56. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Kivégzés (Robert Hunter 2.) 162 csillagozás

Chris Carter: Kivégzés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Robert Hunter és Carlos Garcia hajnalban érkeznek a tetthelyre. A helyszínelőszalagok mögött egy fehér templom húzódik meg a lámpák fényében. Képeslapra való látvány így, karácsony előtt. Ami azonban az épületben várja a két nyomozót, cseppet sem az: mindenhol vér, összefröcskölt padló, vérben ázó oltár és egy holttest reverendában, kutyafejjel a nyakán. Ki és miért változtatta mészárszékké a katolikus templomot? Mit jelent a holttest mellkasára festett szám? Nem ő lenne az első áldozat, netán újabbak következnek?

A Hunter-Garcia-páros egy brutális sorozatgyilkos nyomába ered, vállt vállnak vetve, sokszor feletteseik parancsa ellenében haladnak előre megállíthatatlanul, hátha valakit még megmenthetnek a rémálomtól. A gyilkos ugyanis nem mást akar, mint valóra váltani az áldozatai rémálmát – mert ismeri a múltjukat, a titkaikat, a legnagyobb félelmüket, és tudja, hogyan fokozza még tovább a rettegést. A végsőkig.

Eredeti mű: Chris Carter: The Executioner

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
General Press, Budapest, 2016
356 oldal · ISBN: 9789636438708 · Fordította: Őri Péter
>!
General Press, Budapest, 2016
356 oldal · ISBN: 9789636438920 · Fordította: Őri Péter

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Robert Hunter · Carlos Garcia · Barbara Blake · Hermano Cordobes · Ian Hopkins · Jonathan Winston · Mike Brindle

Helyszínek népszerűség szerint

Los Angeles


Kedvencelte 19

Most olvassa 2

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Chris Carter: Kivégzés

Hűha, megint egy jó kis egynapos krimivel volt dolgom! :) Félreértés ne essék, az egynapos egyáltalán nem egy negatív jelző, hanem egy nagyon is jó minősítés, ugyanis a könyv olyan letehetetlen volt, hogy egy napra ki is vontam magam itthon a forgalomból, kivonultam a könyvvel a kertbe, és egy az egyben végigolvastam.
A kegyetlen gyilkos utáni hajsza az oldalakon keresztül egyre izgalmasabbá és feszültebbé válik, mindig egy új, apró részletet fed fel számunkra az író, ezért is volt a könyv letehetetlen.
Amikor pedig Robert és Carlos összerakta a nyomokat, és megismertem a gyilkos lehetséges indítékait, nálam fordult a kocka, és elkezdtem egy kicsit a gyilkosnak is szurkolni, mindezt persze úgy, hogy azért a Hunter-Garcia páros sikerében is reménykedtem, érdekes egy kettőségben szenvedtem… :)
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/07/chris-carter-kiveg…

10 hozzászólás
>!
FairyDust P
Chris Carter: Kivégzés

– Sokat olvasok, gyorsan olvasok, és nem alszom sokat.
Imádom, gyerekek, imádom.
Chris Carter egy zseni. Nem gondoltam volna, hogy a Keresztes gyilkost túl lehet szárnyalni, de ezek szerint igen, hisz ennek a könyvnek sikerült. Már az első rész is gyomorfogató volt, ez már egyenesen visszataszító. Többször félbehagytam az olvasást és inkább letettem a könyvet, mert túl sok volt a trancsír. De az utóbbi két mondatomat értsétek jó értelelmbe. Olyan undorító, hogy már zseniális. Mekkora paradoxon már ez? :D
A két nyomozó továbbra is felülmúlhatatlan. Ha létezne éves nyomozók gálája, tuti nekik ítélném a díjat.
Az egész ügy nagyon izgalmas, a nyomozás elképesztő, a gyilkos pedig WTF. Egy pillanatig nem tudtam megállapítani ki lesz a rosszfiú.
Olvassátok-olvassátok-olvassátok!

