80. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

A ​keresztes gyilkos (Robert Hunter 1.) 405 csillagozás

Chris Carter: A keresztes gyilkos

HUNYD LE A SZEMED.
VÁR A HALÁL.
Los Angeles egyik elhagyatott házában egy kegyetlenül meggyilkolt fiatal nő holttestére bukkannak. A két fakaróhoz kötözött meztelen áldozat arcáról lenyúzták a bőrt – miközben még élt. Tarkójába különös kettős keresztet véstek – ez a keresztes gyilkosként ismertté vált pszichopata jele.
Pedig ez lehetetlen, hiszen a keresztes gyilkost két éve elfogták és kivégezték. Talán az egyik követője tette? Vagy Robert Hunter gyilkossági nyomozó kénytelen szembenézni az elképzelhetetlennel? Lehet, hogy az igazi keresztes gyilkos még mindig odakint ólálkodik, és gúnyt űz Hunterből, aki képtelen elkapni?
Robert Hunter és zöldfülű társa egy minden képzeletet felülmúló rémálomban találja magát…

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633832196 · Fordította: Markwarth Zsófia
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
428 oldal · ISBN: 9789633833988 · Fordította: Markwarth Zsófia

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Robert Hunter · Carlos Garcia · Linda Spencer · William Bolter


Kedvencelte 53

Most olvassa 17

Várólistára tette 273

Kívánságlistára tette 242

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Hol is kezdjem? Talán az első fejezetnél, ami megalapozta az egész hangulatot. 300 oldalon keresztül feszültségben tartott az az előre utaló Fűrészes jelenet.
Aztán az a mellékszál… Több száz krimin vagyok túl de esküszöm nem találkoztam olyannal, ami ennyire trükkösen tudott volna átverni.
Harmadsorban, én azokat a krimiket preferálom, ahol az elkövetőt már ismerjük jól, csak nem tudjuk hogy ő az. Na itt első perctől fogva világos hogy ez nem olyan, mégse zavart egy cseppet sem. spoiler Talán ez volt az első olyan krimi, ahol ezt nem ismertem fel.
Utoljára pedig annyit mondanék, nem hittem volna hogy valaha a legszimpatikusabb karakter egy ilyen thrillerben egy mindenillegálissaldílerkedő strici lesz. D-King, lehet rá bármit mondani, de hatalmas forma. De úgy összességében a főbb szereplőket is sikerült megkedvelnem.

4 hozzászólás
FairyDust>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Chris Carter az egyik kedvenc krimi írom lett. Elkezdtem olvasni és egyszerűen a kezemhez ragadt a könyv. Jómagam egymás után daráltam le a sorozat már magyarul megjelent részeit, és tűkön űlve várom a következőt.
A főszereplőink név szerint, Robert Hunter és Carlos Garcia remekül kiegészítik egymást. Imádtam ahogy egymás között ötletelnek, hatalmas forma mindkettő. Nagyon tetszett, hogy két külön személyiséget hozott létre Carter, ezáltal teljesen megkülönböztethetőek. Végre nem az egy kaptafára készült nyomozót kapjuk. Nagyon intelligensek, gondolkoznak, összehasonlítanak és analizálnak.
Maga a nyomozás nekem tetszett, nem tudtam kitalálni ki az elkövező. A történeten belül van egy alsztori, csak hogy még jobban összezavarodjon az olvasó… zseniális.
A gyilkos elég brutálisan dolgozik, rengeteg vérrel és kínnal fűszerezve, az Ecc-pecc óta nem olvastam ilyen gyomorforgató könyvet.
Valószinűleg kiérződik a soraim közül a fangirl hangulat, de ez van. Remek könyv, baromi izgalmas, a körömrágás és borzongás garantált. Őszintén és tiszta szívemből ajánlom mindenkinek.
Alig-alig-alig várom a következő megjelenést.

szadrienn P>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Ez a könyv egy adrenalinbomba volt! A szerző már a tizenegyedik oldalon a frászt hozta rám.
Az események olyan gyorsan pörögtek, hogy alig bírtam tartani az iramot.
Beleszédültem a sok izgalomba.
Problémám csak a két nyomozóval akadt. Az én ízlésemnek túl szívdöglesztőek, túlságosan tökéletesek. Pedig mennyivel szimpatikusabbak lehetnének, ha a második részben végre találnék bennük valami jó kis jellemhibát!

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Már egy ideje várólistás nálam ez a könyv, de egy olyan értékelésbe futottam bele a héten, hogy muszáj volt előre vennem a könyvet. Még semmit sem olvastam az írótól, de ezzel a történettel megfogott magának. Alapvetően nem a hentelős krimi/thriller a kedvencem, de a szadista sorozatgyilkos mellett annyi izgalmat, akciót és két olyan jófej nyomozót kaptunk, hogy kedvenc lett a könyv. Ráadásul nekem is Az utolsó zsarut játszó jóképű német fickó volt a szemem előtt, amikor Robert Hunter nyomozóról olvastam.
Az író nagyon gonoszul kezdte a történetet, mindjárt bele a közepébe, mint valami ókori görög eposznál, hogy az olvasás folyamán rágjam a körmöm, mikor jutunk el ahhoz a jelenethez. Ráadásul a gonoszan mellé rakott mellékszál is belezavart abba, hogy ne jöjjek rá a keresztes gyilkos kilétére. Egy szó, mint száz, Chris Carter megy a kedvenceim közé.

