Some ​Girls Bite (Chicagoland Vampires 1.) 17 csillagozás

Chloe Neill: Some Girls Bite Chloe Neill: Some Girls Bite Chloe Neill: Some Girls Bite Chloe Neill: Some Girls Bite

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

First in a brand new series about a Chicago graduate student's introduction into a society of vampires.

Sure, the life of a graduate student wasn't exactly glamorous, but it was Merit's. She was doing fine until a rogue vampire attacked her. But he only got a sip before he was scared away by another bloodsucker and this one decided the best way to save her life was to make her the walking undead.

Turns out her savior was the master vampire of Cadogan House. Now she's traded sweating over her thesis for learning to fit in at a Hyde Park mansion full of vamps loyal to Ethan „Lord o' the Manor” Sullivan. Of course, as a tall, green-eyed, four-hundred- year-old vampire, he has centuries' worth of charm, but unfortunately he expects her gratitude and servitude. But an inconvenient sunlight allergy and Ethan's attitude are the least of her concerns. Someone's still out to get her. Her initiation into Chicago's nightlife may be the first skirmish in a war and there will be blood.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Roc, 2014
352 oldal · ISBN: 9780451469052
>!
Gollancz, London, 2010
356 oldal · ISBN: 9781101025482 · ASIN: B003FXCSNG
>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2010
ISBN: 9781400169368 · ASIN: 1400169364 · Felolvasta: Cynthia Holloway

3 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Sullivan · Merit · Catcher Bell · Luc · Mallory · Jeff Christopher · Chuck Merit · Morgan Greer


Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Chloe Neill: Some Girls Bite

Magyarul már olvastam, de úgy éreztem, ha már nincs kiadva a többi rész, kezdem az elejétől ismételten.
Nem csalódtam, azt kaptam amit vártam.
Egy nagyon jó kezdése egy ígéretes sorozatnak.
Várom a következő kötetét.

sarahangel P>!
Chloe Neill: Some Girls Bite

Nem írok most külön értékelést, mert azt már megtettem korábban a magyar kiadásnál. Sok könyv van a várólistámon, de ehhez a sorozathoz „muszáj” volt visszatérni, mert Merit-hiányban szenvedtem, aki az én top-hősnőm. ;) Adott egy könyvmoly lány, aki szereti a hasát; már ez is elég lenne a szimpátiához, de ez később még fokozódik is, ahogy vámpírrá válása után elkezd felnőni a feladatához. Merit amellett, hogy emberséges, még szórakoztató is, ugyanis van humorérzéke és esze, amiket nem fél használni. A sok idegesítő hősnő után engem kész megváltásként ért. ;)

… és hiába szereztem be azóta angolul a részeket, attól még továbbra is remélem, hogy valamelyik kiadó bevállalja a folytatást, mert vagyok olyan fanatikus (?), hogy magyarul is megvenném az összes részt. Én pl. nem tudtam volna a Gratefully Condescending-et olyan szépen lefordítani, hogy háládatos hódolat. Olvasás közben most is összehasonlítgattam itt-ott az eredetit a fordítással, szóval igenis látom értelmét a dolognak. ;)

