One ​by One (Robert Hunter 5.) 7 csillagozás

Chris Carter: One by One

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The ​most terrifying TV show ever is about to begin…

It’s an ordinary day on the job for Detective Robert Hunter of the LAPD Robbery Homicide Division, when out of the blue comes a phone call. A voice instructs him to log on to a certain URL. Intrigued, Hunter does so, only to find live footage of a hostage bound to a chair in a large tank. The caller then presents him with a grim choice: the hostage will either be drowned or burned alive, and Hunter must choose. Hunter votes for neither, but the caller insists: either Hunter decides or he will. Either way, the hostage will die. Hunter refuses to be drawn, so the caller suggests ‘burned alive’. Desperate, Robert Hunter requests ‘drowned’ as the less brutal option. And before his eyes the tank begins to fill…

So begins Detective Hunter’s most horrifying case yet. Along with his partner Garcia they are forced to watch as victim after victim is plucked, seemingly at random, and placed before a webcam,… (tovább)

>!
Simon & Schuster UK, London, 2013
512 oldal · ISBN: 0857203096
>!
Simon & Schuster, London, 2013
512 oldal · ISBN: 9780857203052

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Robert Hunter


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Chris Carter: One by One

Ó Chris Carter, te beteg elméjű, de egyben zseniális író, hogy írhatsz ilyen könyveket? És miért csak 1 könyvet írsz egy évben? Wáááá.
Ha sötét thrillerre, izgalmas krimire vagy ijesztő – helyenként – horrorisztikus könyvre vágyom, CC a megoldás. A sorozat összes köteténél megjegyzem, hogy ezt már nem lehet fokozni, nincs hova… de igen is van. Minden rész egyre brutálisabb, és izgalmasabb.
Az alapötlet ismét zseniális. Adott egy zseni gyilkos, aki az interneten broadcastelve öli meg az áldozatait. DE NEM AKÁRHOGY!!!! Szavazást indít az internet népének, hogy milyen halált szeretnének végignézni. Úristen, és az emberek szavaznak!!
Nagyon tetszett a kiindulópont, és amilyen aberrált világban élünk, sajnos el tudnám képzelni ennek a könyvnek a reális változatát, ez nagyban hozzáadott az élményemhez.
A nyomozópárosunk a megszokott tagokból áll, Hunter és Garcia verhetetlen duójából. Részről részre eltünődöm azon, hogy lehet ilyen intelligens, és csodálatos nyomozókat írni, mint ez a két férfi? Gondolkodnak, analizálnak, összedolgoznak.
A nyomozás nagyon izgalmas, részletes, kidolgozott. Minden meg van magyarázva, nincs benne pontatlanság, egy fél miért sem maradt bennem az utolsó mondat elolvasása után. A gyilkosnak egyértelmű oka van arra, hogy miért teszi azt amit tesz, és ez remekül végig van vezetve a történeten.
Számomra ez a rész volt az eddigi legjobb a sorozatban! Alig várom a következőt.
A sorozat első 3 része már megjelent magyarul, olvassátok, olvassátok!

3 hozzászólás
Lish>!
Chris Carter: One by One

Egy újabb, sorban már az 5. zseniális könyv Chris Carter tollából. Emberek, hát mi eeeez??? Iszonyatosan jó alapötlet, ismételten nagyon jó és kidolgozott téma, és én azt mondanám, elég erős társadalmi kritikát fogalmaz meg benne az író. Ami teljesen jogos, tényleg ilyen elmebeteg világban élünk sajnos. Teljesen hihető az egész, A-tól Z-ig.
A nyomozás végig izgalmas, egy percre nem ül le, a gyilkos tökéletesen végrehajtja a saját maga elborult elméje által felállított tervet. Itt fordult elő először spoiler, hogy muszáj volt félretennem pár percre a könyvet, és szünetet tartani az olvasásban. Annyira jól írta le a történéseket, filmszerűen futott a szemem előtt a gyilkosság, és annyira, de annyira borzalmas volt, hogy már-már felfordult a gyomrom, pedig sok szörnyűséget olvastam már Chris Cartertől, de ez valami brutális volt. Brrrr. De még mindig IMÁDOM. Zseniális.
spoiler

A kedvenc idézetem pedig: ‘We always have a choice, do we? What about the choices that other people make that end up completely changing your life, not theirs. Where is our choice there, then?’

