72. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Kivégzés (Robert Hunter 2.) 572 csillagozás

Chris Carter: Kivégzés Chris Carter: Kivégzés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Robert Hunter és Carlos Garcia hajnalban érkeznek a tetthelyre. A helyszínelőszalagok mögött egy fehér templom húzódik meg a lámpák fényében. Képeslapra való látvány így, karácsony előtt. Ami azonban az épületben várja a két nyomozót, cseppet sem az: mindenhol vér, összefröcskölt padló, vérben ázó oltár és egy holttest reverendában, kutyafejjel a nyakán. Ki és miért változtatta mészárszékké a katolikus templomot? Mit jelent a holttest mellkasára festett szám? Nem ő lenne az első áldozat, netán újabbak következnek?

A Hunter-Garcia-páros egy brutális sorozatgyilkos nyomába ered, vállt vállnak vetve, sokszor feletteseik parancsa ellenében haladnak előre megállíthatatlanul, hátha valakit még megmenthetnek a rémálomtól. A gyilkos ugyanis nem mást akar, mint valóra váltani az áldozatai rémálmát – mert ismeri a múltjukat, a titkaikat, a legnagyobb félelmüket, és tudja, hogyan fokozza még tovább a rettegést. A végsőkig.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
General Press, Budapest, 2021
384 oldal · ISBN: 9789634545486 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634525479 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2016
356 oldal · ISBN: 9789636438708 · Fordította: Őri Péter

1 további kiadás


Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Robert Hunter · Carlos Garcia · Barbara Blake · Bon Jovi · Amanda Reilly · Hermano Cordobes · Ian Hopkins · Jonathan Winston · Mike Brindle

Helyszínek népszerűség szerint

Los Angeles


Kedvencelte 70

Most olvassa 13

Várólistára tette 132

Kívánságlistára tette 129

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Black_widow P>!
Chris Carter: Kivégzés

Elég volt két könyvet elolvasnom az írótól, hogy bátran kimondhassam, beleszerettem a sorozatba. Chris Carter olyan részletességgel, olyan megfontoltsággal teremti meg a gyilkosságok körülményeit, és magukat az elkövetőket is, hogy az már mesteri.
Ebben a részben is tanúbizonyságot kapunk arról, hogy az emberi kegyetlenség bizony nem ismer határokat. Itt is tetszett, hogy a történet összetett, így maximális odafigyelést követel az olvasótól. Nincs idő félre nézni, elkalandozni, ugyanis könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy elsiklunk egy apró részlet felett, ami akár a gyilkos kilétére is utalhat.
Kíváncsian várom, mit tartogatnak a következő részek, és, hogy hová tudja ezt az egészet még az író fokozni. off

6 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Chris Carter: Kivégzés

Hűha, megint egy jó kis egynapos krimivel volt dolgom! :) Félreértés ne essék, az egynapos egyáltalán nem egy negatív jelző, hanem egy nagyon is jó minősítés, ugyanis a könyv olyan letehetetlen volt, hogy egy napra ki is vontam magam itthon a forgalomból, kivonultam a könyvvel a kertbe, és egy az egyben végigolvastam.
A kegyetlen gyilkos utáni hajsza az oldalakon keresztül egyre izgalmasabbá és feszültebbé válik, mindig egy új, apró részletet fed fel számunkra az író, ezért is volt a könyv letehetetlen.
Amikor pedig Robert és Carlos összerakta a nyomokat, és megismertem a gyilkos lehetséges indítékait, nálam fordult a kocka, és elkezdtem egy kicsit a gyilkosnak is szurkolni, mindezt persze úgy, hogy azért a Hunter-Garcia páros sikerében is reménykedtem, érdekes egy kettőségben szenvedtem… :)
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/07/chris-carter-kiveg…

