64. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Vadász (Robert Hunter 3.) 253 csillagozás

Chris Carter: Vadász

Ha ​azt hiszed, biztonságban vagy… nem árt, ha újragondolod

Los Angeles egyik használaton kívüli hentesboltjában ismeretlen nő holttestére bukkannak. A helyszínen nem tudják megállapítani a halál okát. Nincs sem vérfolt, sem lövedék vagy kés okozta seb, a fején és a felsőtestén sem éktelenkedik dudor vagy horzsolás, sem fojtogatásra utaló vérömleny a nyakán. A testén egyetlen sérülés sem látszik, a száját leszámítva: azt ugyanis a gyilkos összevarrta. Pontosabban szólva: nem csak azt varrta össze… Amikor a testet a Los Angeles Megyei Halottkémi Hivatalba szállítják, hogy elvégezzék rajta a boncolást, az ügyeletes patológus elszörnyedve szembesül a borzalommal.
A felfedezés és az azt követő tragédia olyannyira sokkolja a rendőrséget, hogy a különösen kegyetlen esetekre specializálódott Robert Hunter nyomozóra bízzák az ügyet. Kisvártatva kiderül, hogy nem egyszeri gyilkossággal van dolguk – úgy tűnik, valaki sorra szedi az áldozatait a harmincas éveik elején járó,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
General Press, Budapest, 2017
348 oldal · ISBN: 9789634520009 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2017
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439996 · Fordította: Őri Péter

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Robert Hunter · Carlos Garcia · Barbara Blake · D-King · Carolyn Hove · Jonathan Winston · Whitney Myers


Kedvencelte 25

Most olvassa 10

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Chris Carter: Vadász

Nagyon tetszett. Elég hátborzongatóak voltak számomra a gyilkosságok, de amilyen beteg sötét vagyok élveztem minden egyes percét a könyvnek. Chris Carter tagadhatatlanul jól bánik a szavakkal nagyon élvezetes volt a történetlevezetés és a gyilkosságok háttere. A főszereplőket is nagyon bírtam. Megdöbbentem egy picit a Whitney dolgon, már a romantikus felem azt remélte, hogy Róbert és ő össze jönnek. Kiváncsi vagyok az író többi könyveire is.

Riszperidon P>!
Chris Carter: Vadász

Következő műsorunk a rend és nyugalom megzavarásara alkalmas képi -és hanghatásokat tartalmaz.

Akár minden Carter könyv kezdődhetne így, mert igencsak elborultak. Bár ezzel szerintem nem mondok újat. Ez a rész a hölgy olvasók lelki nyugalmát zavarhatja meg jobban, mert csak női áldozatok vannak, és nem túl emberbaráti módon haláloznak el. Bár nekem még mindig a második rész a csúcs.
Ez a rész kicsit lassabban indult számomra, és csak azért is kibírom, hogy az egyre nagyobb elfogultságomat félretéve 5 csillag helyett, csak 4,5-öt adjak rá.
Carter egy állat, de egy volt kriminálpszichológus állat, úgyhogy elég rendesen bele tud mászni a lélek legfélelmetesebb bugyraiba. Hogy zsinórban olvasom a könyveit, észreveszem azt is, hogy a gyilkosok némely tettét vagy viselkedésmintáját kissé meg is magyarázza Hunter karakterén keresztül.
Viszont amilyen döcögősen indult, a végén akkora volt a tűzijáték. Nem tudom, mikor izgultam így utoljára könyvön, és azt sem, hogy ennek egy részét szintén az elfogultság tette-e velem, vagy nem, de úgy kalapált közben a szívem, hogy az az elvetemült ötletem támadt, hogy megmérem közben a vérnyomásom! (Egészségügyi végzettség rulez! XD)
Alapjáraton nekem olyan 110/70-75 szokott lenni. A végjáték során ez 131/93 lett. Bár Carternek még van mit tanulnia, mert a szívemet nem dobogtatta meg. A pulzusom ugyanis a szokásos 65 maradt. :D

