Dark ​Debt (Chicagoland Vampires 11.) 7 csillagozás

Chloe Neill: Dark Debt

Between standing Sentinel of Cadogan house and making society appearances with House Master Ethan Sullivan, a new member of the American Association of Vampires, Merit has her hands full. The last thing she needs is trouble, especially of the deadly kind.

But when an old friend shows up in need, Merit can’t refuse. Morgan Greer, Master of House Navarre, has gotten himself into serious debt with a dangerous Chicago crime syndicate known as the Triad. And they’re willing to exact more than a pound of flesh for payback – unless Merit can find a way to stop them.

Only the Triad’s connections go deeper than Merit knows, and even one wrong move could be her last…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
New American Library, New York, 2015
368 oldal · ISBN: 9780451472328
>!
New American Library, New York, 2015
368 oldal · ASIN: B00KWG9NJQ

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Sullivan · Merit · Catcher Bell · Luc · Mallory · Jonah · Chuck Merit · Morgan Greer


Kedvencelte 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Chloe Neill: Dark Debt

Egy újabb izgalmas kaland Merit és Ethan életében.
Feltűnik az előző részben emlegetett Balthazar nevezetű vámpír, de valami nem stimmel vele. Például az, hogy halottnak kellene lennie. Mert ha nem halt meg, akkor mire várt idáig?
Ráadásul a Navarre-ház bajban van. Celina, az előző vezető óriási adósságokat halmozott fel egy titokzatos Kör nevű bűnszervezetnél. A Kör pedig benyújtotta a számlát és Morgan segítségre szorul. Aztán ott van még Merit apja, aki ugráltatni akarja a lányát, a múltkori szívességért cserébe. Sok-sok szál, ami persze a végén összefut, de addig is Sherlock Holmesdit játszanak hőseink. Az Urban fantasy címke mellé a krimi jelzőt is megérdemelné a történet. És bár Ethan és Merit között van szikra, az írónő véletlenül sem lépi át azt a bizonyos határt, hogy minden erről szóljon. Chloe Neill most sem okozott csalódást.

sarahangel P>!
Chloe Neill: Dark Debt

Úgy érzem, ezt a sorozatot nem tudnám megunni soha, mert Neill mindig meglep valamivel, amellett, hogy használja a már jól bevált elemeket. Vigyázat, hosszú leszek. ;)

spoiler
Ethan életébe ismét visszaköszön a sötét múlt, amire már az előző rész végén kaptunk utalást (vigyázat, nagy spoiler) spoiler Ő lesz tehát az egyik aktuális főgonosz.

Navarre-éknál sincs minden rendben, ami szintén a múlttal van összefüggésben, és kiderül, mitől olyan fényűző a Navarre-ház. spoiler Ez a szervezet lesz a másik aktuális főgonosz, aminek a tagjai nem riadnak vissza semmitől, legyen az fenyegetés, zsarolás, vagy gyilkossági kísérlet.
Visszatérve első számú főgonoszunkhoz. spoiler
Mallory és Catcher váratlan bejelentést tesznek. spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

Azzal nem mondok újat, ha azt írom, mennyire szeretem a Methan-szálat, mert eddig is így volt. De ebben a részben kap valami pluszt az egész. Merit, bár belevaló csaj és egyáltalán nem gyámoltalan, most olyan helyzetbe kerül, mint még soha. spoiler Ennek kövekeztében Ethan védelmezőbb lesz, mint valaha. spoiler

Az erotikus szálról nem szoktam külön írni, de most mégis megteszem. Az erotika most egy picivel több és merészebb, mint korábban, de nem azért, mert az írónő változtatott volna a stílusán, hanem mert érezni közben, hogy főhőseink eljutottak arra a szintre, hogy teljes mértékben megbíznak egymásban. Mindezt ízlésesen és egészen egyedi stílusban leírva. Őszintén ilyet sem olvastam még más könyvben, ahol ennyire együtt van minden.

Morgan is nagyobb szerepet kap ebben a részben, akivel kapcsolatban már régóta piszkálta a csőrömet, hogy mitől változott úgy meg, de úgy érzem, most jó eséllyel sikerül megmenteni a becsületét. spoiler

Ellenben Jonah az, akit most nem tudok hova tenni. Mindig nagyon tetszett, hogy jól tudnak együtt dolgozni Merit-tel, egyikük sem hagyta, hogy ezen változtasson az a tény, hogy Merit életében ott van Ethan, és Jonah nem sértődött be, mint anno Morgan. spoiler

Olyan szereplő is volt, aki meglepetést okozott. spoiler

Na és az elmaradhatatlan humor. ;) spoiler
spoiler
spoiler

Na szóval imádtam az egészet. ;) Az a baj, hogy várni kell a következőre, és már csak 2 rész van vissza… miközben vannak még itt megválaszolatlan kérdések, mint:
– Gabriel próféciái
– Catcher jóslata
– rendeződik-e Merit viszonya az apjával
– befejezi-e Merit valaha is az egyetemet
– Morgan mentális kapcsolata Merit-tel
– +1: spoiler

Nem tartozik szorosan ide, de érdekességképpen: Chloe tegnap írta a twitteren, hogy Malik nevét úgy kell ejteni: Muh-LEEK. ;)