10 hozzászólás
FairyDust P>!
Chris Carter: Kivégzés

– Sokat olvasok, gyorsan olvasok, és nem alszom sokat.
Imádom, gyerekek, imádom.
Chris Carter egy zseni. Nem gondoltam volna, hogy a Keresztes gyilkost túl lehet szárnyalni, de ezek szerint igen, hisz ennek a könyvnek sikerült. Már az első rész is gyomorfogató volt, ez már egyenesen visszataszító. Többször félbehagytam az olvasást és inkább letettem a könyvet, mert túl sok volt a trancsír. De az utóbbi két mondatomat értsétek jó értelelmbe. Olyan undorító, hogy már zseniális. Mekkora paradoxon már ez? :D
A két nyomozó továbbra is felülmúlhatatlan. Ha létezne éves nyomozók gálája, tuti nekik ítélném a díjat.
Az egész ügy nagyon izgalmas, a nyomozás elképesztő, a gyilkos pedig WTF. Egy pillanatig nem tudtam megállapítani ki lesz a rosszfiú.
Olvassátok-olvassátok-olvassátok!

9 hozzászólás
Riszperidon>!
Chris Carter: Kivégzés

Kedves Mr. Carter, lehet, hogy ön egy beteg elme, de ez a könyve krva jó volt!
Egyrészt kevés könyv éri el nálam, hogy elgondolkozzam azon, hogy hogy vagyok képes ennyire beteg könyveket végigolvasni, miközben volt gyerekszobám, de magának sikerült. Másrészt, miután ezen túltettem magam, nagyon elkapott a lendület, és le sem akartam tenni a könyvét!

Számomra eddig a kedvenc sorozatgyilkosról szóló könyv lett! Nagyon elborult és ledöbbentő. Az a helyzet, akármilyen csúnyán hangzik is, miután megismertem az áldozatok múltját, már nem tudtam úgy sajnálni őket. De ahogy kiiktatták őket, na az azért kemény volt, velem ellentétben abban nem vagyok biztos, hogy az írónak is volt gyerekszobája! :D
Idén eddig ez a könyv nálam a top háromban van! Az első résznél számomra mérföldekkel jobb volt, pedig azért összességében szerettem azt is. Alig várom, hogy újabb beteg és gyomorforgató kalandra induljak Hunterrel és Garciával!

16 hozzászólás
Mulán P>!
Chris Carter: Kivégzés

Nagyon jó volt, nagyon tetszett és bitang gyorsan el olvastam mert nem bírtam le tenni. Kellőképpen borzongatós és idegtépő hogy mikor kapják el a gyilkost és még is ki a fene tesz ilyesmit de most tényleg egy pappal?? És ez még csak a jéghegycsúcsa volt a többi gyilkosság is ahhhjjj… Ami kicsit idegesít most már, hogy tényleg minden könyvben le van írva Hunter és Garcia élete hogy milyen a volt a suli a feleség stb stb mondom újra: Minden egyes könyvben! feleslegesnek érzem mert így nem veszi rá az embereket hogy tuti elolvassa az első részt is hogy megtudja a hátteret. De ennyi más negatív nincs benne és ez se az csak nekem kicsit uncsi.

klara_matravolgyi>!
Chris Carter: Kivégzés

Hát az iszonyúan beteg és brutális volt, mégis hogy lehet ilyen ölési módokat kitalálni? De hát, pont ezért szerettem olyan nagyon.
Méltó folytatása az első résznek <3

2 hozzászólás
dagikám>!
Chris Carter: Kivégzés

Újból egy fantasztikus és hátborzongatóan morbid regényét olvashattam az írónak. Erre szerintem születni kell, hogy valaki ennyire beteg gyilkossági módszereket találjon ki, de nekem nagyon bejön. Mesterien tudja fokozni a hangulatot, és az ember alig várja, hogy lapozhasson már, hogy derüljön már ki végre, hogy mi lesz a következő lépés, ki a tettes. Maga a történet, a nyomozás csillagos 5-ös. Végig izgultam, hogy ki az elkövető és mikor már lenyugodtam, hogy minden a helyére került lett eg ycsavarintás a végére.
Még jó, hogy meg van a következő rész is :D

2 hozzászólás
Regina_Elek>!
Chris Carter: Kivégzés

A múlt nem felejt

Egy visszataszító módon és rituálisan elkövetett esettel kezdődik, ahol a tetthely egy templom, az áldozat pedig egy megszentségtelenített pap. A rémület csak tovább folytatódik a különböző kínzásmódokkal és az annál hátborzongatóbb látványokkal. Az emberek ilyen módú gyötrése mélyen gyökerező gyűlöletből eredhet, de mégis mi válthat ki ekkora dühöt? Van rá megfelelő magyarázat, ilyen rémes tettek elkövetésére?