10 hozzászólás
Tufuka>!
Chloe Neill: Some Girls Bite

Érdekes kezdés volt, de az én ízlésemnek kicsit túlzottan is alapoztunk. Persze az első részben fel kell vázolni a világot, a szereplők kapcsolatait stb., de valahogy a rész végére sem éreztem azt, hogy végeztünk volna az alapozó fázissal.
Merit nem rossz karakter, de remélem felnő a szerepéhez. Ő nem az a tipikus már a kezdetektől fogva badass női főhős, de meglátjuk hova jut el pár rész múlva. Az mindenképpen pozitívum, hogy van saját véleménye és személyisége, amit nem ad fel senkiért, de ugyanakkor tudja, hogy mi a kötelessége és igyekszik ennek megfelelően cselekedni.
Ethan az a karakter, akit az ember nem tud nem megkedvelni, de attól függetlenül néha úgy megrázná, hogy észhez térjen… Kissé az az utálva-imádom típus. Merit jól feladta neki a leckét, szóval remélem ő is képes lesz a viselkedésén változtatni, mert ez a folyamatos bizalomhiány és az, hogy akármit is tesz a lány nem jó neki, néha nagyon idegőrlő volt. Arról ne is beszéljünk, hogy volt pár ocsmány húzása a könyv folyamán, amikor nagyon berágtam rá. Én szeretném, hogy működjön a dolog, de ehhez Ethan-nek meg kell nyílnia, és nem mindenben a politikai előnyszerzést látnia, továbbá elfogadni a saját érzéseit és nem mindenkit csak eszköznek tekinteni.
A mellékszereplők kifejezetten jó karakterek. Malloryt, Catchert, Jeff-et, Lindsay-t, Luc-ot és Merit nagypapáját is megkedveltem. Merit szülei viszont nagyon nem lopták be magukat a szívembe, az apja kifejezetten ellenszenves karakter.
A könyv emiatt az alapozó fázis miatt nem tartogatott túl sok akciót, de kíváncsian várom a következő részekben hogyan is alakul majd a sztori.

1 hozzászólás
wolfy27>!
Chloe Neill: Some Girls Bite

Nagyon tetszett, jó kis sorozatindító kötet. A világ érdekes, kicsit hasonlít a True Bloodra, de elég sok egyedi ötlet van benne, pl. a házak rendszere, az Ombud iroda, médiajelenlét, a nimfák. A szereplők szerethetőek, érdekesek és nem utolsó sorban élők, a párbeszédek viccesek, nagyon jól szórakoztam olvasás közben. Merit nagyon jó főhős, Morgan is jó arc, de szerencsétlen Ethant nem igazán sikerült megkedvelni… Cserébe Jeff kedvenc lett, imádom ezt a gyereket :)


Népszerű idézetek

sarahangel P>!

He joined us on the couch, deposited a hot dog on a dinner plate of fine platinum-banded china. Frowning, he began sawing at it with a knife and fork, then carefully ate a chunk.
„Sullivan, just pick it up.”
He glanced at me, spearing a chunk of hot dog with his fork. „My way is more genteel.”
I took another gigantic bite, and told him between chews, „Your way is more tight ass.”
„Your respect for me, Sentinel, is astounding.”
I grinned at him. „I'd respect you more if you took a bite of that hot dog.”
„You don't respect me any.”
Not entirely true, but I wasn't going to give him the satisfaction of a correction. „Like I said, I'd respect you more. More than none.”
I smiled and turned back to Mallory and Catcher, who, heads cocked, stared at both of us. „What?”
„Nothing,” they simultaneously said."

252.-253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catcher Bell · Ethan Sullivan · Mallory · Merit
Tufuka>!

I expected to see Ethan’s emerald eyes on her lush curves, but when I turned back to him, his gaze was on me, his smile cocky, like he knew I’d been appraising his mistress.
I shrugged. “She seems nice enough, if you like the busty, voluptuous, gorgeous type.”
“Much to my dismay”—and that rang clear in the irritably flat tone of his voice—“I find I have a sudden taste for stubborn, lithe brunettes with horrible fashion sense.”
[…] I slipped thumbs into my belt loops and tapped fingers against my flat hips. Ethan watched the movement intensely. When his eyes lifted again, I arched an eyebrow. “Not even in your dreams, Sullivan.”

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
3 hozzászólás
Tufuka>!

