A ​lányok olykor harapnak (Chicagoland Vámpírjai 1.) 342 csillagozás

Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Egy egyetemista élete nem valami káprázatos, de legalább az enyém volt. Jól megvoltam, míg Chicago vámpírjai meg nem jelentek – engem pedig megtámadott egy renegát vámpír. De csak egy kortyot ihatott, mielőtt elijesztette egy másik vérszívó… Ő úgy döntött, megmenti az életemet, s élőhalottá változtatott.
Mint kiderült, a megmentőm a Cadogan-ház ura és parancsolója. Évszázados tapasztalata van a csábításban, s tettéért hálát vár cserébe – és a szolgálataimat…
Korábban a disszertációm felett görnyedtem, most pedig be kell illeszkednem egy elegáns udvarház életébe. Új képességeim, a kellemetlen napallergia a legkisebb gondom, hiszen valaki még mindig vadászik rám. A renegát, aki belém mart? Egy rivális ház vámpírja? Lehet, hogy a beavatásom egy kezdődő háború első csatája… egy háborúé, amely során vér fog folyni.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2013
384 oldal · ISBN: 9789633572382 · Fordította: Bakonyi Berta
>!
Alexandra, Pécs, 2011
384 oldal · ISBN: 9789632976839 · Fordította: Bakonyi Berta

Kapcsolódó zóna

!

Chloe Neill – Chicagoland vámpírjai

9 tag · 2 karc · Utolsó karc: 2019. április 14., 19:47 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Sullivan · Merit · Catcher Bell · Luc · Mallory · Lindsey


Kedvencelte 58

Most olvassa 8

Várólistára tette 172

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Nem az első olvasás, csak hát az még molytagságom előtt történt. Hiába árasztották el akkoriban a vámpíros románcok a könyvpiacot, Chloe Neill nem írótársai ötleteit vette kölcsön, hanem egy másfajta vámpírt alkotott. C.N. vámpírjainak dobog a szívük, a véren kívül rendes dolgokat is megehetnek, nem árt nekik a fokhagyma és a kereszt, nem tudnak repülni és nincsenek hívóállataik. Viszont úgynevezett házakba tömörülnek, aminek az élén a Lord vagy mester áll. (Bocsi, bocsi, de nekem ettől a nagyúrozástól mindig Darth Vader jut eszembe) főhősnőnk, aki egy nagyszájú, öntudatos, csinos némber, teljesen véletlenül lesz tagja a Cadogan-háznak és nagyon sokat kell még tanulnia a természetfeletti világról. A könyvben perpillanat több a politika és az akció, mint a romantika, úgyhogy a rózsaszín vámpírsztoriktól iszonyodók is nyugodtan olvashatják.
Nagyon sajnálom, hogy az Alexandra a második rész után leállt a kiadással, mert ebben a sorozatban is van annyi potenciál mint J. Frost vagy Kresley Cole történeteiben. Akiknek azok a sztorik bejöttek bátran ismerkedjenek meg közelebbről Merittel és Ethan Sullivan nagyúrral, meg a chicagói vérszívókkal!

18 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Egy ígéretes kezdése a sorozatnak.
Nagyon tetszett, egy csipetnyi romantika, humorral fűszerezve. Kell ennél több? :D

9 hozzászólás
Sippancs P>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Ó, emberek, hát miért nem mondtátok, miért nem kiabáltátok a fülembe, hogy ez a sorozat ilyen jó? Hogy egy teljesen újfajta megközelítését kapom a vámpírvilágnak, ami egyszerre üdítő, izgalmas és vérpezsdítő is? Hogy megismerkedem egy tökös és szarkasztikus vámpírcsajjal, aki ráadásul echte könyvmoly? És hogy egyenesen padlót fogok Ethan Sullivantől, akivel nem is merem elárulni, hogy mit csinálnék életem végéig?
Istenem, miért!?
*Kata most elkullog, és elsiratja az Alexandra Kiadót, amiért 2 rész után abbahagyták a sorozatot, és újraolvassa a kedvenc nagyuras jeleneteit, mert Ethan… ahhh! <3*

5 hozzászólás
Navi>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Ez most jól esett. Humoros, szexi, pörgős, néhol cikis, néhol vérforraló. Imádtam. Merit, a friss vámpír olyan erő birtokában van, ami sok mindent megváltoztathat. Humoros, használja a fejét, mégis esendő :) A rányitós jelenet … :) Ethan ahhoz képest, hogy majd 400 éves, nagyon emberi. Kíváncsi vagyok, ezek után mi lesz velük. Az áruló nem lepett meg. Számítani lehetett rá. A többiek nagyon jó fejek, Mal és a Mágusa :) Aranyosak :) Merit családját meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben. Kíváncsi vagyok a folytatásra :)

_Enii_>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

– Én vagyok az okkultista a családban, és mégis téged, az irodalmár bölcsészcsajt változtatják át. Ettől még Buffy is kiakadna.

