Biting ​Bad (Chicagoland Vampires 8.) 15 csillagozás

Chloe Neill: Biting Bad

Welcome back to Chicago: Famous for sports, pizza, and vampires. At the tender age of twenty-eight, Merit became a sword-wielding vampire. Since then, she’s become the protector of her House, watched Chicago nearly burn to the ground, seen her Master fall and rise, and saved her best friend from self destruction. But this might be her toughest fight yet…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
New American Library, New York, 2013
368 oldal · ISBN: 9780451415189
>!
New American Library, New York, 2013
368 oldal · ASIN: B00AWT6HJC

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Sullivan · Merit · Catcher Bell · Luc · Gabriel Keene · Chuck Merit


Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Chloe Neill: Biting Bad

Szeretem ezt a sorozatot, mert a szereplők annyira el lettek találva. Merit most is nyomoz, közben pedig magán és családi életet él és törődik a barátaival. Ethan pedig hozza a formáját, a vicces kis évődéseivel és beszólogatásaival. A könyv elején olyan jókat nevettem Merit bénázásain. Vámpír, aki fázik, akitől nem félnek, sőt megtámadják. Chloe Neill vámpírjai amolyan vámpír light társaság, de sokkal kedvelhetőbbek, mint pl. Hamiltonéi. Az emberi tulajdonságaik teljesen megmaradtak. Tudnak enni, inni, szeretkezni. Nappal pedig alszanak és nem hullák. Végül is semmi sincs kőbe vésve. De legalább nem csillognak a napon.

3 hozzászólás
Tamlilla>!
Chloe Neill: Biting Bad

Ezt a részt is szerettem, de az előző annyira tetszett, hogy ahhoz képest ez legalább egy csillaggal kevesebbet ér.
Merit és Ethan kapcsolata végre révbe ér, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz, nagyon szépen kiegészítik egymást. Több történeti szál is lezárásra kerül, csak egy marad nyitott, gondolom az lesz a fő vezérfonal a következő részben. Vajon ki lesz a főellenség a folytatásban?

sarahangel>!
Chloe Neill: Biting Bad

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire szeretem Chloe Neill-t. Egyrészt mert nem azt a manapság tipikus, egy kaptafára épülő történetet hozza, másrészt mert a karakterek egyszerűen a szívem csücskei lettek.

*** SPOILER ***

A történet ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. A zsoldos tündérek helyét emberek veszik át, miközben lázongások törnek ki a városban, a lázadók szintén emberek. Mivel a támadási célpontjuk először a Blood4You-t gyártó cég, majd a Grey ház, így hőseinknek okuk van feltételezni, hogy ez valójában vámpírok elleni támadás.

Mallory szeretne segíteni a háznak, de Ethan érthető módon ezt nem akarja, mivel Mallory korábban megsértette a ház és az ő emlékének a szentségét. Hiába, a bizalom visszanyeréséhez idő kell.

Igaz, hogy a Cadogan ház korábban megmentette Darius életét, a GP mégis feketelistára teszi őket, köszönhetően a Harold Mommonth nevű tagnak, aki miatt később Ethan még bajba kerül.

Morgan már megint éretlenül viselkedik, mikor a Grey háznak segítségre lenne szüksége. Persze mint mindig, most is a Cadogan ház az, aki segít mindenkinek.

Bár ez inkább könnyed nyomozós sztorinak mondható, mindig meg tud érinteni. Az elég megrázó volt, hogy még szegény Chuck házát is felgyújtották. Azt hiszem, érthető, hogy Merit miért szereti annyira a nagyapját, hiszen ő az egyetlen a családban, akire hasonlít. Azt azért jó volt látni, hogy az apja a maga módján mégiscsak szereti őt, bár nem tudom, mennyire lehetséges helyrehozni ezt a kapcsolatot.

Merit-et imádom, ha még nem mondtam volna. :D

Gabriel meg az egyik legjobb fej a mellékszereplők közül. Nem engedi meg Ethan-nek, hogy saját magának vegye meg Moneypenny-t, de azt igen, hogy Meritnek. :DDD

… és bár műfajilag nem kimondottan romantikus ez a sorozat, a romantikára való igényemet is tökéletesen kielégíti. Merit és Ethan párosát nem tudom megunni. :) Bár a Valentin-napon csodálkoztam, mert nem illik olyan nagyon ebbe az univerzumba, ezt is sikerült giccsmentesen megoldani.

Kíváncsi vagyok, mi lesz ezzel a vámpírokat emberré változtató szérummal a későbbiekben. Ironikus lenne, ha élnének a lehetőséggel, mivel ez az egész McKetrick ötlete volt, és hát morális kérdések is felmerülhetnek.