17 hozzászólás
Szücsi>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Az író fantasztikus munkát végzett!
Robert Hunter egy nagyon jó karakter és nyomozó, aki új társával Carlos Garciával (aki szintén egy jó szereplője a könynek) próbálja elkapni a keresztes gyilkost, miután 2 évvel ezelőtt nem sikerült. Akkor azt hitték megvan a tettes. Ám 2 év elteltével a gyilkosságok újrakezdődnek.
Ez a szituáció egy izgalmas kezdést adott a könyvnek. Bár volt 1-2 rész amit kicsit laposabbnak éreztem, így is tetszett. Összességében izgi volt, véres és kegyetlen. Szeretem az ilyen krimiket.
Voltak utalások hogy ki lehet a gyilkos, én mégsem találtam ki :D
Nagyon jó krimi volt, alig várom hogy elkezdjem a kövi részt!

4 hozzászólás
bokrichard>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Most kapaszkodjunk meg: én, a nagy krimi fan, a gyilkosságok, és a véres ügyek nagy szerelmese (pusztán csak írott formában), nem olvastam még Chris Cartertől egyetlen egy könyvet sem idáig. … Most hagyok néhány percet a molyon követő barátoknak, hogy feldolgozzák ezt. De az író renoméja eljutott mostanra hozzám, és hát mi is a legjobb kezdés, amit el tud képzelni egy szűz olvasó? Hát az első könyvét az írónak, egy nyomozó első kalandját. Ami kimondhatjuk, nem éppen vér, és zsigermentes. Finoman szólva. Ismét (mint hányszor eddig) a családi bosszú vezérelt politika kivitelezését láthatjuk logikusan megkomponálva, kicsit a fizikát is megcáfolva ugyan. Ám még ez is belefér a hátteret nézve (aki olvasta, tudja). Igazi letehetetlen könyv ez is, mint az igazi nagyok. És még elbírt a könyv egy nem kevésbé undorító mellékszálat is, ami ha kicsit több hangsúlyt kap, akkor még tökéletesebb az egész kép. De mit tartogatnak a továbbiak? Kezdő kalandra egy biztos pontozás: 4,5/5, csak hogy viszonyítsak a későbbiekre, amiket biztos ki nem hagyok.

19 hozzászólás
Euthümia_K P>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Hihetetlen, de még csak most botlottam bele Chris Carterbe. Nem is értem, hogy eddig hogy kerülte így el a figyelmem, mert nagy krimi és thriller rajongó vagyok. Eszméletlenül jól eltalált és jól megírt történet. Carter mesterien ért a feszültségkeltéshez. Közhely – tudom –, de tényleg letehetetlen kategória. Nagyon szeretem az olyan könyveket, ahol a spoiler. Az meg csak hab a tortán, hogy spoiler. Imádtam az első sorától az utolsóig.

5 hozzászólás
smetalin>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Az biztos, ha az ember egyszer elkezdi olvasni, nem könnyű letenni! Kellőképpen pszichopata a sorozatgyilkos, kellőképpen véresek a gyilkosságok, és kellőképpen gyűrött de jóképű a zsaru!
(milyen szó már ez a kellőképpen!!!!brr)
Pont olyan ez a könyv, amilyennek lennie kell egy nyomozós-gyilkolós-thrilleres könyvnek!
Szerintem, ha az ember megfeszül, akkor sem tud rájönni az áldozatok kapcsolatára, miért éppen ők!!! Ehhez már minimum Harry Hole-nak kellene lenni.(bár lehet neki hamarabb sikerült volna)
spoiler
Ezt leszámítva, egy lendületes , érdekes történetet olvashatunk, amibe belecsempészett az író még egy mellékszálat is, csak kár, hogy arra nem tért ki jobban!!!

28 hozzászólás
Riszperidon P>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Chris Carter félelmetes mértékű mániát váltott ki nálam a sorozat második kötetével, és azóta egyszerűen levakarhatatlan vagyok „róla”, amit soha nem gondoltam volna

2019: Amikor az A keresztes gyilkost először elolvastam, kicsit húztam a szám. Rengetegen dicsérték, és bőven belefért abba a profilba, amiket én szeretek. Deee, összességében nem tetszett. Végül akkor értékelést sem volt kedvem írni hozzá, és erőteljesen gondolkodtam, hogy a második részt, ami akkor már szintén a polcomon csücsült, elolvasás nélkül továbbadom. Végül úgy döntöttem, hogy csak pihentetem egy időre a sorozatot, és a brazil kap tőlem még egy esélyt.

