A ​lányok olykor harapnak (Chicagoland Vámpírjai 1.) 285 csillagozás

Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Egy egyetemista élete nem valami káprázatos, de legalább az enyém volt. Jól megvoltam, míg Chicago vámpírjai meg nem jelentek – engem pedig megtámadott egy renegát vámpír. De csak egy kortyot ihatott, mielőtt elijesztette egy másik vérszívó… Ő úgy döntött, megmenti az életemet, s élőhalottá változtatott.
Mint kiderült, a megmentőm a Cadogan-ház ura és parancsolója. Évszázados tapasztalata van a csábításban, s tettéért hálát vár cserébe – és a szolgálataimat…
Korábban a disszertációm felett görnyedtem, most pedig be kell illeszkednem egy elegáns udvarház életébe. Új képességeim, a kellemetlen napallergia a legkisebb gondom, hiszen valaki még mindig vadászik rám. A renegát, aki belém mart? Egy rivális ház vámpírja? Lehet, hogy a beavatásom egy kezdődő háború első csatája… egy háborúé, amely során vér fog folyni.

Eredeti mű: Chloe Neill: Some Girls Bite

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Alexandra, Budapest, 2013
384 oldal · ISBN: 9789633572306 · Fordította: Bakonyi Berta
>!
Alexandra, Pécs, 2011
384 oldal · ISBN: 9789632976839 · Fordította: Bakonyi Berta

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Albus Dumbledore · Ethan Sullivan · Merit · Catcher Bell · Luc · Mallory · Lindsey


Kedvencelte 59

Most olvassa 10

Várólistára tette 150

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Nem az első olvasás, csak hát az még molytagságom előtt történt. Hiába árasztották el akkoriban a vámpíros románcok a könyvpiacot, Chloe Neill nem írótársai ötleteit vette kölcsön, hanem egy másfajta vámpírt alkotott. C.N. vámpírjainak dobog a szívük, a véren kívül rendes dolgokat is megehetnek, nem árt nekik a fokhagyma és a kereszt, nem tudnak repülni és nincsenek hívóállataik. Viszont úgynevezett házakba tömörülnek, aminek az élén a Lord vagy mester áll. (Bocsi, bocsi, de nekem ettől a nagyúrozástól mindig Darth Vader jut eszembe) főhősnőnk, aki egy nagyszájú, öntudatos, csinos némber, teljesen véletlenül lesz tagja a Cadogan-háznak és nagyon sokat kell még tanulnia a természetfeletti világról. A könyvben perpillanat több a politika és az akció, mint a romantika, úgyhogy a rózsaszín vámpírsztoriktól iszonyodók is nyugodtan olvashatják.
Nagyon sajnálom, hogy az Alexandra a második rész után leállt a kiadással, mert ebben a sorozatban is van annyi potenciál mint J. Frost vagy Kresley Cole történeteiben. Akiknek azok a sztorik bejöttek bátran ismerkedjenek meg közelebbről Merittel és Ethan Sullivan nagyúrral, meg a chicagói vérszívókkal!

18 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Egy ígéretes kezdése a sorozatnak.
Nagyon tetszett, egy csipetnyi romantika, humorral fűszerezve. Kell ennél több? :D

9 hozzászólás
>!
Sippancs P
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Ó, emberek, hát miért nem mondtátok, miért nem kiabáltátok a fülembe, hogy ez a sorozat ilyen jó? Hogy egy teljesen újfajta megközelítését kapom a vámpírvilágnak, ami egyszerre üdítő, izgalmas és vérpezsdítő is? Hogy megismerkedem egy tökös és szarkasztikus vámpírcsajjal, aki ráadásul echte könyvmoly? És hogy egyenesen padlót fogok Ethan Sullivantől, akivel nem is merem elárulni, hogy mit csinálnék életem végéig?
Istenem, miért!?
*Kata most elkullog, és elsiratja az Alexandra Kiadót, amiért 2 rész után abbahagyták a sorozatot, és újraolvassa a kedvenc nagyuras jeleneteit, mert Ethan… ahhh! <3*

5 hozzászólás
>!
Navi P
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Ez most jól esett. Humoros, szexi, pörgős, néhol cikis, néhol vérforraló. Imádtam. Merit, a friss vámpír olyan erő birtokában van, ami sok mindent megváltoztathat. Humoros, használja a fejét, mégis esendő :) A rányitós jelenet … :) Ethan ahhoz képest, hogy majd 400 éves, nagyon emberi. Kíváncsi vagyok, ezek után mi lesz velük. Az áruló nem lepett meg. Számítani lehetett rá. A többiek nagyon jó fejek, Mal és a Mágusa :) Aranyosak :) Merit családját meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Kíváncsi vagyok a folytatásra :)

>!
_Enii_ P
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

– Én vagyok az okkultista a családban, és mégis téged, az irodalmár bölcsészcsajt változtatják át. Ettől még Buffy is kiakadna.

