Blade ​Bound (Chicagoland Vampires 13.) 6 csillagozás

Chloe Neill: Blade Bound

The thrilling final installment of Chloe Neill’s New York Times bestselling urban fantasy series sees a sinister sorcery advancing across Chicago, and it may usher in the fall of Cadogan House…

Since the night of her brutal attack and unwilling transformation to vampire, Merit’s stood as Sentinel and protector of Chicago’s Cadogan House. She's saved the Windy City from the forces of darkness time and again with her liege and lover, Ethan Sullivan, by her side.

When the House is infiltrated and Merit is attacked by a vampire seemingly under the sway of dark magic, Merit and Ethan realize the danger is closer than they could have ever imagined. As a malign sorcery spreads throughout the city, Merit must go to war against supernatural powers beyond her comprehension. It’s her last chance to save everything—and everyone—she loves.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
380 oldal · ASIN: B01JHQPTN0
>!
Berkley, New York, 2017
384 oldal · ISBN: 9780451472342

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Sullivan · Merit · Catcher Bell · Mallory · Gabriel Keene · Amit Patel


Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

sarahangel P>!
Chloe Neill: Blade Bound

OMG. Elérkezett ez a pillanat, mikor búcsúzni vagyok kénytelen a kedvenc sorozatomtól.

Sokáig olvastam, nem csak időhiány miatt, hanem nem voltam még felkészülve a búcsúra, így kicsit elhúztam az olvasást.

Gondolkodtam már rajta, hogy sok könyvet szeretek ugyan, de ez valamiért mégis az első helyen van a szívemben. ♥ Egyszerűen azért, mert olvasás közben otthon érzem magam, mintha én is ott élnék a Cadogan házban, a szereplőkkel együtt, én is egy lennék közülük.
Ez a sorozat egy mérföldkő volt az életemben, ez rántott vissza az olvasás világába, és emiatt regisztráltam ide a molyra. Ez volt az a sorozat, aminek a kedvéért rászántam magam az angolul olvasásra.

A sorozat legnagyobb erőssége számomra a szarkasztikus humorral megáldott, magáért és másokért kiálló, csokiimádó, karakán Merit, aki egyértelműen a kedvenc könyves hősnőm lett. Na és ne feledkezzünk meg Ethan Sullivan vámpírmesterről sem. Ha visszagondolok a történet elejére, Merit és Ethan nagy utat tettek meg a kezdetektől. Na és itt vannak a mellékszereplők, Gabriel, Jeff, Catcher, Mallory, Merit nagypapa, Luc, Lindsey, Malik, Jonah és a többiek, akik mindannyian külön egyéniségek, és ők is sokat hozzátettek a sorozat szerethetőségéhez.

Most belül sírok. Örömömben vagy bánatomban? Mindkettő. Határozottan imádtam az utolsó részt, elégedett vagyok a lezárással, de attól még nagyon szomorú vagyok, hogy el kell búcsúzni a sorozattól, ami meghatározó része volt az életemnek, egyben molyságomnak is. Nem szeretem, ha a végtelenségig nyújtanak egy sorozatot, mégis azt mondom, ebben a sorozatban volt annyi potenciál, hogy még legalább egy vagy két plusz rész belefért volna, mert tartotta végig a színvonalat. spoiler

Azt hiszem, az az igazi mérce egy sorozatnál, hogy mennyire szeretjük, ha szabályosan izgulunk rajta, hogy mi fog – vagy mi nem fog – bekövetkezni. Én pont így éreztem, már csak azért is, mert ugyan soha nem kellett még csalódnom az írónőben, mégis féltem, hogy mivel sok megválaszolatlan kérdés maradt, nagyon össze lesz sűrítve az utolsó rész. spoiler

A rész története nagyjából: spoiler
spoiler

Hogy teljesült-e minden, amit vártunk? A legnagyobb vágyam teljesült, és hogy mikre kaptunk vagy sem választ, idézem egy korábbi értékelésemből, hogy miket vártam még a folytatástól:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

Ezen kívül még megjelenik néhány régi jó ismerős spoiler.
spoiler
A rész végén a polgármester asszony elismeri spoiler.

A legvégén kapunk egy cuki 21 hónappal később játszódó epilógust. spoiler

Az utolsó oldalaknál így tényleg ujjongtam, és akkor is, mikor megláttam, kik lesznek a készülő spin-off sorozat főszereplői (vigyázat, spoileres!!!) spoiler. *-*

Addig is bárcsak folytatná a magyar kiadást valamelyik kiadó. @Könyvmolyképző esetleg? :) Ez egy minőségi urban fantasy, így mindenképpen kiadásra érdemes szerintem. ;)

10 hozzászólás
Nikka>!
Chloe Neill: Blade Bound

A 4. könyv megjelenése (tehát 2011 májusa) óta követtem a sorozatot könyvről könyvre, évről évre – de csak most fejeztem be. Nem azért, mert ne lenne jó a történet, épp ellenkezőleg. Imádtam, imádom – a legjobb vámpíros urban fantasy a műfajban. A halogatás oka (3 év!!) az volt, hogy nem akartam, hogy vége legyen. De most rávettem magam és végigolvastam az összeset, elölről.
Élveztem minden mondatát, szerettem (majdnem) minden karakterét. Örülök, de egyben szomorú is vagyok, mert nincs mit már várnom, nincs miért/kiért izgulnom… viszont a kalandért megérte.
CV & Methan forever! :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

sarahangel P>!

Ethan checked his watch. „You've got twenty minutes.”
Immortals with so little time. Wasn't that ironic?

255. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
sarahangel P>!

[…] „You have that loyalty now, and I don't have any doubts that you feel the same way about her. We may call you Darth Sullivan, but you're really her knight in shining armor. You let her see a side of herself that she didn't know existed, and it's a pretty kick-ass side. For that, the world is forever grateful.”

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Mallory · Merit
Zsazsóó>!

Others wanted us to play certain roles. To be certain people. But we made ourselves.

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan
martina1011>!

“Hello, beautiful,” I said, and slipped a finger down the top of the blade, felt the answering call that sent a shiver down my spine.
“If only she looked at me that way,” Ethan said, then unsheathed his own sword. “My, my, my.”

sarahangel P>!

No one's future is written completely. Not in stone. There are always choices to make, roads that could be taken. Life is in the choosing of them.

361. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Keene
sarahangel P>!

We stepped into the street: Sorcerer. Sorcerer. Vampire. Vampire.
„Just four crazy kids against the world”, Catcher said, warming up.
„They should make a Lifetime movie about us”, I said.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catcher Bell · Merit
sarahangel P>!

[…] „But I will note for the record that she has an unparalleled love of chocolate, and she was, for a brief time, obsessed with the Backstreet Boys.”
„Oh God”, I murmured, and covered my face with a hand.
„What's a Backstreet Boy?” Ethan whispered.
„Never you mind”, I said. „Never you mind.”

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Mallory · Merit
sarahangel P>!

„Chicago is not perfect. But Chicago is ours, and it has been ours for a very long time. We have protected it as we've been able, and we will continue to do so. We are not the city's enemy. We are Chicagoland's vampires. Human solutions to this problem have not worked. When you're ready to discuss a real solution, you know how to reach us.”

316. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan
sarahangel P>!

„There will always be fear. The possibility of loss. But that's life. And what's the point of living if you don't take a chance on love?”

322. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Merit
sarahangel P>!

I looked back at him, this man with broad shoulders and golden hair, a brilliant mind and rapier wit, and green eyes that were focused on me. No one had ever looked at me the way he did – as if he could see who I was and what I might be simultaneously. And I knew he didn't want to give the reminder because he feared I'd stray or others might have an interest, but because of who and what I was to him.
Because just as he was mine, I was his.

166. oldal


A sorozat következő kötete

Chicagoland Vampires sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: Tiger's Quest
Richelle Mead: The Indigo Spell
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Richelle Mead: Vampire Academy
P. C. Cast – Kristin Cast: Tempted
Lisa Jane Smith: Dark Reunion
Laurell K. Hamilton: Circus of the Damned
Sherrilyn Kenyon: Dark Side of the Moon
Kevin Hearne: Tricked
Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows