kiderül, hogy nem egyszeri gyilkossággal van dolguk – úgy tűnik, valaki sorra szedi az áldozatait a harmincas éveik elején járó,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
General Press, Budapest, 2022
376 oldal · ISBN: 9789634526131 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2022
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634526124 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2017
348 oldal · ISBN: 9789634520009 · Fordította: Őri Péter

1 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Robert Hunter · Carlos Garcia · Barbara Blake · D-King · Carolyn Hove · Jonathan Winston · Whitney Myers


Kedvencelte 46

Most olvassa 10

Várólistára tette 114

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Black_widow P>!
Chris Carter: Vadász

Sosem gondoltam volna, hogy egy nap jobban fogom élvezni a thrillert a romantikus/erotikus könyveknél. Chris Carternek három könyvébe került, hogy újraértékeljem mit is tartok a kedvenc műfajomnak. Oda vagyok ezért a sorozatért. Nem tudok elmenni szó nélkül amellett a tény mellett, ahogyan képes összerakni a gyilkosait. Precízek, bosszúszomjasak, brutálisak… és élvezik a gyilkolás minden egyes pillanatát. Olyan élethűen képes ábrázolni ezeket a szörnyetegeket, hogy még én is itt-ott beleborzongok, pedig csupán olvasom. A brutalitás részről részre fokozódik és a sorozat kötetei a tanúbizonyságot tesznek arról a teóriáról, hogy bizony mindannyiunkban ott lapul a szörnyeteg, ami csak arra vár, hogy a felszínre törhessen.

12 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Chris Carter: Vadász

Chris Carter kétségtelenül egy zseni, imádom a különösen kegyetlen gyilkossági módszereit. Ettől függetlenül sajnos ez a rész nem ütött akkorát.

Mulán P>!
Chris Carter: Vadász

Nos a csillag ne tévesszen meg csak egyszerűen a sztori maga nem tetszett nem rántott be úgy mint az eddigi kötetek. És a probléma ott kezdődött ennél a résznél hogy untam, ami eddig nem történt meg, nagyon untam azt hogy sehogy se tudja kideríteni még azt se Hunter hogy milyen gyilkossal van dolga vagy hogy egyáltalán miért teszi. Nem vagyok hozzászokva ehhez hogy szó szerint sötétben tapogatózva próbál előre jutni a gyilkos kiléte után miközben hullanak az emberek körülötte. Izgalom kellő képen adott, de ilyen csiga lassan folyik minden a könyvben. Ez a rész a többihez képest visszaesés már ami a tempót illeti, a kegyetlenség viszont a tetőfokon ahogy meghalnak az áldozatok, ebben viszont egészen eddig ez visz mindent.

_Eriii P>!
Chris Carter: Vadász

Nagyon tetszett. Elég hátborzongatóak voltak számomra a gyilkosságok, de amilyen beteg sötét vagyok élveztem minden egyes percét a könyvnek. Chris Carter tagadhatatlanul jól bánik a szavakkal nagyon élvezetes volt a történetlevezetés és a gyilkosságok háttere. A főszereplőket is nagyon bírtam. Megdöbbentem egy picit a Whitney dolgon, már a romantikus felem azt remélte, hogy Róbert és ő össze jönnek. Kiváncsi vagyok az író többi könyveire is.

bokrichard>!
Chris Carter: Vadász

off. A harmadik kötethez érve olyan boldog vagyok, hogy nem kell üresjáratokat, és magánéleti fiaskókat olvasnom, hogy eltekintek attól, hogy lényegében ezek a könyvek amolyan brutalitás kivonatok, komoly kibontásra váró, és részletezhető dolgok nélkül. Ami tényleg nem baj, de hadd maradjon a fél csillag mínusz, ami eddig mindig is volt. De a csávókánk tényleg beteg, és leginkább az élvezi ezeket, aki ki meri tárni legbetegebb lényét, és átadja magát a tömény erőszaknak. A nyomozás része mint mindig kissé ad hoc, a könyv kétharmadánál Vágó úr egyszerre adja meg nekünk mindhárom segítséget, és ezután már a hülye is összerakja, de addig? Na de félretéve ezt, meg a sok „basszus”-t, és a számmisztikai gondolatokat ez még mindig a top krimik közé tartozik számomra.

Amál P>!
Chris Carter: Vadász

Olvasom sorban Carter könyveit és csak kamillázok. Ez a pasi nagyon tud valamit. Mindegyik könyvében válogatott halálnemekkel találkozunk és mindig újabbakkal. Az elkövetők kegyetlen sorozatgyilkosok, akikről senki sem mondaná meg ránézésre, hogy ők a tettesek. Soha nem találnám ki magamtól, hogy ki a bűnös. Az utolsó oldalakig tartogat nekünk meglepetést az író. Vajon meddig lehet ezt fokozni?

Riszperidon>!
Chris Carter: Vadász

Következő műsorunk a rend és nyugalom megzavarásara alkalmas képi -és hanghatásokat tartalmaz.