8 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai 
Chris Carter: Kivégzés

Mindig előre elolvasom, ki a gyilkos, számomra így sokkal érdekesebb a könyv, mert csak arra figyelhetek, hogyan építi fel a szerző a regényt, hát Chris Carter, már az első könyvével is beszopatott, hogy tudjam, ne nézzem meg, ki a gyilkos, mert úgy is nevet váltott, és úgy sem fogom tudni, ki az, hát most nem is vettem a fáradtságot, hogy előrelapozzak, és milyen igazam volt….
A Hunter – Garcia páros most sem okozott csalódást, és én örülök az új kapitánynak is, mert jó arcnak tűnik.
A gyilkos kilétét félig sikerült kitalálnom, gyakorlatilag egyértelműen felé irányultak a nyilak.
Érdemes elolvasni, mert érdekes, olvasmányos, és izgalmas

>!
robinson P
Chris Carter: Kivégzés

Nem volt rossz, de a brutalitásával operált, ért el erős hatást. Kissé nyakatekert és ettől nem mindig hiteles, sok sablonnal, ami kétségtelenül hatásosan működteti. Ettől függetlenül erős, sötét és gonosz. Bővebben:
http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/08/kivegzes.html

12 hozzászólás
>!
tmezo P
Chris Carter: Kivégzés

„Ez a gyilkos nem a „könnyűben” vagy az „egyszerűben” utazik. Láttad, milyen brutális volt a helyszín.”

Ez már jóval izgalmasabb volt az első résznél, és a gyilkosságok még extrémebbek voltak. Lehetett még fokozni az első részben kitalált dolgokat, sokkal több feszültséget is éreztem benne. A nyomozás „nyitottabb” volt, Hunter több dolgot megosztott most az olvasóval, mint korábban. Nem csak az ő fejében jött létre a megoldás, hanem itt zajlott tényleges nyomozás is.
Új szereplők is kerültek a csapatba, ami sztem jót tett a történetnek. Kifejezetten örültem az új kollégának, aki Hunterrel dolgozott. Nagyon sok háttérrinfót kiderített, amin agyalhatott az olvasó.
Most is csak a végén lett nyilvánvaló ki az elkövető, ez abszolút pozitív ismét. Jól elrejtette az író, és elég nyomós okot is talált ki a miértre.
Mellékszál is volt, ami egyáltalán nem volt rossz húzás, bekavart a nagy egészbe, és lehetett rajta gondolkodni.
Hunter megint „okos” volt, hozta a pszicho-mókus énjét, sok dolgot szuperül levezetett. Viszont ami egy idő után nagyon zavart, az a sok rövid fejezet, amik szinte mindig valamilyen felfedezéssel zárultak. Kissé bosszantott, hogy megakaszt, bár el kell ismernem, hogy a feszültéséget viszont az egekbe emelte.

>!
Navi P
Chris Carter: Kivégzés

Abszolút kedvenc :)
Mérföldekkel jobbnak éreztem az első résznél, pedig az is nagyszerű volt.
Pörgős, izgalmas, csak úgy hullottak az emberek. Fura volt ez az „érzéses” vonal, jó. Mollie szimpatikus karakter volt, kíváncsi vagyok, fel fog-e még bukkanni.
A Késelő kilétét hamar összekapcsoltam a megfelelő szereplővel.
Na de a Hóhér. Csak az utolsó előtti pillanatban esett le, de akkor hatalmasat koppant.
S, tegye mindenki a szívére a kezét, nem ugyanezt csináltuk volna mi is?
Most éreztem azt, hogy megértem a gyilkost és együtt érzek vele.
Már meg is vettem a sorozat köteteit :)

>!
ggizi P
Chris Carter: Kivégzés

Ez nagyon brutális és kimondottan kegyetlen sztori volt. Rendkívül izgalmas és feszültséggel teli volt a nyomozás, bár volt egy pont, ahol egy cseppet elbizonytalanodtam. spoiler De ettől függetlenül nagyon lebilincselő krimi volt ezzel a beteg elkövetői módszerrel. Hunternél megint volt egy halvány túl tökéletes érzetem, de talán csak azért, mert már megszoktam, hogy szinte mindegyik szupernyomozónak van valami defektje, és az övé (ha van neki egyáltalán) még nem igazán került előtérbe.