Először is: hol bujkált ez a könyv eddig? Mindegy…a lényeg,hogy alaposan elrejtőzött.
Egyedi,vicces,és igen…itt nem a 'nagy,kigyúrt,arrogáns,eszméletlenül szexi pasi' miatt olvassa a könyvet az ember lánya,hanem a női főszereplő miatt. Istenem ez a csaj…olyan beszólásokat,helyzeteket hoz,hogy a röhögőgörcs majd minden oldalon garantált. :D Tetszett,hogy nem csöpögött a sztori,és hogy a krimi szálra is alaposan ráállt az írónő. ;) Ezek után csak egyet mondhatok->jöhet a következő :))

3 hozzászólás
>!
Tamlilla
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Kedvenc sorozat egyik kedvenc része.
Jó kezdés után pedig tudom, hogy még jobb folytatás következik.
Az pedig nagyon sajnálatos, hogy a magyar kiadók itt meg is álltak,hiába várjuk a következő részeket. :(

4 hozzászólás
>!
szilvamag
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Nagyon tetszett! Szórakoztató volt és üde, tele humorral és egy kis romantikával… Jöhet a következő rész.
Bővebben: http://goo.gl/liOE3u

>!
Ramóna
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Ohó. Nem is volt ez olyan rossz.
Régóta tologatom már az olvasását, mire most rászántam magam, de ha tudom, hogy ilyen jó, akkor már előbb elolvastam volna.
Valljuk be, hogy a borítója nem a leghívogatóbb bár igaz, hogy nem is annyira gagyi, mint a Cat és Bones első kötetének, de a fülszöveg annál inkább. Örök romantikus olvasóként, komolyabb kémiára számítottam, de ahhoz képest, hogy egyáltalán nem ekörül forgott a történet, nagyon jó volt.
Izgalmas, nincsenek barokk körmondatok, végtelen leírások, unalmas vámpír politika sztorik, hanem lényegre törően vannak adagolva. Az eleje talán kicsit in medias res spoiler, de tovább olvasva teljesen érthető, nincs ott mit csűrni-csavarni.
A főszereplő csaj eszes, nem butácska, nyilvánvalóan dühös az átváltozás miatt.
Ethan-ből szerintem épp annyit kaptunk, ami elég. Meg-meglebegteti az írónő az olvasó előtt a romantika szelét.
Morgan pedig az a kivételes személy, akit megkedveltem, spoiler és nem vette el a kedvem tőle az, hogy spoiler.
Folytatom is tovább, sajnálom, hogy csak a másodikig adták itthon ki, ráadásul pont az Alexandra. De az a mentsváram, hogy angolul folytathatom, ráadásul YouTube-n megtaláltam hangos könyv verzióban az írónő által publikálva.

>!
crissy
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Nagyon gagyi történet. Nincs energiám leírni mindazt, amibe bele tudnék kötni, viszont annyit leírok, hogy meg vagyok lepődve a 89%-os értékelésén – szerintem messze nem érdemel ilyen magas értékelést. Nem hiszem, hogy folytatni fogom, legalábbis a közeli jövőben biztos, hogy nem.
S akkor miért a két csillag? Mert az ilyen semmilyen történetek elolvasása után egyre jobban körvonalazódik bennem a könyvek iránti szeretetem feloszlása rangsorokra. Még akkor is, ha azt nem tudnám megmondani, melyik műfajt szeretem a leginkább, legalább nyugodt szívvel tudom elárulni, melyek azok, amelyek nem győztek meg, és több, mint valószínű, hogy nem is fognak meggyőzni.