2020: Megkapta, és krvára visszaélt vele a kis rohadék! :D Miután a maradék eddig megjelent részeket durva gyorsan ledaráltam, mindenképp újra kellett olvasnom az első részt. Mivel annak idején nem dobtam el az agyam tőle, csak nagyon-nagyon nagyvonalakban emlékeztem rá. Újraolvasva azt kell mondjam, újfent nem dobtam el olyan rettenetmód az agyam, és most már tudom, hogy mi hibádzott, és megijedtem! :D
Lehetett haladni vele, olvasmányos volt, volt benne pár fincsi hullakészítési mód, de nem sokkolt. És ezt adta meg nekem a többi könyve. Nagyon megfogta bennem azt, ami szerintem jó párunkban megvan, hogy elrettenünk, de valami furcsa perverz módon mégis sikerül ledöbbennünk a kegyetlenség bizonyos formáin, és olvasni akarunk róla. Ha ez mégsem olyan gyakori, akkor lehet félnetek kéne tőlem? De Carter a lelkemnek valami olyan sötét zugát nyitotta ki a folytatással, hogy minden hibájával együtt imádom.
Ebben a részben nagyon tetszett az, ahogy megismerkedünk a két főszereplővel, és nagyon jókat kellet mosolyognom rajta. Még jobban megszerettem őket! Az érdekes az, hogy ez a rész még jobban rávilágított azokra a hibákra, amik miatt sokan nem szeretik a sorozatot, úgyhogy egyedi a viszonyunk. Újraolvasni nagyon jó érzés volt, és jó egy laza felvezetőnek a többi részhez, mert számomra ez azokhoz képest egy könnyed lányregény. Meu amigo, 4 csillag

11 hozzászólás
dagikám>!
Chris Carter: A keresztes gyilkos

Nem csalódtam most sem az íróban. Brutálisan véres, annyira bele lehet merülni a nyomozásba, mintha mi magunk is részesei lennénk az esetnek. Tetszett, ahogy fel volt építve maga a történet, ahogy lépésről lépésre közelebb jutottak a megoldáshoz. Igaz, szinte végéig nem volt semmi nyom, és kíváncsi voltam, hogy is lesz lezárva az ügy.
Ledöbbentett a gyilkos személye,felépített indoklása, valamint a gyilkosságok kivitelezése.
Még szerencse, hogy megvettem a sorozat többi részét is :)


Népszerű idézetek

Angele P>!

Az emberek, akikkel nap mint nap foglalkozom, vagy nagyon gonoszak, vagy nagyon halottak.

209. oldal

2 hozzászólás
pribrgre P>!

Az alkalmi szexnek nincs párja. De még jobb, ha emlékszel is belőle valamire.

2 hozzászólás
Leliana>!

Ne feledd, ha másoknak veszel ajándékot, az a te személyiségedről is árulkodik, úgyhogy olyat vegyél, amiről tudod, hogy örülni fog neki – mondta mosolyogva.

311. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ajándék · Robert Hunter
Riszperidon P>!

Ez nem szenvedélyből elkövetett gyilkosság – mondta Hunter a fejét csóválva. – Nem képes ilyet tenni, aki valaha is szerette. Mindegy, mennyire bántotta meg a nő, kivéve, ha magával a sátánnal randizott.

28. oldal (Ulpius-ház, 2014)

Green69>!

– Figyelj, jobb, ha idejössz, és megnézed, mert
egy cefetül ocsmány gyilkosságot kaptunk ki.
– A gyilkossági csoport különleges egysége vagyunk, Carlos. Csakis
rohadtul ocsmány gyilkossági ügyeket kapunk ki.

SchizoVampire P>!

– Nem, először hallgasson meg. A barátom… hogy van?
– Milyen barátja?
– Az, akit egy kurva kereszthez szögelltek. Nem hinném, hogy nem tűnt fel magának. Úgy festett, mint Jézus Krisztus. Emlékszik rá? Aki állítólag a mi bűneinkért halt meg.

333. oldal

FreeAngel >!

A családi szeretetnél nincs erősebb.

383. oldal

Kapcsolódó szócikkek: család · Robert Hunter · szeretet
PRicsmond>!

Ha nincs szeretted, akkor nem is tudják elvenni tőled.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Robert Hunter
Szücsi>!

A kutatások szerint mintegy ötszáz sorozatgyilkos aktív egyszerre az Egyesült Államokban, és naponta ötezer ember életét fenyegetik.

Szücsi>!

– Mi vihet rá egy embert, hogy ilyesfajta bűnöket kövessen el?


A sorozat következő kötete

Robert Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raymond Chandler: Örök álom
James Ellroy: A nagy sehol
Dean R. Koontz: Látomás
Paul Lieberman: Gengszterosztag
Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter
Guillaume Musso: Central Park
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Brenda Joyce: Halálos ölelés
Donato Carrisi: Démoni suttogás