Akár minden Carter könyv kezdődhetne így, mert igencsak elborultak. Bár ezzel szerintem nem mondok újat. Ez a rész a hölgy olvasók lelki nyugalmát zavarhatja meg jobban, mert csak női áldozatok vannak, és nem túl emberbaráti módon haláloznak el. Bár nekem még mindig a második rész a csúcs.
Ez a rész kicsit lassabban indult számomra, és csak azért is kibírom, hogy az egyre nagyobb elfogultságomat félretéve 5 csillag helyett, csak 4,5-öt adjak rá.
Carter egy állat, de egy volt kriminálpszichológus állat, úgyhogy elég rendesen bele tud mászni a lélek legfélelmetesebb bugyraiba. Hogy zsinórban olvasom a könyveit, észreveszem azt is, hogy a gyilkosok némely tettét vagy viselkedésmintáját kissé meg is magyarázza Hunter karakterén keresztül.
Viszont amilyen döcögősen indult, a végén akkora volt a tűzijáték. Nem tudom, mikor izgultam így utoljára könyvön, és azt sem, hogy ennek egy részét szintén az elfogultság tette-e velem, vagy nem, de úgy kalapált közben a szívem, hogy az az elvetemült ötletem támadt, hogy megmérem közben a vérnyomásom! (Egészségügyi végzettség rulez! XD)
Alapjáraton nekem olyan 110/70-75 szokott lenni. A végjáték során ez 131/93 lett. Bár Carternek még van mit tanulnia, mert a szívemet nem dobogtatta meg. A pulzusom ugyanis a szokásos 65 maradt. :D

14 hozzászólás
FairyDust P>!
Chris Carter: Vadász

Hunter azzal űzte el a rossz álmokat, hogy különféle módon lekötötte az elméjét. Például bőszen olvasott, és úgy falta a könyveket, mintha azok erőt adtak volna neki.
Jobb később mint soha. Már több hónapja elolvastam a könyvsorozatot, egymás után zsinorban, de még csak most jutottam el odáig hogy szövegesen is álláspontot foglaljak Chris Carter alkotásaiban.
Még soha nem történt velem olyan, hogy egy sorozatot egymás után daráljak le, ilyen sebességgel. Carter elméje nem százas. Olyan elképesztően beteg történeteket talál ki, hogy a könyv elolvasása után, csak dölöngélek előre-hátra és azon agyalok, honnan a francból jut eszébe ilyen?
A Vadász volt számomra a legjobb élmény a három közül. Eddig se tudtam megmondani ki a gyilkos, itt voltak tippjeim, de félrement az összes.
Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok azért, hogy végig követhető, logikus, ésszerű magyarázatokkal szolgál Chris. Nem köntörfalaz, nem hagy semmit nyitva, elmagyarázza az olvasónak a miérteket.
Továbbra is nagyon undorító és gyomorforgató jeleneteket tárt elénk, akinek van lelki szeme, az kösse fel a bugyogót, mert nem lesz könnyű menet.
Alig várom, hogy megjelenjen a következő CC könyv, hiányzik a nyomozó páros.

robinson P>!
Chris Carter: Vadász

A keményebb, sötét krimit kedvelőknek ajánlom főleg Chris Carter brilliáns írását. Már az eleje sem gyenge, a történet felütése alapból borzalmas, és váratlan fordulat is akad rögtön. Chris Carter az izgalmas és eredeti kezdést még tudta fokozni. Csak felnőtteknek.

http://gaboolvas.blogspot.hu/2017/06/vadasz.html

13 hozzászólás
Könyvmolylány20 P>!
Chris Carter: Vadász

A történet első harmada elég unalmasan indított, nem volt benne olyan sok izgalom, mint amit megszoktam a sorozat korábbi köteteiből. Tartottam tőle, hogy végig ilyen vontatott lesz, de szerencsére egy idő után beindult a cselekmény és onnantól kezdve már peregtek az események. Ezúttal is sikerült Carternek kegyetlenebbnél kegyetlenebb gyilkossági módokat kiötölnie a könyv szereplői számára. spoiler Lenyűgöző, ahogy Robert lefesti a sorozatgyilkosok személyiségét egy-egy gyilkosságból, nem nagyon szokott mellé lőni, nagyon ért a gyilkosok agyának pszichológiájához. Alig várom, hogy a következő kötetet is olvashassam, remélem, az végig izgalmas lesz, nem úgy, mint ennek a résznek az eleje.


Népszerű idézetek

Black_widow P>!

[…] egy pánikoló gyilkos maga a két lábon járó katasztrófa.

Kókuszka>!

Az élet nem arra való, hogy egyedül csináljuk végig. Bármilyen erősnek vagy keménynek képzeljük is magunkat, időnként mindannyiunknak szüksége van segítségre. Bizonyos élethelyzetekkel nem tudunk egyedül megbirkózni. Főleg tízévesen nem.

317. oldal, 105.fejezet

robinson P>!

Hunter azzal űzte el a rossz álmokat, hogy különféle módon lekötötte az elméjét. Például bőszen olvasott, és úgy falta a könyveket, mintha azok erőt adtak volna neki.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Robert Hunter
Black_widow P>!

Nem létezik könnyű módja annak, ha valakivel közölni kell, hogy az élete összeomlott.

Riszperidon>!

Légy önmagad! Erre a feladatra nincs nálad alkalmasabb.

180. oldal (General Press, 2017)

robinson P>!

– Mi az isten van itt, doki?- kérdezte Hunter.
– Maga a pokol…

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carolyn Hove · Robert Hunter
Riszperidon>!

Holnaptól újra fogyókúra, és irány az edzőterem!

30. oldal (General Press, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: edzőterem · fogyókúra
2 hozzászólás
tmezo P>!

Vannak helyzetek, amikor a hazugság kifizetődőbb.

Kapcsolódó szócikkek: hazugság · Robert Hunter
PRicsmond>!

Hunter magában elismerte, hogy a kávénak már abból a távolságból is isteni volt az illata.
– Feketén jó lesz.
– Máris kedvelem magát. A kávét mindig is így kéne inni. –

Kapcsolódó szócikkek: kávé

A sorozat következő kötete

Robert Hunter sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
J.D. Barker: A negyedik majom
Steve Cavanagh: Tizenhárom
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Ludányi Bettina: Mögötted!
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok
Sienna Cole: Elmejáték
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Réti László: Kaméleon