14 hozzászólás
FairyDust P>!
Chris Carter: Vadász

Hunter azzal űzte el a rossz álmokat, hogy különféle módon lekötötte az elméjét. Például bőszen olvasott, és úgy falta a könyveket, mintha azok erőt adtak volna neki.
Jobb később mint soha. Már több hónapja elolvastam a könyvsorozatot, egymás után zsinorban, de még csak most jutottam el odáig hogy szövegesen is álláspontot foglaljak Chris Carter alkotásaiban.
Még soha nem történt velem olyan, hogy egy sorozatot egymás után daráljak le, ilyen sebességgel. Carter elméje nem százas. Olyan elképesztően beteg történeteket talál ki, hogy a könyv elolvasása után, csak dölöngélek előre-hátra és azon agyalok, honnan a francból jut eszébe ilyen?
A Vadász volt számomra a legjobb élmény a három közül. Eddig se tudtam megmondani ki a gyilkos, itt voltak tippjeim, de félrement az összes.
Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok azért, hogy végig követhető, logikus, ésszerű magyarázatokkal szolgál Chris. Nem köntörfalaz, nem hagy semmit nyitva, elmagyarázza az olvasónak a miérteket.
Továbbra is nagyon undorító és gyomorforgató jeleneteket tárt elénk, akinek van lelki szeme, az kösse fel a bugyogót, mert nem lesz könnyű menet.
Alig várom, hogy megjelenjen a következő CC könyv, hiányzik a nyomozó páros.

robinson P>!
Chris Carter: Vadász

A keményebb, sötét krimit kedvelőknek ajánlom főleg Chris Carter brilliáns írását. Már az eleje sem gyenge, a történet felütése alapból borzalmas, és váratlan fordulat is akad rögtön. Chris Carter az izgalmas és eredeti kezdést még tudta fokozni. Csak felnőtteknek.

http://gaboolvas.blogspot.hu/2017/06/vadasz.html

13 hozzászólás
dagikám>!
Chris Carter: Vadász

Az ìrò ismèt bebizonyìtotta,hogy maradandòt tudott alkotni. Kicsit kegyetlen volt tőle,hogy függőben hagyott minden fejezet rèszt,azt vàltva ki az olvasòbòl,hogy muszàj tovàbbolvasni,itt nem szabad abbahagyni az olvasàst.
Chris Carter ìràsai sosem elcsèpeltek,nem sablonosak,mindig tud ùj csavart belevinni a törtènetben,mintahogy most is tette. Elèg morbid gyilkolàsiformàt vàlaszt a tettes,aminek az okàra Hunter ès tàrsa fènyt derìt. Zseniàlis volt :)

Kawaii_vIVIv>!
Chris Carter: Vadász

Egy bajom volt csak ezzel a résszel, mégpedig az, hogy a gyilkos kilétét követően nem volt csavar. Illetve az előző két kötetben jobban ütött ez a része a dolognak. spoiler
Viszont Chris Carter továbbra is olyan gyilkosságokat talál ki, hogy egyszerűen nem találok szavakat. Honnan pattan ki ilyen a fejéből??? Nem is értem, de zseniális!
Annak külön örültem, hogy a gyilkos szemszögébe is beleláthattunk, amikor még nem volt az. spoiler

Zsuzsanna_Makai>!
Chris Carter: Vadász

Az jutott az eszembe, h ha író lenne a férjem, én ugyan elolvasnám az összes könyvét. Ha Chris Carter lenne a férjem, ez után a könyv után komolyan félnék tôle. Micsoda beteg egy elme.
A másik, ami eszembe jutott, h a kiadó jól elszórakozott velem, mint olvasóval, miután a borítószöveg tájékoztat, h „hosszú, fekete hajú, fehér bőrű nők” az áldozatok, viszont gyakorlatilag minden nôi szereplô így nézett ki, kb egy kivétellel. Ahogy sorra bukkantak fel az újabb szereplôk, csak szemforgatásra futotta tôlem.
Hiányzott már ez a sorozat. Jó volt, nagyon tetszett, Hunter és Garcia párosa igazán jól mûködik együtt. Komolyan kiegészítik egymást.