>!
Kathreen
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Ezt a könyvet kerülgettem már egy ideje. Kell nekem, nem kell nekem – a fülszövege alapján nem „vett” meg magának. Aztán jött egy nagy akció, amit nem hagyhattam ki, és ha már megvan…
És nem bántam meg. Nekem nagyon bejött a humora, az emberek/vámpírok és a mágus/boszi páros, jókat nevettem rajtuk, a beszólásaikon. És várom mikor Ethan és Merit egymásra találnak, mert nagyon-nagyon jók lesznek együtt.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

– Én vagyok az okkultista a családban, és mégis téged, az irodalmár bölcsészcsajt változtatják át. Ettől még Buffy is kiakadna.

23. oldal

>!
SzAngelika

– Magányosan fogok meghalni…
– Halhatatlan vagy.
– Akkor hosszú, magányos életem lesz, mert te túlságosan is kritikus vagy a csajozós szövegemmel szemben. (…)
– Nézd – mondtam. – Nem nézel ki rosszul. – Az nem kifejezés. – Kétlem, hogy csajozós szövegre volna szükséged. Lehet, hogy van valahol egy kétségbeesett nő, aki csak rád vár.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Merit
>!
SzAngelika

– Nem akartok táncolni?
– Jézusom – motyogta Mallory.
– Táncolni? – kérdeztem. – Én tudnék. Át kell öltöznöm, de táncolhatnék egyet. – Mindig tudtam volna táncolni. A csípőm nem hazudott.
Mallory felháborodást tettetve nézett Catcherre.
– Szép munka, Gandalf! Jól felizgatod, én meg nem tudom majd ágyba dugni. Csokival és koffeinnel nem akarod megkínálni?

165. oldal

>!
szendyceh

Volt ott történelem (tegnap kicsesztek a vámpírokkal!), politika (az X-ház kicseszett velünk!), filozófia (vajon miért cseszhettek ki velünk?), etika (ha nem harapunk, kicsesztek volna velünk?), na és persze stratégia is (hogyan csesztek ki velünk? Hogyan biztosíthatjuk, hogy többé ne csesszenek ki velünk, vagy ami még jobb, mi csesszünk ki velük először?).

275. oldal

>!
Catronia

Azt hittem, legalább valami hangot adsz majd ki közben, mondjuk, a zacskót csócsálod. Morogsz. – Bekebelezett még egy adag spagettit, aztán folytatta. – Kaparod a padlót. Nyüszítesz.
– Vámpír vagyok, nem pincsi – emlékeztettem, és rávetettem magam a spagettimre

Kapcsolódó szócikkek: vámpír
>!
Catronia

– Azt mondtam, mágus, nem azt, hogy Dumbledore. Szóval szexi – vontam vállat. – Lehetne rosszabb is. Például egy beképzelt, több száz éves vámpír, aki úgy döntött, hogy te vagy a legújabb tennivalója.
Mallory elhallgatott, és megveregette a karomat.
– Te győztél. Az tényleg rosszabb

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Merit · vámpír
>!
SzAngelika

Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy,
mint ha azért szeretnek, ami nem.
(André Gide)

(első mondat)

>!
deen

– Luc.
– Itt Merit. Nem vesztettél el egy vámpírmestert?
Morogva szitkozódott.
– Hol van?

364. oldal

>!
_Enii_ P

– De hát fiatal! Mennyi lehet, huszonnyolc?
– Huszonkilenc. Miért, mit hittél, hogy néz majd ki?
Megvonta a vállát.
– Tudod, hogy öreg lesz. Ősz, hosszú, fehér szakállal. Koszlott köpönyegben. Szeretetre méltó. Bölcs, de egy kicsit olyan szórakozott professzorféle.
Elnyomtam egy vigyort.
– Azt mondtam, mágus, nem azt, hogy Dumbledore.

1 hozzászólás
>!
Catronia

Határozottan valami barátságféle volt Ethan és Catcher között, noha csak a jó ég tudja, miféle fura történet hozta össze kettejüket: a lázadó, varázserejű rossz fiút és a neurotikus, mániákusan manipulatív vámpírt. Valószínűleg jó kis sztori lehet, gondoltam.

Kapcsolódó szócikkek: Ethan Sullivan

A sorozat következő kötete

Chicagoland Vámpírjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Charlaine Harris: Vérszag
Karen Chance: Megérint a sötétség
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Szergej Lukjanyenko: Éjszakai őrség
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai