Friday ​Night Bites (Chicagoland Vampires 2.) 15 csillagozás

Chloe Neill: Friday Night Bites Chloe Neill: Friday Night Bites Chloe Neill: Friday Night Bites

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The story of a young heiress's initiation into the dark society of the Chicagoland Vampires continues…

Ten months after vampires revealed their existence to the mortals of Chicago, they're enjoying a celebrity status usually reserved for the Hollywood elite. But should people learn about the Raves-mass feeding parties where vampires round up humans like cattle-the citizens will start sharpening their stakes.

So now it's up to the new vampire Merit to reconnect with her upper class family and act as liaison between humans and bloodsuckers, and keep the more unsavory aspects of the vampire lifestyle out of the media. But someone doesn't want peace between them-someone with an ancient grudge…

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Roc, 2014
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 0451469968
>!
Gollancz, London, 2010
358 oldal · ISBN: 9780575094055
>!
Gollancz, London, 2010
372 oldal · ASIN: B003FXCSD6

2 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Sullivan · Merit · Catcher Bell · Luc · Mallory · Jeff Christopher · Lindsey · Morgan Greer


Kedvencelte 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Chloe Neill: Friday Night Bites

Ahogy a magyar kiadást is, úgy ezt is nagyon szerettem olvasni.
Azon kívül, hogy rendkívül szórakoztató még izgalmas is.
És végre van lehetőségem tovább olvasni.
Kár, hogy a magyar kiadást eltusolták, biztosan állíthatom, hogy sokan olvasnánk.
Egy élmény volt.
Kedvenc.♥

2 hozzászólás
sarahangel>!
Chloe Neill: Friday Night Bites

Két makacs vámpír ha összekerül… abból csak jó sülhet ki, legalábbis az én számomra, mert rendkívül jól szórakozom rajtuk. :D ;)

Merit és Ethan nem semmi páros, és azért külön plusz pont jár, hogy itt bizony várni kell arra, hogy történjen köztük valami.

A 3. résztől lett a szívem csücske a sorozat, de minél többször olvasom, annál inkább tetszik az első kettő is. Itt még a humor dominál, később több komolyság lesz benne. A lényeg, hogy így vagy úgy, de Chloe remekül vezeti a történetet.

Ha lenne egy blogom, tuti kielemezném, mert ez az a sorozat, amiről órák hosszat is tudnék beszélni (írni). ;)

2 hozzászólás
NewL P>!
Chloe Neill: Friday Night Bites

Így a második könyv elolvasása után jöttem rá, hogy miért szeretem annyira ezt a sorozatot. Rokonszenves, és valahogy freaky főszereplő, jól kitalált, és jó kivitelezett történet, tele természetfeletti lénnyel, nem átlagos vámpírképpel, és jól megírt mellékszereplőkkel.

Tufuka>!
Chloe Neill: Friday Night Bites

Határozottan fejlődést érzek a korábbi részhez képest, de még mindig volt egy ilyen alapozási fázis hangulata a könyvnek.
Kedvelem Meritet, kifejezetten érdekes váltás a többi főhősnőhöz képest, ugyanis ő folyamatosan válik badass karakterré és mi szépen végig kísérhetjük a változását.
Ebben a részben kicsit beleláthatunk a családjával való kapcsolatába, valamint a múltjába is. Bár kényszermegoldás volt, de a Morgannal való kapcsolata jól indult, azonban a dráma amibe átcsapott nem volt az ínyemre, főleg nem úgy, hogy mind sejthettük, hogy ennek az egésznek nincs nagy jövője.
Ethan-t nagyon nehéz kiismerni, nagy stratéga az tény, és néha igazán SoB karakter, de mikor bepillanthatunk a felhúzott falak mögé, megláthatjuk, hogy mi rejlik ott nagyon mélyen (nagyon-nagyon-nagyon mélyen) és olyankor megbocsátjuk a dühítő döntéseit.
A mellékszereplőkkel eddig sem volt gond, ez folytatódott itt is. Mal mellet Lindsay-t ismerjük meg jobban, valamint a ház őrségének többi tagját. Lindsay és Luc kapcsolata érdekes, kíváncsi vagyok mi is van ott a háttérben.
A történet ismét egyfajta nyomozós alapot kapott, (gondolom ez a többi részben is így lesz), ahol először a Raves-re fókuszáltunk, majd kiderült, hogy sokkal több van a háttéren, mint az először sejteni lehet. Bevallom voltak olyan fordulatok, amikre nem számítottam, és ezért le a kalappal az írónő előtt, hogy nem volt túl kiszámítható.
Ha már szinte csak jót tudok mondani a könyvről, akkor miért is adok neki 4 csillagot? Hát ennek egy nagyon egyszerű oka van. A Mal és Merit kapcsolatában beállt változás egyáltalán nem tetszett. Sem a megoldás, sem az indokok, sőt az, hogy mindketten hibáztak, de valahogy mégis Merit került ki vesztesen az egészből. Gondolom megoldják, de ez az egész egy annyira amatőr és logikátlan kavar volt, hogy ha rossz pillanatomban vagyok, abba is hagytam volna a könyvet.
Összességében elmondhatom, hogy még nem kedvenc a sorozat (az eltelt évekkel és számos megismert sorozattal nehéz is oda bejutni az utóbbi időben :D), de megvan benne a potenciál, hogy kiforrja magát a történet és valamikor azzá váljon, mert a szereplők szerethetők, az akció és a dráma megfelelő és hát muszáj jobban megismerni Ethan-t és Meritet is, mert ők ketten ha valaha is együtt lesznek, hát arra úgy érzem megéri majd várni. Sőt van egy olyan sejtésem, hogy nem sokáig lesz itt béke és bizony nem kell majd unalmas folytatástól tartanom…

3 hozzászólás
papramona>!
Chloe Neill: Friday Night Bites

Könnyen olvasható, vicces, gördülékeny, ugyanakkor egyre mélyülő, fejlődő történet, Meritnek nagyon jó humora van, de Ethan se piskóta. Nagyon kedvelem Catchert.

wolfy27>!
Chloe Neill: Friday Night Bites

Kicsit bajban vagyok, mert nekem ez a kötet nem tetszett annyira, mint az előző. A történtet nagyon tetszett, a nyomozás izgalmas volt és fordulatok is voltak bőven. Merit múltjába és a családi körülményeibe is egyre több betekintést kapunk. Ethan is egyre gyakrabban mutatja meg a sebezhető oldalát.

Viszont van két dolog ami eléggé elrontotta az egészet, az egyik a kapcsolat Morgannel a másik a Mallorys probléma. spoiler


Népszerű idézetek

sarahangel>!

I wanted what most people wanted – love, companionship.
I wanted someone to touch. I wanted someone to touch me back.
I wanted someone to laugh with, someone who would laugh with me, laugh at me.
I wanted someone who looked and saw me. Not my power, not my position.
I wanted someone to say my name. To call out, „Merit,” when it was time to go, or when we arrived. Someone who wanted to say to someone else, with pride, „I'm here with her. With Merit.”
I wanted all those things. Indivisibly."

317. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Merit
sarahangel>!

Vampires' eyes silvered when they experienced strong emotions – hunger, anger, or, in my case, proximity to the blond cupcake that was Ethan Sullivan."

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Merit
sarahangel>!

As I took the stairs, I lifted my gaze from the treads to the boy ascending the other side. It was Ethan, suit jacket over one arm.
His expression showed a kind of vague male interest, as if he hadn't yet recognized exactly whom he was checking out. Given the change from sweaty, post-workout Merit to pre-date Merit, not surprising that he didn't recognize me.
But as we passed, when he realized it was me, his eyes widened. And there was an incredibly satisfying hitch in his step.
I bit back a smile and kept walking. As I strolled through the first floor and out of the front door, I probably looked unconcerned.
But I knew I'd always remember that little hitch."

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
2 hozzászólás
sarahangel>!

I can't believe you're leaving me here with him. What am I going to do without you?"
I gave her a flat stare.
She rolled her eyes. „You only caught us the one time.”
„I only caught you in the kitchen the one time, Mallory. I eat in there. I drink in there. I could have lived a contented, happy eternity without ever catching a glimpse of Catcher's bare ass on the kitchen floor.” I faked a dramatic shiver. Faked, because the boy was gorgeous – a broad-shouldered, perfectly muscled, shaved-headed, green-eyed, tattooed, bad-boy magician who'd swept my roommate off her feet (and onto her back, as it turned out).
„Not that it isn't a fine ass,” she said.
I folded a pair of pants and put them into my bag. „It's a great ass, and I'm very happy for you. I just didn't need to see it naked again. Ever. For real.”

8.-9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mallory · Merit
sarahangel>!

So, my boss," I said, „is kind of an ass.”
„Which boss did you mean?” Catcher stood at the stove, stirring something in a saucepan. He glanced back at me. „The asshole vampire or the asshole sorcerer?”
„Oh, I think the name applies pretty well to either.” I took a seat at the kitchen island.
„Don't take Darth Sullivan personally,” Mallory said, twisting a corkscrew into the wine like a seasoned expert. „And really don't take Catcher personally. He's full of shit.”
„That's charming, Mallory,” he said."

168.-169. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catcher Bell · Mallory · Merit
sarahangel>!

And speaking of Sullivan, that brings us to the most important communitarian value – kissing the asses of higher-ranked vampires.
I was on just such an ass-kissing mission now.
Well, I was on a delivery mission. But given the intended recipient, ass kissing went along with the territory."

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
sarahangel>!

He pulled open another drawer, froze. „Holy shit.”
I sighed and slid down his back. „I can explain this.”
He pulled out the drawer – a long, flat bay intended for silverware – as far as it would go, and stared into it. He gaped, mouth open, at its contents before turning his head to look at me. „Anything you want to say?”
I gnawed the edge of my lip. „My parents didn't let me have candy?”
Morgan reached in and grabbed a handful of the drawer's contents – South American chocolate bars, bags of chocolate-covered dried cherries, chocolate pastiches, chocolate buttons, chocolate stars, chocolate lollipops, chocolate shells, chocolate-covered gingerbread Christmas tree cookies, a white-chocolate-covered Twinkie, chocolate caramels, cocoa from a small-batch chocolatier and a foot-long Toblerone bar. He looked at me, tried not to laugh, and, for all that effort, made a strangled, hiccupped sound. „And you're compensating for that?”
I crossed my arms. „Do you have a problem with my stash?”
He made that sound again. „No?”
„Quit laughing at me,” I ordered, but I was grinning when I said it. Morgan redeposited his handful of chocolate, closed the drawer, grabbed my hips, and arranged my body between his and the island.
He looked down at me with an expression of mock gravity. „I'm not laughing at you, Mer. Chortling, maybe, but not laughing.”
„Ha.” I gave him a baleful look that even I knew was unconvincing.
„Um, not to get personal, but I saw that dessert you brought. Were you planning on sharing that, or was that just your portion?”
„HA,” I repeated.
„It's a good thing you're not obsessive. Oh, wait,” he said dryly, „yes, you are.”
„Some people like wine. Some like cars. Some,” I said, tugging at the hem of his undoubtedly designer T-shirt, „like fantastically expensive clothes. I like chocolate.”
„Yeah, Mer, I can see that. But the real question is, do you apply that passion to other areas of your life?”

180.-181. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Merit · Morgan Greer
3 hozzászólás
sarahangel>!

There is nothing we want quite as much as the thing we know we can't have."

345. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mallory
sarahangel>!

Ethan needs someone different than that. He needs a girl who'll stand up to him, who'll challenge him. Someone to make him better, more. Not someone who'll kiss his ass twenty-four/seven and bow to every little suggestion he makes."
She eyed me speculatively.
I caught the glimmer in her eyes, shook my head. „Don't even think it. He hates me, I hate him, and acknowledging that's the only way we stand to work together.”
Lindsey snorted and grabbed a strip of my bacon. „If you hate him, I'll eat my napkin. And he may hate you, but that's only skin-deep. That's only the surface.” She took a bite, shook her head, and waved at me with the rest of it. „No. There's more to him than meets the eye, Merit. I know it. There's heat beneath the chill. He just needs… reforming.”

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lindsey · Merit
1 hozzászólás
sarahangel>!

Seeing your tiny ass on the cover of the Weekly isn't the way to my heart, Blondie," Luc said.
„Then my plan worked.”

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lindsey · Luc

A sorozat következő kötete

Chicagoland Vampires sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows
Ilona Andrews: Magic Burns
Jeaniene Frost: Twice Tempted
Laura Thalassa: Dark Harmony
Jeaniene Frost: One Grave at a Time
Kresley Cole: Demon from the Dark
Karen Chance: Hunt the Moon
Deborah Harkness: Shadow of Night
Jeaniene Frost: Shades of Wicked
T. J. Klune: Ravensong