“As much as it pains me to say it, Amber isn’t you.”
I stared at him. “I don’t even know what that means. Should I—What? Be flattered that while you don’t like me, you’re willing to sacrifice just to get into my pants?”
His nostrils flared, a tiny line appearing between his eyebrows. “You’re crude.”
“I’m crude?” My voice, the whisper that came out, was fierce. “You just offered to make me your whore.”
He took a step closer, his jaw clenched, the muscle trembling. “To be the Consort of a Master vampire is an honor, Initiate, not an insult.”
“It’s an insult to me. I’m not going to be your—anyone’s—sexual outlet. When that . . . happens for me, when I meet him, I want partnership. Love. You don’t trust me enough for the former, and I’m not even sure you’re capable of the latter.”

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
5 hozzászólás
Tufuka>!

I walked into the living room, assuming he’d follow, dropped onto the couch and crossed my legs. I looked up at him expectantly while he closed the door behind us. “Well?”
“Well, what?” I waved a hand at the room. “Start genuflecting. Let’s see some knee action.”
“You’re serious.”
I lifted my brows. He responded in kind, but finally nodded his head, then walked between the couches. He dropped to one knee, then held out his hands. “I’m monumentally sorry for the pain and humiliation that I caused you and your—”
“Both knees.”
“Pardon?”
“I’d prefer to see both knees on the ground. I mean, if you’re going to grovel, be the best groveler you can, right?”
Morgan watched me for a moment, mouth twitching, the smile threatening to break, but acquiesced with grave solemnity. He bent both knees to the ground, then looked up at me through those navy blue eyes with an expression that would have worked on a loyal hound. “I’m really sorry.”
I watched him for a moment, let him linger there on the floor, then nodded. “Okay.”

Kapcsolódó szócikkek: Merit
7 hozzászólás
sarahangel P>!

First Hunger can arise suddenly," Ethan said. „There's no need to apologize.”
I arched a brow at him. „I wasn't going to apologize. If it wasn't for you, there'd be no thirst.”

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
sarahangel P>!

Master or not," I said, glaring up at him, „take it back, or I'll challenge you again.” I'd been betrayed enough times in my life to know the value of honor and honesty, and tried to live by that code. „I have given you no reason to doubt my loyalty, which is a fairly tremendous thing given how you changed me.”

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
sarahangel P>!

You're a hot single vampire," he breathily murmured. „I'm a hot single vampire. But for your unfathomable allegiance to the Bears, we should be together.”

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Merit · Morgan Greer
sarahangel P>!

Jeff jumped out of his chair and made for the bucket that I placed on one of the empty desks after pulling out a piece for myself. Apparently lacking the gene for subtlety, he grabbed a breast, eating it only after he'd pointed at the chicken to point out the symbolism. I couldn't help but laugh, even knowing he didn't need the encouragement."

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeff Christopher · Merit
sarahangel P>!

Sometimes," my grandfather put in, „even if you can't be what you want, making the most of what you can be isn't a bad second choice. You have a chance to remake yourself, baby girl.”

193.-194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chuck Merit
sarahangel P>!

That's one of the nicest things anyone has ever said to me," I told him, realizing when the words were out that I was only barely lying.
For a second, I got no reaction.
And then he smiled, kind of a quirky half smile that tipped up only the right corner of his mouth. Because of that smile, that goddamn human smile, I had to swallow down a burst of affection that nearly brought tears to my eyes. Instead, I looked away, and hated myself – for my inability to hate him despite the things he said, the things he did, the things he expected.
I wanted to beat my fists against the floor like a child in tantrum. Why couldn't I hate him? Why, in spite of the fact that I knew, as readily as I knew that I was sitting on the sofa in his office with my best friend and her boyfriend nearby, that my inability to hate him was going to bite me right on the ass one day?
That was going to be a very, very bad day, and I wasn't sure if I was better off for knowing that it was coming."

259. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit

A sorozat következő kötete

Chicagoland Vampires sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Alex Flinn: A Kiss in Time
Patricia Briggs: Moon Called
Deborah Harkness: A Discovery of Witches
J. D. Robb: Ceremony In Death
Karen Chance: Curse the Dawn
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Ilona Andrews: Magic Burns
Gail Carriger: Soulless