Ha ​eljön a péntek (Chicagoland Vámpírjai 2.) 250 csillagozás

Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​ember azt gondolná, egy ilyen főcím hatására a szeles város derék polgárai fegyvert fognak ellenünk, vérszívó szörnyetegek ellen. Ehelyett azonban tíz hónap elteltével olyan hírnevünk van, ami eddig csak a hollywoodi elitnek járt ki – paparazzókkal hadakoznak, akik nem sokkal veszélytelenebbek, mint a keresztet és karót lóbáló vámpírvadászok. Ne értsenek félre. Az emberek többsége nincs elragadtatva attól, hogy élőhalottakkal kell élnie, de legalább nem veszi ostrom alá a várunkat… egyelőre.
Mindez azonban menten megváltozhat, ha tudomást szereznek a rave-ekről, a csoportos vérszívópartikról, amelyeken a vámpírok úgy terelik össze az embereket, mint a marhákat, hogy degeszre igyák magukat. Így hát a „mesterem” – a több évszázados, ám kitűnő formában lévő Ethan Sullivan – azt akarja, hogy térjek vissza saját előkelő családom kebelébe, és én legyek az összekötő az emberek és a vámpírok között… és ne engedjem, hogy a média tudomására jussanak életünk kellemetlenebb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Alexandra, Budapest, 2013
424 oldal · ISBN: 9789633572405 · Fordította: Bakonyi Berta
>!
Alexandra, Pécs, 2011
424 oldal · ISBN: 9789632977669 · Fordította: Bakonyi Berta

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Sullivan · Merit · Catcher Bell · Mallory · Jeff Christopher · Lindsey · balerina · Morgan Greer


Kedvencelte 50

Most olvassa 3

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Ez a sorozat egyre jobb lesz.
Imádtam ezt a kötetet, de amint látom, nincs „egyenlőre” folytatása.
Az első kötet is magával ragadott, de ez a rész, egyszerre volt vicces, kalandos, izgalmas és egy csöppet erotikus.
Nagyon szeretem Meritet, és nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen erő is lakozik benne.
Csak annyit mondhatok, én nagyon szeretném ha valamelyik kiadó folytatná és szerintem nem én vagyok az egyetlen rajongó.
Ajánlom, nagy kedvenc lett. :)

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Igazán jó urban fantasy a javából. Merit kalandjai immár vámpírként folytatódnak. Darth Sullivannel (Ethan :)) továbbra is fasírtban vannak, pláne miután szívességet kell tennie neki.
Hősnőnk nehezen bírkózik meg a vámpír léttel, úgy érzi, hogy ő más, mint a többiek, és ebben talán van is valami.

12 hozzászólás
Cs_N_Kinga P>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Ez a sorozat nekem nagyon tetszik és nagyon, nagyon sajnálom, hogy magyarul nem jelent meg több része. Ebben a részben folytatódik a beilleszkedés és a szerelmi háromszög is alakulgat, próbálja Őrzőként és vámpírként is a helyét megtalálni. A könyvmoly vénája is előtérbe kerül és egy régi ellenség is felüti fejét. A legvégén érdekesen lép be a Farkasok Ura/Feje/Királya, és amit mond is nagyon érdekes folytatást ígér. Ilyenkor sajnálom igazán, hogy nem olvasok angolul. Talán majd egyszer…..
Jó volt, ajánlani csak és kizárólag azért nem ajánlom, mert elkaszálták, de aki angolul tudja folytatni bátran kezébe veheti ha olvas ilyen jellegű könyveket.

3 hozzászólás
Sippancs P>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Tudtaaaam! Annyira tudtam, hogy imádni fogom! Erre alig hogy belekezdek, már vége is. Brühühü, ez az olvasók elleni legnagyobb gazság a kiadó(k) részéről!

Egyszerűen fantasztikus volt ez a könyv, tökéletes folytatása az első résznek. Míg az előbbi csak amolyan bemelegítés-féle volt, itt már konkrétan elindult az a szál, ami köré – gondolom – épülni fog a történet. A fő karakterek mellett új szereplők tűntek fel (eddig Gabriel a leginkább befutó), és körvonalazódni kezdett az is, hogy kit kell nagyon gyűlölni (Celina) és imádni (Ethan) a jövőben. A sztori egyik legnagyobb erőssége, a humor és a lendületes, magával ragadó cselekmény pedig továbbra is adott volt, és azok a szócsaták, forró pillanatok Ethan és Merit között… ahh, totális szerelem!
Az utolsó mondatok miatt legszívesebben azonnal kézbe venném a folytatást, de ahogy a pszichológusnő mondaná a Bad Boys II-ben: szúúúúszáááá!

11 hozzászólás
_Enii_>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Mi vagyunk a szabad akarat áldozatai… nekem semennyi sincs, neked túl sok van.

Ismételten 5*. Hogy lehet az,hogy ez a sorozat egyre jobb,és jobb lesz? :O :D Még mindig abszolút favorit Merit,Morgan-ben csalódtam,Celina-ról ugyanaz a véleményem-> az első adandó alkalommal elgáncsolnám…Akkor,jöhet a kövi rész. ;)

5 hozzászólás
meteoritastar>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Amint végére értem az első résznek, egyből kezdtem is el a folytatást. Nem hiába. Ez a rész is nagyon tetszett.
Még most is hatása alatt vagyok. Volt pár pillanat, amik még mindig előttem pörögnek. pl: spoiler
Most is szerettem a szereplőket. Jó volt olvasni, ahogy folytatták a barátkozást. De ilyen két lépés előre egy hátra stílusban, olykor 3 lépés hátra.
Imádtam őket.
A történet ismét megtudott lepni. Nem számítottam rá, hogy ilyen izgalmas pilanatban lesz részem és hogy Merit ilyen büntetést fog kapni.
Egy dolgot sajnálok nagyon ebben a könyvben. Azon kívül természetesen, hogy Több Ethant és Meritet szerettem volna.
Merit barátnőjében hatalmasat csalódtam. Szerintem túl nagyot változott. Szinte ok nélkül. spoiler
Nagyon sajnálom, hogy nem fog több rész megjelenni belőle. Nagyon jó sorozat. De így bátran ajánlom a műfaj kedvelőinek. A vége nem körömrágos. Sok kérdés mradt megválaszolatlan és ha lenne következő rész, biztos nyitnád és olvasnád, amint ennek a végére értél. De így is megéri megismerni Meritet és Ethant.

Marcsi P>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Fantasztikus ez a sorozat és fáj a szívem, hogy ezt is elkaszálták, de mégis mit vár amúgy a kiadó, ha nulla promója van?! Most olyan mérges vagyok rájuk, mert lehet mondogatni, hogy „mert nem vették…”, de ha egy átlagos (értem ezalatt nem a Moly felhasználót, aki mondjuk címke alapján rátalál a vámpíros könyvek között) olvasni vágyó ember nem is hall róla…… Pedig nem egy csöpp kiadóról van szó.

A főszereplőnk vicces, frappáns, erős, karakán csaj, a mellékszereplők egytől egyik kidolgozottak és az ember saját magának is legyen baráti társaságot kíván. Szinte könyörög az olvasó, hogy legyen saját könyvük, vagy kapjanak sok jelenetet… A stílus pedig csillagos ötös!
Valamiért Nekem kicsit Anita Blakes a „szerelmi háromszög” meg maga Ethan is, de ez csak egy érzés, semmi köze a kettőnek egymáshoz!

Biztos, hogy folytatom a sorozatot, de nagyon sajnálom, hogy ezt már nem az Alexandra kiadásában tehetem… :(

15 hozzászólás
turanett P>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Nagyon jó folytatása az előző résznek. Azt inkább csak bemelegítésnek érzetem. Az író elrendezte, hogy ki kivel van :) Kezd igazán izgalmas lenni a történet. Nagyon sok jó karakter van benne, akár a vámpírok, akár az alakváltók terén.
Merit kezdi elfogadni vámpíri mivoltát, és kezdi felfedezni a képességeit. Ethan végre kezdi megmutatni az „emberi” arcát is. Köztük igazán izzik a levegő. Imádtam a szócsatáikat. Nagyon izgalmas, egyszerűen nem bírom letenni. Nagyon sajnálom, hogy nem jelenik meg a többi rész magyarul, de szerencsére, erre a próblémára van megoldás :D

Lunèa_Charlotté>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Hm… még mindig nem a szívem csücske, de szerinte kikerült az röhögjük-szét-a-fejünket-a-hülye-vámpír-alakításon kategóriából. SZINTE! :D
A szálak most kezdtek kialakúlni, valahogy a másik részben rengeteg megszünt ebben és kezdődtek nehezen újak… Történet szempontjából pedig nem nagyon sokat haladott előre, talán… nem mégsem. Nagyon egyhelyben lépkedett az egész.
Pozitívum pedig, hogy nagyon tetszett a főhős viselkedése. Annyira kedveltem azt a hanyag mégis határozott vonásait, picit sok helyzetben, mintha magamra találtam volna benn. :D
Az az, hogy talán fejlődött is a történet, egyben az egyhelyben topogás miatt vissza is ugrott. Alakúl, valami nagyon alakúl. Csak jobb lett volna jobban átgondolni és kidolgozni. Ötletes minden, de olyan … hmm… hiányos. Hiányzik benne az a vonal, az a löket, az a valami, ami totál előredob mindent!
Kíváncsi vagyok a folytatásra.:D

FreeBird>!
Chloe Neill: Ha eljön a péntek

Ez is jó volt, nagy kár, hogy nincs magyar folytatása, így majd kénytelen leszek angolul olvasni a többi részt :/ Különben nem hiszem el, hogy ne lenne igény rá…

Nagyon érdekel, hogyan alakulnak a dolgok Merit és Mallory között a következő részben, remélem elválaszthatatlanok lesznek. Morgant nem igazán értettem a végén, tudott Celináról? És ki küldözgeti a meghívókat?


Népszerű idézetek

_Enii_>!

SOK MINDENT ELÁRUL EGY FÉRFIRÓL, HOGY MEKKORA A KÖNYVTÁRA

6 hozzászólás
_Enii_>!

Lehet, hogy az a fajta srác érdemli meg, hogy foglalkozz vele, aki kezdettől fogva ott volt. Aki kezdettől fogva téged akart.

Sunshine>!

Választ sem várva sarkon fordultam, és a kocsihoz mentem. Bemásztam a hátsó ülésre, és bevágtam az ajtót.
Catcher elkapta a pillantásomat a visszapillantó tükörben.
– Jobban érzed magad?
– Még mindig ugyanott álldogál döbbent képpel?
Catcher megnézte, aztán kuncogni kezdett.
– Még mindig.
– Igen, akkor jobban érzem magam.

Kapcsolódó szócikkek: Catcher Bell · Merit
_Enii_>!

– Csoki meg pia! – nyugtázta. – Te aztán tudod, hogy kell levenni egy lányt a lábáról!

1 hozzászólás
Catronia>!

A vámpírok szeme akkor válik ezüstszínűvé, ha erős érzelmek ragadják el őket: éhség, düh, vagy esetemben az Ethan Sullivan nevezetű szőke ínyencség közelsége. – De annyit bevallhatok, hogy nagyon finom falat.

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan
Sunshine>!

– Na szóval, a főnököm egy seggfej!
– Mármint melyik főnököd? – Catcher a tűzhely előtt állt, és egy lábosban kavargatott valamit. Felpillantott rám.
– Az a seggfej vámpír vagy az a seggfej mágus?
– Ó, azt hiszem, mindkettejükre igen találó az elnevezés.

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catcher Bell · Merit
SzAngelika>!

Kinyitottam előtte az alagsor ajtaját, és egy intéssel betessékeltem.
– Kor a szépség előtt!
Ethan hümmögött, de elkaptam egy pillanatnyi mosolyt.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan
Sunshine>!

A népszerűség pedig kritikát von maga után, és irigységet táplál. Ha tetszik, ha nem, ilyen az emberi természet.

8 hozzászólás
sarahangel>!

Ahogy a lépcsőre léptem, felemeltem a fejem, hogy megnézzem a felfelé tartó srácot. Ethan volt az karjára vetett zakójával.
Arca halovány érdeklődést tükrözött, mintha nem ismerte volna fel, kit is nézeget. Gyors átalakulásomat tekintve az izzadt, edzés utáni Meritből randira készülő Meritté, nem csoda, hogy nem ismert meg.
De ahogy elhaladtunk egymás mellett, nagyra nyílt a szeme. És hihetetlen nagy megelégedésemre elvétette a lépést.
Visszafojtottam egy mosolyt, és továbbmentem. Valószínűleg igen közönyösnek tűnhettem, miközben átvágtam az előcsarnokon, és kiléptem a bejárati ajtón.
De tudtam, hogy azt az elvétett lépést sosem felejtem el."

204. oldal

sarahangel>!

Rabja vagy a könyveknek – kacagott fel Ethan. – Ha tudtam volna, hogy ilyen könnyű kielégíteni, már hetekkel ezelőtt elhoztalak volna a könyvtárba.

180. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Holdvadász
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Laura Thalassa: Dark Harmony – A lélektolvaj
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Kresley Cole: A sötétség démona
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Virág Emília: Boszorkányszelídítő
Gaura Ágnes: Kard által
Nora Roberts: Morrigan keresztje