A nyomozás folytatódik egy újabb szörnyűséges sorozatgyilkossal, Robert Hunter újabb nehéz feladat elé néz, de ahhoz hogy tudja, miért történik mindez a jelenben, ismernie kell a múltat. Bizonyítékok hiánya nehézséget okoz a megfejtésre főleg, ha a racionalitása szembekerül a misztikummal. A történet izgalmas, visszataszító jelenetekkel hemzsegő, és egy olyan problémát boncolgat, ami a mai napig komoly kérdéseket vet fel.

A történet, ahol a legrettegettebb félelem valóssággá válik, remény pedig sehol.

https://anigersbooks.blogspot.com/2021/11/chris-carter-…

>!
General Press, Budapest, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634525479 · Fordította: Őri Péter
Amál P>!
Chris Carter: Kivégzés

A bosszú a legerősebb ösztönzés az összes közül. Carter második regénye is letehetetlen volt. Az elejétől a végéig pörögtek az események és még a végére is tartogat meglepetést az író. A gyilkosságok hátborzongatóak és gyomorforgatóak, de egy kicsit úgy érzem, hogy a Hóhér áldozatai megérdemelték a büntetésüket.

Könyvmolylány20 P>!
Chris Carter: Kivégzés

Huh.. hát ez aztán igazán brutális és kegyetlen egy krimi volt. Adott egy sorozatgyilkos, aki kegyetlenebbnél kegyetlenebb módon végez az áldozataival és adott egy nyomozó, aki a szabályokkal is képes szembemenni, csak hogy emberéleteket menthessen. Hunter nyomozót én már az első részben nagyon megkedveltem, azóta vártam, hogy végre olvashassam a folytatást, mert reméltem, hogy ez is ugyanolyan jó lesz. spoiler Nagyon remélem, hogy a harmadik rész is legalább ilyen jó lesz, még szerencse, hogy jó sok része van a sorozatnak, így egy ideig még elleszek vele.


Népszerű idézetek

mate55 P>!

– Sokat olvasok, gyorsan olvasok, és nem alszom sokat.

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás · Robert Hunter
7 hozzászólás
mate55 P>!

– A sors iróniája, hogy az életben egyedül a halál biztos, nem gondolod?

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: halál · sors
2 hozzászólás
robinson P>!

– Maga katolikus? – kérdezte Winston doktor.
– Nem, csak sokat olvasok.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jonathan Winston · Robert Hunter
Riszperidon>!

– Egy éjszaka alatt elolvastál négyszáz oldalt? – Garcia nehezen leplezte meglepetését.
– Sokat olvasok, gyorsan olvasok, és nem alszom sokat.

88. oldal (General Press, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Garcia · Robert Hunter
7 hozzászólás
tmezo P>!

A halottak világa hamar kikezdi az ember idegeit.

Kapcsolódó szócikkek: Robert Hunter
4 hozzászólás
_Katie_ P>!

Ebben a világban semmi sincs ingyen. A jó dolgok biztosan nem.

Black_widow P>!

– Nem számít, hogy élted az életed […]. Az sem számít, mekkora vagyont harácsoltál össze, mit értél el, kiket ismertél, vagy mit reméltél még. A végén mindannyiunkkal ugyan az történik: mind meghalunk.

Riszperidon>!

Az emberek többsége ellenállna, ha le akarnák vágni a fejét.

51. oldal (General Press, 2016)

4 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!

Mindenkinél van töréspont.

274. oldal, 95. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Robert Hunter

A sorozat következő kötete

Robert Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Jo Nesbø: Hóember
Joe Hill: NOS4A2
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Søren Sveistrup: A gesztenyeember
Stephen King: A remény rabjai
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: Később