An ​Evil Mind (Robert Hunter 6.) 11 csillagozás

Chris Carter: An Evil Mind Chris Carter: An Evil Mind

A freak accident in rural Wyoming leads the Sheriff's Department to arrest a man for a possible double homicide, but further investigations suggest a much more horrifying discovery – a serial killer who has been kidnapping, torturing and mutilating victims all over the United States for at least twenty-five years. The suspect claims he is a pawn in a huge labyrinth of lies and deception – can he be believed?
The case is immediately handed over to the FBI, but this time they're forced to ask for outside help. Ex-criminal behaviour psychologist and lead Detective with the Ultra Violent Crime Unit of the LAPD, Robert Hunter, is asked to run a series of interviews with the apprehended man. These interviews begin to reveal terrifying secrets that no one could've foreseen, including the real identity of a killer so elusive that no one, not even the FBI, had any idea he existed… until now.

>!
Simon & Schuster, London, 2014
496 oldal · ISBN: 9781471132193
>!
Simon & Schuster UK, London, 2014
496 oldal · ISBN: 9781471132223
>!
Simon & Schuster, New York, 2014
494 oldal · ASIN: B00GKKTX8E

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Chris Carter: An Evil Mind

Lassan a kedvenc könyveim fele Chris Carter könyvekből fog állni, de nem tudok mit tenni, egyszerűen részről részre jobb. Hogy lehetséges ez?

Az Evil Mind eltért a szokásos felépítéstől, teljesen más szemszögből láthatjuk a történetet, és számomra ez a perspektíva több feszültséget és izgalmat bíztosított, mint egy standard krimi könyv. spoiler
Végre megismertük Hunter nyomozó múltjának egy darabkáját, spoiler Ezek miatt, úgy gondolom hogy Chris Carter az egyik legtudatosabb krimi író a könyvek széles palettáján, és ami a leglenyűgözőbb, hogy könyvről könyvre képes megújulni.
A fő szál megijesztett, hátborzongató és egyben mélységesen megdöbbentő milyen is lehet egy beteg ember elméje. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy ebben a részben a gyilkos volt a legösszetettebb, legjobban megírt karakter. Szerintem ilyen kidolgozott elkövetőt még egyetlen könyvben sem olvastam, ide érte Carter könyveit is.

CC korábban kriminál pszichológusként dolgozott, szóval van rálátása a témára, és ez mélyen érződik a könyveiben. Zseniálisan elmagyarázza az adott ölési módszer biológiai és tudományos vonzatát, vagy éppen pszichológiai megközelítését.

Aki egy kicsit is ismer, az tudja hogy mekkora rajongója vagyok a Robert Hunter sorozatnak, és ez nem véletlen. Újabb kedvenc rész.

4 hozzászólás
kratas P>!
Chris Carter: An Evil Mind

Huhhh. Brutális. Most egy darabig nem akarom folytatni a sorozatot, ezt el kell felejteni, sőt, thrillert-krimit is csak óvatosan veszek majd a kezembe. Amúgy az eleje nem tetszett, mert hiányzott az igazi nyomozás izgalma, de a végére megvigasztalódtam. Spoilert szigorúan csak olvasás után nyisd meg!
spoiler

Lish>!
Chris Carter: An Evil Mind

Lehet unalmas már tőlem ezt olvasni Chris Carter könyveivel kapcsolatban, de egyszerűen nem tudok mást tenni, csak önmagamat ismételni: ez a pasi egyszerűen ZSENIÁLIS. Annyira fantasztikusan jó lett ez a rész is, hogy huhhhh…! Újabb kedvenc könyv.
Spoilert nem szeretnék írni, még véletlenül se lőjem le a fordulatokat a történetből. Annyi azért szerintem belefér spoiler-veszély nélkül, hogy az eddigi részekben Robert Hunter múltjának egy-egy apró darabkáját ismertük csak meg, igaz az idő előrehaladtával néhány mondatnyival mindig többet, de ebben a kötetben már szinte mindent megtudunk a múltjáról, életének korábbi szakaszairól. Nagyon izgalmas volt már önmagában ez is. Emellett pedig, ahogyan a cím is sejteti, minden eddiginél részletesebben megismerhetjük egy kegyetlen gyilkos gondolatait. Borzalmas, de egyben nagyon érdekes és izgalmas volt ilyen mélységekben belelátni egy elborult ember gondolkodásmódjába. És bár nem biztos, hogy úgy tűnik az értékelésemből, de csavarokban sincs hiány, ó, de nincs ám.
Én nem tudom, hova lehet, hova tudja még emelni azt a bizonyos lécet Chris Carter, de könyvről könyvre nagyobb kedvencemmé válik, IMÁDOM.

Magyarul azt hiszem, hogy jelenleg épp a 4. könyvnél tart a kiadó, bízom benne, hogy jönni fognak a folytatások is, mert ha valamit, hát ezt a sorozatot nagyon-nagyon ajánlom olvasásra mindenkinek, aki szereti a keményebb, elborultabb krimiket.

WildCat>!
Chris Carter: An Evil Mind

WoW! Ez a könyv végre felülmúlta az öt ezt megelőző kötetet. Ez a könyv egyedülálló, Carter valami egészen új fokra emelte. A Robert Hunter sorozat első öt kötetéhez képest ez olyan, mintha valaki más írta volna. Ez a könyv nem egy a megszokott, bár véres és öklendezést gerjesztő gyilkosságos-krimi sorozatból, amit az előzőek alapján várhattunk volna a sorozattól. Ez a könyv teljesen más. Ez a könyv az, amire eddig annyira vártam. Az előző kötetek egymást vérben és öklendezésgerjesztésben túllicitálni akaró jelenetei untattak. De ez a könyv… Szent sz@r. Ez a könyv az, aminek egy igazán jó pszichothrillernek lennie kell. Egy totális meglepetés agy-frász. Ez a könyv abszolút szétzilálja az ember ép elméjét. Többször le kellett tennem, hogy időt adjak az agyamnak megemészteni nemcsak azt, amit olvasott, de mindazt, ami ezzel járt. Ez a könyv zseniális. Csak remélni tudom, hogy a következőek is hozzák ezt a fokú agy-frászt. Nehéz lesz tartani a szintet, az biztos, mert ez szenzációsra sikeredett.
Egy egyedülálló, zseniális agy-frász könyv, ami sokáig veled marad.
El mered olvasni?


A sorozat következő kötete

Robert Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
J.D. Barker: The Fifth to Die
Steve Cavanagh: Thirteen
Samantha Downing: My Lovely Wife
James Patterson – J.D. Barker: The Coast-To-Coast Murders
Jennifer L. Armentrout: Till Death
Jo Nesbø: The Snowman
M. W. Craven: The Puppet Show
Gillian Flynn: Sharp Objects
Harlan Coben: Don't Let Go