4 hozzászólás
Gabriella666_Sentellion>!
Chloe Neill: Dark Debt

Imádom hogy ebben a soriban egyszerűen nem tudok csalódni! :)
Hőseinknek megint kijutott a veszély és a dráma mint mindig persze kaptunk hozzá szívszorító pillanatokat egy örömteli eseményt és egy új fő gonoszt a következő kötetre/kötetekre.
Régi ismerősös tűntek fel, szövetségek erősödtek és gyengültek meg.
A káosz közepette Ethan és Merit mint mindig tudott némi meghittséget és biztonságot csempészni ebbe a zavaros világba. Talán ezért is szeretem ezt a párost annyira. Mert tudom akármi történjék ők ott állna egymás mellett szikla szilárdan és vigyáznak egymásra és mindenkire aki fontos nekik. Mindezt teszi úgy hogy nem lesz elcsépelt és szivárványos maszlag az egész.
Volt akit megszerettem, volta akire megharagudtam (bár valahol értem is) volt aki végre talán visszatalál hozzám ha tényleg összeszedi magát volt aki nagyon meglepett és volt akikért könnyeket hullattam (a boldogabb fajtát). Szóval volt minden!!! Alig várom a következő kötetet és bár úgy hallottam hogy már csak két rész lesz valahogy nem félek tudom hogy Ms. Neill megadja nekünk mindazokat a válaszokat, csodákat amiket várunk már oly rég óta! :)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

sarahangel P>!

When I'm four hundred, do I get to date a twenty-five-year old?"
Ethan narrowed his gaze. „If you date anyone other than me at any point in your hopefully long and fruitful life, there will be trouble for both us.”

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
2 hozzászólás
sarahangel P>!

Let me hold you in the darkness," he whispered, lips against my ear. „Let me fight him for you. Let me keep you safe.”

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan
sarahangel P>!

I am, apparently, Darth Sullivan," he said, lifting a corner of bread to stuff the tomato back in. „I understand that building things, Death Stars or otherwise, isn't my particular strength.”
My heart melted a little. „Did you just make a Star Wars reference? And a joke? At the same time?”
„Oh my God, that is so cute,” Mallory said with a grin. „He makes jokes just like a human.”

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Mallory · Merit
sarahangel P>!

„And you don't look at me like I'm a thing to be acquired.”
When Ethan arched an eyebrow, I couldn't help laughing.
„All right, you do have an unusually strong interest in acquiring me.”
„You're mine,” he said simply, again."

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
sarahangel P>!

I like to think it was a group effort," Ethan said. „All of us working together to shape our lump of girl into a Sentinel.”
„I like to think I'm more than the sum of my training.”
„You are,” Luc said. „There's at least some hot beef or deep dish in there.”
„I am also more than Chicago foodstuffs.”
Ethan grinned at Luc. „Pumas? Diet Coke? Smart-assery?”
Luc snapped his fingers, pointed at Ethan. „Yes. And, like, three percent medieval literature.”
„You're both hilarious. Really and truly. Comedy geniuses.”

135-136. oldal (New American Library, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Luc · Merit
sarahangel P>!

There was nothing equivocal in his gaze, in the steadiness of his green eyes.
„He was my nightmare, Merit. You are my miracle. He will not touch you again. Yes?”

188. oldal (New American Library, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
Mrs_Curran_Lennart P>!

Love wasn’t perfection. It wasn’t always roses and candy. Hell, it wasn’t even mostly roses and candy. Sometimes it was battling back fear that loomed like a leviathan, trying to find a way through misery, being grateful to have a companion who knew your strengths and weaknesses, and loved you not just in spite of them, but because of them.
Love was acceptance. Love was bravery. Love was sticking it out.

sarahangel P>!

I liked them," she clarified. „When I was younger and love was about romance and flowers.” She looked at me. „Love, as you well know, is about a lot more than that. It's about effort and patience and commitment.”

239. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mallory
sarahangel P>!

I looked up at him. „Are you wooing me?”
„I've been wooing you since the moment our eyes locked on the first floor of this House.”

246. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
Mrs_Curran_Lennart P>!

“What’s disavowal?” Mallory asked.
“It’s when a vampire publicly repudiates the one who made him,” I said, earning Ethan’s approving nod. “Being given immortality, whatever the circumstances, is considered a gift. It creates a bond—magically, biologically, politically—between the vampires. Disavowal severs the bond. It’s considered an extreme action, an action of last resort, and ethically questionable.”
“So, technically,” Mallory said, “you could have disavowed Darth Sullivan?”
The question—and the nickname we used for him—was out before she’d realized what she’d said. She mouthed a curse, squeezed her eyes closed. “Crap.”
Ethan sat up straight, slowly turned his gaze to me. “Darth Sullivan?”

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Mallory · Merit
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Chicagoland Vampires sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Maggie Stiefvater: Sinner
Holly Black: Red Glove
Ilona Andrews: On the Edge
Ilona Andrews: Clean Sweep
Sophie Jordan: Vanish
Colleen Houck: Tiger's Quest
Richelle Mead: Spirit Bound
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Robin Wasserman: Tales from the Shadowhunter Academy
Rachel Caine: Ghost Town