Most először nem bánom, hogy le vagyok maradva az olvasással, mert az írónő sajnos csak 13 részt tervez. Kíváncsian várom, mi lesz majd Catcher jóslatával, hogy Merit-ből Mester vámpír lesz, meg persze Gabriel próféciájával, és hogy Merit-nek sikerül-e ledoktorálnia, mivel ez volt az emberkori álma.

Köszönöm Neked, kedves Chloe Neill, hogy rávettél az angol nyelvű olvasásra. ;)

6 hozzászólás
Nikka>!
Chloe Neill: Biting Bad

Óóóóóóó, amikor azt hiszed, hogy ennél már nem lehet jobb a sztori…
Lehet kérni, hogy végtelen legyen a sorozat?


Népszerű idézetek

Mrs_Curran_Lennart P>!

“You know what we need?” Jeff said, rolling up the map. “A rallying cry, like ‘Avengers, assemble!’ or ‘Regulators, mount up!’”
“How about ‘Bring back the head of John McKetrick’?” Ethan suggested.
“Grim,” Jeff said, “but I think it works.”

Mrs_Curran_Lennart P>!

“Here, Olivia, why don’t we let Auntie Merit and Uncle Ethan say hello to everyone else?” Charlotte asked. Olivia held out her hands to be swept away by her mother.
Ethan didn’t verbally object to being called Uncle Ethan, although he did look a bit paler than usual—a difficult feat for a vampire.
“Uncle Ethan?” he asked, when Charlotte walked away.
I slipped my arm in his. “Just keep breathing, Sullivan. Isn’t that what you’ve been telling me?”

2 hozzászólás
Nikka>!

Once upon a time, I tried to have dinner with my best friend, and the apocalypse happened.

Mrs_Curran_Lennart P>!

“Sentinel, you are always the most beautiful woman in the room, irrespective of what you’re wearing. And most especially—and preferably—when you’re wearing nothing at all.”
How did men manage to offer a compliment that transitioned from sweet to utterly salacious in the span of a few words? Still, a compliment was a compliment, and Ethan Sullivan was a master complimenter.

3 hozzászólás
sarahangel>!

I'd been single for so much of my adult life that Valentine's Day hadn't, in context, meant much. Sure, I'd occasionally been given tired roses in a green vase, or a heart-shaped box of mediocre chocolates. But those gifts had been few and far between.
This relationship was real, which meant I could – for the first time – experience a meaningful Valentine's Day. Not because of pink roses or nougat-filled chocolates, but because of us. Because I'd found someone who made me better, stronger, and because, at least I liked to think, I did the same for him. That was worth celebrating, treasuring, being grateful for.
It was worth tuxedoed waiters and delicate champagne flutes.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Merit
SzAngelika>!

“Would it be wrong to wear pajamas to a guard meeting?”
“It would be inappropriate,” Ethan said. “But I think you’re more than excused from leathers or a suit tonight.”
“Sweatpants?”
“You’re dating the Master of the House.”
I took that as a “no” on the sweatpants.

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan
Mrs_Curran_Lennart P>!

The quickest way to exacerbate a dinner with my parents was being late for dinner with my parents. Well, other than bringing zombies to dinner. Because who kept brains in the fridge?

Nikka>!

“Then why are you crying?”
“Because sometimes women cry when there’s good news. Tears of relief. You know, catharsis.”
His expression was utterly blank.
“Haven’t you ever cried when you, I don’t know, you get a new batch of that fancy stationery you like with the watermarks on it?”
He looked bewildered. “That’s what you think I’d cry tears of relief about?”
“You do like your office supplies.”

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan · Merit
sarahangel>!

We need to figure out if she’s connected to the riots. So, we play like we’re vampire haters?”
“Can you do that convincingly?”
I smiled with saccharine sweetness. “I’m sure you can cover for me if I can’t. But yeah, I think I can pull it off. I’ll just remember some of my initial hatred for Darth Sullivan.”
“Have you ever told Ethan you called him that?”
“I have not. And you won’t, either, if you know what’s good for you. I’m not above biting a sorcerer.”

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catcher Bell · Merit
sarahangel>!

I was a woman, a Sentinel, a vampire. A monster. But mostly… I was me. Irrespective of what else I might have been, I was me. I was my grandfather's granddaughter. I was a Cadogan Novitiate, from a noble House. And I couldn't dishonor either my grandfather or my House with murder in cold blood.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Merit

A sorozat következő kötete

Chicagoland Vampires sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The House of Hades
Richelle Mead: The Indigo Spell
Cassandra Clare: The Mortal Instruments – The Graphic Novel 1.
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Rainbow Rowell: Any Way the Wind Blows
Gail Carriger: Timeless
Gail Carriger: Curtsies & Conspiracies
Rob Thurman: Moonshine
Kiersten White: Paranormalcy
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Ghosts of the Shadow Market