Midnight ​Marked (Chicagoland Vampires 12.) 5 csillagozás

Chloe Neill: Midnight Marked

As the Chicagoland Vampires series continues, Merit and Ethan find themselves in a deadly game of cat-and-mouse, where winning may require the ultimate sacrifice…

A vampire’s grudges don’t stay dead long…

Merit is one of Chicago's most skilled vampire warriors; these days, she doesn't scare easily. But she and Master vampire Ethan have made a new and powerful enemy, and he won't give up until he owns the Windy City.

With his last plan thwarted, he's more determined than ever to watch Cadogan burn. Ethan has put the House's vampires on high alert, but their enemy will stop at nothing, including pitting vampire against vampire…

In this deadly game of cat-and-mouse, the stakes are life or death—and winning might mean sacrificing everything…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
New American Library, New York, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780451472335
>!
New American Library, New York, 2016
368 oldal · ASIN: B00Z8VT7R8

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Sullivan · Merit · Mallory · Jeff Christopher


Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

sarahangel P>!
Chloe Neill: Midnight Marked

Ez a CV 12. része, és bármennyire is hihetetlen, de még csak 1 év telt el az első rész óta, úgyhogy Merit nemrég ünnepelte az első vámpírszülinapját. :)

Ethan elviszi Merit-et Wrigleyville-be egy éjszakai Cubs-mérkőzésre, de a szórakozás természetesen most sem jár ki hősnőnknek, mert egy alakváltót holtan találnak egy sikátorban. A szokásos nyomozós szál ezúttal az alkímia világába vezet el minket, és feltűnik egy új természetfeletti, akinek van némi köze a mágusokhoz, de mégsem az spoiler. Az előző részben megismert Adrien Reed és csapata spoiler nagy dobásra készülnek és semmitől sem riadnak vissza, az uralmuk alá szeretnék vonni az egész várost spoiler.

A nyomozás során hőseink eljutnak többek között Hellriver-be spoiler

Gabriel Keene, a kedvenc alakváltóm újra felbukkan. :) Közte és Ethan között – bár barátok lettek az alakváltók és vámpírok közti ősi harc ellenére – most feszültség jön létre spoiler

Lassacskán kiderülnek azok a dolgok is, amikre eddig nem kaptunk választ spoiler. De még sok minden hátra van. Azt hiszem, az írónő egy kicsit játszik az idegeinkkel, mert még mindig nem kaptunk meg valamit, amit már régóta várunk, de azért a Methan-fanok most örülhetnek kicsit. ❤ spoiler

A történet talán kicsit nehezen indult be, de aztán hozta a megszokott formáját, és annyira beindult, hogy csak kapkodtam a fejemet.

Azt hiszem, azért szeretem annyira ezt a sorozatot, mert értékek vannak benne. Olyanok, amikről szeretném hinni, hogy még a mai világban is léteznek. Chloe pedig teljesíti azt, ami nem is feltétlenül elvárás egy fantasy-val kapcsolatban: érzelmeket csempész bele. És bár ez nem romantikus könyv, de mégis sokat ad ebből a szempontból is. Merit és Ethan az a páros, akit nem lehet megunni, mert a kapcsolatuk egyszerre szórakoztató, humoros, mély érzelmekkel teli. Merit jól tudja kezelni Ethan-t, ha kell, akkor „challenge”-eli. ;))

Merit az én Nr.1. hősnőm és könyves karakterem .❤ Annyira szeretem, ahogy megmondja a frankót, miközben logikusan gondolkodik, és az igazság oldalán áll. Nem hagyja az igazságtalanságot sem magával, sem másokkal szemben, és mindig rátapint a lényegre. spoiler Mert tény, hogy mindig a Cadogan-ház az (állandó segítőikkel karöltve), aki nyomoz, kockáztat, segít másoknak és a városnak, és veszélybe kerül, pedig nem tett semmi rosszat.

Azt hiszem, nehéz lesz elbúcsúzni ettől a sorozattól, mert a szereplők időközben családtagokká váltak számomra. Elégedett vagyok, de szomorú is egyben, mert már csak egy rész van vissza, és arra is újabb 1 évet kell várni. Túl sok minden van még, amire nem kaptunk választ; kíváncsi vagyok, hogyan fog egy részbe beleférni?

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

sarahangel P>!

“Do you remember, Sentinel, the first words you ever said to me?"
I grimaced. „No. But I bet they were rude.”

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
sarahangel P>!

Mallory nodded. “He gave you an alphapology.”
“What now?”
“An alphapology. The apology made by the alpha male, which isn't really an apology, but more a reason for insane behavior."

Kapcsolódó szócikkek: Mallory · Merit
sarahangel P>!

I’d lost battles, and I'd won battles, and I knew the point wasn't the victory, but pulling yourself together and crawling your way back. That was life."

Kapcsolódó szócikkek: Merit
sarahangel P>!

We might have started this journey together, unsure of our steps, unfamiliar with the kinds of darkness we'd come to see. But we knew it now – how to react, how to protect."

Kapcsolódó szócikkek: Mallory · Merit
martina1011>!

Luc flicked away a fake tear. “Our baby girl is growing up. And she’s growing up weird.

sarahangel P>!

I can’t be less than what I am," I said. „Not now. Not after all this time.” Because, after all that time, after feeling for so long that I'd only been playing Sentinel, putting on a costume that wasn't entirely mine, I'd become her. I'd become the guardian and warrior he'd wanted me to be. It was too late for me to step back, to let others fight the battles I'd been trained for, that I was now eager to fight."

Kapcsolódó szócikkek: Merit
Zsazsóó>!

The more battles you fight, the easier it is to fight the next one.

Kapcsolódó szócikkek: Merit
Zsazsóó>!

Fear doesn’t stop a warrior. It pushes you further.

Kapcsolódó szócikkek: Jeff Christopher
sarahangel P>!

I stared out the windows of the taxi that sped toward Hyde Park. The driver kept checking his rearview mirror, and he'd made it plain he was in a hurry to get me the hell out of his car.
„I could drop you off at the university,” he said for the third time.
„You'll drop me off at the House, or I'll call the city and tell them you refused a fare to a vampire.”
I didn't think that was illegal; civil rights for vampires hadn't exactly caught on. But he blanched, and kept driving.
Sometimes you took the victory where you could find it.

Kapcsolódó szócikkek: Merit
sarahangel P>!

I knew why he asked for my promise – not because he doubted me, but because he trusted me."

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit

A sorozat következő kötete

Chicagoland Vampires sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

P. C. Cast – Kristin Cast: Destined
Rachel Caine: Glass Houses
Lisa Jane Smith: Dark Reunion
Nalini Singh: Archangel's Viper
Elizabeth Richards: Phoenix
Lili St. Crow: Strange Angels
Ilona Andrews: Magic Bleeds
Richelle Mead: The Indigo Spell
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Ilona Andrews: Sweep in Peace