1 hozzászólás
mate55 P>!
Chris Carter: Vadász

Ez az a műfaj, amely a legtöbb kézben „elfáradt” és kissé elcsépelt lett az évek során. A számtalan „Hannibal a kannibál” alku a pincében, különféle változatos verziói roskadoznak a könyvesboltok polcain. Na, ebbe a szériába gyalogolt bele teljes gőzzel és izzadtságszaggal Chris Carter spoiler. Ilyen előzmények után az lenne a következő, adekvát kérdés, hogy milyen is ez a „Vadász”. Van egy rövid válaszom erre: közepes. De van egy másik is: tucat. És akad egy harmadik is a tarsolyomban: sablonos. Ha pedig ezt a hármat összeadjuk, kijön a végeredmény is: érdektelen. Nincsenek ívek, nincsenek magaslatok és mélypontok, nincsenek valódi személyiségrajzok sem. A „jelenetek” (párbeszédek) olyanok mintha spontán rögtönzések lennének a legszínvonaltalanabb és legesetlenebb fajtából. Egyfelől túlontúl kiszámítható, másfelől olyan rideggé és merevvé válik, amivel nem könnyű azonosulnom. Carter nem analizálja a főhősei viselkedését, nem mutat be állapotokat, hanem egy középszerűnek alig nevezhető krimihez mérten és illően behelyezi őket egy keserű dobozba, ahol csak egyetlenegy arcukat felvillantva téblábolnak esetlenül. Azzal még soha nem volt gondom, ha egy krimi tempója lassú, ha egy kicsit talán körülményesen adja meg mindennek a módját, de legalább van nyomozás. Fényképek, újságcikkek, kamerafelvételek vizsgálgatása. Ez nem az. Még ha borzalmasan megengedő vagyok vele szemben, akkor sem. Mintha az látszódna, ami aztán be is igazolódik, hogy a könyv egyetlen igazi csúcspontra koncentrálódik, amit megfejel egy olyan ráadással, spoiler ami totálisan értelmezhetetlen és hatástalan marad a számomra. De ne aggódj, a végére spoiler. Ilyen kényszeredettre sikerült finálé után, annyi benne a meglepetés, mint citromban a szénhidrát. Elképzelhető, hogy borzalmas, sokkoló blockbusterként be lehet adni ezt a krimi rajongóknak, (bár ezen a ponton is rettentően rezeg a léc) de színvonalas, minden ízében izgalmas és feszültséggel teljes, thrillerként már aligha. Az a helyzet, hogy a legnagyobb szomorúságomra és sajnálatomra sem az erő, sem a késztetés, sem pedig a lendület nem volt meg ahhoz, hogy kilépjen abból a sablonos és rogyásig agyonkoptatott alapképletből, amiről lenyúzzák a még rajta lévő kevéske bőrt. És így, ebben a formában ez a fajta projekt számomra halálra van ítélve. Bármennyire is rosszul esik ezt kimondanom.

23 hozzászólás
Roszka >!
Chris Carter: Vadász

Ha valaki úgy gondolja, hogy King mesternek beteges a fantáziája, javaslom neki ezt a könyvet!
Valahogy azt gondoljuk, hogy a sorozat-szereplők, vagy történetek egy idő után ellaposodnak. Nos, itt inkább fokozódik a történet, piszkosodik a fantázia, kegyetlenebbek a sorozatgyilkosok.
A történet pedig olyan izgalmas, hogy le sem lehet tenni a könyvet!