Először is: hol bujkált ez a könyv eddig? Mindegy…a lényeg,hogy alaposan elrejtőzött.
Egyedi,vicces,és igen…itt nem a 'nagy,kigyúrt,arrogáns,eszméletlenül szexi pasi' miatt olvassa a könyvet az ember lánya,hanem a női főszereplő miatt. Istenem ez a csaj…olyan beszólásokat,helyzeteket hoz,hogy a röhögőgörcs majd minden oldalon garantált. :D Tetszett,hogy nem csöpögött a sztori,és hogy a krimi szálra is alaposan ráállt az írónő. ;) Ezek után csak egyet mondhatok->jöhet a következő :))

3 hozzászólás
Tamlilla>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Kedvenc sorozat egyik kedvenc része.
Jó kezdés után pedig tudom, hogy még jobb folytatás következik.
Az pedig nagyon sajnálatos, hogy a magyar kiadók itt meg is álltak,hiába várjuk a következő részeket. :(

4 hozzászólás
Árnyék82 P>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Bevallom, nem vártam el semmi komolyat ettől a könyvtől és nem is adott katartikus élményt.
Mégis pont azt adta amit kellett…_egy hangulatos, egyszerű, szórakoztató, jó_ karakterekkel, jó beszólásokkal és izgalmas, érdekes háttér világgal megspékelt sztorit.
Amit nagyon élveztem. Jó volt megismerkedni velük, jó volt elmerülni a világában és nagyon jó volt újra azt érezni, hogy „mikor van már vége a munkának, mennék haza olvasni”.
– Érdekelt hogy mi lesz a főhősnőnkkel, a barátnőjével az életével.
– Érdekelt a háttérben zajló politikai játszma, és az hogyan épül fel a vámpíroknál a hatalmi rendszer.
– Kíváncsi voltam mi lesz a romantikus szállal és nagyon tetszett hogy úgy alakult, ahogy.
Az extrém kémia, vágy fellobbanások nagyon jól voltak érzékeltetve, megmutatva…még ha nem is ez volt a fő vonal.
– Merit itt még csak próbálja elfogadni, megismerni az új énjét és új helyzetét. Még formálódik minden benne és körötte is. Erős női karakter, érző szívvel és nagyon emberi.
– Tetszettek a mellék karakterek is. Mindnek megvan a maga élete, érzése, egyénisége és nagyon jó kis csapatot alkotnak. Remek színfoltja a történetnek mindegyik.
– Jó hangulata volt a könyvnek és jókat nevettem a beszólásokon. :)
Meglepett, jólesett ez a könyv…és azonnal megyek is olvasom a második részét is!
Ajánlom mindenkinek, megéri…

8 hozzászólás
meteoritastar>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

A könyv meglepett.
Nem gondoltam, hogy a történetben a „vámpírság” nem titok lesz, ráadásul ennyire friss hír még.
Utánna jöttek a további meglepetések, ahogy haladtam a könyvvel.
Az írónő nagyon jól kidolgozta ezt a Chicagot.
A szereplőket is imádtam. Pont annyira voltak makacsok, humorosak, seggfejek és szívtelenek amennyire kellett. Bár az elején azért tartottam a hösnőnktől. Féltem, hogy túlzásba viszi a sértődösdit. spoiler . De nem így lett.
A romantika ebben részben nem kap olyan nagy szerepet. Sőtt szinte semmit. De ez nem baj. Hisz Ethan és Merit között NAGY a korkülönbség. Sokat kell még tanúlniuk egymás világáról, szokásairól. spoiler Így nem lett volna jó, ha egyből Love meg minden. Nagyon megszerettem őket. Minden közös jelenetük kincs volt
A főszál inkább a politika, a hatalom körül forgott.
Nem volt izgalamas vagy nagyon mozgalmas történet. De annál érdekesebb.
Egy bajom volt vele. Több Ethant és Meritet akartam.
spoiler
Kedvenc.

ui.: Olvasás során mindig bejelölöm a kedvenc részeimet, mondataimat a könyvekben Csak a történet végén vettem észre, hogy ezt most elfelejtettem. Csöppet belefeledkeztem a könyvbe.

turanett P>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Hogy ez a könyv mióta lapult a polcomon. Talán három éve vehettem, egy sátoros vásáron 500Ft.-ért. Vámpíros, fantasy. Max bukom a pénzt. De jó volt. A történet tetszett, a karakterek jók. Igaz, ez az első rész, inkább bevezetésnek tűnik, de nagyon kíváncsivá tett, hogy mi lesz ebből. Főleg Merit és Ethan kapcsolatából. Sajnálom, hogy csak az első kér rész jelent meg csak itthon. De szerencsére van megoldás a folytatására :)

Cs_N_Kinga P>!
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak

Imádom, imádom és imádom!!!!!!! Nagyon-nagyon tetszett!!!!!! Ez kellett most nekem! Egy-két eredeti megoldáson kívül igen sablonos és stb. De megfogott és már alig várom a folytatást! A szörnyen bugyuta címből egy sokkal rosszabb könyvre számítottam. Mégis elkapott a hangulata, ha nem lenne most ennyi kihívásom, tuti hogy ezt a sorozatot végezném ki. De ami késik nem múlik, ide a többi résszel! Szinte az összes szereplőt imádtam, Meritet, Ethant, Morgant, Malloryt stb. Jajjjj de jól esett. Azt azért hozzátenném, hogy inkább csitriknek való könyv, úgy látszik az vagyok! :DDDD Remélem már az is maradok!


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

– Én vagyok az okkultista a családban, és mégis téged, az irodalmár bölcsészcsajt változtatják át. Ettől még Buffy is kiakadna.

23. oldal

SzAngelika >!

– Magányosan fogok meghalni…
– Halhatatlan vagy.
– Akkor hosszú, magányos életem lesz, mert te túlságosan is kritikus vagy a csajozós szövegemmel szemben. […]
– Nézd – mondtam. – Nem nézel ki rosszul. – Az nem kifejezés. – Kétlem, hogy csajozós szövegre volna szükséged. Lehet, hogy van valahol egy kétségbeesett nő, aki csak rád vár.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Merit
SzAngelika>!

– Nem akartok táncolni?
– Jézusom – motyogta Mallory.
– Táncolni? – kérdeztem. – Én tudnék. Át kell öltöznöm, de táncolhatnék egyet. – Mindig tudtam volna táncolni. A csípőm nem hazudott.
Mallory felháborodást tettetve nézett Catcherre.
– Szép munka, Gandalf! Jól felizgatod, én meg nem tudom majd ágyba dugni. Csokival és koffeinnel nem akarod megkínálni?

165. oldal

szendyceh>!

Volt ott történelem (tegnap kicsesztek a vámpírokkal!), politika (az X-ház kicseszett velünk!), filozófia (vajon miért cseszhettek ki velünk?), etika (ha nem harapunk, kicsesztek volna velünk?), na és persze stratégia is (hogyan csesztek ki velünk? Hogyan biztosíthatjuk, hogy többé ne csesszenek ki velünk, vagy ami még jobb, mi csesszünk ki velük először?).

275. oldal

Catronia>!

Azt hittem, legalább valami hangot adsz majd ki közben, mondjuk, a zacskót csócsálod. Morogsz. – Bekebelezett még egy adag spagettit, aztán folytatta. – Kaparod a padlót. Nyüszítesz.
– Vámpír vagyok, nem pincsi – emlékeztettem, és rávetettem magam a spagettimre

Kapcsolódó szócikkek: vámpír
Catronia>!

– Azt mondtam, mágus, nem azt, hogy Dumbledore. Szóval szexi – vontam vállat. – Lehetne rosszabb is. Például egy beképzelt, több száz éves vámpír, aki úgy döntött, hogy te vagy a legújabb tennivalója.
Mallory elhallgatott, és megveregette a karomat.
– Te győztél. Az tényleg rosszabb

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Merit · vámpír
SzAngelika>!

Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy,
mint ha azért szeretnek, ami nem.
(André Gide)

(első mondat)

_Enii_>!

– De hát fiatal! Mennyi lehet, huszonnyolc?
– Huszonkilenc. Miért, mit hittél, hogy néz majd ki?
Megvonta a vállát.
– Tudod, hogy öreg lesz. Ősz, hosszú, fehér szakállal. Koszlott köpönyegben. Szeretetre méltó. Bölcs, de egy kicsit olyan szórakozott professzorféle.
Elnyomtam egy vigyort.
– Azt mondtam, mágus, nem azt, hogy Dumbledore.

1 hozzászólás
deen>!

– Luc.
– Itt Merit. Nem vesztettél el egy vámpírmestert?
Morogva szitkozódott.
– Hol van?

364. oldal

Catronia>!

Mallory hozzám hajolt.
– Csak hogy tudd, a szemed beezüstösödött. Asszem, az okok közé a „begerjedést" is fel kell venni a listára.


A sorozat következő kötete

Chicagoland Vámpírjai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Gaura Ágnes: Kard által
Karen Chance: Megérint a sötétség
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Virág Emília: Boszorkányszelídítő
Kresley Cole: Vámpírharc
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Jeaniene Frost: Karó és sírhant