6 hozzászólás
>!
smetalin
Chris Carter: Kivégzés

Nem biztos, hogy én Chris Carterrel szívesen lennék egy szobában huzamosabb ideig. Hihetetlen dolgok zajlanak a fejében, ez a rengeteg kín és szenvedés amit kitalál és leír!!!!!!Persze nekem mint olvasónak ezzel nincs bajom, de azért néha én is rácsodálkoztam, hogy miket képes kiagyalni. Szerintem ez a könyve még jobban brutálisabb a gyilkosságokat tekintve mint az előző, ez csillagos ötös. A szereplők viszont annyira nem voltak jók, a tetteik a stílusuk most gyengébb lett, és ezt a kicsit misztikus szálat is jobban ki lehetett volna bontani.
A gyilkos motivációja viszont nagyon jól el lett találva és meg lett magyarázva. Én nem is jöttem rá ki az. A másik gyilkos, a „késelő” azzal nem barátkoztam meg, az maradt mellékszál, nem kaptam elégséges magyarázatot, és ki is található ki is az.
Egyértelmű hogy még olvasok az írótól!!!

7 hozzászólás
>!
Kókuszka
Chris Carter: Kivégzés

Chris Carter nem finomkodik, ha már kivégzés, adjuk meg a módját. A bosszút kiáltó, bekattant elme igen sötét oldalát ismerjük meg. Brutalitása mellett egy igen fordulatos, továbbolvasásra ösztönző, izgalmas krimit kapunk. Kizárólag felnőtteknek, erős idegzetűeknek, a műfaj kedvelőinek. A nyomozópáros is jól van kitalálva. Nekem a misztikus mellékszál sem volt zavaró. A látomásokkal küzdő, saját apja miatt a pokol bugyrát megjáró Mollie menekülése még egy újabb izgalmat rejt.

>!
kratas P
Chris Carter: Kivégzés

De jó kis thriller volt ez a beteg sorozatgyilkosával együtt.
Ami nem annyira tetszett, az a Mollie-féle vonal, ezt egy kissé feleslegesnek tartottam. Na jó, nem is kicsit, nagyon. Pont elég lett volna az alap krimi-szál végigvitele, hiszen igazán remek ötlet képezi a kiváltó okot.


Népszerű idézetek

>!
mate55 

– Sokat olvasok, gyorsan olvasok, és nem alszom sokat.

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás · Robert Hunter
7 hozzászólás
>!
robinson P

– Maga katolikus? – kérdezte Winston doktor.
– Nem, csak sokat olvasok.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jonathan Winston · Robert Hunter
>!
mate55 

– A sors iróniája, hogy az életben egyedül a halál biztos, nem gondolod?

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: halál · sors
2 hozzászólás
>!
mate55 

– Nagyon beteg ez a város, öregem. Tele van erőszakkal.
– Az egész világ beteg, haver.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: erőszak · Los Angeles
>!
mate55 

Miért, Uram?
Miért adsz, ha utána elveszel?

31. oldal

>!
Lénaanyukája P

– Fiatalon még arról álmodoztam, hogy egyszer író leszek.
– Tényleg?
– Annyira szerettem olvasni, hogy természetesnek tűnt a választás.

>!
tmezo P

– (…) Egy ember arcán mindent megváltoztathatsz, de a szeme ugyanolyan marad. Olyan, akár az ujjlenyomat.

Kapcsolódó szócikkek: Robert Hunter · szem · ujjlenyomat
>!
robinson P

– Valami konkrét helyre megyünk, vagy csak „kövesd a főnököt” játszunk?
– A Starbucksba megyünk.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carlos Garcia · Robert Hunter · Starbucks
>!
robinson P

– Képzeld! – suttogta. – Pontosan tudom, hogy mitől rémülsz halálra.

216. oldal

>!
mate55 

– A rémálmok többsége megélt nyomasztó emlékek következménye.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: rémálom · Robert Hunter

A sorozat következő kötete

Robert Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Harris: A vörös sárkány
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Anthony E. Zuiker – Duane Swierczynski: 26 – sötét kezdetek
Erik Axl Sund: Bomlás
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter
J. D. Barker: Az ötödik áldozat
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Helena Silence: Ezüsthíd
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Jo Nesbø: Hóember