Euthümia_K P>!
Chris Carter: Vadász

A sorozat ezen kötete is lebilincselően izgalmas. Egyszerűen képtelenség abbahagyni. Ahányszor egy fejezet végéhez értem, mindig úgy fejezte be az író a történetet, hogy képtelen voltam letenni a könyvet, tudni akartam, hogy mi következik. A sorozat előző részeiben annyi szörnyűség történt, hogy azt hittem azokat már nem lehet überelni. Hát tévedtem. Hunter egyre szimpatikusabb karakter, végre már nem a macsóságán van a hangsúly, hanem az eszén. Természetesen most sem találtam el, hogy ki a tettes, és épp emiatt IS szeretem Cartert, mert történetei nem előre kiszámíthatóak.


Népszerű idézetek

robinson P>!

Hunter azzal űzte el a rossz álmokat, hogy különféle módon lekötötte az elméjét. Például bőszen olvasott, és úgy falta a könyveket, mintha azok erőt adtak volna neki.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Robert Hunter
Riszperidon P>!

Légy önmagad! Erre a feladatra nincs nálad alkalmasabb.

180. oldal (General Press, 2017)

Kókuszka>!

Az élet nem arra való, hogy egyedül csináljuk végig. Bármilyen erősnek vagy keménynek képzeljük is magunkat, időnként mindannyiunknak szüksége van segítségre. Bizonyos élethelyzetekkel nem tudunk egyedül megbirkózni. Főleg tízévesen nem.

317. oldal, 105.fejezet

robinson P>!

– Mi az isten van itt, doki?- kérdezte Hunter.
– Maga a pokol…

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carolyn Hove · Robert Hunter
Riszperidon P>!

Holnaptól újra fogyókúra, és irány az edzőterem!

30. oldal (General Press, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: edzőterem · fogyókúra
2 hozzászólás
PRicsmond >!

Hunter magában elismerte, hogy a kávénak már abból a távolságból is isteni volt az illata.
– Feketén jó lesz.
– Máris kedvelem magát. A kávét mindig is így kéne inni. –

Kapcsolódó szócikkek: kávé
robinson P>!

– Az öltések nem sebészi varratok – közölte a hangfelvétel kedvéért az orvos. – Amatőr, felületes munka. Mint amikor egy tinédzser foltot varr egy régi, szakadt farmerre.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jonathan Winston
PRicsmond >!

Ráfért volna egy adag skót malátawhisky… vagy éppen öt. Talán az alaposan kitisztítaná a fejét.

Kapcsolódó szócikkek: whisky
PRicsmond >!

A fegyver csöve centiméterekre volt csak az alak arcától.
– Ha megmozdul, legközelebb már Elvisszel vacsorázik.

Kapcsolódó szócikkek: Robert Hunter · Whitney Myers
PRicsmond >!

– A ruhája alapján inkább nézem betörőnek, mint magánhekusnak.
– Azért maga sem épp tipikus zsaruként öltözik – vágott vissza a nő.
– Honnan tudja, hogy zsaru vagyok?
A nő a ruhásszekrény felé intett a fejével.
– A zseblámpája alapfelszerelés a Los Angeles-i rendőrségen.
– Egy pillanatra elhallgatott. – A fegyvere viszont minden, csak nem alapcucc. Heckler & Koch univerzális öntöltő taktikai pisztoly. A SEAL-esek kedvence. Maga vagy egy különleges alakulat tagja, vagy fegyverbuzi. Arra tippelnék, hogy mindkettő.

Kapcsolódó szócikkek: Robert Hunter · Whitney Myers
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Robert Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Cavanagh: Tizenhárom
Lee Child: A baj nem jár egyedül
Dot Hutchison: Pillangók kertje
J.D. Barker: A hatodik éjszaka
Jo Nesbø: Hóember
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
M. J. Arlidge: Üsd, vágd
Helena Silence: Ezüsthíd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Réti László: Kaméleon