1 hozzászólás
mrsp>!
Chris Carter: One by One

Atyaúristen, hát ez nagyon durva volt!! Azt hiszem, életem egyik legjobb könyvéről beszélek éppen.

Van egy angol nyelvű könyvesblog, amit egy magyar származású, Angliában élő lány vezet, és nagyon szeretem a blogját, a Books, Biscuits and Tea. Ezen a blogon találtam rá erre a kötetre, és a fülszöveg elolvasása után egyből a kívánságlistámon landolt. Aztán pár nap alatt átrágtam magam rajta e-book formátumban (ami egyébként egy hónapig szokott tartani nekem általában könyvenként) és egyből kedvenc lett.

Habár nagyon félős vagyok, szeretem a horrorfilmeket, és az egyik kedvencem a Fűrész sorozat. A One by One leginkább ezekhez a filmekhez hasonlítható. Arról szól dióhéjban, hogy van egy gyilkos, aki az interneten élőben közvetíti a gyilkosságokat, és választási lehetőségeket ad a nézőknek, akik eldönthetik, hogy az áldozat a két felajánlott mód közül hogyan haljon meg. Ez az alapötlet egyszerűen zseniális szerintem, de aztán ahogy bontakozott ki a cselekmény, és megismertük a gyilkos indítékait, még inkább elkezdtem csodálni Chris Cartert, amiért egy ilyen prímán összerakott, rendkívül izgalmas regényt adott az olvasók kezébe.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert annyira hihetetlenül jó volt, hogy arra nincsenek szavak. Chris Cartertől egyébként megjelent magyarul egy könyv, A keresztes gyilkos címmel, ami szintén a Robert Hunter sorozat tagja, nevezetesen az első része, de remélem, hogy a többi kötet is megjelenik, és a magyar könyvpiac is felfigyel Carter munkásságára, mert esküszöm, ez az ember egy zseni.


Népszerű idézetek

FairyDust P>!

But once something goes on the net, then it’s always on the net. Even if most people can’t find it.

FairyDust P>!

Instead of falling asleep, Hunter read ferociously. Books became his refuge, his castle. A safe place where the ghastly nightmares couldn’t breach the gates.

mrsp>!

This killer is bold, but he isn't stupid.

217. oldal

mrsp>!

‘You’re a jerk,’ Stephanie said. ‘And you look like shit. You could’ve at least combed your hair.'
'Thank you for the kind words.'

230. oldal

mrsp>!

‘You look funny.’
‘Do I? How funny?’
More giggles. ‘Your face looks all red like a big strawberry, and your hair is sticking up like a pineapple.’
‘Well,’ Ethan said. ‘You can call me “fruit salad Daddy” today, then.’

230. oldal

mrsp>!

‘Always thinking like a detective. Oh, you’re no fun.’

22. oldal

mrsp>!

'In the days of today, are people more inclined to give a complete stranger the benefit of the doubt, or condemn her to die simply because they see the word GUILTY on the screen? Can people really be that gullible?’

387. oldal

mrsp>!

OK, badasses. We have everything in our favor this morning. This sick puppy doesn’t know we’re coming for him today. So let’s hit the house fast and hard and give him the surprise of his sorry-ass life.

356. oldal

Lish>!

Time and time again, down at the LAPD’s practice range, he’d seen Hunter empty entire clips on a moving target’s forehead, thirty yards away. Fifteen shots, clustered together in an area never larger than the diameter of a tennis ball. Garcia was a good shot himself, but he’d never seen anyone as accurate as Hunter with a handgun. On a standing target twenty-two yards away, he was sure Hunter could’ve drawn eyes and a smile on the target’s face.


A sorozat következő kötete

Robert Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jo Nesbø: The Snowman
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Steve Cavanagh: Thirteen
Lee Child: Bad Luck and Trouble
Stephen King: Joyland (angol)
Dan Wells: Over Your Dead Body
Stephen King – Peter Straub: Black House
M. J. Arlidge: Eeny Meeny
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls
J.D. Barker: The Fourth Monkey